Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 5
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
YETI
PS3 jest region free.
Ale to jest tylko... plotka (kolejna)
Don_Pedro
www.next-gen.com.pl

Info o Resi 5
palo
troche irytujące jest podawanie przez ciebie samych linków do tej stronki...
lepiej by było jakbyś info przeklejał i tyle, a najlepiej, to jakbyś źródło przeklejał...
Don_Pedro
To moja strona dlatego podaje tylko info z niej... mimo wszystko jednak gwarantuje 100% wiarygodnosci, chcesz to szukaj sobie gdzie indziej

Koniec offtopa!
Soul
Jak to jest z tą wersją na X360, będzie ?! nie będzie?!:>
GMB
Będzie.
Soul
QUOTE(GMB @ 22 12 2006, 17:30) *

Będzie.

RE5 , VF5 cudownie ! cool.gif Dzięki za info hyh.gif
Sylvan Wielki
QUOTE(malinowy @ 21 07 2005, 17:18) *

Jak podaje "gameonly" : Z informacji opublikowanych przez japoński magazyn Famitsu, RE5 zmierza już na PS3 i X360. Capcom nie wspomina nic o Revolution.
Jak to przeczytałem to aż zaniemówiłem z wrażenia. Nic nie mam do Nintendo (szanuję ich bo są w branży najdłużej) ale wkurzało mnie bardzo że Residenty zostały jakby exlusivem na ich Gacka. Teraz jednak będzie full wypas, ale RE5 powinien wyjść na wszystkie platformy moim zdaniem (nie wyłączając PC).

Moze dlatego iz Revo - Wii jest koszmarnie slabe jesli chodzi o moc obliczeniiowa. Owszem, Capcom wydalo ex. na Gacka i jak na tym wyszla . Dletego nie dziw sie ze teraz bedzie jak bedzie. Poza tym multiplatformowosc jest niekorzystna. Czemu? Popatrz na SC2 , na kazdy sprzet starej generacji i na kazdym niedopracowany. A chyba nikt z nas nie chce chrupiacego RE5 z masa bugow.

Ja jestem ciekawy tego biegu nieumarlych na trailerze . Fajnie jakby tego RE5 nie spartolili.
the_m
Prawie wszystkie wielkie tytuly na PS3 zostaja przesuniete na 2008 confused.gif chyba naprawde sie wstrzymam do 2008 z kupnem konsoli
zajebisty
Ja bym nie wytrzymal do 2008roku kupuje pleja odrazu w premiere w marcu sa przeciez dobre gry napewno bedzie w co grac....a na rezident aczekam z uetsknieniem ale niech go dopracowuja dopieszczaja jak sie tylko da ja poczekam cool.gif
Enkidou
Zapowiedź RE5 rzekomo w kolejnym numerze Famitsu (środa)
http://www.rehorror.net/thirdeye06/

Berieve
ATG
Jest nowy trailer na gametrailers:
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2036
nie wiem czy to było.
2dor
QUOTE(ATG @ 6 02 2007, 11:15) *

Jest nowy trailer na gametrailers:
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2036
nie wiem czy to było.

Nic nowego, ten sam trailer tylko, ze w HD.
canabis
Ciekaw jestem czym tym razem zaskoczy Capcom, za dużo nie muszą zmieniać, bo gdyby troche bardziej dopieścili fabułe w RE4 to powstała by gra wszech czasów.
AbraHAM
niby stary trailer ale czy na pewno confused.gif ?!? na koncu trailerka jest napis for PS3 , o XO nic nie pisze , RE5 wogole zostal oficjalnie potwierdzony na sprzet billa ??
McDrive
QUOTE(AbraHAM @ 6 02 2007, 14:31) *

niby stary trailer ale czy na pewno confused.gif

Tak, napewno.
Onikage.
buuu, ciekawe czy ten trailer prezentuje rzeczywisty wygląd gry, sądze że taką grafe można już spokojnie osiągnąć, wierze że szpil ten wyjdzie na 360 ,ponieważ gry capcomu sprzedają sie bardzo dobrze na tej platformie
Emet
Gry Capcomu sprzedają się dobrze na każdej platformie tongue.gif (która sama się sprzedaje wink.gif)
Dr.Czekolada
Fajnie, ja jednak czekam także na Residenta który przypomni stare części (nawet jeśli miałby to być remake).
Emet
Szczerze to ja też bym bardzo chciał jakiegoś klasycznego Residenta (zombiaki i te sprawy wink.gif). Poza tym chciałbym nowe Dino Crisis na PS3, ale takie bliższe jedynce niż dwójce (która swoją drogą była świetną grą, ale chciałbym coś na wzór jedynki).
AiszA
Musi być miodzio rolleyes.gif Skoro Res4 powala grafiką i serwuje nie lada paletą doznań/pozytywów... Jestem ciekawa czy będzie to coś na znak początku, czy zaskoczy nas zupełnie nową odsłoną... oby nie gorzko- słoną wink.gif
zajebisty
O grze malo wiadomo trudno powiedziec co z tego wyjdzie ale nad gra juz tak dlugo pracuja i beda jeszcze dlugo pracowac ze nie mam watpliwosci ze gra bedzie bardzo dobra.I nie liczylbym tu na powrot do klasycznych Residentow nawet bym nie chcial bo to by byl krok do tylu i taka jest prawda....Raczej lekki powrot do pewnych spraw z przewago nowych rozwiazan napewno nie ulega watpliwosci ze to bedzie bardzo dopracowana gra n asamom mysl mi cisnienie skacze....
Dr.Czekolada
Licze na interakcje tongue.gif (RE 4 był orzez to genialny, jak strzeliłem do twarzy gościa potem kopniak z półobrotem myślałem ze z krzesła spadne biggrin.gif, czak Norek sie chowa). Może pojazdy ? biggrin.gif (heheheh, co ? w Dead Rising były). Fajnie by też było, pokazać całą armie Zombie (a nie max 14 na krzyż tongue.gif).
zajebisty
Ostatnio przeczytalem ze odeszlo pare osob ktorzy to uczestniczyli w robieniu gry najbardziej martwi jednak ze w tych osobach jest autor Resident Evil Shinji Mikami... Aby to nie wplynelo na jakosc.

Dr.czekolada Dead Rising to Dead Rising a Resident Evil to Resident Evil jesli wiesz co mam na mysli...
lysy1983
Taa, niestety oprocz Mikamiego odeszli rownież Kamiya i Inaba! mad.gif
zajebisty
Co im od(pipi)alo...pewnie pieniadze...

ciagle im malo........
Tytek
JEstem troche opozniony w temacie,ale zauwałyłem że RE5 bedzie również na nowego Xa:/,słyszałem też że Microsoft chce wykupić Capcom..wyjaśni mi to ktoś???

dzieki
komar737
Pewnie RE5 przejdzie jeszcze wiele metamorfoz, zanim trafi na rynek (tak jak to mialo miejsce z RE4). Zapewne okaze sie, ze materialy, ktore dotychczas widzielismy, beda jedna z "wczesniejszych wersji" gry, a finalny produkt bedzie wysoce od tego odbiegal.
Colio
A czemu miałoby być tak tym razem? Uważam, że wtedy był to jednorazowy przypadek. Po prostu kogoś olśniło w trakcie produkcji, coś nie spodobało się wydawcom...Zdarza się, ale wątpię, żeby to się powtórzyło. Chociaż jakieś zmiany mogą oczywiście wejść. Ale wątpię, żeby w takim stopniu, jak przy RE4.
Deadeye
QUOTE(Tytek @ 23 02 2007, 18:24) *

JEstem troche opozniony w temacie,ale zauwałyłem że RE5 bedzie również na nowego Xa:/,słyszałem też że Microsoft chce wykupić Capcom..wyjaśni mi to ktoś???

m$ nie wykupi capcomu, to byly glupie plotki. a co z tego ze re5 wyjdzie rowniez na x360? wiecej ludzi sie bedzie cieszyc dobra gra ;]

a co do samej jej formy, to raczej na pewno sie ona nie zmieni i bedzie podobna do RE4, ta formula byla idealna i sie swietnie sprzedala,a wiec glupota byloby ja zmieniac - przynajmniej tak pewnie mysli wydawca.
Masorz
jeszcze sie wszyscy zdziwimy, zobaczycie...
mikami napewno juz wylał na papier tyle nowych pomysłów ze głowa boli...
Dr.Czekolada
Gdybym był Capcom, dałbym wszystko co tylko możliwe, mam na myśli to iż mogliby dodać opcje dla starych wyjadaczy RE-sów (kamera na górze, autocelowanie, survival pełną gębą) jak i rozwijać nową formułe (ja MARZE o takich pomysłach w każdej grze, np Tekken, dodanie kilkudziesięćiu różnych systemów walki, ale to tak między nami tongue.gif).
zajebisty
QUOTE(Masorz @ 25 02 2007, 22:43) *
jeszcze sie wszyscy zdziwimy, zobaczycie...
mikami napewno juz wylał na papier tyle nowych pomysłów ze głowa boli...

No tak tylko ze Mikamiego juz nie ma w zespole...co mnie bardzo martwi.
vercetti
w tej chwili jest to najbardziej oczekiwana przeze mnie gra na next-geny. Oby Capcom za bardzo sie nie pospieszyło z wydaniem tego re bo moge poczekać jeszcze i 2 lata, ale byle był to chicior na jaki wszyscy fani re czekają. Mieszane uczucia budzi we mnie sceneria na trailerze, Irak w re? Chyba klimat horroru zostanie w końcu finalnie rozwiązany (już re4 nie straszył), ale walić to. Ja chcę w końcu zobaczyć po co Wesker kolekcjonuje te wirusy!!!

Można by usprawnić sterowanie, dodać uniki przed przeciwnikami (w formie QTE ofkoz), może jakieś elementy bijatyki (proste combosy bardzo mile widziane), a podczas strzelania...bullet-time! Wszak teraz przeciwnicy będą diabelnie szybcy (vide koleżkowie na trailerze) więc czemu nie.
zajebisty
Dokladnie niech sie nie spiesza ja poczekam czym bardziej ja dopieszcza z tym wiekszym usmiechem bede w nia gral...Sceneria tez mnie niepokoi ale mysle ze chlopaki wiedza co robia zreszta o grze tak malo mowia tak malo wiadomo ze tak naprawde ciezko jest wyciagnac jakies wnioski....

Co do usprawniania sterowania ja mam nadzieje ze bedzie mozna strzelac w ruchu a nie tylko stojac naprawde by mnie to ucieszylo jakby to dlamnie zrobili.
Destoyer
Na pewno brak Bullet-time!!!Glupia ta gra byla by wtedy!!!Wrucenie do histori umbrely by sie przydalo a nie o curce przedydenta cool.gif

wiiboxstation
OMG!! Ciekawe kiedy to wogóle wyjdzie.Już nie mogę się doczekać sad.gif((
Wyjebo
Nie spiesz sie, nie prędzej jak w 2008.
Bullet-time? Troche byłoby to dziwne jak na Residenta, ale...
CELL7777
mi sie wydaje ze RE5 pojdzie w innym kierunku niz wszystkim sie wydaje i nie bedzie tak gigantycznego skoku graficznego tylko.......i to wszystkich zaskoczy:)
Er_WolvEr
QUOTE(CELL7777 @ 31 03 2007, 03:01) *
mi sie wydaje ze RE5 pojdzie w innym kierunku niz wszystkim sie wydaje i nie bedzie tak gigantycznego skoku graficznego tylko.......i to wszystkich zaskoczy:)

A ja myśle, że oni dadzą coś niezwykłego czyli... dodadzą jeszcze tylko zdumiewające... oryginalne..... i niespodziewany.... . I to nikogo nie zaskoczy, bo jak ja napisałem co będzie, to nie będzie niespodzianki.

A juz pierwszego filmika wszytko wiadomo - Romuldus będzie walczył ze Snake'iem. W końcu stylistyka miejscówek w filmikach RE5 i MGS4 jest podobna, wrogów wbród a mini boss Snake bedzie spoko...
sidewinder
A myślicie, że w wersji dla Europy dadzą wreszcie tryb online?
O ile w ogóle będzie online...
Boogieman
CYTAT(sidewinder @ 31 03 2007, 14:43) *
A myślicie, że w wersji dla Europy dadzą wreszcie tryb online?
O ile w ogóle będzie online...

A jak wyobrazasz sobie online?
sidewinder
Wyobrażam sobie tak, jak RE Outbreak. ;-)
Dr.Czekolada
:SIC: Wątpie by wydawca poszerzał opcje online poza Outbreak, to ja bym już czekał lepiej na RE O File 3 (tylko tym razem, niech bedzie głośnym Hiciorem przez H pliss). A jeśli RE 5 rzeczywiście ma zamiar zadomowić się też na X 360......... cóż na Ps3 przynajmniej bedzie Ninja Gaiden Sigma tongue.gif.
Rewet
dobrze by bylo jak xbox by poczekał na re5 tak z rok ... tak samo jak ps2 na re4 bo taka przesiadka z obozu sony residenta mogłaby sie nie spodobac niektórym ludziom dry.gif
slonik
No co wy , przeciesz Capcom kocha Xa 360 ich ostatnie gierki na tej konsoli sprzedają sie za(pipi)i,sc,ie , więc raczej napewno i tym razem sobie nie odpuszczą, kasa to kasa , zero sentymentów, czysty interes itp. itd.
Jinxters
Możliwe kasa Billa zrobi wszystko....mi nie zależy bo mam zamiar nabyc obydwie konsole...a co do Residencika 5 mam nadzieje,że będzie choć tak dobry jak czwóreczka,która jest według mnie the best game in PS2. biggrin.gif Niech dadzą lepsza fabułe,no i grafa musi wymiatać(przydała by sie lepsza interakcja z środowiskiem)...a mi się akurat podoba ta daleko wschodnia sceneria...ma klimat...marzy mi się jakis ciekawy motyw na pustyni(teren rozległościowo ala jezioro w RE4,tylko z 3x taki) typu jazda jakimś kładem...serio tongue.gif
Wyjebo
CYTAT(Jinxters @ 12 05 2007, 19:56) *
a co do Residencika 5 mam nadzieje,że będzie choć tak dobry jak czwóreczka,która jest według mnie the best game in PS2.
best game ON ps2 wink.gif , a tak poza tym to się z tobą zgadzam, re4 jest przezaj.ebisty.
CYTAT(Jinxters)
Niech dadzą lepsza fabułe,no i grafa musi wymiatać(przydała by sie lepsza interakcja z środowiskiem)...a mi się akurat podoba ta daleko wschodnia sceneria...ma klimat...marzy mi się jakis ciekawy motyw na pustyni(teren rozległościowo ala jezioro w RE4,tylko z 3x taki) typu jazda jakimś kładem...serio tongue.gif

O grafe nie trzeba się martwić, w końcu Capcom rzadko nawala w tym elemencie. Za to sceneria kompletnie mi nie pasuje, Re dziejący się w dzień? Już czwóreczka rzadko kiedy potrafiła przestraszyć, a wygląda na to że przez cz.5 klimat horroru całkowicie pójdzie się kochać confused.gif . Ucieszyłbym się gdyby re5 miał lepszy scenariusz i sterowanie bo to praktycznie jedyne minusy poprzedniczki, a i możnaby się pokusić o jakąś nieliniowość (kilka dróg do celu). Nie ma co liczyć na jakieś większe zmiany, wystarczy że zostaną wyeliminowane błędy re4 i będziemy mieli do czynienia z ogromnym hiciorem.
rkBrain
Ja uważam, że RE4 jest cieniutki. Są mocne momenty takie jak: ucieczka przed wieśniakiem z piłą, walka na jeziorze oraz starcie z jednookim. Brak jakiejkolwiek fabuły i źle zbilansowana rozgrywka sprawiają, że nie ma motywacji by grać dalej. Zagadki to istna kpina. Jest ich niewiele a na dodatek pękają w pół minuty. Najgorsze są jednak sytuacje, kiedy po długiej sekwencji strzelania i przebijania się przez kolejne lokacje, człowiek spodziewa się jakiejś łamigłówki, cutscene'ki, czegokolwiek. Dostajemy natomiast kolejnych przeciwników. Resident zawsze miał marną fabułę i głównie opierał się na klimacie i akcji. Czwarta część jednak po pewnym czasie zaczyna nużyć a rozgrywka staje się schematyczna.
Powrót zombiaków nie załatwi wszystkiego. Seria powinna przejść wiele zmian. W inny wypadku demo w zupełności mi wystarczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.