Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Once Upon a Time in America
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Ceglash
Co sądzicie o tym genialnym filmie mistrza spaghetti westernów Sergio Leone? Czy Waszym zdaniem jest lepszy od "Ojca Chrzestnego" i czy zasługuje na miano jednego z największych i najpiękniejszych filmów w dziejach kina?

Ostatnio ten film leciał na Polsacie więc liczę na Wasz odzew wink.gif
lukasz
dobre porównanie z godfatherem bo właśnie jego pobić miał w założeniach leone "dawno temu...".co o filmie można powiedzieć?sam top gangsterkiego kina z świetnym epizodem pesciego i gościa opowiadającego o ubezpieczeniu od fiuta smile.gif poza tym jak zawsze dobrze de niro.jakoś mam słabośc do takich filmowych sag.od dziecka do śmierci(blow,godfather,chłopcy z ferajny).
Ölschmitz
swietny film, naprawde. troche dlugi, wiec ogladanie go na polsacie to meka, ale warto. de niro - jedna z jego najlepszych rol, tak samo jak woods'a. jednak uwazam ojca chrzestnego za lepszy film. nie wiem dokladnie czemu, ale godfather ma to cos.
tk
Film leży na kasecie nagrany z Polsatu ( oglądałem wtedy LIVE 8 biggrin.gif ) tylko najlepsze jest to, że musze pilnować nagrywania bo mam podpsute wideo i siedze, a tu nagle koniec kasety biggrin.gif No cóż film się nie zmieścił to lookam końcówkę, żeby nic nie stracić a tam [Spojler] DeNiro ma jakieś schizy i na końcu zjarany, doczytałem potem w programie, że wszystko mu się "przyśniło". [Spojler] Ale widze, że sama historia też niczego sobie więc jeszcze nic straconego.
iaikO
genialny film, genialni aktorzy, jeden z najlepszych jakie widziałem, chociaż za gangsterskimi klimatami nie przepadam.

btw. emisja na polshicie razem z reklamami trwała ponad 4h wacko.gif jak można zepsuć taki film dry.gif
Lacan
niestety dłuuuugie relamy na polshicie skutecznie zabijały klimat filmu.
malinowy
Ja znam ten film od jakiegoś już czasu, mam go na 3 płytkach divx bo na DVD mnie nie stać smile.gif Obejrzałem go ze dwa razy i muszę przyznać że jest to kawał dobrej roboty. Ten film to epickie dzieło opowiadające o losach grupki przyjaciół na przestrzeni kilkudziesięciu lat, doskonale oddano w filmie lata 20, 30 i późniejsze w USA. Normalnie widz jest jakby wciągnięty na chwilę do innej epoki. W tym bardzo długim filmie nie zabrakło niczego, jest tu przedewszystkim bardzo ciekawa życiowa opowieść, jest dużo gangsterkich akcji, jest humor (motyw z laską która oddawała się za ciastko), jest też rewelacyjna ścieżka dźwiękowa i świetni aktorzy, w tym młodziutka Jennifer Connelly (znana z Requiem dla Snu). Uwielbiam takie filmy, czyli epickie dramaty o gangsterach. Ojciec Chrzestny i Dawno Temu w Ameryce to filmy z mojego Top10. Ale ciężko mi powiedzieć która opowieść jest lepsza. Stawiam na równi te filmy. Wszystkie są doskonałe i każdy kinoman powinien je znać, ale zdaje sobie sprawę że nie każdemu się spodoba taki powolny styl jaki jest w tych filmach. Młodzi kinomani wychowywani są dziś na szybciutkich filmikach typu "13 dzielnica", niedługo pewnie filmy będą trawy mniej niż 60 minut, a tempo będzie szybsze niż piosenki deathmetalowe smile.gif
2razyjot
QUOTE(malinowy @ 20 07 2005, 05:56)
Ja znam ten film od jakiegoś już czasu, mam go na 3 płytkach divx bo na DVD mnie nie stać  smile.gif

3 CD? blink.gif Well, mozna i tak. smile.gif

Film zobacze na poczatku sierpnia - nie mialem pojecia, ze to ziomusie od mojego ukochanego 'South Parku' zrobili! Jesli poziom humoru jest podobny to bedzie kolejny kultowy obraz do posiadania na wlasnosc w oryginale. smile.gif
Ölschmitz
wujaszku, chyba jednak nie ten temat co? smile.gif
lukasz
ROOOTFL to sergio leone i de niro maczali palce w south parku? neko.gif to chyba nie ten temat wujaszkek.
2razyjot
Sie czlowiek pomylil a lobuzy zaraz sie smieja i docinaja. Te dzisiejsze mlodziany, ech. smile.gif
tk
No i wychodzi kto nie czyta postów wink.gif
Dante
no ale filmik bardzo fajny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.