Shadow of Nobody
23 07 2007, 08:40
CYTAT(sidewinder @ 22 07 2007, 22:05)

A co do tej laski - mi od razu skojarzyła się z Anette Birkin. Bo na Sherry mi nie wygląda.
Zakładając że minęło ok.8 lat od zdarzeń przedstawionych w Re2 (w Re4 mieliśmy 6 lat a nie wydaje mi się żeby część piątą dzielił jakiś większy odstęp czasu) Anette miałaby na karku przynajmniej z 3 dychy, laseczka na screenie wydaje się znacznie młodsza (może faktycznie jest to Sherry chociaż ja obstawiałbym jednak całkowicie nową postać).
Zapowiada sie bardzo "ladna" piatka, ale z drugiej strony do 2009r. moze wysc tyle ladnych gier(a nawet ladniejszych). W sumie to RE5 bedzie wspolzawodniczyc chyba z FFXIII o pieniadze klienta, chociaz FF wyjdzie pod koniec 2008r. w Japan

.No coz czekamy i narazie przestajemy myslec o RE5
CYTAT(Shadow of Nobody @ 23 07 2007, 09:40)

CYTAT(sidewinder @ 22 07 2007, 22:05)

A co do tej laski - mi od razu skojarzyła się z Anette Birkin. Bo na Sherry mi nie wygląda.
Zakładając że minęło ok.8 lat od zdarzeń przedstawionych w Re2 (w Re4 mieliśmy 6 lat a nie wydaje mi się żeby część piątą dzielił jakiś większy odstęp czasu) Anette miałaby na karku przynajmniej z 3 dychy, laseczka na screenie wydaje się znacznie młodsza (może faktycznie jest to Sherry chociaż ja obstawiałbym jednak całkowicie nową postać).
Sherry w RE2 miała 12 lat, więc wszystko jest możliwe.
Shadow of Nobody
23 07 2007, 09:06
CYTAT(Sanryu @ 23 07 2007, 09:43)

Zapowiada sie bardzo "ladna" piatka, ale z drugiej strony do 2009r. moze wysc tyle ladnych gier(a nawet ladniejszych).
No, jak na razie to nie zauważyłem lepiej zapowiadającej się gry pod względem graficznym (co nie znaczy że takiej nie będzie) a skoro premiera najwcześniej w 2009 to aż strach pomyśleć jak bardzo jeszcze gierka zostanie pod tym względem dopieszczona.
CYTAT(Sanryu)
No coz czekamy i narazie przestajemy myslec o RE5

Mów za siebie

!
zajebisty
23 07 2007, 18:37
Tylko ciekawy jestem czy to ze gra wyjdzie dopiero w 2009 to dlatego ze rzeczywiscie tak ja chca dopiescic czy moze dlatego ze maja jakies problemy bo jak wiemy Mikamiego niema odszed(czy jak on tam ma).Nie wiem jak wam ale mi tu cos smierdzi
Shadow of Nobody
24 07 2007, 07:35
Trzy małe spostrzeżenia :
-jednak nie tylko Murzynów będziemy zabijać w nowym Residencie (na screenach można wypatrzeć kilku Meksykańców)
-prawdopodobnie kolesia z piłą z Re4 "duchowo" zastąpi bolek ze szmatą na głowie obwiązaną jakimś sznurem który ciągnie za sobą długi miecz (or sth)
-tak zaje.biście wykonanych postaci nie będzie mieć żadna gra na next-geny (przynajmniej przez dłuższy czas) - ich mimika, tekstury oraz masa detali przyprawiają o zawrót głowy, skoro Girsy dostały "10" za grafioze w PE to Re5 otrzyma chyba 13.
Keymaker
24 07 2007, 09:04
Źle to nie wygląda, ale widać, że brak szlifu

Myślę, że przesunięcie premiery naprawdę dobrze zrobi tej grze.
komar737
24 07 2007, 10:44
czy nie czasem dzisiaj pojawic sie ma nowy trailer?
Nowe wieści:
Akcja Resident Evil 5 toczy się w 10 lat po wydarzeniach w Raccoon City, ponownie wcielimy się w byłego policjanta z oddziału S.T.A.R.S. – Chris’a Redfield’a. Chris pracuje obecnie dla organizacji BSAA, która zamierza prowadzić interesy w biednym, pustynnym kraju – szczegóły operacji są nieznane. Producent RE5 – Jun Takeuchi zdradził, że piąta część będzie nawiązywała do wątków z RE4. Wielką rolę w piątej odsłonie ma odgrywać światło oraz cień. Tym razem na naszej drodze staną dzikie plemiona czarnoskórych tubylców, niektórzy z nich są pół ludźmi, pół potworami, prezentując jednak inteligentne odruchy i zachowania. Całość przypomina, jak żywo RE4, tyle, że osadzona jest w nowatorskiej scenerii (afrykańska wioska).
http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=1718
McDrive
24 07 2007, 14:37
Fajnie tylko vzemu tak późno
komar737
26 07 2007, 14:16
OMFG!!!! To wyglada cudownie...mistrzowsko...genialnie...jeszcze zbieram szczeke z podlogi...
Panie Panowie mamy nowego Krola gier!!!
Jej jakies MGSy i Killzony wygladaja przy tym po prostu smiesznie...totalny opad szczeny...
Tak, to będzie król. Gameplay znów będzie na najwyższym poziomie, klimat i atmosfera to MISZCZ i gdy uświadomiłem sobie że ta gra zostanie wydana w 09... Koszmar.
Zwyrodnialec
26 07 2007, 14:37
Ilu czarnuchów

gra zarządzi. Fajnie, że dojdą nowe animacje "odrzucania" wrogów, a nie tylko strzał z buta w ryj

i suplex.
Są szybcy, wściekli, i mają maczety... w dodatku licznie atakują. Nowy gatunek zombie-niggers ujawniony.

Nie podoba mi się to, ze podczas strzelania Chris (tak jak Re4) jest unieruchomiony.
Zwyrodnialec
26 07 2007, 15:01
Właśnie dobrze, musisz kombinować, a nie tylko strzelać. Gdyby można było się poruszać, byłoby zdecydowanie za łatwo.
Bardzo malo kreatywne - bolesnie zmixowane 2 filmy, przepalona grafa(blleee), na(pipi)any motion blur co by fanjnie animacja wygladala(Lost planet) Geometria robi wrazenie
Strasznie sprzedajny klimat tak zeby sie podobalo i juz nie lubie takiego podejscia no i ten tragiczny monolog
komar737
26 07 2007, 15:08
Lepsze juz to, niz ten bubel technologiczny, ktory nam zaserwowal 2 dni temu pewien maly niski japonczyk na pewnej imprezie z okazji 20sto-lecia pewnej serii.
Czy ja wiem Zwyrodnialec. Gdyby Capcom zdecydowało się na "strzelanie" w czasie biegu, zmusiło by to na przemodelowaniu AI zombie, i ogólnie gameplay'u. Ja nie twierdze, ze obecne rozwiązanie jest złe. Ja uwazam, ze te rozwiązanie na pewno nie da rozgrywce "new fresh".
komar737
26 07 2007, 15:17

lol
Shadow of Nobody
26 07 2007, 15:30
Może zabrzmi to po fanbojsku ale mam to gdzieś - widziałem mnóstwo trailerów gier zarówno na ps3 jak i x360...ale nic nie przygotowało mnie na to co pokazali kolesie z Capcom - ta gra wpieprzy wszystko, począwszy od Unchearted:DR i Assasin Creed a skończywszy na Heavently Sword, DMC4 oraz MGS4.
CYTAT(Shadow of Nobody @ 26 07 2007, 16:30)

Może zabrzmi to po fanbojsku ale mam to gdzieś - widziałem mnóstwo trailerów gier zarówno na ps3 jak i x360...ale nic nie przygotowało mnie na to co pokazali kolesie z Capcom - ta gra wpieprzy wszystko, począwszy od Unchearted:DR i Assasin Creed a skończywszy na Heavently Sword, DMC4 oraz MGS4.
Graficznie gra rzeczywiście powala ale sam gameplay większej ewolucji nie przeszedł od RE4 (co wcale nie jest takie złe

). Mnie bardziej zastanawia czemu DMC4 wygląda "tylko dobrze" a RE5 olśniewająco jeżeli oba chodzą na tym samym śilniku.
Na Gamersyde (pod linkiem podanym kilka(-naście?) postów wyżej) są 2 wersje trailera. 720p i 1080p. Czyżby ta gra w tagier grafice śmigała w 1080p? Jeśli tak to byłby to kolejny dowód na to, że mrzonki o 1080p w ładnych grach to... nie są mrzonki xD Choć mimo to nadal twierdzę, że za jakiś czas dev. będą musieli przerzucić się na 720p jeśli zechcą wyiągnąć max z konsol (osobiście wolę więcej polygonów i efektów w 720p niż mieć wszystkiego nieco miej za to w 1080p).
Wy też zauważyliście, że na końcu tego filmiku jest tylko logo xboxa?
Mastah27
26 07 2007, 16:15
Tak. A dlaczego tak jest? Bo jak na razie trailer pojawił się tylko na Marketplace, a na PS Store (w każdym razie tym europejskim) cisza...
Graficznie trailer zwala z nog. Cos pieknego. Mam nadzieje, ze nie bedzie to czysta kalka RE4 jezeli chodzi o gameplay. Wiem, ze czworeczka jest swietna ale chcialbym ujrzec sporo nowych rzeczy jak chocby mozliwosc strafe'owania podczas celowania. No i oczywiscie dobra fabula by sie wkoncu przydala ;]
PS. Na japonskim PS Store rowniez jest do sciagniecia ten trailer.
CYTAT(Shadow of Nobody @ 26 07 2007, 16:30)

facet walić fanboizm,zgadzam się z tobą w 100% !!! Ta gra kosi wszystko na swojej drodze i już widać że gra będzie trudna i niemoge się doczekać poziomu PRO.Niejestem nawet w stanie policzyć ile osób będzie się znajdywać na ekranie-DEAD RISING normalnie!!!.Znowu powróci zastawianie drzwi itp. animacja małe mistrzostwo świata,wygląd postaci-brak słów i nowe ruchy w tym unik (powraca QTE)tworzy ją najbardziej oczekaiwaną grą przezemnie!!!:) POWER

Ten trailer odgryzł mi jądra a sama gra ,kiedy ją dorew,zje reszte!!!

Nawet się cieszę że gra wyjdzie dopiero w 2009 to mam jeszcze czas na kupno konsolki
PS.Od dzisiaj jestem Fanboyem RE !!!
nowy trailer tez na gametrailers
http://www.gametrailers.com/player/22801.htmlpatrzac na urywki gameplayu zapowidada sie cos baaaardzo podobnego do re4, z jednej storny to dobrze bo re4 byl fajny

ale mi osobiscie bardziej by pasowala bardziej oddalona kamera , bo taka jak jest nie pokazuje co sie dzieje do okoła i jest stres

niestety nie widac czy kule zostawiaja dziury w rpzeciwnikach.. w re4 strasznie mi tego brakowalo ;P teraz sprzet ich nie ogranicza.. ciekawe czy jakies tam zasady prawno etyczne beda ich ograniczac...
skoro teraz jestesmy wsrod murzynow to moze w koncu fabula bedzie zachaczac o voodoo xDDD a nie tylko zombiaki zrobionowe z eksperymentow naukowych
killdante
26 07 2007, 21:20
CYTAT(Yano @ 26 07 2007, 20:38)

nowy trailer tez na gametrailers
http://www.gametrailers.com/player/22801.htmlpatrzac na urywki gameplayu zapowidada sie cos baaaardzo podobnego do re4, z jednej storny to dobrze bo re4 byl fajny

ale mi osobiscie bardziej by pasowala bardziej oddalona kamera , bo taka jak jest nie pokazuje co sie dzieje do okoła i jest stres

niestety nie widac czy kule zostawiaja dziury w rpzeciwnikach.. w re4 strasznie mi tego brakowalo ;P teraz sprzet ich nie ogranicza.. ciekawe czy jakies tam zasady prawno etyczne beda ich ograniczac...
skoro teraz jestesmy wsrod murzynow to moze w koncu fabula bedzie zachaczac o voodoo xDDD a nie tylko zombiaki zrobionowe z eksperymentow naukowych

co do tych kul to podzielam twoje zdanie ze przydałoby sie cos takiego jak widok poszarpanych i rannych oponentów

a trailer hm... poprostu mnie zabił miałem ciarki na plecach, ta gra bedzie miała wszystko to czego brakowało RE4 czyli wiecej akcji i mozliwosci jezeli chodzi np. o uniki... RE5 to dla mnie najbardziej oczekiwana gra i czas oczekiwania na nia bedzie dla mnie męczarnią...
saper39
26 07 2007, 21:23
Jeśli tak naprawdę będzie wyglądał gameplay to mam tylko jedno pytanie.CZEMU DOPIERO 2009?????????????????
Shadow of Nobody
26 07 2007, 21:38
CYTAT(Yano @ 26 07 2007, 20:38)

moze w koncu fabula bedzie zachaczac o voodoo xDDD a nie tylko zombiaki zrobionowe z eksperymentow naukowych

Nie sądze żeby fabuła Re5 miała opierać się na voodoo, zauważ że w każdym Residencie występuje jakiś wirus powodujący u ludzi mutacje, pewnie i w piątej części trafi się jakaś nowa odmiana (btw:jestem ciekaw po co Wesker je wszystkie kolekcjonuje, może w tej odsłonie coś się wyjaśni).
CYTAT(saper39 @ 26 07 2007, 22:23)

Jeśli tak naprawdę będzie wyglądał gameplay to mam tylko jedno pytanie.CZEMU DOPIERO 2009?????????????????

Żeby było jeszcze ładniej (aż strach się bać) i bardziej grywalnie.
Keymaker
26 07 2007, 21:54
Z tymi widocznymi obrażeniami to radzę się wstrzymać z osądzaniem, bo może i to wypali. W końcu do 2009 daleko...
A sam trailer, wiadomo, urwał mi odwłok i wypluł na księżyc popijając moją krwią

W skrócie
Jinxters
27 07 2007, 08:40
Boże trailerek jest wy(pipi)any w kosmos!!!! Gameplay przypomina bardzo czwóreczke ale dla mnie to dobrze bo tamten uznaje za majstersztyk..niech dodadzą jakieś nowe elementy ciekawe(już są..np. uniki) i będzie znowu najlepsza częśc serii

co zauważylem to z Crisa straszna pompa(lepiej wyglądał Leon ze swoją normalną posturą), a tak to jest też bardzoo(nawet BARDZO) dużo murzynków,i weż przeciśnij się przez taką grupke czarnoskórych hehe. Dla mnie gra roku 2009 !!!!
Jeden biały+spluwy kontra cała mieścina czarnoskórych uzbrojonych co im się na rękę nawinie... Ciekawe ile razy Capcom zostanie pozwany o rasizm?
Plugawy
27 07 2007, 09:04
oby to nie była taka sama ściema jak z renderem Killzone 2
Za(pipi)iście to wygląda po prostu, jedyne co mi nie pasuje to wygląd bohatera, jakiś taki o anatomii rodem z dragon ball XD skoro robią takiego pakera to niech mu sie mięśnie po skórą ruszają jak coś robi ^^
ps. jak Murzyni rzucali maczetami to aż sie uchyliłem na bok przed ekranem, za(pipi)isty efekt XD
wracajac do dziur po kulach - juz kiedys byla o tym mowa i ktos pwoeidzial ze nie robia takiego efektu w grach ze wzgledu na "etyke" , i zbyt wielki realizm ktory by uczyl brutalnosci.. bla bla bla

(mimo ze w niektorych grach jest taki efekt)
wiec mysle ze do 2009 bez problemu by to zrobili, ale wiekszy problem moze byc wlasnie z ograniczeniami z innej storny..
a marzy mi sie zeby shotgun wyrywał kawały miesa, dokladnie tam gdzie sie trafi, urywał nogi, itp.. (w re4 wybuchaja glowy i fajnie.. ale kule powinny zostawiac slady w kazdym miejscu gdzie sie trafi! xD
byla keidys stara juz gra solider of fartune - tam corpawda nie było sladow dokładnie w miejscu trafienia tylko bylo kilkanascie miejsc trafien i pojawialy sie fajne dziuty, strzal z shotguna w brzuch powodowal wyplywajace jelita
teraz technika jest wiele lat do przodu a prawie nikt nie pamieta o takich zjabistych kacjach..
CYTAT(Yano @ 27 07 2007, 10:44)

wracajac do dziur po kulach - juz kiedys byla o tym mowa i ktos pwoeidzial ze nie robia takiego efektu w grach ze wzgledu na "etyke" , i zbyt wielki realizm ktory by uczyl brutalnosci.. bla bla bla

(mimo ze w niektorych grach jest taki efekt)
"mimo ze w niektorych grach jest taki efekt"-Masz racje moim zdaniem jest to chrzanienie głupot bo im sie niechce robić (pewnie się myle)
Dziury powinny zostawać!Nadaje to realizmu grze.Jeszcze jest sprawa znikania ciał martwych.Ciekaw jestem jak to zrobią.Czy będą znikać,czy bedzie jak w Gow'ie i bedzie można je popychać czy będzie tylko leżał taki odwłok w którego mozemy wpakować całą serie i nawet nieruszy się mm
Co do samej rozgrywki pewnie sie zaduzo niezmieni bo i po co skoro i tak jest genialna

.Dodadzą tylko kilka mniej lub więcej ciekawych zagrań i tyle.Lokacja w której sie dzieje zadyma zapewne przesdstawia początek gry.Można zauważyć że na początku Cris chodzi spokojnie po tym za(pipi)u,nikt go niezaczepia a dopieropóźniej wszystko chcom mu się dobrać do gaci(Identycznie ma się sprawa początku w RE4)Gra jak już wspomniałem w moim poprzednim poście będzie trudna,postaci jest dużo,potrafią podbiegiwać(ale to już było u wieśniaków RE4)ciekaw jestem co to za osoba na końcu traileru(jakaś babka?) no i czy przygoda Crisa splata się z czyjąś inną (zapewne Wesker zaliczy come back).
No i mam nadzieję że będzie dużo ciekawych dodatków po zakończeniu gry.
komar737
27 07 2007, 14:27
Wydaje mi sie, ze duza role w tej czesci beda odgrywaly "przepychanki" i "silowania sie" z nieuzbrojonymi wiesniakami, tak jak to bylo na trailerze.
Wg mnie wspanialy motyw, ktory urozmaica nam walke.
Łogniem byloby natomiast np. zlapanie przez niggersa strzelby/noza Chrisa, wyrwanie mu jej i uzycie przeciwko niemu.
ale kolo wyrywajacy taka spluwe musial by byc conajmniej postury Crisa, ktora jest nie oszukujmy sie wielka
Shadow of Nobody
27 07 2007, 16:56
CYTAT(komar737 @ 27 07 2007, 15:27)

Łogniem byloby natomiast np. zlapanie przez niggersa strzelby/noza Chrisa, wyrwanie mu jej i uzycie przeciwko niemu.
Albo jakieś zbiorowe akcje przeciwników - dwóch nygasów chwyta Chrisa od tyłu i blokuje mu łapy a kolejny nawala go po klacie siekierą - mniam!
-gmeru-
27 07 2007, 19:35
Ciekawe co za osobniczka jest widoczna na końcu trailera : ) Ktoś znajomy?
CYTAT(-gmeru- @ 27 07 2007, 20:35)

Sherry Birkin.
playmaniak
27 07 2007, 19:52

odpowiedz jest prosta...gameplay ma byc na 50 godzin grania i blu-ray jest troche do zapchania a nie granie na czas 8 h ,wole czekac 1.5 roku na tytuł na co najmniej 3 miechy grania niz na tydzien
Wszystko wyglada git oprocz tego, ze czasami twarz Chrisa przypomina mi jakiegos "gumbasa"
saper39
27 07 2007, 20:51
CYTAT(playmaniak @ 27 07 2007, 20:52)

odpowiedz jest prosta...gameplay ma byc na 50 godzin grania i blu-ray jest troche do zapchania a nie granie na czas 8 h ,wole czekac 1.5 roku na tytuł na co najmniej 3 miechy grania niz na tydzien
Tak wiem o tym ze aby ta gra tak wyglądała trzeba nad nią dużo pracować i nie chdziło mi tu o to aby devloperzy ruszyli dupy i wydali niedopracowanego bubla tylko ta złość wynika z tego ze ten trailer mnie powalił i aż mnie coś ściska w żaładku na myśl ze zostało jeszcze tyle czekania.Resident Evil 5 bije w tym momencie na głowę wszystko co do tej pory pokazano.
Shadow of Nobody
27 07 2007, 20:55
CYTAT(DJ1988 @ 27 07 2007, 20:42)

CYTAT(-gmeru- @ 27 07 2007, 20:35)

Sherry Birkin.
Jesteś pewny? A może Mary-Kate Olsen

?
komar737
27 07 2007, 21:23
Nie, to Don Pedro z Alabamy.
.
Swoja droga, ciekawi mnie, czy te "uniki" Krzysia przed latara w leb to QTE. Chociaz to by troche zmienialo dynamizm rozgrywki, bo zawsze, gdyby jakis klient podbiegl do nas nadzwyczaj blisko, zamiast robic rzeznie, gapilibysmy sie w dol ekranu (zwazywszy na to, ze na trailerze atakuja strasznie nerwowo i niespodziewanie). A moze sie nie znam?
EDIT,
Ten Chris jest faktycznie przesadzony, wyglada, jakby wcinal jakies anabole King Konga. Powinni to zmienic.
McDrive
28 07 2007, 10:55
Może będzie jakiś określony przycisk na padzie odpowiedzialny za unikanie takich ataków(jak np. "block" w bijatykach).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.