Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Anime godne polecenia!!
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ukyo_Tachibana
red2000 spoko ja jestem fanem Ragnaroka gram w to badziewie od 3 lat poprostu to Anime wydawalo sie fajne po ogladnieciu 3 pierwszych odcinkow no a potem jak bylo tak bylo poprostu ogladalem to do konca bo szkoda mi bylo nie zakonczyc serii skoro wymeczylem juz te 17 odcinkow ale naprawde tragedia NAJGORSZE anime jakie widzialem -_- ide ogladac Bleacha 58 z tego anime tez zrobily sie juz pokemony -_-
Tokar
Ano, ja jestem dopiero na 45 epie w Bleachu, ale odkąd oni się wtoczyli do Soul Society, to rzeczywiście zrobiła się z tego trochę taka podnietka kto ma większy mieczyk, a kto zaraz puści fafora i rozyebie pół miasta. Do tego to denne sapanie i półgodzinne monologi w czasie walk rodem z DB confused.gif

Dobrze, że przynajmniej wstawki humorystyczne trzymają poziom i że walki od paru odcinków zaczęły wreszcie jakoś ciekawiej wyglądać ;p
Guts
Waty obejrzenia jest Blood + , niby kolejne historia o vapirach ( jest to prequel do kinowki Blood), ale
krwawe sceny sa czeste no i nie ma zadnej cenzury tongue.gif
Dante
No blood+ jest naprawde niezłe

ale mam takie pytanko wyszło jakies dobre zabawne anime ostatnio??
Jakuza
QUOTE(Dante @ 7 12 2005, 19:33) *

ale mam takie pytanko wyszło jakies dobre zabawne anime ostatnio??

Karin biggrin.gif

Świetne , zabawne i rozluźniające i także o wampirach wink.gif
Flik
co by nie byc monotematycznym podam wam tytuly seriali, ktore ostatnimi czasy ogladam/ogladalem. pierwszy to densha otoko - opowiesc o otaku, ktory sie zakochuje:) bardzo zabawna historia. drugi to gokusen - historia 23letniej nauczycielki, ktorej dziadek jest szefem jakuzy. rowniez utrzymana w konwencji komedii. zaznaczam ze oba sa strasznie naciagane (nawet jak na polskie standardy:) i w czasie ogladania trzeba po prostu zapomniec o wszystkich konwencjach i skupic sie na tym co sie dzieje na ekranie.
Flaha
Taki mały offtopic, choc moze jednak nie. Mianowicie w lutym w "Kino Domowe" bedzie "Akira" z Polskimi napisami i jezykiem. Mysle ze warto zwłaszcza ze cena tego czasopisma to bodajze 19.90 zł. Fajnie ze ktos sie wzioł za te najwieksze hity cool.gif Moze jakaś seria ohmy.gif Chciałbym Hellsing/Samurai Champloo ale to takie moje mazenia tongue.gif happy.gif wink.gif Macie tu linka do newsa na filmweb.pl KLIK
Guts
Szanse na to, ze w przyszlosci ujrzymy w KD jakas serie Tv sa znikome (kto bedzie kupowac co pare miesiecy plyte z nowymi epsami). Wydawca oznajmil, ze Akira nie bedzie ostatnia kinowka jaka pojawi sie w miesieczniki (marzy mi sie Hotaru no haka).

Co do dobrych anime to polecam - I''S Pure. Jak narazie pojawil sie pierwszy odcinek VI czesciowej Oav'ki i naprawde brak mi slow, swietna animacja, klimat idealnie odwzorowany z mangi no i piekna romantyczna fabula biggrin.gif Nie pomylcie sie z II czesciowa Oav'ka I''S, ktora jest straszna nie nadajaca sie do ogladania szmira z plastykowa animacja i nijaka fabula.

Napewno NIE moge polecic Oav'ki ''Street Fighter Alpha: Generations'', spodziewalem sie klimatu prosto z gry, chara designu podobnego do SF:A The Movie, a dostalem badziew, przy ktorym ciezko wytrzymac. Po 20 min reka sama chc wylaczyc ta szmire.

Dante: jesli szukasz wesolej serii to siegnij po Fullmetal Alchemist, a jesli masz ja zaliczona to zainteresuj sie kinowka ''FMA: Conqueror of Shambala ''
Jakim
mówisz że jest juz kinówka??
Guts
Kinowka juz od pol roku w Japoni jest. Dopiero teraz pojawila sie b.dobra wersja + angielskie subby.
Hela
QUOTE(Jakuza @ 22 12 2005, 00:34) *

Karin biggrin.gif

Obejrzalem pierwszy ep i niczym mnie nie zaskoczylo. W porownaniu do takiego Yakitate Japan to to nawet nie jest smieszne tongue.gif
Dante
Pierwsz dwa epy School Rumble ova juz są i wszystko jest równie zabawne jak zwykłe rumble
Flik
flaha dzieki za info ;]
Jakuza
QUOTE(Hela @ 5 01 2006, 15:20) *

QUOTE(Jakuza @ 22 12 2005, 00:34) *

Karin biggrin.gif

Obejrzalem pierwszy ep i niczym mnie nie zaskoczylo. W porownaniu do takiego Yakitate Japan to to nawet nie jest smieszne tongue.gif

Ja za to przerwałem oglądać Yakitate po 3 epach , nudne to...
a Karin , no cóż na bezrybiu i rak ryba wink.gif
Flaha
Do listy anime godnych polecania dopisuje Hellsing OVA (narazie tylko 1 odcinek) ale jest naprawde dobre, nowa lepsza kreska + mangowy klimat - muza gorsza od anime tv ale i tak dobra = naprawde dobre anime !! Nic tylko czekac na nastepne odcinki ( 2 ponoc w kwietniu??smile.gif)
Jakuza
Co do fajnie zapowiadających się anime , w kwietniu zadebiutuje Makai Senki Disgaea ( oparta na bardzo popularnym tactcal RPG na PS2 ) . Trochę informacji w poniższych linkach :

http://www.animenfo.com/animetitle,3470,kn..._senki_dis.html
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3444

Link do Promo ( via Torrent ) :

http://www.mininova.org/tor/236784

Po Promo zapowiada się zaiście ciekawie - fajna kreska , humor i masa walk hyh.gif

Link do Promo z Rapidshara wink.gif

http://rapidshare.de/files/14217158/_FM-Os...601D5_.avi.html
Flik
Flash mowisz o pierwszym odcinku czy trailerze? bo ta seria byla kilka razy juz przesuwana. na bazie trailerka moge powiedziec ze klimacik poszedl sie przynajmniej dla mnie (pipi)ac. zrobili sobie doslownie sieke.
Dante
QUOTE(Ck_Flash @ 21 02 2006, 19:11) *

Do listy anime godnych polecania dopisuje Hellsing OVA (narazie tylko 1 odcinek) ale jest naprawde dobre, nowa lepsza kreska + mangowy klimat - muza gorsza od anime tv ale i tak dobra = naprawde dobre anime !! Nic tylko czekac na nastepne odcinki ( 2 ponoc w kwietniu??smile.gif)

5 kwietnia dokłAdnie

Oblookałem i jak dla mnie np. kreska na Victorii jest gorsza ale ogólnie nieżle wyszło (jak ktoś czytał albo oglądał tv) bo bez tego może wydać się lekko dziwne
Hela
Poprzednia wersja Hellsinga to raczej nijak sie ma do tego co jest teraz. Ta OVA jest bazowana dokladnie na mandze. Pierwszy ep to pierwszy tom mangi. Wiec ludzie, ktorzy czytali manga poczuja sie jak w domu, Ci ktorzy ogladali tylko anime moga sie zdziwic jak duzo jest roznic i rozbieznosci.
Flik
a zebys wiedzial hela. mnie po trailerze po prostu drzucilo. wiedzialem ze manga ma zupelnie inny klimat ale to do mnie w ogole nie przemawia.
Flaha
Flik, trailer to trailer, tez mi srednio przypadł do gustu. Ale to o czym mowilem w swoim poprzednim poscie to juz jest pełnoprawny 50 min. odcinek ktory jest BARDZO DOBRY. Dlatego wlasne wg. powinien zostac wymieniony w tym temacie...
red2000
polecam obejrzec ze starszych anime GTO (great teacher onizuka) . swietna komedia o swietnym nauczycielu smile.gif
naprawde warto obejrzec seria laczy w sobie 43 ep i za kazdym odcinkiem zastanawiam sie co teraz on wymysli . a z nowych anime dosyc dobre jest Shakugan no Shana.opening mnie rozwala ,kreska jest bardzo ladna i bohaterka kawaii happy.gif jedynym minusem tej serii jest za duze wyjasnianie niektorych spraw.takie rzeczy powinny zostac dla przemyslen widza(tak jak serwuja to specjalisci od konami tongue.gif ) a tak wszystko pryska. Oba tytuly goraca polecam
mario87
Shakugan no Shana dla mnie to raczej średniak, kreska rzeczywiście bardzo fajna i miła dla oka, ale fabuła już nie tak, troche nudzi mnie już ta seria i mam nadzieje że skończy się na 26ep bo chciałbym obejżeć do końca ale bez większego wysiłku wink.gif przed chwilą zdobyłem 21ep

a żeby nie było że post to tylko zbędny komentarz to polecam Fate/Stay Night od Type MOON, kreska tutaj też świetan (IMO nawet lepsza od Shakugan no Shana), muzyka mi się podoba, fabuła też fajnie się zapowiada smile.gif narazie 9ep
Hela
Fate/Stay Night...wszyscy sie tym teraz podniecaja. Ja obejrzalem 9epow i nie widzialem nic specjalnie wybitnego, moze pozniej sie rozkreci, ale raczej bedzie to kolejny sredniak z niewykorzystanym potencjalem.
Guados lord
Fate-stay night za ambitne moze nie jest ale taka bajeczka na nudne wieczory moze byc, kreska ladna, muza tez niczego sobie, polecenia warte. Polecam zwlaszcza wydawane przez Eclipse
Mendrek
Prosilbym o doradzenie co wypadalo by obejrzec z tych anime (jesli wiele, to w jakiejs kolejnosci). Wszystko procz Green Green i Crno Crusade bo to sciagam w pierwszej kolejnosci smile.gif A wiec lista jest taka:

Pita Ten TV
Green Green TV
Kita-he Diamond Dust Drops TV
Tenshi No Shippo Chu! TV
Gunslinger Girl TV
Kimi Ga Nozomu Eien TV
To Heart TV
Mezzo DSA TV
Hanaukyo Maid-Tai La Verite TV
Hanaukyo Maid-Tai TV
Shingetsutan Tsukihime TV
2x2 Shinobuden TV
Midori No Hibi TV
Onegai Twins TV
Maria-sama Ga Miteru TV
Bottle Fairy TV
Pia Carrot Sayaka's Love Story DVD
Chrno Crusade TV
Stratos4 TV
Rizelmine Season 2 DVD
Rizelmine Season 1 DVD/TV
Pretear DVD
Yumeria TV
Chibi Maruko-chan Movie
Blue Submarine No. 6
Mouse TV-Serie

Moze byc komedia, moze byc jakies fantasy, albo cyber punk... ale ostatecznie wyslucham kazdej propozycji, byle zeby mniej wiecej opisac gatunek i jesli mozna to anime smile.gif
mario87
gunslinger girl - podobno niezłe
Kimi Ga Nozomu Eien - dramat, napewno spodoba się komuś kto lubi takie anime, w skrócie to gosć spotyka się z jedną panienką, później ona ma wypadek i zapada w śpiączkę
TO heart - to też dramat, romans, jeśli ktoś to lubi to pewnie też się spodoba, sam nie oglądałem
Shingetsutan Tsukihime - anime od TYPE-MOON, akcja, 'fantasy', gość jak był mały miał wypadek, po wypadku widział na wszystkiem linie, jakby pęknięcia, wystarczy że przejachał po tym pęknięciu i przedmiot się rozpada na kawałki
Midori no Hibi - komedia, gość jest jakimś niezły madafaką w szkole i przez to niemoże znalexć sobie dziewczyny, któregoś dnia do jego prawej ręki została przyczepiona dziewczyna(a raczej miniaturka)

z tej listy oglądałem tylko jedno anime i słyszałem tylko o kilku, najlepiej wejdz na anidb.info i tam sprawdzaj posczegulne anime
Hela
Zdecydowanie Midori No Hibi. Jedna z najlepszych komediowych serii. Pozniej Gunslinger Girl, bo rzeczywiscie fajne jest.
Jakuza
Onegai Teacher a potem dopiero Onegai Twins - bo twins to drugi sezon Onegaia tongue.gif , oba sezony to typowy romans z lekkim zabarwieniem komediowym ale ogólnie oba sezony przyjemnie się ogląda smile.gif
Mezzo DSA - fajne anime , typowe anime o zabarwieniu sensacyjnym , w szczególności polecam Mezzo Forte xD
Shingetsutan Tsukihime - Mario87 napisał o co chodzi więc nie będe się powtarzał , ale anime jest naprawdę warte polecenia smile.gif
To heart - widziałem pierwsze 2 odcinki i jakoś mnie specjalnie nie przekonało . Strasznie nudne .
Dante
QUOTE(mario87 @ 13 03 2006, 16:03) *

gunslinger girl - podobno niezłe
Kimi Ga Nozomu Eien - dramat, napewno spodoba się komuś kto lubi takie anime, w skrócie to gosć spotyka się z jedną panienką, później ona ma wypadek i zapada w śpiączkę
TO heart - to też dramat, romans, jeśli ktoś to lubi to pewnie też się spodoba, sam nie oglądałem
Shingetsutan Tsukihime - anime od TYPE-MOON, akcja, 'fantasy', gość jak był mały miał wypadek, po wypadku widział na wszystkiem linie, jakby pęknięcia, wystarczy że przejachał po tym pęknięciu i przedmiot się rozpada na kawałki
Midori no Hibi - komedia, gość jest jakimś niezły madafaką w szkole i przez to niemoże znalexć sobie dziewczyny, któregoś dnia do jego prawej ręki została przyczepiona dziewczyna(a raczej miniaturka)

z tej listy oglądałem tylko jedno anime i słyszałem tylko o kilku, najlepiej wejdz na anidb.info i tam sprawdzaj posczegulne anime

Widziałem wszytskie i ogólnie sa niezłe (napewnoi warte obejrzenia)
Rizelmine Season 1 ( uśmiałem sie troche przy tym ale z tego co pamętam odcinki są niedługie
Hanaukyo Maid-Tai można oblookac

a ta cała lista przypomina mi zawartośc pewnej jednej stronki netowej której nazwy nie pamietam (jak mozesz to podaj) z niej właśnie wszystkie wymienione przez Mendrka anime zaciągnełem
Flik
Midori no Hibi - dla mnie strata czasu. ogladalem z nudow jak bylem chory. kretyńska historia imo. kolesiowi łapa zamienia się w dziewczynę.
Gunslinger Girl - na czuja sciągalem, ale naprawde dobre anime.
2x2 Shinobuden - idiotyczny humor. mocne żarty. duża porcja śmiechu ;]
Mezzo - jeden ep widziałem. nie podoba mi sie styl tego anime.
Arkady
Polecam Azumanga Daioh hahaha.gif , które właśnie oglądam, niezła komedia o uczennicach w liceum
red2000
QUOTE(Mendrek @ 13 03 2006, 10:36) *

Green Green TV - seria liczy w sobie 12 ep (+13 bardzo ciekawy ;>).do szkoly z samymi facetami przyjezdzaja z innej szkoly dziewczyny... opowiesc o 3 klientach(niezli z nich zboczency) i o kilku dziewczynach .wiadomo romans z dawka humoru.dosyc fajne mi sie srednio podobalo ze wzgledu na ich sposob zachowania nie moglem tego zniesc ;p )

Kimi Ga Nozomu Eien TV - romans.z poczatku fajna opowiesc do pierwszych 3 odcinkow chyba (czy 2) po tych odcinkach jest przeskok o rok czy kilka i ciezko mi sie bylo w tym zalapac.ominieto przez to fajne watki. jeszcze do polowy dalo sie ogladac pozniej chcialem zeby to sie jak najszybciej skonczylo bo nie moglem wytrzymac.sproboj

To Heart TV - nastepny romans i do tego strasznie nudny. w ogole nie ma akcji. niektore postacie i momenty prosza sie wykorzystanie lecz nic z tego nei wyszlo. nie polecam
Mezzo DSA TV - mam cala serie lecz obejrzalem tylko pierwszy ep . niby ciekawe ale nie mam sil ogladac. sproboj ;p

Shingetsutan Tsukihime TV jak wyzej ;p

Midori No Hibi TV - bardzo fajne smieszne z lekkim romansem anime. jedynie szkoda ze tak malo odcinkow bo prosi sie o rozwiniecie fabuly.na koncu bylo mi malo dlatego strasznie mnie to zdenerwowalo ;d

Onegai Twins TV - nastepny romans z dawka humory. dosyc ciekawe ale nie obiecalem ci kokosow

Chrno Crusade TV z tego co wiem opowiesc o "pingwinach" strzelajace pistoletami z woda swiecona ;o tylko tyle mi wiadomo.podobno bardzo fajne ale ten pomysl mnie rozwala i nie chce tego ogladac ;o

Yumeria TV - opowiesc o kolesiu u ktorego budzi sie w lozku dziewczyna ;p lecz nie spodziewaj sie tego co myslisz wink.gif troche nudne

to tyle (uff)
Dante
Takie info.
Za 12 dni rozpoczyna się emisja 2 sezonu School Rumble.
Ja czekam bo porzedni jak dla mnie był świetny.
red2000
QUOTE(Dante @ 20 03 2006, 14:43) *

Takie info.

ooo dzieki za info. czekam z niecierpliwoscia bo tak school rumble pierwsza serie uwazam za jedna z najlepszych komedii
Jakuza
QUOTE(red2000 @ 21 03 2006, 14:58) *

QUOTE(Dante @ 20 03 2006, 14:43) *

Takie info.

ooo dzieki za info. czekam z niecierpliwoscia bo tak school rumble pierwsza serie uwazam za jedna z najlepszych komedii

A wiadomo , która grupa weźmie się za subowanie ? - bo anime jest zalicencjonowane...
Dante
Jest info że Wannabefansubs podobno ma być 26 epów. Takie informacje zdobyłem narazie.
lolo99
QUOTE(Arkady @ 15 03 2006, 10:21) *

Polecam Azumanga Daioh hahaha.gif , które właśnie oglądam, niezła komedia o uczennicach w liceum

Potwierdzam, komedia masakra chyba jedna z najlepdzych jakie w zyciu ogladalem. Do tego swietna kreska i zroznicowanie postaci. Motywy sa niesamowite, nie mam pojecia jak takie rzeczy moga przychodzic do glowy.
Pamietasz neko.gif ? Albo idealny ziew http://gentil.kanji.free.fr/bd/auxi/Azuman...%20-%2019-1.png hahaha.gif

Eureka Seven. Nawet fajne troche naiwne ale dobrze sie oglada. Dostalem od kumpla 19epkow i juz mu kazalem przyniesc nastepne wiec nie jest zle.

Aktualnie degustuje sie Wolf`s Rain. Jestem na 8mym epku. Genialna muzyka i zdecydowanie to tez jest `Anime godne polecenia!!` Dzielo sztuki...
Guados lord
QUOTE(lolo99)
Eureka Seven. Nawet fajne troche naiwne ale dobrze sie oglada. Dostalem od kumpla 19epkow i juz mu kazalem przyniesc nastepne wiec nie jest zle.

Aktualnie degustuje sie Wolf`s Rain. Jestem na 8mym epku. Genialna muzyka i zdecydowanie to tez jest `Anime godne polecenia!!` Dzielo sztuki...

eureka Seven - typowe anime z mechaki w roli glownej, ale tak od 20 epa oglada sie calkiem przyjemnie, polecam jak ktos lubi te klimaty i szyka czegos nieco abitniejszego niz Gundam.

Wolf's Rain - wlasnie ogladam serie i jakos taka dziwan mi sie wydaje...
mario87
QUOTE(Guados lord @ 26 03 2006, 00:36) *

eureka Seven - typowe anime z mechaki w roli glownej, ale tak od 20 epa oglada sie calkiem przyjemnie, polecam jak ktos lubi te klimaty i szyka czegos nieco abitniejszego niz Gundam.

wypraszam sobie
ale najpierw napisz też od którego bo kilka serii rzeczywiście było niezyt udanych(ZZ, X, Wing)

a z koro już jestesmy przy anime z mechami to polecam Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor i Soukyuu no Fafner - Right of Left

polecam też Voices of a Distant Star (Hoshi no Koe) i The Place Promised In Our Early Days (Beyond The Clouds; Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho)
oba filmy Pana Shinkai Makoto, szczególnie polecam ostani film smile.gif
Flik
Mario87 to którą serie Gundama polecasz i ile ma ep'ów?
<jakbyś miał jakieś źródło to wyślij mi pm'ke:>
Guados lord
QUOTE(mario87 @ 26 03 2006, 00:52) *

wypraszam sobie
ale najpierw napisz też od którego bo kilka serii rzeczywiście było niezyt udanych(ZZ, X, Wing)

Mialem na mysli glownie serie Wing, chociaz Seed tez mnie specjalnie nie zachwycal (nie na tyle zeby nawet do konca obejrzec:))
mario87
hmm... troche tego jest, jest kilka lini czasowych w świecie gundama, najstarsza i najbardziej rozbudowana to Universal Century (UC) i to bym polecał tylko że w UC jest tam kilka serii smile.gif ale jesli już oglądać to najlepiej od początku czyli Mobile Suit Gundam 0079 z 1979r, liczy sobie 43 ep, nienalezy przejmować się tym że jest to troche wiekowe, sama animacja mi się podoba, a historia tym bardziej smile.gif muzyka niestety taka sobie, można to znaleźć np. na boxtorrents, jest z angielskim dubingiem ale wydaje mi się że jest udany, są też 3 filmy kompilacyjne MS Gundam, wydane zostały też w Polsce na DVD, niestety nie oglądałem tych filmów, jeszcze nie oczywiście wink.gif
MS Igloo, 3 ep, jedno z nowszych dzieł Bandai, zrobiony całkowicie techniką komputerową (CG), akcja dzieje się podczas One Year War, ale tym razem po stronie Zeonu, szkoda tylko że suby mają tylko 2 odcinki
po tym radził bym jechać dalej chronologicznie względem UC, czyli Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team 12 odcinków, też bardzo dobre, akcja toczy się też w trakcie One Year War i w okół innych osób, takie side story, jest też film kompilacyjny Millers report ale radze go sobie odpuścić
następnie Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket 6 odcinków, side story w czasie One Year War, też polecam smile.gif
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory 13 odcinków, jak nietrudno obliczyć akcja dzieje się 3 lata po One Year War, na początku może się niezbyt podobać ale później jest nieźle, chociaż niektórym się niezbyt podoba, ja zachęcam do oglądania smile.gif jest też film kompilacyjny, Last Blitz of Zeon, odradzam...
Mobile Suit Zeta Gundam 50ep, jedna z najlelepszych serii, o ile nie najlepsza w erze UC smile.gif akcja dzieje się w 0087 UC, powraca Char, Bright Noa, Amuro i kilka innych znanych postaci, głównym bohaterem jest Camile Bidan(bardzo dobrze stworzona postać, w skali całego świata anime, Amuro i Char oczywiście też smile.gif ), bezwzględnie polecam. Powstały też ostatnio(1 film w przeszłym roku) 3 filmy, ale nie są to zwykłe filmy kompilacyjne, Tomino zmienił kilka rzeczy i są też nowe animacje(stare i nowe, szoda tylko że od razu widać które są nowe a które stare), więc te filmy polecam oddzielne, chociaż narazie jest chyba tylko pirwszy(Heirs to The Stars) ma narazie suby wink.gif
Mobile Suit Gundam Double Zeta (ZZ) 47ep, akcja toczy się zaraz po wydażeniach z Zety, no i to ta nieudana seria sad.gif odradzam, niewarto tracić czasu na tyle słabych ep, szkoda że tutaj nie zrobili filmu kompilacyjnego(licze na to że Tomino się postara i zrobi z tym coś ala A new Translation), jak ktoś by leciał chronologicznie po całym UC i nie chciał by tracić czasu na to to mógłbym krótko mu to streścić
Mobile Suit Gundam: Char`s Counterattack film, akcja toczy się w 0093 UC, Amuro vs Char, Federacja vs Neo Zeon, ostatecna rozgrywka, POLECAM! jeden z moich ulubionych filmów, został wydany w Polsce na DVD
Mobile Suit Gundam F91 film, 0123 UC, nowa historia, bardzo dobry film, tylko troche za szybko się toczy, może dlatego że na początku miała to być nowa seria ale zrobiono z tego tylko film? więcej o tych czasach jest w mandze Crossbone Gundam, został wydany w Polsce na DVD
Mobile Suit Victory Gundam 51 ep, 0153 UC, znowu akcja dzieje się kilkadziesiąt lat później bez zbytnich powiązań do poprzednich serii, ogólnie seria jest dobra, jak ktoś obejżał poprzednie serie to i ta mu się napewno spodobam smile.gif

uchh to tyle co do UC smile.gif przedstawiłem to chronologicznie względem UC, polecam oglądać od początku smile.gif
pomiędzy Zetą i ZZ powinno być MS Gundam 0087 Green Divers, niestety nie dane mi było to oglądać, właściwie można powiedzieć że to tylko dla wybranych, jest to film nagrany w formacie IMAX czy OmniMAX, leci na 3 ekranach jednocześnie, ma podobno wyjść na DVD w przyszłości
jest oprócz anime jest jeszcze kilka/naście popobcznych historii przedstawionych w mangach i novelach

no to lecimy dalej icon_twisted.gif
Turn A Gundam, Corect Century, można powiedzieć że akcja dzieje się kilka tysiecy lat po erze UC, AC(Gundam Wing), FC(G Gundam) i AW(Wing GUndam), chociaż nigdzie nie jest powiedziane że te ery są ze sobą powiązane(że dzieją się w jednym świecie tylko w odpowiednich odstępach czasowych, tak jak czasy przed narodzeniem Chrystusa i po jego narodzeniu), ta seria jest troche inna od reszty Gundamów, jest troche niedoceniana ale ja ją szczerze poecam! są też 2 filmy kompilacyjne

Cosmic Era (CE)
Gundam SEED, 50 ep, najnowsza era Gundamów, 72 CE, jedna z moich ulubionyh serii biggrin.gif polecam każdemu, są 3 filmy kompilacyjne - SEED Special Edition
Gundam SEED Destiny, 50ep, 73 CE, ostatnio zakończona seria, niejest najwyższych lotów, niezbyt udana (dziękujmy za to panu Fukudzie), jest to ripoff głownie z Zety i Char's Counterattack(fabuła jak i mechy) ale jak ktoś obejżał SEED to Destiny też przełknie, aha, głównych bohater to frajer(Shinn) icon_twisted.gif

After War Gundam X (39ep) niepolecam, jest takie sobie, ale jak ktoś obejży już inne serie to może po to sięgnąć
jest też G Gundam, tego nie oglądałem, troche się różni od reszty, jedni mówią że jest dobre
Gundam Wing chyba każdy miał okazje obejżeć, IMO może być
są też różne parodie - SD Gundam
Gundam Evolve, 7-14 krótkich odcinków, poza pierwszym odcinkiem są robione techniką komputerową, jeden odcinek trwa ok 5min(do 7ep) reszta kilkanaście sekund, są to krótkie historyjki z różnych serii niezbyt trzymające się głównych wątków

uch to chyba tyle ;p wszystko jest dostępne chyba na boxtorrents
Flik
Wielkie dzięki za artykulik Mario87 :)
Czekam do pierwszego kwietnia i zasysam. A będę odczuwał jakiś dyskomfort oglądając najpierw serię Seed? Bo podejrzewam, że będzie problem z seedami przy starszych podseriach Universal Century.

Tak na marginesie pamieta ktoś Tekkamana (w Polsce Teknomen)? Ostatnio zdobyłem trzy pierwsze odcinki i całość wypada naprawdę dobrze. Animacja w kilku momentach zadziwia, a i jeden z efektów graficznych to po prostu mistrzostwo (chodzi mi o atak "voltekka" - takie zielone świecące:).
mario87
żadnego Dyskomfortu nie będzie przy oglądaniu SEED, CE jest zupełnie inne od UC czy innych er, tylko na początku fabuła może przypominać tą z MS Gundam 0079, ale tylko na samym początku, dalej idze własną drogą, ale niestety jak już pisałem wcześniej SEED Destiny to już totalna zżynka z UC, fabuła wzięta z Zety, postacie też(charaktery) i jeszcze z Char Counterattack, MS też zarżnięte z innych serii confused.gif więc tylko przy Destiny można czuć de ja vu

co do Teknomena to widziałem trochę tego ale polski dubing mnie odstraszył...
Jakuza
Czekając na nowy sezon School Rumble , zobaczyłem nowe anime , co prawda wyszedł dopiero 1epek - ale anime jest poprostu zaje.biste, zabija scenkami i humorem biggrin.gif
mario87
a o czym dokładnie mowa?
Jakuza
QUOTE(mario87 @ 28 03 2006, 18:11) *

a o czym dokładnie mowa?

Z wrażenia zapomniałem napisać tongue.gif
Tytuł anime to " Kyou no 5 no 2 "

Polecam biggrin.gif
Dante
Disgaea i School Ruble nowy sezon są warte oblookania na 100 %
Guts
QUOTE(Dante @ 10 04 2006, 18:43) *

Disgaea i School Ruble nowy sezon są warte oblookania na 100 %

Disgaea blink.gif Przeciez nie ma anime (chyba, ze nie jestem na czasie) ?

Ostatnio obejrzalem sobie cos z klasyki, a dokladnie Macross Plus. Anime nawet dzisiaj ostro ryje beret, polecam obczaic OAV i The Movie ( doskonale sie uzupelniaja).

Zaj.....jest jeszcze Beck (nie wiem czy o tym juz wspominalem), 1 eps jest slaby, ale dajcie tej serii szanse, pozniej kosi ostro.

NIe polecam GANTZA: Porazka, przez caly czas nie wiedzialem czy mam do czynienia z : dramatem, sensacja, gore wacko.gif Do tego dochodzi slaby chara design, faubula i bezensowna przemoc, ktora po paru epsach zaczyna nudzic.
Niezbyt ciekawie prezentuje sie OAV Hellsing, niby jest to wierdna adaptacja mangi, ale jest gorsze od Tv. Na minus zaliczyc mozna beznadziejnie wkomponowana animacje komputerowa, sztywna animacja + dretwe dialogi i najwazniejsza rzecz: CH....... muzyka ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.