Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 5
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
killdante
CYTAT(rkBrain @ 3 07 2007, 22:12) *
Ja uważam, że RE4 jest cieniutki. Są mocne momenty takie jak: ucieczka przed wieśniakiem z piłą, walka na jeziorze oraz starcie z jednookim. Brak jakiejkolwiek fabuły i źle zbilansowana rozgrywka sprawiają, że nie ma motywacji by grać dalej. Zagadki to istna kpina. Jest ich niewiele a na dodatek pękają w pół minuty. Najgorsze są jednak sytuacje, kiedy po długiej sekwencji strzelania i przebijania się przez kolejne lokacje, człowiek spodziewa się jakiejś łamigłówki, cutscene'ki, czegokolwiek. Dostajemy natomiast kolejnych przeciwników. Resident zawsze miał marną fabułę i głównie opierał się na klimacie i akcji. Czwarta część jednak po pewnym czasie zaczyna nużyć a rozgrywka staje się schematyczna.
Powrót zombiaków nie załatwi wszystkiego. Seria powinna przejść wiele zmian. W inny wypadku demo w zupełności mi wystarczy.

Cieniutka ? to najlepsza gra na PS2 przyznaje ze fabuła jest taka sobie ale za to grywalnosc powala, ja juz przeszedłem ta gre z 15 razy i dalej w nia gram juz nie z takim entuzjazem ale czesto do niej wracam.
Martwi mnie natomiast to co dzieje sie z RE5 bo tak dlugi okres oczekiwania to przesada a jeszcze do tego dodac szczatkowe informacje na temat samej gry to moze swiadczyc o tym ze jest we wstepnej fazie produkcji sad.gif rozne zrodła roznie podaja niektore 2008 a nawet 2009 to kilka lat od RE4 ?!
Faranell
@rkBrain - prosze Cie nie bluznij.... przeciez RE4 to jedna z najlepszych gier na PS2! Fabula fabulą,ale jesli ta gra dla Ciebie jest nudna.... to ja nie wiem dry.gif
Enkidou
Tak nawiasem mówiąc, GameFront pisze że w przyszłym numerze Famitsu (czyli w przyszłą środę) pojawi się publikacja "Horror Special Edition" na podstawie E3. A więc może nowe info o RE5, choć Famitsu nie zapowiadało jakie gry opisze.
wiiboxstation
Znalężliście może jakiegoś nowego screena czy filmik bo od baaaaaaaardzo dawna nie ma żadnych wiadomości o RE5 sad.gif a szkoda bo patrząc na pierwszy (i jedyny)zwiastun sprawia wrażenie że graficznie prezentuje się lepiej niż GOW albo tak samo ,więc jeżeli będzie lepsza fabuła niż w RE4 to gierka będzie zaje...fajna biggrin.gif
McDrive
Ten I zwiastun to był render.
YETI
nowy trailer!!!!!!!!
swietny klimat
http://www.ps3site.pl/ps3-news/resident-ev...er-t3239.0.html
Damian312
Noooo narescie jakies nowe info na temat piatego RE,widze ze zombi powracaja.
YETI
IMO klimat jest genialny! I to raczejnie sa zombie tylko murzyni ogarnieci tym samym wirusem co wiesniaki w RE4 wink.gif
Jinxters
he he fazowo to wygląda te "murzyńskie" oczy biggrin.gif Noo klimacik jeest tak jak i w czwóreczce ! Wystarczy gameplay z RE4 z kilkoma zmianami i mamy kolejnego killera !!!
Coati
heh cos mi sie zdaje ze gra na pudelku zawierac bedzie wiekszosc znaczkow pegi lacznie z wink.gif
Shadow of Nobody
Zapowiada się klimatyczna przygoda, może Re5 przywróci serii dawny horrorowy rys (Re4 trudno mi nazwać horrorem).
WESKER-DL
cóż czekałem spory kawałek czasu żeby ujrzeć kolejny Trailer Resident Evil 5 najbardziej oczekiwanej przez mnie po Killzonie produkcji, fakt że jeszcze nie jest to pełny Trailer tak można już wysunąć kilka ważnych wniosków.

Zacznę od grafiki, która prezentuje sie wprost fenomenalnie, zauważmy twarz Chris'a wygląda jeszcze lepiej niż na poprzednim trailerze (a już tam zapierało dech w piersiach), otoczenie jest świetnie wykonane tak samo jak paleta cieni i wszelkiej maści Shaderów. Przeciwnicy (najprawdopodobniej Mrugnięcie) wyglądają i poruszają się obłędnie, także o parę graficzną w RE5 już się nie martwię mogę tylko cieszyć oczy Spoko.
Co do samej rozgrywki hmm czy jednak Capcom nie powróci do korzeni czyli Zombie? Tego nie mogę potwierdzić bo widzieliśmy tylko urywek tego co może w grze się znaleźć więc nie będę wybiegał w przyszłość, natomiast można już stwierdzić że wrogowie występują w liczbych grupach no ale przy takich maszynach jak PS3 to już nie problem. W końcówce Traileru jest pokazany zbitek ujęć które dość szybko się przesuwają a w nich możemy zauważyć kopniak Chris'a (czyżby specjalny cios?). Muzyka prezentuje dość ciekawy klimat zresztą pasujący do otoczenia. Cóż RE5 sie zbliża, poczekam jeszcze na pełny trailer w którym mam nadzieję pokażą więcej, zwłaszcza jeżeli chodzi o postacie występujące w grze bo obok Chris'a nikogo nie zauważyłem.

Tu macie w wyższej rozdziałce trailer:

http://www.the-horror.com/forums/showthrea...mp;threadid=992
Soul
To samo na http://www.gamersyde.com/index_en.html wygląda obłędnie !!
Sarge
Murzyni jako główni przeciwnicy wink.gif ? No no, tego to się nie spodziewałem smile.gif . Ale już teraz można przypuszczać, że klimatem będzie tu bliżej do RE4 niż "horrorowych" poprzedniczek...
J.D
Ludzie jak ta gra wyglada... no OBŁEDNIE !!! Przy takiej sugestywności juz sobie wyobrażam komentarze mediów i innych obrońców moralności ...
Nie daje wiary ze to tak wyglada, przeciez to niszczy wszystkie filmy o Residencie czy inne padaki...

Link do trailera w wersji HD

http://www.gametrailers.com/player/21514.html
Gemi
Klimatem zbija ale jak dla mnie za jasno troche smile.gif Cos czuje ze moze z tego byc drugi re4 czyli takie wiecej strzelania niz srania w gacie ze strachu ;/
Shadow of Nobody
A ja mocno wierze że będzie z tego krwawy i przerażający horror nerd.gif .
wiiboxstation
Na pewno będą jakieś ukryte laboratoria lub levele w nocy więc jestem spokojny a na pewno chodzi tam o jakąś większą sprawę... ciekawy jestem scenariusza
killdante
No nareszcie wkoncu cos pokazali, zastanawiaja mnie dwie rzeczy na jakim etapie prac jest capcom z RE5 i czy filmik przedstawiał wlasciwa gre ? Ja juz wyczekuje nastepnych informacji ale juz teraz zacieram rece smile.gif
aux
Filmik super, troszkę mi się skojarzyło z Black Hawk Down. Grafika obłędna, klimat jest, czekamy na więcej.
Yano
podobny klimat jak w trailerze mgs4 biggrin.gif
a nawet widac snejka biggrin.gif (mniejwiecej w połowie - turla sie pomiedzy zombiakami) xDDDDDD
WESKER-DL
Trailer na PSN z nowymi scenami wydaję się pokazywać więcej mrocznych miejsc choćby ta fota:

http://img359.imageshack.us/my.php?image=re510il8.jpg ewentualnie ta:

http://img151.imageshack.us/my.php?image=re515tx1.jpg

Trailer: http://www.the-horror.com/forums/showthrea...p;threadid=1000

MASAKRA zwróćie uwagę na ruchy Chris'a który przechodzi obok Niggasów, ale najbardziej zafascynował mnie gościu w jakiejs stodole któy później macha ogromną siekierą rozwalając wszystko w pobliżu. Wracając tym razem do samej gry, widać już że klimat strachu i napięcia będzie również czerpał garściami z RE4, widać na trailerze że Chris biegnie zamykając za sobą drzwi, Niggasy zarzucają linki (podobnie jak Ganadosi drabiny) więc nawiązanie jest i świetnie bo klimat zastraszenia będzie max. odczuwalny
komar737
Fajne okreslenie, Niggasy biggrin.gif. Niech jeszcze rzuca na siebie jakis bling bling i odpicuja ten autobus w trailerze z wtorku biggrin.gif.

Czy ta gra nie jest czasem robiona na UE3? Kiedys na wiki pisalo, ze silnik to wlasnie UE3, potem te info zniknelo (a tera niby ze silnik z Dead Rising). A jesli bylby to silnik Epic, to byloby przekurewniezaje(pipi)abiscie.
nightrunner
Nieważne jaki silnik byle tylko grafika była za***ista tongue.gif
XM16E1
Zupełnie nowy gameplay RE5 na PS3!!!

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/84245.html

Analiza traileru

http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featured

Giera zapowiada się na bardzo dobrą ale nieprzełomową,chodź nigdy nic niewiadomo
Mastah27
Kilka nowych informacji z Famitsu:

http://xbox360.ign.com/articles/805/805932p1.html

-główny bohater to Chris Redfield, członek grupy BSAA, która wysłała Chrisa na pustynny teren, gdzie coś się wydarzyło (klik)

-przeciwnicy to "coś o kształcie człowieka posiadające inteligencję", jednak nie są to ani zombiaki, ani mięso armatnie z RE4

-w RE5 pojawi się dziewczyna znana z poprzednich części serii (będzie można ją zobaczyć w trailerze, który niedługo trafi na Marketplace i PS Store; w następnym trailerze bez podanej daty ukazania się pooglądamy ją nieco dłużej), która odegra ważną rolę dla scenariusza, jak i w samej rozgrywce

-przez większość czasu obserwujemy wydarzenia z podobnej perspektywy jak w RE4, ale będzie też niespodzianka, która jest "oczywistą ewolucją w gameplayu"

-jeśli po obejrzeniu trailera z E3 masz wrażenie, że RE5 to naturalna kontynuacja RE4, to kolejny trailer przyniesie całkowicie inne odczucie

-światło odgrywa w grze ważną rolę, jako przykład podany jest moment gdy Chris wchodzi do budynku bez drzwi, w środku którego jest ciemno, więc jego wzrok musi się przez moment przystosować do warunków, działa to także w drugą stronę, kiedy wychodzisz na słońce po dłuższym przebywaniu w ciemności ("to tutaj oczekuj na spotkanie strachu, kiedy nie możesz celować, ani widzieć" - ta, już się boję zgon.gif)

-gra ukaże się przed 2010 rokiem (5-6 lat developingu ohmy.gif?)
zajebisty
Przeciez gra ma wyjsc w 2008 co ty gadasz....
Keymaker
Przełożyli na 2009...
killdante
Jezeli to prawda z tym 2009 to ja wymiekam, ile mozna juz czekac wiem ze powinni dobrze gre dopracowac ale kilka lat oczekiwania (ile to juz 4 cz 5 ?) to lekka przesada...
zajebisty
Niestety to prawda gra napewno nie ukaze sie w 2008...Mnie juz nawet nie zdziwi jak na 2009 sie nie wyrobia.
komar737
Im wiecej, tym gra bedzie bardziej rozku.rwista.

Pamietacie RE4? Prawie 5 lat developingu. Zawiodl sie ktos? Chyba jedynie marudni tetrycy (czyt: "prawdziwi fani RE"), ktorym przeszkadzalo to, ze nie sterujemy juz jakims posagiem tylko zywa postacia, ze brak juz systemu kamer rodem z Wielkiego Brata oraz ze nie strzelamy juz do jakichs przeszkadzajek, tylko do przeciwnikow.

I teraz znowu marudza... Dla mnie ta nowosc to rewolucja i rewelacja za razem (poprzednie czesci uwazalem za dobre, ew. bardzo dobre kiedy RE4 to dla mnie geniusz), chociaz chcialbym zobaczyc rimejk chocby 2 z perspektwy RE4 tongue.gif
Shadow of Nobody
CYTAT(komar737 @ 19 07 2007, 09:44) *
Pamietacie RE4? Prawie 5 lat developingu. Zawiodl sie ktos? Chyba jedynie marudni tetrycy (czyt: "prawdziwi fani RE"),

Tyle tylko że przez te 5 lat ukazało się kilka "pobocznych" Residentów (min. pod-seria Outbreak) więc każdy fan Re w oczekiwaniu na część 4 jakoś zaspokoił swój głód, a teraz? Zgadzam się z tobą że warto poczekać troche dłużej żeby dostać na maksa dopracowany tytuł, ale nie aż tak długo, tym bardziej że nie dostajemy nic w rekompensacie (nie obraziłbym sie kolejnym Outbreakiem lub konwersją Umbrella Chronicoles z Wii).
Keymaker
Chcesz "pobocznych Residentów ? Kup sobie Wii biggrin.gif
Figaro
Słaby tekst, fanboju tongue.gif

W RE 5 zmieniłbym trochę rozgrywkę, przede wszystkim powinni wrócić zombiaki jak i wieśniaki to każdy będzie zadowolony.
XM16E1
CYTAT(Figaro @ 19 07 2007, 11:25) *
W RE 5 zmieniłbym trochę rozgrywkę, przede wszystkim powinni wrócić zombiaki jak i wieśniaki to każdy będzie zadowolony.

Jak miała ukazać się "czwórka" to każda chciał żeby wrócili zombie bo wieśniaki to kicha i bee.Teraz kiedy ma się ukazać "piątka" większośc chce powrotu wieśniaków.Zaczekajmy na rozwój zdarzeń i dopiero oceniajmy tych murzynów,bo jak dla mnie to zapowiadają się naprawde zarąbiście biggrin.gif Nic tylko czekać na 2009(?) XD
Mikes
Ciekawe tylko kiedy odezwą się mieszkancy jakiegoś państwa w stylu Somalia i podadzą Capcom do sądu za wyjatkowy rasizm i pokazywanie ich kraju w złym świetle xDD
komar737
CYTAT
Ciekawe tylko kiedy odezwą się mieszkancy jakiegoś państwa w stylu Somalia i podadzą Capcom do sądu za wyjatkowy rasizm i pokazywanie ich kraju w złym świetle xDD

Jiloo juz to fajnie ujal, w dziale dla XO.

Chodz nie wykluczam, ze cos takiego moze wystapic, szczegolnie z tym rasizmem.
KOMODO
CYTAT(komar737 @ 19 07 2007, 20:17) *
CYTAT

No nie wiem, Hiszpanie nie narzekali jak dotad;). Poza tym murzyni beda niezla odskocznia, w calej serii zombiaki byly zwykle biale.
zajebisty
CYTAT(KOMODO @ 19 07 2007, 20:43) *
CYTAT(komar737 @ 19 07 2007, 20:17) *
CYTAT

No nie wiem, Hiszpanie nie narzekali jak dotad;). Poza tym murzyni beda niezla odskocznia, w calej serii zombiaki byly zwykle biale.

Nie prawda byli tez zombie murzyni w trojce jak dobrze pamietam i moze nawet w dwojce.
Masorz
tys prowda...
byli nawet zombie-grubasy!!!!!!!!!
ciekawe jak na to wtedy zareagowała "miedzynarodowa agencja do obrony ludzi z nadwagą" ????
KOMODO
Napisalem "zwykle biali". Byli murzyni, ale jednak duzo rzadziej niz bialasy. W sumie dziwne.
killdante
szczerze to mało mnie obchodzi czy to beda murzyni, biali, azjaci czy eskimosi wazne by gra trzymała poziom i miała to cos. Zastanawia mnie jedno jak w tym tempie robia gry to po ukonczeniu RE5 ( bóg jeden wie kiedy) od razu powinni sie zabrac za RE6 to moze poczekamy tylko 4 lata smile.gif
komar737
Nowe skany:

http://www.gamersyde.com/news_4697_en.html

Tlumaczenie stron mozecie znalesc na MWRC.
killdante
czek dys ałt http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=85417

a juz nie dlugo nowy trailer
YETI
CYTAT(komar737 @ 20 07 2007, 20:06) *
Nowe skany:

http://www.gamersyde.com/news_4697_en.html

Tlumaczenie stron mozecie znalesc na MWRC.

No i widac czysty gameplay!

PS. Premiera dopiero w 2009 x_X
komar737
Juz chyba wiem, co mialoby byc tum rewolucyjnym elementem gameplayu - widok FPP. Na trailerze w paru momentach patrzymy z oczow Chrisa, np podczas motywu z turlaniem sie czy uniknieciem siekiery lezac na glebie (obydwa momenty widac na screenach z Famitsu).

Jak to wyjdzie w praniu? Sie zobaczy, chociaz niebardzo mi to podchodzi.
killdante
tez o tym myslalem, i szczerze to wole tpp jak w RE4. na screenach widac tez jakas laske ale nikogo mi nie przypomina bo jak wiadomo ma byc taka postac ktora wszyscy znaja, mam dziwne przeczucie ze to bedzie ADA ale pewnie sie myle.
KRATOS_PL
Ciekawe czy bedzie zawierac tryb online (przydalby sie), i jesli ta gra bedzie wygladac jak na screenie to bedzie super biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
killdante
online fajna rzecz ale to malo prawdopodobne...
sidewinder
Tak jak pisałem wcześniej, online może być do Outbreak podobny.

A co do tej laski - mi od razu skojarzyła się z Anette Birkin. Bo na Sherry mi nie wygląda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.