"Hannibal", "Milczenie owiec", "Czerwony smok" T.Harris
"Wywiad z wampirem" (nie pamietam autorki)
moze dziwne ale czesto czytam "Myśli Seneki"
lubie ksiazki ktore daja do myslenie a nienawidze tych wszystkich polskich klasykow- "Quo vadis", "Krzyzacy" ok "Pan Tadeusz" jako jedyny ujdzie no i precz z "Harrym Potterem"
[quote]"Wywiad z wampirem" (nie pamietam autorki)
Anne Rice
Mario Puzo "Ojciec Chrzestny" - jezeli ktos nie czytal to niech czym predzej naprawi swoj blad
dzieki Yohko:) tak myslalam ze to ona ale nie bylam pewna:)
_Frayda_
16 08 2003, 05:25
Biblia,horrory Kinga,Mastertona,fantastyka róznych autorów z Lemem na czele.Ostatnio przeczytałem bardzo dobra książke"Jezus na Marsie".Nie pamietam autora ale ksiązka rewelacyjna
mistrz i malgorzata chyba bulchakowa
Bułhakowa
rockatansky
22 08 2003, 23:08
...może ulubiona to za dużo powiedziane, ale "Nowy wspaniały świat" Aldousa Huxleya wywarł na mnie spore wrażenie...
Bułhakowa

dzieki ale chyba bardzo sie nie pomylilem
Hobbit... jedyna ksiazka, ktora z wlasnej nieprzymuszonej woli przeczytalem 2 razy

wiem intelektualista ze mnie :wink: poprostu nie lubie czytac 2 razy tego samego...
Anonymous
29 08 2003, 00:08
Ja mam dwie ulubione ksiazki...a mianowicie "Spoznieni kochankowie" i "Cały czas swiata". Tego nie mozna opowiedziec...trzeba po prostu przeczytac :wink: . Obecnie czytam ksiazke o Matce Teresie z Kalkuty i jakos jej skonczyc nie moge choc jest swietna
Nona(M)e
2 09 2003, 12:33
Moje ulubione książki to Władca Pierścieni Tolkiena i Gra Endera Carda.
Cameoxbox
6 09 2003, 16:16
Moja ulubiona książka to Harry Potter i Puc i Bursztyn i Goście
nie mam jednej ulubionej ksiazki ... ale za to mam dwie

pierwsza to "milczenie owiec" T. Harris'a a druga to "kolekcjoner kosci" J. Deaver'a. lepszych ksiazek poprostu nie znam, a moze nie znam bo nie interesuja mnie inne gatunki

Ksiazki polecam ludziom ktorzy lubia czytac o psychopatycznych mordercach, ktorzy zabija w dosc niecodzienny sposob (np. obdzieajac ze skory, zakopujac zywcem itp.)
[b]Mistrz i Małgorzata -M.Bułhakow
Lot nad kukułczym gniazdem-K.Kessey
Malowany ptak-J.Kosiński
Paragraf 22-J.Heller
Imię róży
No i oczywiście wszystko Tolkiena,ale to już w ogóle poza konkursem.
'Mistrz i Małgorzata' M. Bułhakow- zdecydowanie popieram Dee
'Extensa' J. Dukaj
'Silmarillion' J.R.R. Tolkien- dla mnie klasyka
Ceglash
23 10 2003, 07:59
Oficjalnie oglaszam, że moją ulubioną książką jest od dzisiaj "Solaris" Stanisława Lema.
"Książę i żebrak" Marka Twaina to książka do której zawsze z chęcią wracam
ostatnio - Terry Pratchett "Kolor magii" ...
ale to chiba nie na długo bo jade zara po następne części=]
"Władca Pierścieni" i "Hobbit".
"Władca pierścieni" "STAR WARS"(Timothy Zahn)
Moje ulubione ksiazki to POWRÓT DO PRZYSZŁOŚCI W TRZECH OPOWIEŚCIACH (Yohko, dbaj o mój skarb bo lelum polelum!), TO Stephena Kinga, Faust Goethego i Sposób na Alcybiadesa Niziurskiego.
Sposób na Alcybiadesa Niziurskiego
no to nawet fajna ksiazka jest
- Wiedźmin
- Narrenturm
- Władca Pierścieni
- Hobbit
[dłuuuga przerwa]
- seria Świat Dysku
[dłuuuga przerwa]
- seria StarWars, ForgottenRealms, Magic:theGathering, PlaneScape...
wampirek
9 11 2003, 00:31
- Silmarillion (Tolkien)
- Mroczna Wieża (King)
- Bastion (King)
- Książe Mroku (Gemell)
- Nosiciel (Cook)
Niestety ostatnio mam mało czasu na czytanie, a i nie ma co czytać....
Ulubione: "Mort" Prachetta, "Mroczna Wieża" Kinga i "Tetralogia Ziemiomorze" Le Guin. Aktualnie czytam "Raport Mniejszości" Philipa K. Dicka i jestem pod wrażeniem.
moje ulubione ksiazki to prawie wszystkie ksiazki autorstwa Stephena Kinga
Dami_ac
22 12 2003, 18:17
Ja tam uwielbiam "Trylogię Mrocznego Elfa" (ktoś czytał?) ostatnio też polubiłem książki J. Chmielewkiej "Wszyscy jesteśmy podejrzani" "Lesio". Niegłupie są też ksiązki Sapkowskiego. A takie już lepsze książki to np. książki T.Clancy'ego "Tęcza Sześć" albo książki Ludluma "Tożsamość Bourne'a".
To mój debiut na forum zatem proszę o brawa
A teraz w temacie - aż dziw,że na tyle psychopatów

nikt (oprócz Exood'a) nie czyta książek Jeffery'ego Deaver'a. "Panieński grób" czy ostatnio przeczytany "Tańczący trumniarz" rozwaliły mnie w drobny mak.
Jest tego znacznie więcej, ale trudno coś znaleźć.
Aya_FP_
10 01 2004, 19:25
"zbrodnia i kara" - dostojewski
"malowany ptak" - kosinski
Wladca i harry potter czekam na piątą czeęść
Wladca i harry potter czekam na piątą czeęść
Z władcą to się z godzę ale "hory portier i mądra cegła"
_Bardock
26 01 2004, 22:12
Z władcą to się z godzę ale \"
hory portier i mądra cegła\"

Kabura - no cóż to g.ó.w.n.o stało się wszechobecne i pozostaje nam nie zwracać na to uwagi
A jedną z moich ulubionych książek jest "Ferdydurke" - Gombrowicz dał tam pokaz niezłej farsy
nie mam chyba najlepszej ksiazki :roll: ale najlepsze jakie czytałem to: "eksperyment terminalny", 3 tomy "władcy pierścieni" , "misery" (S.king.) a aktualnie czytam od dziś Harry potter i zakon feniksa.No i opowiadania Kinga "Czwarta po północy"
Guados lord
15 02 2004, 04:47
Bezapelacyjnje seria DUNE Franka Herberta, ubustwiam też "Mistrza i Małgorzate"
Numer jedan to " Gra o Tron" i " Imię Róży"
nicodemus
7 03 2004, 18:57
Diuna, Władca Pierścieni, Saga Wiedźmińska, Przygody Jakuba Wędrowycza i cała twórczość Neila Gaimana.
Ciechan
14 03 2004, 07:04
Trylogia Thrawna Timothego Zahna. Niesamowity klimat , super fabuła i oczywiście Admirał Thrawn.
Yasio da rial madafaka
14 03 2004, 16:10
Dużo fajniutkich książek jest.Moje ulubione to:Trylogia Tolkiena, trylogia Sienkiewicza i książki Suworowa "Akwarium" i "Żołnierze Wolności".
Ogółem książki z serii "Świat Dysku" Pratchetta.
"Mistrz i Małgorzata" Bułchakowa
Na pierwszym miejscu stawiam "Lot nad kukułczym gniazdem", na drugim "Mistrz i Małgorzata", potem "Władca pierścieni", "Ptasiek" i "Tato", no i wszystko co ma związek z historią, np. "Bolesław Chrobry" Gołubiewa, "Stara Baśń", "Komu bije dzwon", "Potiomkin", plus twórczość Kinga
Jakub Wędrowycz rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No Maciek
5 06 2004, 18:28
Ojciec Chrzestny - Mario puzo
lemoor_nadrzewny
6 06 2004, 18:34
Święty Graal, Święta Krew - bezapelcyjny numer jeden!
wybór wierszy konstantego ildefonsa galczynskiego plus zielona gaska
Anonymous
29 07 2004, 22:36
W.Łysiak Szachista-(pipi)ista książka
Anonymous
29 07 2004, 22:43
[quote="grucha"]W.Łysiak Szachista-(pipipi) książka traktuje o akcji anglików mającej na celu porwanie Napoleona Bonaparte - autentyk
Łysiak jest oki
Raymond E, Feist "ADEPT MAGII" i jego kontynuacja "MISTRZ MAGII"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.