Holy Shit..takie słowa cisną mi się na usta po ujrzeniu gameplayu i trailera
Ale mam pewne zastrzeżenia...a jest ich troche. Ten typ na początku trailera to ciota jakich mało( sic) , Sheva by go rozwaliła z półobrotu. Mam nadzieję że nie jest on głównym ''złym'', po cichu liczę na walkę z Weskerem na piąchy.
Dwa, animacja przeciwników gdy upadają czasem jest jakaś ''zabugowana''. upada , odbija się , wstaje , umiera.
Trzy, gnoje z piłą. W ''czwórce'' po oberwaniu pistoletem w ryj tracili impet i byli na jakieś 30 strzałów . To mi pasowało.
A tu taki obrywa cały magazynek z bliska na klatę i nawet nie raczy zostać odrzucony choć na metr w tył, dostaje Masę ammo i żyje...mam nadzieję że specjalnie na potrzeby pokazu zrobili z niego takiego niezniszczalnego. W najnowszym PE było napisane , że ten grubas z młotem jest niezniszczalny specjalnie na pokazie dla redaktorów. Może ten tak samo, bo zajechało mi to nierealizmem. Cztery , jak ci ucinał łeb piłą to krew nienaturalnie wyglądała i zbyt długo pozostawała na swoim miejscu , nie chce się czepiać ale wygląd ucinania łba w RE4 był o wiele lepszy...wrył mi się w mózg .
A teraz zaczynam słodzić...Grafa to absolutny masakrator...Killzone 2 , Gearsy 2 , Crysis, wyglądają nie okłamujmy się ale gorzej. Silnik to majstersztyk, zobaczmy jak wyglądał Dead Rising, Lost Planet , potem Devil May Cry 4 , A teraz Resident 5

. Eksplozje to cudo ...gra spełnia 200% tego co w niej oczekiwałem pod tym względem. Jeżeli te ponad 20 h będzie najeżone takimi atrakcjami jakimi RE4 z Co-opem to żyć nie umierać...gra jak MGSy, czy Devile, czyli na wiele razy.
EDIT. W najnowszym PE jest napisane , że nie było śladu po kulach...miesiąc minął i już są ( troche brzydkie , ale są ), do premiery 8 miesięcy, jeszcze to ulepszą . Ciekawi mnie to , czy te zniszczenia terenu to są skrypty...wie ktoś , bo wyglądają za ładnie.