Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 5
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
komar737
Nie mam pytan. Sama juz grafika łoi wszystko, co sie pojawilo - absolutny mistrz wrzechswiata i okolicznych wiosek.
Mr. Blue
A zauważyliście, że każdy zombi/mutant/łachatajstwo jest inne? Nie ma dwóch takich samych twarzy.. Szacunek.
alexx-1
Ale ta gra wyglada, killzone i gyrosy to sie chowaja tongue.gif biggrin.gif
the_m
PLOTKA

MS chce kupic sobie time exclusive?
http://www.n4g.com/ps3/News-158929.aspx
CELL7777
mam nadzieje ze to pozostanie tylko plotka. sony powinno w koncu cos zaczac dzialac bo inaczej straci wiekszosc waznych tytulow icon_twisted.gif
killdante
Wiadomo juz kiedy gra ma sie ukazac ?
Jazdaone
plotka o wylacznosci juz zostala zdementowana. capcom napisal w oswiadczeniu ze gra jest multiplatformowa i tak tez sie ukaze w dniu premiery. nie po raz pierwszy microsoft stosuje podobnie tanie taktyki. identyczna sytuacja byla w przypadku gta4 i slawetnego tatuaza.
FredDie
Mimo, że nie mam jeszcze konsoli to się wypowiem. RE5 to jest jedna z tych gier dla których będę kupował PS3. Jeżeli gameplay będzie co najmniej tak dobry jak w RE4 to będzie to hicior. Trochę szkoda, że jest to już bardziej gra w stylu "przygody Krzysia na Czarnym Lądzie" i "Mordowanie tubylców", niż to co było starych RE. No cóż formuła RE już się trochę postarzała (choć REmake był za(pipi)isty) więc Capcom musiał odświeżyć serię i wprowadzić trochę istotnych zmian.

Więc pozdrawiam i do zobaczenia po zakupie RE5 (i PS3 przeze mnie:P)
waldusthecyc
cóż...nawet ja - zagorzały fan serii RE w starym stylu, gardzący RE4 i jego cosa nuova, wierny kibic Cichego Wzgórza i otaczającej tam gracza psychodelicznej atmosfery przyznaję - RE5 wygląda zabójczo. Grafika powala na kolana w każdym szczególe. Jezeli tylko nie będzie problemów z Vsynciem, dropami, itp. - ta gra zmasakruje inne tytuły. Porażająca, wciągająca szczegółowość obrazu jest jak wyrok - zagrasz i zapomnisz o świecie...
przema
od code veronica, nie grałem w żadnego RE. wcześniej 1,2,3 i te które były strzelankami, łykałem calutkie, czwórka wydawała mi się niczym nowym, no ale teraz, to widzę, że będzie to tytuł obowiązkowy. Po zobaczeniu durnego filmu gdzie akcja rozgrywała się na pustyni, marzył mi się RE w takich klimatach. To powinien być hit, właśnie nie GTA, nie MGS, tylko RE 5 !
FredDie
CYTAT(waldusthecyc @ 23 06 2008, 10:39) *
cóż...nawet ja - zagorzały fan serii RE w starym stylu, gardzący RE4 i jego cosa nuova, wierny kibic Cichego Wzgórza i otaczającej tam gracza psychodelicznej atmosfery przyznaję - RE5 wygląda zabójczo.

Jeżeli gardzisz RE4 to myślę, że RE5 też będziesz gardził, gameplay wygląda na identyczny co w 4. Ciekawe jak będzie 6 wyglądaćtongue.gif
waldusthecyc
CYTAT(FredDie @ 23 06 2008, 11:19) *
CYTAT(waldusthecyc @ 23 06 2008, 10:39) *
cóż...nawet ja - zagorzały fan serii RE w starym stylu, gardzący RE4 i jego cosa nuova, wierny kibic Cichego Wzgórza i otaczającej tam gracza psychodelicznej atmosfery przyznaję - RE5 wygląda zabójczo.

Jeżeli gardzisz RE4 to myślę, że RE5 też będziesz gardził, gameplay wygląda na identyczny co w 4. Ciekawe jak będzie 6 wyglądać tongue.gif

przeczytaj wątek kilka stron dalej - była już na ten temat dyskusja. Ogólnie gardzę RE4, bo jest strzelanką i stąd moje negatywne podejście do ojca konsolowego horroru. Ale widzę w RE5 parę zmian i jak odpowiednio się nastawię (grafa super, rozpierducha super, klimat lipa, horror lipa - jednym słowem - shoot and kill i tyle) to myslę, że będzie super. Graficznie gra pociąga niesamowicie
Machel
Po obejzeniu ostatniego trailerka dostepnego w ps store nastawiam sie jeszcze bardziej pozytywnie na RE5. Motyw przetrwania w tlumie robi wrazenie. Seria odchodzi w tych momentach od charakterystycznych samotych eksploracji, ale i tak pewnie walka z przewazajacym przeciwnikiem bedzie jedynie okazjonalnym dodatkiem. Nowa bohaterka narazie anonimowa, wie ktos o niej cos wiecej ??
Wiolku
Afrykaneczka wygląda na soczystą świnkę, będę chciał nią grać wink.gif
WESKER-DL
Nowe skany z Famitsu wprowadziły sporo świeżości do RE5, chociaz czekam na trailer z tych fotek na E3, motyw online? Jestem jak najbardziej za biggrin.gif granie Shevą i Chrisem w Co-Op'ie, mam nadzieję że na E3 pokażą jego możliwości, co do samych zdjęć wkońcu przedstawili drugiego zamaskowanego gościa który będzie się przebijał przez ściany, motyw Nemesisa jak najbardziej mile widziany, stroje gości z piramidkami na twarzach też dają do myslenia, czyżby nowy kult? lokacja samej wiochy i ukazanie jej z lotu ptaka pokazuje jaki teren działań bedzie miał gracz i daje sobie rękę uciąć że ten level pojawi się w trybie Mercenaries, samo jego rozłożenie )level desingerom należy się szacun), ścieżki i motywy wielu dróg ucieczki ehh może być taktycznie cool.gif

Z Horror IA:

http://www.the-horror.com/imagedisplay.php...%207%209/03.jpg

http://www.the-horror.com/imagedisplay.php...%207%209/01.jpg

http://www.the-horror.com/imagedisplay.php...%207%209/04.jpg

http://www.the-horror.com/imagedisplay.php...%207%209/02.jpg

PS. Tak sobie przeglądałem ostatnio arty z Far Cry 2 i kiedy spojrzałem na głównego bohatera coś mi się skojarzyło (napewno wielu wam również wypatrzy podobieństwo), kojarzy mi się z Chrisem, czy nie wolelibyście takie Redfield'a niż obecnego z RE5 czyt. bardziej dopakowanego? Bo mi osobiści taki wygląd pasowałby idealnie:

http://img257.imageshack.us/my.php?image=re5chrisch3.jpg

http://img230.imageshack.us/my.php?image=chrisre5nd5.jpg

Dr.Czekolada
Może i Chris wydaje się przesadzony (te mięśnie.... i stosunek czoła do włosów brrrr), ale jak z takim typem się łatwo nie identyfikować ? tongue.gif, jego wygląd jest po prostu charakterystyczny i charyzmatyczny.
wiiboxstation
a co to za gościu w masce kruka i to wielkie coś co jest pokazane na pierwszej stronie tych skanów?
YETI
Nowy trailer!
http://www.ps3site.pl/e3-nowy-trailer-resident-evil-5/

Mega kozak!!! Akcja z pościgiem... OMG!
Zwyrodnialec
Chyba najlepiej w tej chwili prezentująca się gra. Zaj.ebiście, że akcja jest jeszcze bardziej intensywna niż w RE4. Koleżka z młotem daje radę. Mam nadzieję, że będzie jakiś boss na miarę Del Lago, czy El Gigante. Ogólne wrażenie mega pozytywne.
komar737
Graficznie zjada kilzona i gyrosy, cicha woda, bez zbednego afiszu - przyszla i pozamiatala.
Widac natomiast, ze rozgrywka wiele nie zmieni sie w stosunku do RE4... niby troche moze martwic, ale przypominajac sobie czasy z RE4...
Wiolku
Jak narazie najlepsza gra E3 2008, grafika, gameplay, klimat , to wszystko zabija!
Musiolik
CYTAT(Wiolku @ 15 07 2008, 15:37) *
Jak narazie najlepsza gra E3 2008, grafika, gameplay, klimat , to wszystko zabija!

No proszę Cię. Grafika? RE4 z teksturami w HD, gameplay identyczny jak w RE4, te same przedmioty, te samo celowanie, ten sam sposób poruszania się zombie i głównego bohatera. Zombie są chyba przeniesione z 4 i zmieniony kolor skóry. Jedyna nowość to Co-op.
aux

Zgadza się, jak na razie to największy killer. Nie mogę się doczekać 13 marca 09, to będzie wielki dzień. Oglądam właśnie setny raz te nowe materiały i jestem w 100% zadowolony. RE4 był tak genialny, że nie trzeba było wprowadzać większych zmian.
Wiolku
Aux dał Ci odpowiedz Musiolik.
RON!N
Jeśli coś jest super... nie zmieniajmy tego lub lekko tylko ozdóbmy.
Musiolik
CYTAT(Wiolku @ 15 07 2008, 17:07) *
Aux dał Ci odpowiedz Musiolik.

Dla mnie to i tak RE4 w HD, a czy RE 4 było dobre czy genialne, to już każdy sobie osądzi, ja może RE5 kupię, jak kumpel kupi PS3 i będzie z kim grac Co-opa.
wiiboxstation
Ja się piszę na coopa smile.gif
xylaz
CYTAT(Musiolik @ 15 07 2008, 16:45) *

No proszę Cię. Grafika? RE4 z teksturami w HD, gameplay identyczny jak w RE4, te same przedmioty, te samo celowanie, ten sam sposób poruszania się zombie i głównego bohatera. Zombie są chyba przeniesione z 4 i zmieniony kolor skóry. Jedyna nowość to Co-op.

to wszystko jeszcze bym jakoś przełknął, ale czy zauważyłeś tego gościa na poczatku nowego filmu? czy to przypadkiem nie jest czarny charakter? jesli tak, to znaczy ze jeszcze postacie beda takie jak w poprzednich czesciach, a wlasnie z tego powodu pozbylem sie RE:CV i RE4 chwile po zakupie - postacie na poziomie i w klimacie filmow z cartoon network, wg mnie zupelnie nie pasujace do klimatu tej gry.
waldusthecyc
CYTAT(xylaz @ 17 07 2008, 08:31) *

to wszystko jeszcze bym jakoś przełknął, ale czy zauważyłeś tego gościa na poczatku nowego filmu? czy to przypadkiem nie jest czarny charakter? jesli tak, to znaczy ze jeszcze postacie beda takie jak w poprzednich czesciach, a wlasnie z tego powodu pozbylem sie RE:CV i RE4 chwile po zakupie - postacie na poziomie i w klimacie filmow z cartoon network, wg mnie zupelnie nie pasujace do klimatu tej gry.

uf - dobrze, że nie tylko ja tak myślę - są inni nawróceni. Szkoda tylko, że obecnie RE5 nie ma konkurencji. SH to jakaś pomyłka...
izon
hmm ktos tu mowi ze RE 5 to RE 4 w HD.To ja nie wiedzialem ze PS2 az tak mocne bylo bo jak zobaczylem ostatnie trailery RE 5 to pomyslalem ze KZ 2 moze sie schowac.Toz to momentami fotorealizm i miazga!!
wiiboxstation
http://www.gametrailers.com/player/36581.html jeszcze jeden trailer... biggrin.gif
Emet
CYTAT(izon @ 17 07 2008, 14:27) *
hmm ktos tu mowi ze RE 5 to RE 4 w HD.To ja nie wiedzialem ze PS2 az tak mocne bylo bo jak zobaczylem ostatnie trailery RE 5 to pomyslalem ze KZ 2 moze sie schowac.Toz to momentami fotorealizm i miazga!!

Tu nie chodzi o oprawę tylko o system. HD to miało być pewnie takie ogólne określenie oprawy graficznej z ery HD wink.gif
Faranell
CYTAT(wiiboxstation @ 17 07 2008, 14:33) *

Wybuchy granatów miazdzą wzystko co ostatnio widzialem,ogien jest prze PIEKNY.
Ficuś
Kozak i MUST HAVE z miejsca,w tą grę będę grać i grać godzinami do tego co-op w multi.....aż strach się bać

Tylko czemu kur@# jak na te filmiki patrzę to widzę KOPIE/KALKĘ/KLONA gameplau z RE4....nawet ludziki i animacja jest chyba identyczna....

PS.Engine graficzny RE5 mam nadzieję,że wykorzystają w wielu tytułach bo miażdży
izon
QUOTE(Ficuś @ 17 07 2008, 17:07) *
Kozak i MUST HAVE z miejsca,w tą grę będę grać i grać godzinami do tego co-op w multi.....aż strach się bać

Tylko czemu kur@# jak na te filmiki patrzę to widzę KOPIE/KALKĘ/KLONA gameplau z RE4....nawet ludziki i animacja jest chyba identyczna....

PS.Engine graficzny RE5 mam nadzieję,że wykorzystają w wielu tytułach bo miażdży

Odrazu mi przyszlo na mysl DMC 5:)
rkBrain
Mam nadzieję, że nie zgubią części scenariusza i tym razem załączą jakąś fabułę i dialogi. Lokacje były wykonane świetnie ale nie były spójne. Miało się wrażenie jakby grało się w kilka zupełnie różnych tytułów. Ja na razie jestem sceptycznie nastawiony i nie zdziwię się gdy na środku pustyni w Afryce zobaczę pieprżony Disneyland.
da$io
Jezu przecież od dawna RE to nie był szczyt fabularny...fabuła głupia była i koniec! Grałem w RE4 bo mi się przyjemne grało i za to bardzo lubię tę grę, widzę że z RE5 będzie podobnie i to jest fajne!
Soul
CYTAT(komar737 @ 15 07 2008, 11:10) *
Graficznie zjada kilzona i gyrosy, cicha woda, bez zbednego afiszu - przyszla i pozamiatala.
Widac natomiast, ze rozgrywka wiele nie zmieni sie w stosunku do RE4... niby troche moze martwic, ale przypominajac sobie czasy z RE4...

Dokładnie ,zgadzam się w 100% (re4 w HD muhehe !!! dobre sobie i co jeszcze ciekawego macie do powiedzenie ? )
Musiolik
CYTAT(waldusthecyc @ 17 07 2008, 09:15) *
CYTAT(xylaz @ 17 07 2008, 08:31) *

uf - dobrze, że nie tylko ja tak myślę - są inni nawróceni. Szkoda tylko, że obecnie RE5 nie ma konkurencji. SH to jakaś pomyłka...

A z Alone in the Dark to niezła kicha wyszła.
Co do bad-guy'a, szalony gościu (naukowiec?), skądś to znam. Tak jak mówi xylaz, to już wszystko było. No tak, skoro RE4 było 'genialne', to po co zmieniać. Jednak spójrzmy prawdzie w oczy, Chris rusza się jak Leon w 4, można by zamiast niego wkleić Leona i byłoby to samo, tylko ofkors poprawiona grafika (wyższa rozdziałka tekstur), dodane co nieco efektów graficznych i już killer. No ale nie każdy musi podzielać moje zdanie, myślę, że RE5 ratuje się przede wszystkim co-opem.

A tak przy okazji, pamiętam jakieś 2/3 lata temu przechwałki Capcomu, że w RE5 będzie real-time zarost, że Chrisowi będzie rósł zarost jak w normalnym świecie... ciekawe czy o tym zapomnieli, czy coś brali przed wypowiedzeniem tego.
Soul
Nawet "jeśli" zapomnieli to co z tego ? ta gra i tak kopie dupę wszystkim ;p
Musiolik
CYTAT(Soul @ 18 07 2008, 00:02) *
Nawet "jeśli" zapomnieli to co z tego ? ta gra i tak kopie dupę wszystkim ;p

Grałeś, że rzucasz takie osądy? Nie takie gry na filmikach okazywały się świetne. Ja poczekam z ocenami czy gra kopie zady do momentu premiery. Choć mogliby wprowadzić jakieś nowości, nie tylko gra w HD i co-op ;<
Dr.Czekolada
A czy różnica między RE a np RE2 była kolosalna ?, nie a ludzie i tak tą gre masowo kupowali (w sumie do dzisiaj uważana 2 za najlepszą część).
Jacobss
CYTAT(Musiolik @ 18 07 2008, 00:45) *
Choć mogliby wprowadzić jakieś nowości, nie tylko gra w HD i co-op ;<

A nie uważasz tego pościgu na motorach (jest widoczny na trailerze z E3) za nowość? Przecież takiej rzeczy w poprzedniku nie było. Poza tym, uważam że Resident Evil 4 w nowej oprawie graficznej, z nową fabułą oraz kilkoma nowościami, zdecydowanie mi wystarczy. Jakoś nie oczekuję więcej po sequelu.

Wszystko zależy od konkretnych oczekiwań. Może byś powiedział, czego oczekujesz od nowej części Resident Evil? smile.gif
Musiolik
CYTAT(Jacobss @ 18 07 2008, 01:07) *
CYTAT(Musiolik @ 18 07 2008, 00:45) *
Choć mogliby wprowadzić jakieś nowości, nie tylko gra w HD i co-op ;<

A nie uważasz tego pościgu na motorach (jest widoczny na trailerze z E3) za nowość? Przecież takiej rzeczy w poprzedniku nie było. Poza tym, uważam że Resident Evil 4 w nowej oprawie graficznej, z nową fabułą oraz kilkoma nowościami, zdecydowanie mi wystarczy. Jakoś nie oczekuję więcej po sequelu.

Wszystko zależy od konkretnych oczekiwań. Może byś powiedział, czego oczekujesz od nowej części Resident Evil? smile.gif

Fakt, moja wina, zapomniałem o tym pościgu smile.gif

Czego oczekuję? Mniej strzelania, więcej survival horror, ja wiem, że strzelanie, wybuchy i takie tam się lepiej sprzedają, ale od Residenta zawsze oczekiwałem straszenia. Jest świetny patent ze światłem (wychodząc z ciemnego pomieszczenia, albo wchodząc do niego), ale wątpie by go wykorzystali do straszenia. W skrócie, seria RE za bardzo idzie w strzelaninę, nie wiem, może mam mylne wrażenie smile.gif

No to tyle, a teraz poczekajmy do dema, albo premiery gry i się oceni smile.gif
Beck
CYTAT(Jacobss @ 18 07 2008, 00:07) *

Ja oczekuje poprawionej fizyki. Mimo iz RE4 uwielbiam, kilka szczegolow mi przeszkadzalo.
Dr.Czekolada
CYTAT
A nie uważasz tego pościgu na motorach (jest widoczny na trailerze z E3) za nowość?

No... w RE 4 pod koniec uciekaliśmy motorówką tongue.gif.
CYTAT
Czego oczekuję? Mniej strzelania, więcej survival horror

Przynajmniej słowo survival będzie pasować, chryste ile w tej grze będzie truposzy naprzeciw nam O_O, jak w żadnej innej częśći, nawet Outbreak zabija na miejscu.
Jacobss
CYTAT(Musiolik @ 18 07 2008, 01:12) *
Fakt, moja wina, zapomniałem o tym pościgu smile.gif

Czego oczekuję? Mniej strzelania, więcej survival horror, ja wiem, że strzelanie, wybuchy i takie tam się lepiej sprzedają, ale od Residenta zawsze oczekiwałem straszenia. Jest świetny patent ze światłem (wychodząc z ciemnego pomieszczenia, albo wchodząc do niego), ale wątpie by go wykorzystali do straszenia. W skrócie, seria RE za bardzo idzie w strzelaninę, nie wiem, może mam mylne wrażenie smile.gif

No to tyle, a teraz poczekajmy do dema, albo premiery gry i się oceni smile.gif

A no fakt. Też bym chciał trochę więcej straszenia. Choć zamek Salazarów oraz Regeneratorzy trochę strachu w czwórce mi zapewnili. Zamek miał niesamowity klimat i tego oczekuję też od piątki. Te wszystkie hole przez które trzeba było Ashley przeprowadzić, ta klimatyczna muzyczka oraz elementy zaszczucia. Piękne to było.

Te momenty po prostu aż wylewały klimatem z ekranu:

http://youtube.com/watch?v=JeNbeLBVuEo

Nikt mi nie powie, jak zareagował, kiedy ci mnisi szeptali "kohedlo, "hahaha" oraz "mudutadidi". Aż miałem całego spoconego pada (tak mi się wtedy dłonie pociły).

O Regeneratorze jak powstał z tego stołu w laboratorium nie wspomnę smile.gif.

Więcej takich momentów w piątce poproszę wink.gif.
Metal
Skad wiem, ze RE5 będzie genialne (dla mnie)? Bo RE4 takie dla mnie było biggrin.gif. Do tego dają genialną grafikę imo i cos, czego mi bardzo brakowało, czyli co-op i tłumy zombiaków. RE4 w HD, ja się z tego bardzo cieszę, bo RE4 miało świetną grafikę. Dżięki temu stylowi gra wygląda najładniej i najrealistyczniej ze wszystkich co do tej pory pokazali. Takie moje zdanie. Killzone się z nia nie równa.

Straszenia oczekuję głównie po Silent Hill. Cała seria RE nigdy mnie nie straszyła, pomijajac kilka motywów typu ręce z zabitych okien w którymś tam starym RE, ale takie motywy też miał RE4 smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.