Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 5
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4
ogqozo
CYTAT
Jak myślicie czemu zwiastun do RE5 został pokazany na konferensji Microsoftu ?

Bo gra wyjdzie na X360 i jest ciekawa?
jiloo
soty za OT

CYTAT(SniperWolf @ 11 07 2007, 13:01) *
Zapowiada sie druga rasistowska gra na X360

co ty pi---lisz, jestes jakis przeczulony czy cos?
strzelanie do bialasow jest spoko, a jak ktos ma inna skore to juz rasizm?
w RE4 byli hiszpanie (czy cos w ten desen), w Tenchu japonczycy. przykladow jest wiecej.
same rasistowske gry. koniec swiata
CYTAT
Jak myślicie czemu zwiastun do RE5 został pokazany na konferencji Microsoftu ?

bo konferencje sa po to, zeby sie chwalic dobrymi grami jakie sie ukaza na konsole danego producenta?
SniperWolf
CYTAT(jiloo @ 11 07 2007, 16:46) *
soty za OT

w RE4 byli hiszpanie (czy cos w ten desen), w Tenchu japonczycy. przykladow jest wiecej.

Czy naprawde musze brać słowo rasizm w cudzysłów żebyś zrozumiał że to był sarkazm.
Slupek88
Zgadzam się z Jiloo, kurde to chyba 90 % producentów jest murzynami i na dodatek rasistami, bo w tyle % gier zabija sie białych
Mastah27
Kilka nowych informacji z Famitsu:

http://xbox360.ign.com/articles/805/805932p1.html

-główny bohater to Chris Redfield, członek grupy BSAA, która wysłała Chrisa na pustynny teren, gdzie coś się wydarzyło (klik)

-przeciwnicy to "coś o kształcie człowieka posiadające inteligencję", jednak nie są to ani zombiaki, ani mięso armatnie z RE4

-w RE5 pojawi się dziewczyna znana z poprzednich części serii (będzie można ją zobaczyć w trailerze, który niedługo trafi na Marketplace i PS Store; w następnym trailerze bez podanej daty ukazania się pooglądamy ją nieco dłużej), która odegra ważną rolę dla scenariusza, jak i w samej rozgrywce

-przez większość czasu obserwujemy wydarzenia z podobnej perspektywy jak w RE4, ale będzie też niespodzianka, która jest "oczywistą ewolucją w gameplayu"

-jeśli po obejrzeniu trailera z E3 masz wrażenie, że RE5 to naturalna kontynuacja RE4, to kolejny trailer przyniesie całkowicie inne odczucie

-światło odgrywa w grze ważną rolę, jako przykład podany jest moment gdy Chris wchodzi do budynku bez drzwi, w środku którego jest ciemno, więc jego wzrok musi się przez moment przystosować do warunków, działa to także w drugą stronę, kiedy wychodzisz na słońce po dłuższym przebywaniu w ciemności ("to tutaj oczekuj na spotkanie strachu, kiedy nie możesz celować, ani widzieć" - ta, już się boję zgon.gif)

-gra ukaże się przed 2010 rokiem (5-6 lat developingu ohmy.gif?)
Salwador
http://gametrailers.com/player/22801.html <--Widać gameply!!:) jak dla mnie rewelka..oraz faktycznie system RE4 zastosowano..
Ta rzecz revolucyjna zdaje mi się być unikami przed uderzeniami itd?:P Obejrzyjcie najnowszy filmik ;)
Prime Hunter
Wygląda świetnie biggrin.gif
cycu16
Łeee a gdzie stare ,dobre zombiaki dry.gif Szkoda ,że Capcom nie zdecydował sie powrócić do korzeni i wypluć residenta z zombiakami.

Chociaż nowy RE zapowiada się ciekawie biggrin.gif
Bojan_Zaw
Do tej pory jakoś mnie nie kręciło to Zło tongue.gif Ale po zobaczeniu gameplayu, myślę że będzie z tego całkiem dobra gierka. Te uniki to dobre biggrin.gif Ale sieka niezła jest na filmie hyh.gif Ile można zabijać zombików, ważne, że się będzie lała krew icon_chainsaw.gif icon_twisted.gif
cycu16
Jeżeli gra będzie tak samo dobra jak RE 4 to łykam ją bez zastanowienia laugh.gif
Aem
@cycu: To jest pewne... Ta seria jest dla mnie genialna i z każda odsłoną idzie coraz wyzej

Ta tajemnicza kobieca postac to pewnie ta która pojawiła sie na koncu trailera... ciekawe kto to wink.gif

Ogolem kto by pomyslal w 1997 roku ze za 10 lat tak to będzie wygladac... z łezką w oku jak na wiernego fana przystało czekam.. smile.gif
Prime Hunter
CYTAT(SniperWolf @ 11 07 2007, 17:00) *
soty za OT

Czy naprawde musze brać słowo rasizm w cudzysłów żebyś zrozumiał że to był sarkazm.

Twórcy Resident Evil 5 posądzeni o rasizm!
woot.gif
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35583
jiloo
CYTAT(Prime Hunter @ 2 08 2007, 11:49) *
CYTAT(SniperWolf @ 11 07 2007, 17:00) *
soty za OT

Twórcy Resident Evil 5 posądzeni o rasizm!
woot.gif
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35583

ja pie.rdo.le. jak sie ludzie chca doczepic to zawsze sobie cos znajda.
jakby biali wygladali niekorzystnie to wszystko bylo by cacy, ale czernogo kijem nawet nie mozna dotknac.
przewrazliwienie jakies.

czarny w Saints Raw czy innym GTA jest spoko, bo jest gangsta.
ale czarny zainfekowany juz jest be. poj.eb.any ten swiat.
czy naprawde tak trudno oddzielic fikcje od rzeczywistosci?

ps. SniperWolf wygrales. jednak gra jest rasistowska ;-)
Slupek88
to jest chore, to jest nienormalne, setki gier w których ubija się bialych nikt nie protestuje nie ryczy nie szuka afer, czy gry typu Gta czy Saint row w których czarnymi ubija się się białych, jest wporzadku, albo kwestia że afrykanie zostali źle pokazani, kur.. a miliony gier w których biali są pokazywani na róznorakie sposoby jako mordercy, i inni jest wporządku, mam dość przeczulenia czarnych, nie wiem oni mają z tym jakiś problem, ale nie patrzą że równierz u nich znajduję się wile rasistów, ehhhhh mam nadzieje że Capcom sobie z tym poradzi.
komar737
"Kym Platt, autorka wpisu o RE 5, jest pewna, że takowe rozwiązanie może mieć bardzo niekorzystny wpływ na psychikę oraz sposób postrzegania czarnoskórych przez młodych graczy, którzy ciągle stanowią największą grupę osób grających w gry komputerowe."

I tu maja racje. Wystarczy przejzec nasze fora o RE5.
jiloo
CYTAT(komar737 @ 2 08 2007, 16:48) *
"Kym Platt, autorka wpisu o RE 5, jest pewna, że takowe rozwiązanie może mieć bardzo niekorzystny wpływ na psychikę oraz sposób postrzegania czarnoskórych przez młodych graczy, którzy ciągle stanowią największą grupę osób grających w gry komputerowe."
I tu maja racje. Wystarczy przejzec nasze fora o RE5.

a ja sie z tym nie zgodze kompletnie. po to stworzono Pegi i inne systemy, zeby gry dla ludzi pow. 18 lat nie trafialy do dzieciakow. to ze udaje im sie gry kupic to inna sprawa. ale nie ma watpliwosci, ze to tytul dla dojrzalych.
moze zakazac tez produkcji i sprzedazy poronoli, zeby dzieciaki nie mialy do nich dostepu? uwazam, ze przy takich grach branie dzieciakow pod uwage to glupota. tani argument.

Jeden z komentarzy pod blogami oskarzajacymi Capcom o rasizm. Bardzo adekwatny. Koles okresla autora wpisu rasista, ze nie traktuje ich jak zwyklych mieskzancow globu:

CYTAT
As a black man I find that clinging to these “old school stereotypes” most alarming. How are we ever going to break free of these stereotypes if people like you can’t let them go. Why do people of my skin color always have to be labeled as different by you? When can we finally be treated the same as everyone? If you INSIST on seeing racism when a video game with nearly a dozen “white zombie” titles in the franchise and designed by Japanese publishers FINALY makes the bold move to take the series to Africa then how will racism ever end?

According to you a zombie game should not be set Africa.

According to you my motherland will always be treated differently.

According to you we will always be looked on differently and racism will not die.

I salute Capcom for being truly free of racism.

To defy pundits who would decry them for finally treating Africa with some EQUALITY.

I salute them for not seeing Africa as a place with people of a different skin color, but as an interesting location for their next really amazing game!

Thank You Capcom!
Diabeu
żenaaadaaaaaaaaaa, w ramach akcji odwetowej to mogą sobie afrykańce pobiegać nakoksowanym bambo w Crackdown i odkuwać się za lata niewoli
co jak co ale to oni są tutaj rasistami, pffffffffffffffff
Ozi
Paranoja... przez kilka gier tłukło się białasów i było ok, teraz przenieśli akcję do Afryki i robi się z ludzi pracujących w Capcom rasistów.

Jak ktoś się uprze to wszędzie będzie widział gołe dupy - na głupote nie ma lekarstwa.
Zeratul
Tu nie chodzi o normalnych ludzi, a wlasnie o tych "innych" dla ktorych gra moze stac sie dodatkowa pozywka. Ale z drugiej strony powinno sie zakazac takich gier np. jak CoD... bo mozna uznac, ze one nawoluja do nazizmu.
Hela
CYTAT(Zeratul @ 2 08 2007, 20:57) *
Tu nie chodzi o normalnych ludzi, a wlasnie o tych "innych" dla ktorych gra moze stac sie dodatkowa pozywka. Ale z drugiej strony powinno sie zakazac takich gier np. jak CoD... bo mozna uznac, ze one nawoluja do nazizmu.

Nie bronie tego idiotycznego przyklejania do RE5 etykietki rasizmu (zupełnie nie rozumiem dlaczego ludzie doszukują się rasizmu w grze z japonii, ale cóż, niektórzy najwidoczniej nie maja co robić z czasem wolnym), ale CoD to nie jest dobry przykład - nawołuje on do nazizmu przez zabijanie nazistów? ;f Jakby tam się nazistami kosiło aliantów, to co innego, wtedy była by taka sytuacja jak w RE5.
Mam nadzieje, że nikt nie będzie skarżył Capcomu, bo już w tej chwili musimy czekać ponad rok na premierę, a jeśli musieliby zmienić realia, to nie wiem kiedy byśmy zobaczyli tą produkcję na półkach sklepowych.
cycu16
Może być tak, że ta cała afera ucichnie albo Capcom będzie zmuszony usunąc wszystkie momenty w grze związane z rasizmem hyh.gif To chyba wtedy musieli by usunąc całą gre :|
jiloo
CYTAT(cycu16 @ 3 08 2007, 19:01) *
Może być tak, że ta cała afera ucichnie albo Capcom będzie zmuszony usunąc wszystkie momenty w grze związane z rasizmem hyh.gif To chyba wtedy musieli by usunąc całą gre :|

watpie, zeby byla z tego jakas wielka afera. raczej wszystko sie po kosciach rozejdzie.
Diabeu
CYTAT(cycu16 @ 3 08 2007, 19:01) *

wszystkie momenty związane z rasizmem? że co?
to może zamiast Afryki dadzą Kansas i będziemy śmigać murzynem a'la Ving Rhames co to wyrzyna "zmutowanych" białasów? wtedy te durne pały będą zadowolone
bo to już by przecież rasistowskie nie było, pfff
cycu16
Nie no na jakim ja świecie żyje ,teraz to już nawet zombiaki są prześladowane przez rasistów xD

Pewnie to wszystko przycichnie z czasem ;]
jiloo
RE4 na X'o i PS3 okazal sie fake'em
to odkopujemy RE5 wink.gif
filmik z plyty DVD dolaczonej do ostatniego nr Famitsu

uff, z tego co widac, nadal akcja odbywa sie w Afryce.
Keymaker
Dwa zombiaki pod rząd giną w ten sam sposób po strzałach ze strzelby, to samo przy karabinie huh.gif Do tego ciała znikają w ekspresowym tempie- not cool down.gif
komar737
W rzeczy samej. Gina w ten sam sposob, co ganados, reaguja w ten sam sposob na pociski i znikaja rowniez w ten sam (podobny) sposob.

Do tego Chris jest tak wypakowany, ze az wyglada komicznie.
Keymaker
W ogóle tak patrzyłem na te fragmenty gameplay'u, to czułem się, jakbym widział RE4 przeniesione do innego środowiska confused.gif Niech lepiej popracują nad konkretną rozpierduchą, bo będzie źle. Za to spodobały mi się te skrzynie bezwładnie odrzucone przez zombiaki smile.gif Engine zarządzający fizyką obecny, więc nei wiem co stoi na przeszkodzie w stworzeniu konkretnej fizyki ciał.
maciek88
http://www.gametrailers.com/player/34647.html

o kur... jestem zaskoczony. az czuc drgania drzemiacego potencjalu o poteznym powerze. to dobra gra bedzie.

oni tam krzyczą chyba "Africa is our land" czy cos takiego smile.gif

signap: nie gralem w RE4 ;] poza tym czarny lad pod mocno napierajacym sloncem to byl imo strzal w 10
signap
obecnie to wyglada jak RE4 tyle zamiast wioski mamy czarny lad z wieksza iloscia miesa
komar737
CYTAT
obecnie to wyglada jak RE4

HEHE.

nie offtop, a wymowny komentarz
signap
podwzgledem gameplayu... wiedzialem ze ktos sie przyczepi...
Uszator
No ale to chyba dobrze, bo gameplay w RE4 był świetny. Mi taki układ odpowiada smile.gif
lutoslav
http://www.gametrailers.com/player/34664.html

Trailer w lepszej jakosci. Powiem jedno: DAAAAMN! Jak obejrzałem pierwszy raz w tej badziewnej jakosci to wogole nie zrobilo na mnie wrazenia, ale gdy zobaczylem to w lepszej jakosci, to mnie olsniło biggrin.gif Obowiazkowy zakup 2009 (ktos wierzy ze wyjdzie w 2008?).
MESHtro
Trailer super, gra zapowiada się naprawdę miodnie. Co do daty wydania, to zostało podane, ze gra ukaże się do końca roku fiskalnego firmy, który to kończy się 31 marca 2009r. Są małe szanse na 2008 ale ja bym się nie nastawiał ;]
shy4
a ja jestem zawiedziony....marka RE zawsze kojarzyla mi sie z s-v horror a 5 po trailerze wyglada jak zwykla strzelanka w realiach RE...
masterlag
Czyli nic nowego od czasów 4, co dla mnie jest plusem,a i wolę afrykańskie miasteczka od 4-owych wsi chociaz i one były zacne.Jedyne co mnie denerwuje to strzelasz=stoisz w miejscu co jest śmieszne i sztucznie może zawyżyć difficulty lvl no i deko żenująca jest gra mega-super-uber madafakerem który wybije całą wioskę + kilka big monsterów, a który nie potrafi prowadzić ostrzału podczas ruchu.
chris85
CYTAT(shy4 @ 2 06 2008, 12:38) *
a ja jestem zawiedziony....marka RE zawsze kojarzyla mi sie z s-v horror a 5 po trailerze wyglada jak zwykla strzelanka w realiach RE...

Dokładnie. To, że trailer niszczy to jedna rzecz a , że to juz nie jest horror to druga .
lutoslav
Czy Wam tez ta typiara z konca filmiku kojarzy sie z sierzantem Doakes'em z Dextera ? Normalnie jego żenska wersja!

Szybkie fotomoto dla tych ktorzy nie wiedza kto to Doakes:

Pomezz
No pewnie. Mi też od razu skojarzyła się z Doaksem. Szczególnie podobna jest fryzura, wąsy i muskulatura...
Tommo
CYTAT(lutoslav @ 2 06 2008, 12:58) *
Czy Wam tez ta typiara z konca filmiku kojarzy sie z sierzantem Doakes'em z Dextera ? Normalnie jego żenska wersja!

Szybkie fotomoto dla tych ktorzy nie wiedza kto to Doakes:

Jak można nie wiedzieć kto to Doakes? ;]
imo najlepszy serial ever.

Żeby nie było ot, w re pokładam wielkie nadzieje i licze, ze dane mi bedzie zagrac jeszcze w tym roku.
lutoslav
CYTAT
No pewnie. Mi też od razu skojarzyła się z Doaksem. Szczególnie podobna jest fryzura, wąsy i muskulatura...

Chodzi o rysy, kształt twarzy, spojrzenie i ogolnie pierwsze wrazenie jak trzyma pistolet (nie mowie o reszcie sylwetki). Specjalnie dla takich jak Ty zrobilem to porownanie, zebys mogl to jakos lepiej zobaczyc.
okens
przeciez oni nie sa do siebie odrobine podobni( moze maja lekko przyblizone rysy twarzy). Przjzyj sie ich nosom( dziewczyna ma szerszy), ustom( dziewczyna ma... bardziej rozlozyste). oczom, wogole to sa dwa inne swiaty... please
HikiQmori
Heh, jak można w ogóle porównywać twarz laski do faceta, chociaż...spojrzenie faktycznie mają zaje'biście podobne.
Pomezz
Obydwoje maja uwydatnione kości policzkowe. Koniec podobieństw, koniec OT.
Wojthas
Oboje są czarni hyh.gif
the_m
PLOTKA

MS chce kupic sobie time exclusive?
http://www.n4g.com/ps3/News-158929.aspx
Sztajniec
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=41085

RE5 z trybem co-op? To jakaś potwierdzona informacja? Bo jeśli tak, to już składam pre-order, nie dość, że kocham gry z tym trybem (i nawet niezłe crapy zdarzyło mi się przejść, właśnie dzięki kooperacji), to jeszcze RE4 to był mój ulubiony tytuł na past-geny.
TomisH
12 nowych shotów z gry.

[EDIT] + 14 kolejnych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.