link coś nie działa ale wypowiem się na temat trailerów z E3 (ten co-op) mechanika gry bardzo przypomina RE4 jeśli nie jest całkiem przeniesiona...raczej jest to plusem ale we mnie wzbudza jakoś mieszane uczucia(sam nie wiem dlaczego bo RE4 jest jedną z moich ulubionych gier na czarnule) - on-linowy co-op to bardzo dobry pomysł
link dziala, ale tym co nie dziala to powiem ze animacja w 95% jest ta z RE4 (poczawszy od poruszania sie postaci, reakcji zombie na trafienia, ladowanie,itp). Ale jak pamietam to chyba juz ze 2 lata robia ta "gre" (bo raczej powinna sie nazywac cos ala mod/"dodatek" bo spora czesc gry byla juz gotowa) a premiera dopiero w marcu 2k9. Zapewnie sie sprzeda ze wzgledu na nazwe RE, ale dziwi mnie ze tak dlugo ja robia mimo ze spora czesc gry jest kalka z 4
link zadziałał i aż przykro się robi jak sie widzi, że zmiast ewolucja to będzie to cd. z całą animacją wyjętą z poprzedniczki okraszona next-genową( w sumie taką sobie, może jakieś filmiki w HD obejrze to zmienie zdanie) oprawą. Poza tym co-op to taki "must have" na X360 co zaliczam na plus jak już pisałem wyżej. Bardzo byłem najarany trailerem z XBL, szkoda że to przeszło i zmieniło się w"ale to już było..."
Coz taka stylistyka RE. Grafika zapewne skopie tylek, na animacje nie narzekam, wiadomo ze to nie Uncharted, czy tez HS. Dla mnie zadna wada.
.:marioo:.
30 07 2008, 23:16
RE4 to jedna z najlepszych gier w historii, więc dlaczego mieliby zmieniać mechanikę gry ( może przy okazji RE6). Jedyną wadą RE 4 była fabuła, reszta gry to pierwsza klasa. Jeśli Capcom poprawi ten element to reszta poza nową oprawą graficzną może pozostać tak jak była.
tez jestem troche rozczarowany. to samo tylko w hd. RE4 faktycznie bylo jedna z najlepszych gier na ps2 i dawala mase radochy, ale kurde nie widze wiekszych zmian w piatce.
Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia. I ta suka ktora biega z Krisem wkurza. W Koopie niech se bedzie ale w singlu chcialbym tylko Krisa. Moze i tak bedzie. Widzialem tylko maly urywek gry
Gooralesko
31 07 2008, 14:47
CYTAT(Snejk @ 31 07 2008, 15:34)

Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia.
To w takim razie musisz skierować swój wzrok w stronę Dead Space. Tam takie akcje będą na porządku dziennym.
CYTAT(signap @ 30 07 2008, 20:47)

link dziala, ale tym co nie dziala to powiem ze animacja w 95% jest ta z RE4 (poczawszy od poruszania sie postaci, reakcji zombie na trafienia, ladowanie,itp). Ale jak pamietam to chyba juz ze 2 lata robia ta "gre" (bo raczej powinna sie nazywac cos ala mod/"dodatek" bo spora czesc gry byla juz gotowa) a premiera dopiero w marcu 2k9. Zapewnie sie sprzeda ze wzgledu na nazwe RE, ale dziwi mnie ze tak dlugo ja robia mimo ze spora czesc gry jest kalka z 4
co niby jest kalką? jedynie ogólny mechanizm dotyczący sterowania ale to nic złego, w końcu w 4 był zacny
fabuła w RE zawsze waliła serem, mi to nigdy nie przeszkadzało
CYTAT(Gooralesko @ 31 07 2008, 15:47)

CYTAT(Snejk @ 31 07 2008, 15:34)

Chcialbym gore - strzelam tyupowi w nogi, ktore nastepnie odlatuje, a poszkodowany sie czolga wyjac z bolu etc, krew ktora zostaje na ciuchach, hed szoty z prawdziwego zdarzenia.
To w takim razie musisz skierować swój wzrok w stronę Dead Space. Tam takie akcje będą na porządku dziennym.
Oczywsice, ze czekam na ten tytul ;] Mimo wszystko takie akcje by nowemu residentowi na pewno nie zaszkodzily
CYTAT(Diabeu @ 31 07 2008, 16:35)

CYTAT(signap @ 30 07 2008, 20:47)

co niby jest kalką? jedynie ogólny mechanizm dotyczący sterowania ale to nic złego, w końcu w 4 był zacny
wszelkie animacje postaci czy zombiakow, nie mowie ze RE4 byl zly bo byl b. dobry - przeszkadza mi skopiowanie "polowy" gry, wrzucenie w inne klimatu, dodac COOP i jakies tam bonusy i mamy nowa gre nazwana RE5 zamiast RE 4,5 HD
CYTAT(Diabeu)
Nope. 2 i Nemesis swietnie oddaly klimat i schemat fabularny dziel Romera.
?? łotewa. w każdym razie nie zmieni to faktu, że ogólnie rys fabularny paściarski, a voice acting kulawy. ot, taki horror klasy b. za to piąteczka prezentuje się znakomicie. w re4 nie grałem niestety więc zbliżona mechanika gry mi nic a nic nie zawadza, przekonam się co straciłem

. materiały z e3 mną pozamiatały. sekwencje z dryblasem z worem na głowie czy pościg na pustyni przy zachodzie słońca - pierwsza klasa. do tego co-op co napewno doda jeszcze więcej radochy z radosnej rozpierduchy.
no bo horroru w pełnym tego słowa znaczeniu nie oczekuje, tą rolę znakomicie spełni w najbliższym czasie dead space (mam nadzieję).
voice acting to szajs racja. Ale fabula to gigant dla fanow B Zombie Movies. Zreszta 4 klimatycznie pobladzila, 5 dalej to kontynuuje, hiszpania, afryka wtf? Wolalem klimat wczesniejszych czesci.
Przecież RE nie ewoluował aż do czwórki

1, 2, 3, Outbreak, Code Veronica, File #1, #2 (pewnie i tak coś pominąłem) to było to samo, tylko z nową fabułą i oprawą. Nagle macie rewolucję w serii i chcecie, żeby każda kolejna część była inna
czesio83
1 08 2008, 19:31
CYTAT(BartX @ 1 08 2008, 20:23)

1, 2, 3, Outbreak, Code Veronica, File #1, #2 (pewnie i tak coś pominąłem) to było to samo, tylko z nową fabułą i oprawą. Nagle macie rewolucję w serii i chcecie, żeby każda kolejna część była inna

ja bym sie bardzo cieszył gdyby dodali mały quest z zombikami:) nawet jako dodatek

jak mercenaries
animacja z r4 , po co zmieniać jak i tak jest git
CYTAT(czesio83 @ 1 08 2008, 20:31)

CYTAT(BartX @ 1 08 2008, 20:23)

ja bym sie bardzo cieszył gdyby dodali mały quest z zombikami:) nawet jako dodatek

jak mercenaries
animacja z r4 , po co zmieniać jak i tak jest git

Po to zmieniać bo jest ku temu możliwość - nowe konsole mają więcej mocy co pozwala na zmiany(zombie zostają zamiast znikać, dziury po kulach, łuski ogółem zniszczenie otoczenia jak w Bad Company i milion innych "szczegółów", które tworzą zgrabną całość).
Także nie mam nic przeciw RE4 - poprostu niech odejdzie w blasku chwały a nam niech dadzą jeszcze lepszą, dopieszczoną część
jaki quest z zombie? przeciez w 4 i 5 (?) mamy mutacje wywolana t-virusem, ktora przebiega inaczej niz klasyczna przemiana w zombie.
maciek88
2 08 2008, 09:45
Wczoraj po raz pierwszy w życiu zobaczyłem na żywca i zagrałem w RE4. Maaaaaaasaaaaaaaaa

Na Wii troszki ciężko było się odnaleźć, ale radoche szło i tak czerpać przednią.
Krótko, wyczekuję piątki na białym klocu bo to nieprzyzwoicie wyczesana gra jest!
Na podstawie gry w 4 (do tego przy uzyciu tego smiesznego pilocika) wydajesz ocene 5?
Maćkowi88 chodziło o to, że piątka (z tego, co nam teraz wiadomo) będzie podobna do czwórki. Chyba źle zrozumiałeś ostatnie zdanie - on napisał, że nie może się doczekać rozwałki na miarę RE 4 (lub większej) na X360...
maciek88
2 08 2008, 10:03
Si bo jak widzę założenia obu gier są podobne. Ciśniesz przed siebie, zbierasz pierdołki, wyskakujesz przez okna, wygarniasz z shotguna, podniecasz się jak łby pękają niczym arbuzy, cieszysz oko efektownymi przerywnikami, które od strony merytorycznej jak widzę są na poziomie Dead Rising co mi bardzo pasi ;]
No nie wiem, gierka będzie po prostu mocarna, pewno na kilka przejść z motywami masterowania poziomów. Jakie mogą tu wychodzić wątpliwości?
Jeszcze na ostatnich targach E3 Jun Takeuchi z Capcomu sugerował, że Resident Evil 5 może doczekać się nowego systemu sterowania. Teraz wiadomo już, że tak się naprawdę stanie. Szczegółowe informacje pojawią się dopiero na tegorocznym TGS-ie, jednak Tekeuchi zdradził, że sterowanie będzie zbliżone do tego z Gears of War. Co tu dużo mówić: wreszcie! Witamy Capcom w XXI wieku, w którym w grach można zarówno poruszać się, jak i strzelać w tym samym momencie. Bardzo mnie ta nowina ucieszyła, a Resident Evil 5 właśnie przeniósł się całkiem wysoko na liście gier wartych uwagi na początku przyszłego roku.
polygamia.pl
woohoo
Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu.
Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie?
wie ktoś coś?
Slupek88
2 09 2008, 14:21
CYTAT(signap @ 2 09 2008, 09:27)

Jeszcze na ostatnich targach E3 Jun Takeuchi z Capcomu sugerował, że Resident Evil 5 może doczekać się nowego systemu sterowania. Teraz wiadomo już, że tak się naprawdę stanie. Szczegółowe informacje pojawią się dopiero na tegorocznym TGS-ie, jednak Tekeuchi zdradził, że sterowanie będzie zbliżone do tego z Gears of War. Co tu dużo mówić: wreszcie! Witamy Capcom w XXI wieku, w którym w grach można zarówno poruszać się, jak i strzelać w tym samym momencie. Bardzo mnie ta nowina ucieszyła, a Resident Evil 5 właśnie przeniósł się całkiem wysoko na liście gier wartych uwagi na początku przyszłego roku.
polygamia.pl
woohoo
Dobra wiadomość, chodź u mnie ta gra od pierwszej zapowiedzi, była na liście "must-have".
CYTAT(Kroolik @ 2 09 2008, 14:52)

Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie?
wie ktoś coś?
nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic.
nie wypowiadac sie jak sie nie gralo
CYTAT(jiloo @ 2 09 2008, 20:28)

wie ktoś coś?

taaaaa???
sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie...
to w wersji na PS2 zmienili??
chrno-x
29 09 2008, 12:17
CYTAT(opall @ 2 09 2008, 23:12)

CYTAT(jiloo @ 2 09 2008, 20:28)

wie ktoś coś?

taaaaa???
sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie...
to w wersji na PS2 zmienili??
Nic w sterowaniu na PS2 nie zmienili, ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2.
Zaś co do Re5 podobno sterowanie ma być wymieszane z RE4 i GOW'a ale czy to prawda to już się okaże(może nawet na TGS)
komar737
29 09 2008, 17:15
Wie ktos, przez ile procent gry Sheva bedzie nam towarzyszyc? Mam nadzieje ze bedzie to niedlugi czas...
CYTAT
ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2
Przybliz mi moze po krótce prosze, co ty pier.dolisz.
Kwas_91
29 09 2008, 20:58
A ja myślałem że Sheva będzie towarzyszyć nam cały czas. W końcu kooperacja była "cichym sekretem" RE5, więc dziwne gdyby trwała tylko fragment gry.
chrno-x
30 09 2008, 10:08
Chodziło mi oto że sterowanie w RE4 na PS2 to totalna porażka wogóle nie było intuicyjne jak na GaCk'u ale to nie temat o tym.
Wracając do samego RE5 pewnie motyw będzie podobny jak w 4-ce że Sheve spotkamy w grze podobnie jak Ashley po pewnym czasie(choć kto go tam wie). Bardziej pozostaje czekać na nowy gameplay z single'a wtedy się przekonamy czy Sheva od początku gania z Chrisem czy nie
TheBesTia
30 09 2008, 12:30
Jak ma być co-op to oczywiste , że od początku.
komar737
30 09 2008, 15:30
W takim razie totalna porazka z mojego punktu widzenia...
No ale i tak must have.
Jordan23Carolina
1 10 2008, 15:13
A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie?
troche to irytowało w czwórce...
CYTAT(Jordan23Carolina @ 1 10 2008, 16:13)

A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie?
troche to irytowało w czwórce...
Tak. Coś na model gears of war , czyli bardzo dobrze
komar737
1 10 2008, 21:34
Od początku to ona moze sobie byc, byle nie od początku do konca.
TheBesTia
1 10 2008, 22:16
A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna?
Drantzell
1 10 2008, 22:39
W Halo 3 jak się grało na singlu to Arbiter nie towarzyszył nam cały czas. A jak się grało na splicie druga osoba sterowała Arbitrem przez cały czas. Więc może coś na ten wzór.
komar737
2 10 2008, 14:27
CYTAT
A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna?
Ja go tam w ogole niewidze, a wlasciwie chcialbym niewidziec.
Lord Tidek
2 10 2008, 14:58
Ale marudzisz

a co do samego Co-opa to raczej będzie coś ala halo tak jak mówił Drantzell. Bo wątpię że zrobią 2 "strzelców" na raz, gra byłaby za prosta, prędzej coś jak w 4, jeden strzela drugi woła HELP !
komar737
2 10 2008, 23:00
Niech jeszcze dodadza mozliwosc poruszania podczas strzelania i mamy drugie girsy.
TheBesTia
2 10 2008, 23:13
I bardzo by mnie ucieszyły takie "Girsy" w Resident-ckich klimatach.
Dark AlexX
3 10 2008, 12:58
Wkurzyłem się. Nie chcę checkpointów, one są dobre w Halo czy Gearsach. Zawsze mi się w Residentach podobały te maszyny i konieczność szukania i oszczędzania rolek. Rozumiem zmiany ale za dużo tego.
Graficzne cudo ,ale nie będzie cover systemu ,więc nie będziemy chodzić i strzelać jednocześnie. Powrót A. Weskera bardzo mnie cieszy
Dark AlexX
7 10 2008, 12:05
MasterShake
9 10 2008, 09:58
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.