Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Anime godne polecenia!!
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Flaha
Siema wlasnie sobie tak siedze i mysle co by tu sobie załatwic za anime do oglądniecia. Wypiszcie waszym zdaniem godne oglądniecia anime. Ja daje na dobry początek twisted.gif Hellsing twisted.gif Super anime z bardzo barwnymi postaciam. Czekam na odpowiedzi excl.gif excl.gif
Jakuza
Ja polecam Speed Graphera - jedno z najlepszych anime tego sezonu - Gatunek sensacyjny smile.gif
mario87
godne polecenia? to troche tego będzie wink.gif

Gundam SEED - 51ep
Gundam SEED Destiny - w sobote był 39ep
Bleach - we wtorek był chyba 40ep
Naruto - w środe był 143ep wink.gif
Fullmetal Alchemist - ok 50ep
Elfen Lied - ok 13 ep zostało chyba wybrane najlepszym anime w tym roku(albo 2004)
School Rumble - 26 ep, jedno z najśmieszniejszych anime jakie ostatnio widziłem, jesli ktoś chce się posmiać musi obejżeć, mam nadzieje że będzie wkrótce następna seria bo kilka rzeczy nie zostało wyjaśnionych a pozatym manga dalej idzie(niestety nikt nie tłumaczy jej ;/ )
X TV - ok 26ep jak dobrze pamiętam, bardzo ciekawe, fajna muza tylko więcej postaci mogli by podkolorować na 'czarno' (chodzi mi o charakter) bo większość jest za 'grzeczna'
Berserk - ok 26ep, bardzo dobre anime, ale manga lepsza i anime to chyba tylko 13 pierwszych tomów mangi
Evangelion - 26ep + 2 filmy jako włąściwe ostanie dwa odcinki, tutaj chyba nietrzeba tłumaczyć
Arkady
Fullmetal Alchemist
Naruto
Appleseed
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell: Innocence
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Gunsmith Cats
Ninja Scroll
Wonderful Days
Great Teacher Onizuka
Jakuza
QUOTE("Mario87")
School Rumble - 26 ep, jedno z najśmieszniejszych anime jakie ostatnio widziłem, jesli ktoś chce się posmiać musi obejżeć, mam nadzieje że będzie wkrótce następna seria bo kilka rzeczy nie zostało wyjaśnionych a pozatym manga dalej idzie(niestety nikt nie tłumaczy jej ;/ )

Czy jakaś grupa wypuściła już 26 epków ( bo Wannabe Fansubs się wlecze i wypuślili dopiero 22 odcinki... ) . Jak by co daj namiar , jakiegoś linka etc.
Dante
GTO
Chobits
FMA
Gantz
Samurai Champloo
mario87
QUOTE(Jakuza @ 18 07 2005, 17:13)
QUOTE("Mario87")

Czy jakaś grupa wypuściła już 26 epków ( bo Wannabe Fansubs się wlecze i wypuślili dopiero 22 odcinki... ) . Jak by co daj namiar , jakiegoś linka etc.
*

no właśnie szkoda że wannabe nie dokończyło projektu bo jakość tłumaczenia jak i samych odcinaków była bardzo dobra, mam 22 ep od wannabe i 4 ostanie od shrimps ale już ich jakosć jest słaba sad.gif jakbyś chciał to ja mam z tego miejsca:
http://www.boxtorrents.com/details.php?id=127633

jak narazie w niezłej jakości całą serie wypuściły 2 brazylijskie grupy confused.gif
Guts
Neon Genesis Evangelion (+ The End)
GTO
Berserk
Ghost in the shell II
Nadia
Green Green
Black Jakc Tv (swietna seria na podstawie mangi Tezuki , narzie jest 17 epsow !)
Wings of Honneamise
Dominion Tank Police
Bubblegum Crisis (stare OAV'ki)
Cyber City Oedo

Ostatnio ogladam tylko klasyke , nowosci jakos mi nie podchodza , przy FUllMetal Alchemist zasypiam , Elfen Lied mnie smieszyl a Gundam Seed to jakas tragedia , obejrzalem go do 11 epsa i gdy zobaczylem ze ma 50 epsow zrezygnowalem hyh.gif
ds
olewam tasiemne jak naruto czy inne dragon balle i polecam samurai champloo, cowboy bebop, ninja scroll...
Guados lord
Neon Genesis Elvangelion (+ End of Evangelion)
Ghost in the Shell - całość
Great Teacher Onizuka (konieczne:D)
Full Metal Alchemist
Chrono Crusade
Berserk
Rurouni Kenshin (zwłaszcza Reminiscence i Seisouhen, reszta wedlog uznania)
Cowboy Bebop
Trigun
Vampire Hunter D (jak podobal Ci sie Hellsing to to tez powinno)
Ninja Scroll - film

i na odpreżenie Naruto oraz Bleach

Narazie chyba wystarczy, chociaż coś jeszcze by się znalazło
Flaha
A mozecie podac cos w stylu Vampire hunter/Hellsing?
Guts
QUOTE(Ck_Flash @ 21 07 2005, 08:33)
A mozecie podac cos w stylu Vampire hunter/Hellsing?
*

Vampire Hunter D BloodLust
Vampire Princess Miyu OAV (istenieje jeszcze seria Tv)
Trzeci epizod Cyber City Oedo ( tam bohater ugania sie za wampirzyca tongue.gif)

Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze.
Guados lord
Blood the Last Vampire - krotkie ale nawet ciekawe
True
No i jesli chodzi o wampirki to jeszcze Trinity Blood.
Tori
ofkoz EVANGELION
Ghost in the Shell
Akira
dobrym odmóżdżeniem jest Naruto (jak Dragon Ball swoimi czasy smile.gif)
MichAelis
El Hazard hyh.gif

ile było epek Evangeliona?
Guts
QUOTE(MichAelis @ 23 07 2005, 09:43)
El Hazard hyh.gif

ile było epek Evangeliona?
*

26 epizodow Tv plus kinowki :

Evangelion: Death & Rebirth
Evangelion: End of Evangelion
Evangelion: Death^2 True
Flik
Neon Genesis Evangelion
Samurai Champloo
Flaha
Wczoraj oglądałem Spirited Away:W krainie bogow od Miazakiego (wogole zapomnialem kiedys o tym tytule, widzialem go kiedys w TV jak mowili ze dostała jako jedyna Oskara !!) Naparawde super anime wprowadza taki dziwny klimat. Ale mistrzowskie wykonanie takiej animacji napewno jeszcze niewidzieliscie (w koncu za to oskara dostało wink.gif )
Jakim
Kutde z całego serca polecam GUNGRAVE. Obejrzałem całą serie i normalnie mną wstrząsnęło. Swietne anime.
lolo99
QUOTE(Ck_Flash @ 8 08 2005, 10:26)
Wczoraj oglądałem Spirited Away:W krainie bogow od Miazakiego (wogole zapomnialem kiedys o tym tytule, widzialem go kiedys w TV jak mowili ze dostała jako jedyna Oskara  !!) Naparawde super anime wprowadza taki dziwny klimat. Ale mistrzowskie wykonanie takiej animacji napewno jeszcze niewidzieliscie (w koncu za to oskara dostało wink.gif )
*

Jesli Spirited Away ci sie podobalo to sprawdz jeszcze Mononoke no Hime, Millennium Actress i Tokyo Godfathers z tym ze to ostatnie radzilbym ci obejzec dopiero w okolicy swiat Bozego Narodzenia wink.gif

btw - slyszalem ze Hoshi no Koe jest swietne. Jesli ktos ma jakies informacje badz posiada rzeczone anime niech wali na PW.
red2000
Naruto
Chobits
Bleach
Dears smile.gif
Ah my goddess
wolf's rain
golden boy
Anime godne polecenia bierz w ciemno tongue.gif
Dante
midori no hibi bo to jest inna niź wszystkie historia miłosna
trinity blood- bo jest naprawdę pożadna robota
razelmine zabawne
hanaukyo maids 15 minutowe odcinki z czesto zboczonym humorem
Jakim
Oglądał ktos anime o tytule GANTZ? Nie wiem czy opłaca się zasysać...
Guados lord
Gantz w wersji anime jakos do mnie nie przemawia, znacznie bardziej podobala mi sie manga.

do listy szczegolnie polecanych dopisuje: Elfen Lied
Jakuza
QUOTE(Jakim @ 9 09 2005, 20:48)
Oglądał ktos anime o tytule GANTZ? Nie wiem czy opłaca się zasysać...
*

Gantz jest dziwny takie było , jest i prawdopodobnie pozostanie moim zdaniem o tym anime . Czy opłaca się ściągać ? Napewno , bo naprawdę wciąga i ogląda się bardzo szybko smile.gif ( Polecam ściągnąc wersję un-censored , bo z wersji ocenzurowanej jest troche scenek wyciętych , średnio 2-3 minuty na odcinek wink.gif ) . W końcu muszę wziąść i ściągnąć 2 sezon !! biggrin.gif
Hela
Gantz jest jednym z najgorszych anime jakie widzialem. Zdecydowanie odradzam. Nie dosc ze beznadziejnie glupie, to jeszcze idiotycznie zrobione.
Dante
Gantz nie jest zły i może się spodobać lepiej ogladac wersję uncut bo jest brutalniejsza
Nicon
Moim zdaniem gantz to jest strata czasu , ze swojej strony moge polecic takie tytuły jak:

Beck
Elfen Lied
FullMetal Alchemist
Furi Kuri
Neon Genesis Evangelion + EoE
Hellsing
Trigun
Tsukihime
Witch Hunter Robin
Wolf's Rain
Dante
Jeśli Tsukihme to to o którym myślę ( to z wampirami) to przyznam że jak dla mnie to bardzo dobre anime
Flaha
QUOTE(Dante @ 12 09 2005, 16:52)
Jeśli Tsukihme to to o którym myślę ( to z wampirami) to przyznam że jak dla mnie to bardzo dobre anime
*

Wampiry ?!! kurde na to czekalem excl.gif niech ktos potwierdzi czy z wampirami excl.gif excl.gif
mario87
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...0&do.search.y=0 sądząc po opisie to to nie jest o wampirach

przy okazji ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest z tymi filmami Evangeliona? dokładnie chodzi mi o Death and Rebirth, jest tego kilka wersji i zabardzo nie wiem którą najlepiej sobie załatwić, jak się nazywa ta najlepsza wersja? ta z nowymi scenami? są chyba 3 wersje i troche się pogubiłem.... narazie mam samo Death(trwa coś ok 60-70minut)

waracjąc do teamtu to polecam jeszcze:
Full Metal Panic! Fumoffu?
Rurouni Kenshin - Reminiscence
Turn A Gundam (jedni pokochają inni znienawidzą wink.gif )
Guts
QUOTE(mario87 @ 12 09 2005, 18:08)
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...0&do.search.y=0 sądząc po opisie to to nie jest o wampirach

przy okazji ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest z tymi filmami Evangeliona? dokładnie chodzi mi o Death and Rebirth, jest tego kilka wersji i zabardzo nie wiem którą najlepiej sobie załatwić, jak się nazywa ta najlepsza wersja? ta z nowymi scenami? są chyba 3 wersje i troche się pogubiłem.... narazie mam samo Death(trwa coś ok 60-70minut)

*

Pierwsza kinowka Evangeliona jest : EVANGELION DEATH AND REBIRTH (czas: 102 min)
Sklada sie on z II czesci , w I mamy wszystkie odcinki Tv w pigulce natomiast II to pierwsza czesc drugiej kinowki The End of Evangelion , ktora nazywa sie Air.
Druga kinowka jest Evangelion: Death^2 TRUE (czas: 60 min) i jest to ulepszona wersja D&R (lepsza grafa,
2 sceny ocenzurowane) niestety nie ma tutaj drugiej polowy AIR.
Trzecia kinowka Evangeliona jest : The End of Evangelion , jest to genialne dzielo , piekne zakonczenie serii Tv , bardzo efektowny a zarazen MEGA dolujacy (paczka chusteczek sie przyda tongue.gif), piekna muzyka , grafa komputerowa, na dzien
dzisiejszy jest to dzielo kultowe. Istnieje jeszcze jedna wersja tych kinowek z czlonem ''Remastered'', jest to ulepszona wersja z lepszym dzwiekiem oraz obrazem i ta polecam zaciagnac.
Sciagnij ''Death^2 TRUE Remastered'' oraz ''End of Evangelion Remastered'' i ogladaj je w tej kolejnosci.
mario87
ok dzięki za wytłumacznie smile.gif chyba jednak mam wszystkie dobre wersje, całą serie NGE Renewal, End of Evangelion reneval i death(true)2 remastered ..... że też gościom z gainaxu chciało się takie zamieszanie robić ....
chyba będe musiał obejżeć jeszcze raz caą serie i filmy, tym razem we właściwej kolejności bo wyszło tak że death jako ostanie oglądam ;p
Dante
Mario to jesto wampirach jak nie wierzycie to sprawdzcie sami bo ja w tym wypadku daje słowo że tu jest pełno wampirów i to w okół nich toczy sie główny wątek

Edit: na stronce nawet w gatunku jest wpisane że wampiry
Yohko
QUOTE(mario87 @ 12 09 2005, 22:02)
chyba będe musiał obejżeć jeszcze raz caą serie i filmy, tym razem we właściwej kolejności bo wyszło tak że death jako ostanie oglądam ;p
*

lepiej, ja ogladalam "End of Evangelion" jako pierwsze, zanim zobaczylam serie i cokolwiek innego smile.gif. to bylo na konwencie, i kolega wkurzal wszystkich naokolo tlumaczac mi o co w ogole chodzi biggrin.gif
mario87
to teraz będziesz miała okazje obejżeć na nowo w odpowiedniej kolejności biggrin.gif od jutra ma być Neon Genesis Evangelion na Hyperze i według opisu na ich stronie mają być też filmy biggrin.gif

Dante, rzeczywiście w gatunku jest napisane że jest o wampirach, niezaóważyłem tego wcześniej ;p
Mazzi
Polecam anime "scrapped princess" - oglądnąłem wszystkie odcinki w 2 dni ze sporym zainteresowaniem. Dobra historia.
Flaha
Niewiedzialem gdzie napisac to pisze tu. Wie ktos moze co z nowymi odcinkami hellsinga (chodzi mi o OAV)?? Czy wyszły? A jesli nie to kiedy premiera?
mario87
Hellsing
OVA Series
2005.12.9 out
5.1ch/HD format/3min. more

tak jest napisane w oficjalnym trailerze, swoją drogą to w tym trailerze postacie wyglądają inaczej(IMO gorzej) niż w orginalnym Hellsingu
Hela
Wogole trailer przezentuje sie raczej srednio...
Tokar
Hyper Evangeliona puszcza, co się dzieje xD
Bez kilku buraków translacyjnych się nie obyło, a niektórych partii dialogowych w ogóle nie tłumaczą (na przykład kiedy Gendo rozmawia z Ritsuko o tym, że tylko 14-latkowie moga sterować Evangeliony - leci sobie przez 10 sekund podkład japoński, a lektor cisza o_O)

No i ciekawe, czy pójdą za ciosem i dadzą też kinówki rolleyes.gif
Venom 333
Polecam wszystkim anime "Ragnarok The Animation". Jest to moje ulubione anime, świetna kreska, piękna muzyka oraz oczywiście bardzo dobre odwzorowanie gry Ragnarok Online. W sumie seria składa się z 26 odcinków, moim z pewnością zdaniem warto obejżeć. smile.gif
Guts
QUOTE(Tokar_Sama @ 26 09 2005, 18:04)
Hyper Evangeliona puszcza, co się dzieje xD
Bez kilku buraków translacyjnych się nie obyło, a niektórych partii dialogowych w ogóle nie tłumaczą (na przykład kiedy Gendo rozmawia z Ritsuko o tym, że tylko 14-latkowie moga sterować Evangeliony - leci sobie przez 10 sekund podkład japoński, a lektor cisza o_O)

No i ciekawe, czy pójdą za ciosem i dadzą też kinówki rolleyes.gif
*

Raczej nie ma szans na kinowki , juz widze jak wszystkie dewotki wrzeszcza, ze jest to obraza uczuc religijnych i za ogldanie czegos takiego powinno sie plonac na stosie. A tak na serio to nie wiem czy Hyper bylo by na to stac , film czekal prawie 5 lat zeby wejsc do USA, a ciagle opoznienia byly spowodowane naprawde wysoka cena licencji.
Ludzie ogladnijcie sobie BECKA naprawde swietna seria z zaj.... muzyka.
BOBAN
Appleseed właśnie oglądnełem i naprawde podobał mi się, dobrze zrobione Anime z finalowom fabułą

polecam
Dante
Appleseed jest spoko sam dodam do listy Monster gdyż po obejrzeniu większej ilosci odcinków wciaga bardzo i jest klimatyczny i mroczny
mario87
a ja polece jeszcze Speed Grapher, pozycja ciekawa i ma niezłą muzyke smile.gif wie ktoś może kiedy ma wyjść OST ? narazie tylko są single
Jakuza
Ostatnio z nowych serii Black Cat , Blood + , mimo wszystko Mai-Z-Hime ( znane również jako Mai-Otome ) oraz świetne Paradise Kiss ( najlepsza muzyka w ED biggrin.gif z nowych serii )
Ukyo_Tachibana
QUOTE(Venom 333 @ 29 09 2005, 13:58) *

Polecam wszystkim anime "Ragnarok The Animation". Jest to moje ulubione anime, świetna kreska, piękna muzyka oraz oczywiście bardzo dobre odwzorowanie gry Ragnarok Online. W sumie seria składa się z 26 odcinków, moim z pewnością zdaniem warto obejżeć. smile.gif

Errrm stary bez obrazy ale kur** czego ty sie nacpales jak ogladales to anime to jest plytsze niz woda w moim kiblu kreska jest standardowa nie wybija sie niczym ... a fabula lol jaka fabula to cale gow** sie kupy nie trzyma jakies Swordsmany zabijajace Golden Thief Buga Baphomet KROL Bestii wyglada jak by byl z ekipy Remontowej bo ma Mlotek zamiast kosy Dark Lord pan ciemnosci to juz wogole wyglada jak by go tam na uwiezi od tylu ktos kochal bo wywoluje politowanie a nie szacunek czy strach niech Gravity zajmuje sie tym Ragnarokiem Online 1 i 2 zamiast dawac licencje na takie smieci jak to anime TO BYLO PIERWSZE ANIME W KTORYM PO ZOBACZENIU OSTATNIEGO ODCINKA MIALEM OCHOTE WYSOCZYC PREZ OKNO ALE POTEM NADESZLA RADOSC KONIEC Z TYM (pipi) ZACZOLEM OGLADAC "GIRLS BRAVO" teksty w tym co nazwales "Anime" LOL ( ja to tak nazywal tylko dlatego ze ty to tak nazwales ) sa tak ambitne jak moja gadka z kumpalmi po 12 Zubrach koncze wywody na ten temat bo zaczynaja mi sie przypominac traumatyczne sceny z tego gow** moze sie to skonczyc zejsciem D:
red2000
Ukyo_Tachibana twoj tekst naprawde mnie rozbawil co nie znaczy ze nie masz racji ale dla fanow ragnaroka online warto obejrzec chociazby dla smaczkow ukrytych badz nie ktore sa wyjete z gry.co prawda ogladalem tylko 2 odcinki ale podoba wlasnie mi sie z tego wzgledu ze jest taka alternatywa wersji online ;P
z nowych rzeczy warto zobaczyc SHUFFLE! a ze starszych rzeczy to polecam INUYASHA oraz RURONI(rurouni)KENSHIN
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.