Parę miesięcy temu obiła mi się o uszy nazwa "Frontside"... pomyślałem sobie "O fajnie, jakiś hardcore pewnie grają", a że słucham hc to zaraz postanowiłem zasięgnąć porady u Pana Direct Connect. Co teraz ? Teraz już jestem pewny, "Zmierzch Bogów" IMO jest najlepszą płytą metalową ostatnich czasów, naprawdę fajna gitara, ciekawie nastrojony werbel, świetne mixy wokalu dartego ze spokojnym, wręcz genialne teksty. Jestem raczej niedzielnym słuchaczem w kwestji metalu, ale ta płyta ma to coś, że mogę jej sluchać i słuchać... jak sami twierdzą, grają:
"Obecnie FRONTSIDE to zabójcza i bezlitosna maszyna, w której spiętrza się dziedzictwo thrash metalowej agresji spod znaku Slayer, death metalowego ciężaru Morbid Angel, szwedzkiej melodyki Dismember i hardcore'owego temperamentu nowojorskiej sceny. Wulkan, który nigdy nie ostygnie." (www.frontside.alpha.pl)
Szkoda, że dyskografia jest raczej trudno dostępna w sklepach, ale cały czas przeglądam aukcje internetowe by zapełnić luki. To chyba pierwszy zespół który pokierował moimi nogami do sklepu. A wy co sądzicie o Frontside'dzie?
P.S. Zmiana wokalisty wyszła im na dobre.
Może ktoś chce się wypowiedzieć na ich temat?