Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: "War of the Worlds"
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
2razyjot
Przereklamowana kapa, co tu wiecej mowic? Widze, ze wiecej osob zawiedzionych niz usatysfakcjonowanych tym mega-widowiskiem - to potwierdza moja wiare w ludzkosc. happy.gif
nWo
Czasami dobrze jest sie oderwac takim głupuitkim bez-fabułkowcem jak War of the Worlds. Ale faktycznie końcówka kazdemu nie pasi dry.gif
Wolny
Dobry film ,trochę skojarzył mi się z grą jak half life 2 .Efekty wyglądaja bardzo przekonywójąco.
Mendrek
MOGA ZDARZYC SIE LECIUTKIE SPOILERY:

Film moim zdaniem swietny... jak na czas wolny od zbytniego rozmyslania. Typowy wakacyjny sc-fi z ciekawa puenta i rozwiazaniem na koncu. Smieje sie z ludzi ktorzy nie wiedza czemu zmarlo sie kosmitom, swiadczy to o tym ze albo wcale filmu nie obejrzeli, albo nie obejrzeli go do konca... no ale ponarzekac to kazdy potrafi. Tak samo smieje sie z tych, ktorzy nie wiedza czemu kosmici nas zaatakowali, i to dopiero swiadczy o "obejrzeniu" filmu.
Urzekly mnie sceny humoru, widac ze Spielberg doprawia humorem swoje ostatnie produkcje (vide slabiutki, ale czasami smieszny Terminal). Co jeszcze? Film budzil we mnie... groze! Ale tylko wydawaloby mi sie w kinie. Efekty specjalne i dobre naglosnienie po prostu zrobily swoje, i dreszczyk potrafil przeszyc moje plery nie raz... Zwlaszcza te pioruny i syreny... Masa. Swoja droga zayebisty patent, widac ze kosmici nie na prozno nas obserwowali i doskonale wiedzieli jak wzbudzic panike wsrod biednych ludzikow. I co okazuje sie? I znow Spielberg poraza swym kunsztem, pokazujac bardzo realistyczne zachowanie panikujacych ludzi! Normalnie jakbym ogladal wiadomosci z tamtego feralnego 11 wrzesnia! (z tego co wiem, w filmie byla tez aluzja do terroryzmu, in plus dla Spielberga). Next. Sceny zapadajace w pamiec. Sa sceny ktore do teraz mi tam siedza. Scena z pociagiem, <spoiler> i scena z zapytaniem corki: "Z czego masz tyle pylu na sobie?" (czy cos w tym stylu) <spoiler off>, po prostu wryly sie w mozg i tyle. Poza tym reszta aluzji tez mi sie podobala (naiwny patriotyzm syna). Ten watek syna i ojca jest jednak moze troszke plytki, mimo to... widocznie tak bylo w ksiazce. No i jeszcze motyw uwolnienia ojca z Trojnoga, to tez moim zdaniem lekko byl naciagany <spoiler> Jeden rzucony na slepo granat, i caly trojnog robi papa... Eeee... To co oni w srodku mieli? <spoiler off> .
Film jak widac ma wrogow, i zwolennikow. Mimo to moim zdaniem jest warty obejrzenia, chociazby w wolnych chwilach, obejrzec sobie ciekawe kino fantastyczne. Pozdroo.
Batman
QUOTE(Mendrek @ 13 08 2005, 09:06)
Efekty specjalne i dobre naglosnienie po prostu zrobily swoje, i dreszczyk potrafil przeszyc moje plery nie raz... Zwlaszcza te pioruny i syreny... Masa. Swoja droga zayebisty patent, widac ze kosmici nie na prozno nas obserwowali i doskonale wiedzieli jak wzbudzic panike wsrod biednych ludzikow. I co okazuje sie? I znow Spielberg poraza swym kunsztem, pokazujac bardzo realistyczne zachowanie panikujacych ludzi! Normalnie jakbym ogladal wiadomosci z tamtego feralnego 11 wrzesnia! (z tego co wiem, w filmie byla tez aluzja do terroryzmu, in plus dla Spielberga).
*

O toz to! Najbardziej mnie w Wojnie Swiatow urzekla ta bezsilnosl ludzi wobec obcych. Staneli oni w obliczu zaglady i w sumie nic nie mogli zrobic. Przez chwile w kinie poczulem jacy jestesmy slabi i jak latwo nasza cywilizacja moze po prostu zniknac. Ale i tak zaraz ktos wyjdzie z wielkiem LOL i powie jakie to my tandetne filmy lubimy ogladac twisted.gif. Prawda Wujek wink.gif?
Mendrek
Dwie rzeczy mnie dziwia. Nie wiem czy to bylo jakies celowe, czy cos. Ale Spielberg chyba nie chcial wydawac za duzo kasy na pokazy armii. No bo co tam bylo? Jakies pare wozow, i kilka mysliwcow z rakietami... To juz polskie wojsko mogloby sie poszczycic czyms wiecej... A ta druga rzecz, to kwestia ze to wozy wojskowe jechaly sobie normalnie, mimo ze wszystkie inne wozy byly unieruchomione, ale to mozna wytlumaczyc ze na szybko sobie te wozy naprawili.
2razyjot
QUOTE(Batman @ 13 08 2005, 18:35)
O toz to! Najbardziej mnie w Wojnie Swiatow urzekla ta bezsilnosl ludzi wobec obcych. Staneli oni w obliczu zaglady i w sumie nic nie mogli zrobic. Przez chwile w kinie poczulem jacy jestesmy slabi i jak latwo nasza cywilizacja moze po prostu zniknac. Ale i tak zaraz ktos wyjdzie z wielkiem LOL i powie jakie to my tandetne filmy lubimy ogladac twisted.gif. Prawda Wujek wink.gif?
*

Kazdy lubi to, co lubi. Mnie to nie zachwyca - bo film reklamowany jako niewiadomo jakie objawienie, zarabia setki milionow $$$ a okazuje sie mierna historyjka dla szkolnej wycieczki ...

Wole isc na 'House of Wax' i zobaczyc jak Paris Hilton robi laske roslemu murzynowi ... Howgh! smile.gif
boskon
ja wciaz wole obejrzec wojne na swiecie, niz dom woskowej Hilton tongue.gif
Nimloth_1988
Najciekawsze były.... napisy końcowe. confused.gif No dobra może była jedna fajna scena, ta z płonącym pociągiem.
<Oskarious>
Kiedy widzę jak Spielberg reż. List Schindlera schodzi na psy (Wojna światów) to mi serce pęka... sad.gif

War of the Worlds - 3/10
Loto
podobala mi sie tylko scenka jak kilka apache puscilo air-to-ground smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.