Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Anime godne polecenia!!
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
mario87
Anime Disgaea była w produkcji od jakiegoś czasu i możliwe ze już leci smile.gif
co do macross to ten film to "do you remember love"? słyszałem że niezły ale zanim bym się za to zabrał wolał bym obejżeć całą serie od początku ;p

jak ktoś pamięta jeszcze serie Saint Seiya to niedawno wyszła kontynuacja Hades chapter, pełna nazwa to "Saint Seiya - The Hades-Inferno Chapter", narazie są chyba tylko 4 zsybowane odcinki
Hela
BECK jest wspaniały, szczegolnie jesli muzyka odgrywa dosc spora role w Twoim zyciu.

Relacja z anime Disgaea by me:
Samą gre zna pewnie wiekszosc osob, ktore posiadaja PS2 i lubiaca sRPG. Byla to gra wybitna. Z przymruzeniem oka na niektore kwestie, czasami wrecz wysmiewajaca inne gry RPG, ale takze ze swietnym rozbudowanym system i zapewniajaca wiele godzin gry fabula. Teraz to wszystko zostalo przetworzone w anime. Jak wyszlo? Okreslic jednym slowem? Srednio...
Kazdy kto zna gre juz na poczatku poczuje sie lekko rozczarowany tym, ze zmieniono fabule. O ile glowny watek pozostaje taki sam to jednak rozlozenie wydarzen w czasie jest inne i w dodatku postacie robia cos czego nie powinny, a te ktore powinny sie nie pojawiaja nawet (glownie chodzi o Flonne i Etne, zobaczycie, zrozumiecie)... Zonk.
Wykonanie jest poprawne. Bez zadnych fajerwerkow, jednak z zachowanym klimacikiem. Muzyka jest zywcem wyjeta z gry, czyli elegancko. Glosy wydaje mi sie, ze sa te same co w Dis, ale nie pamietam...
Ogolnie nic specjalnego. Nie grales w gre? Na 99% sie nie wczujesz. Grales? Mozesz byc rozczarowany/wana pewnymi rzeczami. Ogolnie sredniawka, polecilbym tylko wielkim fanom, ale i oni powinni podejsc z pewne rezerwa.

Ja polecam xxxHOLIC, ktory zaczal wlasnie leciec. Relacja:

"Kimihiro Watanuki is a young boy with a cursed gift. He has the ability to see evil spirits, and somehow they seem attracted to himself. One day he meets a misterious woman who names herself Yuuko. She claims to have the means to end his torment, but she never works for free, and she wouldn't help him until he works for her enough to pay for her services. Thus he starts to work in her shop and discovers that in that place, nothing is what it seems."

To tyle tytułem wstepu, ktorego mi sie samemu nie chcialo pisac i przekopiowałem z ANN.
Teraz wypadaloby dodac cos od siebie. Jest to adaptacja strasznie ukochanej ostatnio w japonii mangi o tym samym tytule, ja nie mialem z nia do czynienia, jednak obejrzałem pierwszy ep serii i film Holica i musze powiedziec, ze tutaj panuje absolutnie wspaniala atmosfera i klimacik. Wszystko utrzymane w podonej konwencji, niepowtarzalne, nietuzinkowe.
Animacja raczej nie pozostawia nic do zyczenia w koncu CLAMP to bardzo doswiadczone studio. Tylko jest jedno male 'ale': nie kazdemu podchodzi to jak CLAMP rysuje postacie - rekami do kolan z wielkimi dloniami itp tongue.gif Mnie to osobiscie nie przeszkadza, ale znam kilka osob, ktore tego nie trawia.
Muzyka stworzona jest przez S.E.N.S. cokolwiek by to nie bylo i jest fajna. Jedynie kawalek z opa jest nudny, dretwy i nieciekawy, ale kinojiemu sie podoba.
Jesli ktos z Was ogladal Tsubasa Chronicle (to nie jest TEN tsubasa o ktorym myslicie...) wylapie dodatkowo kilka smaczkow, bo obie serie sie w pewien sposob przeplataja. Jednak aby zrozumiec xxxHolica nie jest wymagane znanie TC, wiec nie ma sie co martwic.
To jedna z nielicznych nowych serii jaka bede na 200% ogladal, bo az przyciaga do ekranu swoja magia. Zdecydowanie polecam.
mario87
xxxholic zawiera w sobie wszystkie historie/światy CLAMPA, Yuuko ma kontak chyba ze wszystkimi bohatermi CLAMPA

co do mangi to narazie jest chyba 7 czy 8 tomów (w japonni oczywiście), ale oczywiście są grupy skanlacyjne, np. polska, http://projekt-manga.net/index1.php?dzial=niusy
narazie jest 36 rozdziałów, jeszcze jeden i zaczyna się 5 tom, ale narazie pochłoną mnie oblivion i nawet photoshopa nie zainstalowałem na nowym kompie więc edycja stoi tongue.gif
lolo99
A co do Becka to nawet mi nie mow ze w nastepnych odcinkach sie zmienia bo ja poki co widzialem tylko 1szy i strasznie mi sie podobal.

Teraz ogladam Berserk`a, podobno seria 25 odcinkowa sie nie umywa do tego co bylo pokazane w TV i mandze, ze niby wazne watki jakies pominieto... anyway mi sie podoba. Jak zobacze cale to sie porozgladam za ta telewizyjna wersja i sam sprawdze.

Edit: Otworzylo mi sie na 5 stronie i myslalem ze odpowiadam na poprzedniego posta a tam gdzies byla mowa o Beck`u.
Hela
Co do przenikania sie swiatow to wiem, ale celowo wymienilem Tsubase, bo to wiadac do tej pory w anime najbardziej. I film Tsubasy i Holica bezposrednio sa ze soba powiazane i w Holicu leci jeden kawalek z OST Tsubasy.
Nie zamierzam czytac mangi, a juz na pewno nie w polskiej wersji jezykowej tongue.gif A edycja mang to strasznie nudna robota, wiem cos o tym i Ty pewnie tez...
Anime zapowiada sie strasznie ciekawie, czyli jest dobrze. Bo tegoroczna wiosna raczej nie przyniosla jakis wielkich hiciorow, co wiad np. po:

AIR GEAR

Ogladal ktos Tenjou Tenge? Tak? No to juz mniej wiecej bedzie wiedzial co to za anime, bo stworzyl to ten sam koles. Chociaz tematyka jest z gola odmienna.

Otoz naukowcy dzieki mirkotechnoligii zminiaturyzowali moc silnika samochodowego do takich rozmiarow, ze mozna go swodobnie zamontowac w w rolkach. Nioslo to za soba wielkie mozliwosci akrobatyczne i oczywiscie przyciagnelo wszystkich maniakow ekstremalnych wrazen. Tak powstal sport 'Air Trek'. To tyle tytulem wstepu do swiata w tym anime. Teraz przejdzmy do fabuly pierwszego epa. Na samym poczatku dowiadujmy sie, ze Ikki, ktory jest glownym bohatere, mieszka sobie w domu z 4 laskami, z czego 3 sa typowo animowe z duzymi, niebieskimi oczami, a jedna to typowa rori tongue.gif Oczywiscie koles jest dałnem nie potrafi docenic tego, ze niektorzy poswiecili by DUZO, zeby mieszkac w takim raju (chociaz raj jest watpliwie dobrym slowem, bo jak sie siostrzyczki wkurzaja za to ze wymacal im przez przypadek pewne czesci ciala, to nie ma zmiluj i kolacji nie dostaje...). W miedzyczasie przypomina mu sie, ze dostał wpierdy od grupki Air Trek'owcow zwanych 'Skull Saders'. Zeby odgryzc sie pusty zoladek wchodzi do pokoju do ktorego nie mial nigdy wstepu. Okazuje sie, ze 4 siostrzyczki naleza do grupy Air Trek'owej zwanej Sleeping Forest. Ikki zabiera rolki i wyjezdza na miasto. Z poczatku jazda nie idzie mu zbyt dobrze, ale dziwnie szybko zaczyna sie w tym lapac. Podczas swojej szalonej przejazdzki trafia na spotkanie roznych 'er trekowcow' i wypowiada pojedynek Skull Saders'om. I to w sumie koniec tego epa tongue.gif Jak sie dowiadujemy z preview'a zapewne wygra pojedynek (co rzeczywiscie bylo nie do przewidzenia...) i postanawia zalozyc swoja grupe i zostac najlepszym...blabla...bla.

Standard. Typowie odmozdzone anime shounen tongue.gif Nie wiem czy zamierzam to dalej ogladac, raczej nie, bo i tak nie mam miejsca na dysku, ale pewnie kiedys to sprawdze jak juz bedzie cale. Ty jak chcesz cos SZYBKIEGO, odmozdzonego z fajnymi dupami i walkami, to zdecydowanie uderzaj w Air Gear, w przeciwnym razie radze omijac z daleka.
Guts
QUOTE(mario87 @ 10 04 2006, 19:54) *

co do macross to ten film to "do you remember love"? słyszałem że niezły ale zanim bym się za to zabrał wolał bym obejżeć całą serie od początku ;p

Z Macrossem jest podobnie jak z Gundamem, kazda z serii dzieje sie w innym przedziale czasowym.
"Do you remember love" dzieje sie zaraz po wydarzeniach z I serii (Super Dimensional Fortress Macross). Obejrzalem ta kinowke pare lat temu (bez wczesniejszej emisji I serii) i nie niektore watki byly dla mnie niezrozumiale.

W Polsce i USA bardziej znany jest Robotech, byla to amerykanska przerobka Macrossa. Polaczono Macrossa + jakies badziewne seriale z mechami "made in USA" i tak powstal jako taki serial. W Polsce byla bodajze dostepna kinowka, wiem bo jak bylem maly to pozyczalem to wielokrotnie (Bylo to jedno z niewielu anime, ktore bylo wydane w PL z lektorem etc.)

Macrossa PLUS mozesz spokojnie atakowac, dzieje sie w zupelnie innej rzeczywistosci i nie jest wymagana znajomosc wczesniejszych serii. Kinowka : "Macross PLUS the Movie" to posklejane wydarzenia z OAV + nowe sceny, lepszy chara design etc. Dla mnie jest to zelazna klasyka i naprawde warto siegnac do tego uniwersum, tym bardziej jak lubisz mechy tongue.gif

lolo99: Beck z odcinka na odcinek jest coraz lepszy (mnie w I epsie odrzucila kreska, ktora dopiero z czasem polepszyla sie). A OST jest MOCARNY tongue.gif
mario87
właśnie oglądam graf całego macrossa na anidb i jest to troche poplątane, jakieś alternatywne wersje (niektóre nazwy odcinków są takie same) że niewiadomo które najpierw oglądać i które lepsze confused.gif

oglądał ktoś anime Monster i Ergo Proxy? może ktoś coś napisać o tych anime?
Jakuza
4 odcinki Ergo Proxy leżą mi na dysku i narazie nie chcę mi się tego oglądać - ale z tego co mówił mój kumpel , anime jest fajne , bardzo klimatyczne . Dodatkowo świetnie narysowane i ze świetną główną bohaterką .

Pozatym właśnie zobaczyłem trailer do nowego anime Tokko . Twórcą anime jest Fujisawa Toru , znany przedewszystkim ze świetnego GTO . Jednak jego nowe dzieło w żadnym przypadku nie jest komedią , tym razem autor zdecydował się zrobić horror . Co z tego wyjdzie , zobaczymy po 16 kwietnia , kiedy zapowiadany jest start tego właśnie anime .
Hela
Niech chce mi sie pisac o Ergo Proxy nic wiecej oprocz tego, ze jest to zaje.biste anime. Robia to kolesie z manglobe, czyli Ci od samurai champloo. Animacja stoi na najwyzszym poziomie, nie widac nawet ktore obiekty zostana za chwile zniszczone. Normanie CUDO. Fabula zapowiada sie rownie dobrze, pod warunkiem, ze ktos lubi takie klimaty (przyszlosc, roboty itp.). Zdecydowanie warto ogladac.
Guados lord
Odnosnie Ergo Proxy - kto to na bierzaco subuje? Nanashi wydalo chyba jednego epa i stoi w miejscu juz dobre 2 tygodnie bez ruchu, gdzie to dorwac:P

Disgaea zaczela sie chyba pojawiac na animesuki...
Dante
Masakra tyle anime do ściągnięcia a ja już totalnie nie mam jak.
Hela
Guado - Shinsen subuje a troche szybciej, ale gorzej robi to Ani-Jiyuu.
red2000
hm ostatnio dociagam epy inuyashy i ranmy i zauwazylem jakis zastuj w nowych tytulach czy tylko tak mi sie wydaje? jest ostatnio cos godnego do polecenia,nie interesuja mnie odmozdzone anime
Hela
Zauwaz, ze Inu-Yasha ma 6 lat, a Ranma 14 tongue.gif
Calkiem niezle serie, jedyne co mi zupelnie w nich nie paslowalo, to paskudna kreska Rumiko Takahashi...
mario87
Ghost in the Shell Stand Alone Complex - świtne postacie(chociaż kilka pominięto), świetne sceny akcji, świetna fabuła i świetna muzyka, trzeba obejżeć smile.gif czekam aż kickassanime dokończy drugą serię ale chyba nie wytrzymam tongue.gif

The Twelve Kingdoms(Juuni Kokuki) - zmieniamy zupełnie klimat i przenosimy się gdzieś co przypomina starożytne chiny(starożytne to może za dużo powiedziane), fantasy w chińskich klimatach, strasznie wciągające, fabuła zupełnie porywa, składa się tak jakby z kilku części i gwałtownie odbija od przedniego wątku ale wszystko sprowadza się do historii o tym świecie

Monster - ciekawa historia utrzymana w rzeczywistości, żadnych gigantycznych robotów, laserów z oczu czy 15-latków potrafiących jednym ciosem rozwalić cały budynek ;p akcja dzieje się na przełomie kilkunastu lat zaraz po upadku muru berlińskiego w niemczech i czechach, przy 74 odcinkach może się wydawać że anime się przeciąga ale po ukończeniu nie ma się tego odczucia smile.gif

Kino's Journey - dzisiaj skończę to anime ale ju teraz można powiedzieć że jest conajmniej bardzo dobre

zabrałem się też za serię macross i muszę polecić Macross Zero, prequel do orginalnej serii, dosyć niedawno zrobiony, walki niezwykle dynamiczne, nie wiem czy gdzieś widziałem coś podobnego, chciałbym podkreślić że nie jest to w stylu FF:AC że niewiadomo co, kto, gdzie i jak wink.gif
kreska, jakość animacji i sposób wykonania mnie powaliły, tylko to powinno wystarczyć żeby przykuć do monitora/telewizora ale fabuła też niczego sobię
jest to jedna z serii wielkiego universum ale nic nie zaszkodzi jeśli obejży się tylko to wink.gif

chyba żadne z tych anime nie jest odmóżdzone więc dla większości to powienien być dodatkowy plus smile.gif
red2000
Hela teraz dopiero dzieki tobie dowiedzialem sie ze autorem inu i ranmy jest jedna ta sama osoba wink.gif co do kreski mi sie podoba jest miekka i bardzo ladniutka ;> jedynie kinowki inuyashy mialy dziwna kreske nie moglem czasem zniesc ich kanciastych twarzyczek.btw: stare ale jare tongue.gif
btw2:mario dzieki zobacze czy z tych tytulkow jest cos co mnie przyciagne tongue.gif
edit: macross zero cale obejrzalem jest swietne szczegolnie grafika.czy przypadkiem kino's journey to nie jest Kino no tabi the Beautiful World ?
Dante
wArto obejrzeć Monster bo jest ciekawe i ma w sobie pewną nutke grozy i tajemniczości.
mario87
kinos journeys/travels to angieslka nazwa Kino no tabi
jest też film, prequel, właśnie zasysam smile.gif
Jakuza
Ja polecam oblookać nowe anime " Welcome to the NHK " - narazie wyszedł jeden odcinek, ale muszę przyznać, że zapowiada się ciekawie smile.gif . Strasznie zakręcone i nie wiem czemu ale bardzo przypomina mi po pierwszym epie " FLCL " - niewiem może przez tą otoczkę wink.gif

Dodatkowo opisik z AnimeNfo :

Since Sato Tetsuhiro, a 22-year-old man, dropped out from the university, he hasn’t gone out anywhere except convenience stores, and he has slept 16 hours a day. He has been spending such lazy days for 3 years.

Then, he comes to a conclusion. His dopping out and having no job are due to a giant evil organization, NHK (Nihon Hikikomori Kyokai), or Japan Social Withdrawal Association.

Suddenly, a beautiful girl Nakahara Misaki appears.

“You are chosen by my project”, saying that, what she hands to him is a contract to support his rehabilitation.

Whether will Sato get rid of his habit?
Who in the world is Misaki, and what is she aiming at?
Is this a plot of NHK, too?
Guts
Ja polecam z calego serca Genshiken, na ktora sklada sie 12 odcinkow. Opowiada ona o grupce studentow, ktorzy tworza studencki klub Genshiken. Sa to ludzie zafascynowani konsolami, anime & manga oraz wszystkim tym co wiaze sie ze wspol. sztuka. Kazdy odcinek jest na swoj sposob inny i zajmuje sie innymi sprawami np; wspolny wyjazd na konwent po nowe dojiny, proba nauczenia jednej z bohaterek grania w Puyo Puyo Fever, czy nauka skladania modeli Gundamow (pod niektorymi wzgledami seria przypomina "Otaku no video" Gainaxu). Kazdy odcinek to rowniez ogrom smaczkow, ktore mozna wylapac np. odwolania do innych anime (Gudnamy, Tenchi Muyo), gier (tutaj prym wiedzie GG Isuka). Powiem wam szczerze, ze na samym poczatku nie spodziewalem sie niczego fajnego, ot kolejna standardowa seria, myslalem. Niestety, po obejrzeniu 1 odcinka przyszla ochota na kolejny i tak do samego konca.
Muzyka, animacja, klimat : wszysto jest na najwyzszym poziomie i nie mozna niczego zarzucic .
Ocena : 9/10
Zeratul
Najlepszym aniem jakie widzialem (jest to w 100% subiektywna ocena) jest kono minikuku mo utsukushii sekai, anime jest przepiekne, glowna bohaterka jest przepiekna, fabula jest moim zdaniem piekna, moze nie jest czyms wybitnym, ale mnie naprawde wciagnela. A anime odebralem bardzo emocjonalnie, dlatego pewnie mi sie tak podobalo.

Green Green tez jest niezly... poza 2 ostatnimi odcinkami.
Hela
Death Note
Od wczoraj, czy przedwczoraj leci anime na podstawie jednej z najlepszych mang minionych lat, ktore jest rownie genialne jak pierwowzor. Animacja na najwyzszym poziomie, swietna muzyka (w tym OP i ED), calkiem niezle dobrane glosy. Ogolnie, jak ktos zacznie ogladac, to nie powinien sie zawiesc, bo to bedzie genialne anime, z niesamowita intryga.

Pierwszy ep:
http://a.scarywater.net/naruto/%5BTW%5D_De...%5D.avi.torrent
Dante
dzięki za info anime sprawdze bo manga mnie wciągneła no i bedzie okazja razem z filmem zrobic combo
Guts
QUOTE(Dante @ 7 10 2006, 18:03) *

dzięki za info anime sprawdze bo manga mnie wciągneła no i bedzie okazja razem z filmem zrobic combo

Kultowa manga, anime pewnie tez =) Dante, jeszcze nie ma dvd ripa tego filmu, jeno nedzne screenery i na dodatek nie pelne (brak drugiej czesci filmu od 50 min) ;/
Dante
nie wiem ścągnołem go jakis czas temu z forum z filmami azjatyckimi i nie miałem czasu oglądać
Kenshin
Drugi epizod Death Note smile.gif http://a.scarywater.net/live-evil/%5BLive-...%5D.avi.torrent
mario87
DN jak już wiele osób wspominało wymiata, jak narzie świetnie oddaje klimat mangi, muzyka(to szczególnie mi się podoba) i reżyseria są powalające, a głosy postaci są genialnie dobrane

z nowszych anime polecam Black Lagoon, 13 odcinków i niedawno zaczą się 2. sezon
RahXephon, nie każdemu się może spodobać, coś na styl Evangeliona(i jest łudząco o niej podobny), ale jakoś nie miałem nie miłego odczucia że twórcy ściągali z Evangeliona. Co ciekawe twórcę RX znałem jako projektatnta mechów w innych anime ale w tym akurat designem się nie zajmował smile.gif
Zero no Tsukaima, komedia, przygodowa, 13 ep, można by powiedzieć że coś na styl Harrego Pottera tylko że w japońskim styu i z odpowiednią treścią mieszczącą się w tych 13 ep smile.gif
Higurashi no Naku Koro ni, Horror, chociaż oprawa o tym nie świadczy smile.gif jestem w trakcie oglądania, ale muszę powiedziećze jest dosyć ciekawe, seria ma coś ok 26 odcinków, ale nie tworzą one całości, jest to tak jakby jeden wątek, te same postacie i kilka histori opowiedziane na kilka sposobów, z tym że każda kolejna historia ewoluowuje smile.gif
Hela
Raczej nie ma sensu podowac tutaj linki do kolejnych adresow. Wazne bylo zasygnalizowanie ludziom tej wspanialem serii, a pozniej sobie juz jakos poradza.
z nowszych anime polecam Black Lagoon, 13 odcinków i niedawno zaczą się 2. sezon
Bardzo fajne anime, swietnie narysowane, wyanimowane, jedynymi zgrzytami sa OP i ED, ktore sa tragiczne... No i to urwanie serii po 12epie, zupelnie bezensowne, ale na szcze juz jest drugi sezon, w ktorym mam nadzieje, ze bedzie wiecej jakiejs fabuly, losy bohaterow, czy cos.
mario87
mi się tam OP podoba, na tyle że mam singiel w playliście wink.gif a ED jako samo ED może być, pasuje klimatem tam smile.gif
Hela
a ED jako samo ED może być, pasuje klimatem tam
Ciekawe niby jakim sposobem totalnie nudny ed, na ktorym nic sie nie dzieje pasuje do anime, ktore jest nastawione na akcje...
mario87
kwestia gustu ;p muzyka pasuje mi tam, nie musi to przecież być jakaś pioseneczkam w końcu to jest na zakończenie
lolo99
Afro Samurai.
Na to anime natrafilem calkiem przypadkiem podczas przegladania stron o Wu-Tang.
Opowiada ono o chlopaku ktorego ojciec byl najlepszym wojownikiem swiata tzn. byl w posiadaniu opaski nr.1 a trzeba wiedziec ze sa dwie, posiadacza nr.1 (ktory w ten sposob staje sie praktycznie bogiem) moze ruszyc tylko nr.2 o ktory to walcza wszyscy smiertelnicy. No i razu jednego nasz chlopaczyna jest swiatkiem walki w ktorej jego ojciec zostaje pokonany i traci opaske, jak to zwykle bywa Afro (bo tak ma imie) poprzysiega zemste.
Historia niezbyt oryginalna ale swietnie prowadzona, oko przykuwa naprawde dobra kreska, nieprzecietne ujecia i genialne sceny walk.
Tak, wiem, niby to juz wszystko bylo ale nie wspomnialem o najwazniejszym, glosu Afro uzycza sam Samuel L. Jackson (choc fakt faktem ze wiele pracy nie ma) a za muzyke w calosci odpowiada RZA z Wu-Tang Clan wlasnie. Nie musze chyba mowic ze jest fachowa i idealnie buduje klimat, swoja droga sam 'suchy' soundtrack to juz kawal dobrej plyty.
Afro Samurai, polecam!
Jakim
Ja polecam jeśli ktos jeszcze nie widział SAMURAI 7. Historia 7 samurajów, którzy łączą swoje siły aby pomóc wieśniakom w pokonaniu napadających ich bandytów( w tej roli olbrzymie mechy).
Historia standardowa za to bohaterowie pierwsza klasa:D
Szczerze polecam.
koval
Mam zamiar ściągnąć Ergo Proxy i Black Lagoon. Mają dużo gb więc chciałem zapytać czy warto smile.gif ?
mario87
Black Lagoon polecam smile.gif sporo akcji i jednocześnie NIE jest to anime dla debili
Anime jest podzielone na dwie części, chociaż fabularnie tego raczej nie ma
Tokar
Od czwartku na Hyperze rusza Full Metal Alchemist o_O
Jeśli ktoś jakimś cudem nie widział to musi koniecznie nadrobić. Ciekawe tylko, czy cała seria pójdzie jednym ciągiem, czy jak to miał hyper w zwyczaju przy puszczaniu dłuższych seriali będą się co 10 epów cofać do początku ; /
DJ1988
Ja polecam Black Lagoon i Hellsing Ultimate OVA. BL rozwaliło mnie swą akcją i historią. Dawno nie oglądałem tak konkretnego anime.

Hellsing OVA...hmmmm co mogę powiedzieć? Że jest boskie? Byłem fanem Hella odkąd zobaczyłem Hellsinga TV series (boski OST). Potem przyszło oświecenie (tj. manga) które pokazało mi jak bardzo seria TV ssie (Vaginahead jako ostani przeciwnik to było przegięcie...). W końcu doczekałem się OVA.
To było spełnienie marzeń. Akcja, Gore, humor (i balony Seras tongue.gif) mangi wreszcie zostały wiernie przeniesione na szklany ekran.
okens
Coz moim faworytem jest niesmiertelny Ghost in the shell, ale szczerze mowiac to poplynac tutaj powinna conajmniej rzeka tytulow ktore sa godne polecenia chociaz mam spore zaleglosci jezeli chodzi o anime( a shojo nie ogladam praktycznie wogole) to napomkne o:
Akira- wspanialy klasyk, rzaluje, ze takich filmow juz dzisiaj raczej nikt nie produkuje
Ninja Scroll- kolejna pozycja ktora obowiazkowo powinno sie zaliczyc, naprawde genialne anime
Wonderful Days- Pomimo, ze komputerowy styl nie jest przeze mnie lubiany ten film ogladalo mi sie wyjatkowo spoko i strasznie mi sie podobal( z czego pamietam postacie sa rysowane normalnie)
Wampire Hunter D- jedea z leprzych animek traktujacych o wampirach

Z serii wymienie natomiast:
Cowboy Bebop- jest i zabawny i wciagajacy, wszystkie 23( dobrze pamietam?) odcinki ogladalem z zaciekawieniem i chyba nawet lekkim niedosytem co u mnie objawia sie tylko u dobrych produkcji
Dragon Half- przezabawne
Ninja Ressurection- To prawdziwa perelka, ogromnie mi sie podoba w kazdym calu, muzyka( zrobiona przez warszawska orkiestre symfoniczna) jest niesamowita i jeden powalajacy minus to to, ze seria nigdy nie zostala ukonczona( wyszly jedynie dwa odcinki konczace sie w najciekawszym chyba momencie)
GITS Stand Alone Complex- ciekawa i fajnie rysowana
Firekage
Ja nie mam czasu na rozpisywanie sie wiec skrotem walne :

Blood+. 50epek.

Ostatnio to przerobilem. Na plus , dlugie , wciagajace , nie nudzi. Swietnie rozrysowano postacie , ich charaktery , problemy. Na plus za calosc i nie banalnosc.
Dark Serge
ja ostatnio posilam się na youtubie "Death Note" - daje rade wink.gif
Le_Golas
Zdecydowanie DEATH NOTE za KLIMAT,napięcie,skomplikowanych bohaterów,świetną muzę,mocne sceny,bezwzględność Raito,i za ten piękny notatnik(moje marzenie) biggrin.gif
Aramis
CYTAT(Le_Golas @ 4 07 2007, 21:38) *
Zdecydowanie DEATH NOTE za KLIMAT,napięcie,skomplikowanych bohaterów,świetną muzę,mocne sceny,bezwzględność Raito,i za ten piękny notatnik(moje marzenie) biggrin.gif

A widziałeś alternatywne zakończenie mangi - co sie w nim dzieje z Lightem za używanie zeszyciku?;]
Hela
CYTAT(Aramis @ 4 07 2007, 22:13) *
CYTAT(Le_Golas @ 4 07 2007, 21:38) *

A widziałeś alternatywne zakończenie mangi - co sie w nim dzieje z Lightem za używanie zeszyciku?;]

Alternatywne (i tym samym ch.ujowe), to jest właśnie w anime, w mandze to jest prawdziwe, godne zakończenie tej serii, a nie jakieś śmieszne popłuczyny.
ion
eee tam jak dla mnie w mandze glowny bohater jest troche za bardzo zeszmacony ( sam sie poniza) a w anime jest to tak lightowo przedstawione .
Suavek
Mógłby ktoś polecić jakieś nie za długie, odmóżdżające anime? Coś co nie wymaga większego skupienia ale zarazem nie odrzuca głupotą? Ot tak dla odprężenia, ewentualnie na sen. Byle nie żaden harem...
Kuja
The Third: Aoi Hitomi no Shoujo jest dobre ale ma 24 odcinki.
Othis
czesc mozecie polecic jakies dobre anime chodzi o super kreske i efekty i niestety interesuja mnie tylko pelnemetraze lub max serie 3 odcinkowe no i nie chce nic z komedii i romansow a raczej cos powaznego:/ (akira,ninja scrool,vampire hunter, hellsing,gits,ff,gundam, macross,evangelion,cc oedo znam wiec poprosze inne alternatywy:)

Guts
CYTAT(Othis @ 7 08 2007, 22:36) *
czesc mozecie polecic jakies dobre anime chodzi o super kreske i efekty i niestety interesuja mnie tylko pelnemetraze lub max serie 3 odcinkowe no i nie chce nic z komedii i romansow a raczej cos powaznego:/ (akira,ninja scrool,vampire hunter, hellsing,gits,ff,gundam, macross,evangelion,cc oedo znam wiec poprosze inne alternatywy:)

Armitage III - podobnie jak w Macrossie + wszystkie odcinki OAV zostały zmienione, podkręcone pod względem animacji itd. i puszczone jako The Movie. Polecam.
Memories - adaptacja mangi Katsuhiro Otomo (to ten od Akiry i Domu). Są to III filmy, każdy trwa po 30 min, każda historia tworzy odrębną całość
Hotaru no Haka (Grobowiec świetlików) - chwytająca za serce historia rodzeństwa, które jest znane na siebie po stracie matki. łzy podczas seansu gwarantowane.
Wicked City
AD Police - 3 odcinkowy Oav, który jest rozwinięciem świata Bubllegum Crizis.
mario87
Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho - animacja świetna, muzyka i fabuła tak samo, od tego samego twórcy jest jeszcze Hoshi no Koe i Byousoku 5 Centimeter, chociaż tutaj jest trochę romansów, ale jest to opowiedziane w bardziej "poważny" sposób
PATLABOR - są z tego 3 filmy, IMO najlepszy jest 2. ale 1. i 3. też są fajne, do tego można je oglądać oddzielnie i niepokolei, chociaż widać że każdy kolejny film dzieje się jakiś czas później wink.gif po tym co wymieniłeś to powinno Ci się spodobać
Soukyuu no Fafner - Right of Left - kolejne mecha smile.gif
Gunbuster 1 i 2 (Aim for the Top 1,2) - mecha, dwie serie, każda po 6 odcinków, pierwsza trochę bardziej poważniejsza
Ideon - mecha smile.gif sama seria może trochę męczyć, ale jest film "streszczający" serie telewizyjną, do tego i tak trzeba obejżeć film "Be Invoked" który kończy całą historię, animacja i efekty w porównaniu do powyższych są słabe ale anie jest z 1982r.
Figaro
Golden Boy, Onizuka - Mistrzowie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.