Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 5
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
malinowy
Jak podaje "gameonly" : Z informacji opublikowanych przez japoński magazyn Famitsu, RE5 zmierza już na PS3 i X360. Capcom nie wspomina nic o Revolution.
Jak to przeczytałem to aż zaniemówiłem z wrażenia. Nic nie mam do Nintendo (szanuję ich bo są w branży najdłużej) ale wkurzało mnie bardzo że Residenty zostały jakby exlusivem na ich Gacka. Teraz jednak będzie full wypas, ale RE5 powinien wyjść na wszystkie platformy moim zdaniem (nie wyłączając PC). W końcu niech wszyscy gracze świata mają możliwość zagrania w genialną grę. Oczywiście nikt z nas jeszcze nie wie jaki będzie RE5 ale chyba po tym co pokazał Capcom w czwórce można mieć pozytywne nastawienie do piąteczki smile.gif Postanowiłem sobie że kupię PS3 dopiero jak wyjdzie Europejska wersja MGS4. Ale ucieszyłbym bym się gdyby RE5 wyszło pierwsze. Ze screenów wynika że akcja będzie się toczyć w arabskich klimatach, orientalnych chyba. I chyba zombiaki znów będą. Grafa na 100% będzie cudowna, tak sobie myślę że skoro taka płytka z grą na PS3 ma mieć 25GB to mogliby dać kilka grywalnych postaci, masę wypaśnych filmików i mnóstwo dodatków.
No to czekamy na więcej informacji, no i na RE4 na PS2 smile.gif

Pierwsze screeny z RE5 ? Miazga !
News o RE5 na gameonly + 2 skany z Famitsu

---------------------------------------
EDIT:
---------------------------------------

Właśnie zauważyłem identyczny temat w dziale XBOX360. Niebędę miał nic przeciwko skasowaniu mojego, ale myślę że dział PS3 zasługuje na swojego Residenta smile.gif
mikes
Super!!! Lubię tą serię. Pamiętam te na PSX'a Kiedy premiera?? Za rok ?? biggrin.gif
Jakim
OMFG!! No to wygląda konkretnie!! Wręcz przepieknie!! Teraz wróciłem i zobacxzyłem skany i poprostu uwuerzyć nie mogę!! Z(pipi)icho sprawa:D
Teraz czekam na trailerki !
piecia
Juz nie musisz czekac biggrin.gif .
trailer z wersji PS3
Jakim
własnie widziałem! kuźwa jak narazie bomba, szkoda że trailer słabej jakości!
Tokar
Widziałem trailer i naprawdę kopie w jajca. Akcja z krukami prawie jak w Matrix Reloaded :>
Sceneria wskazuje na to, że miejscem akcji nie będzie raczej żadne z amerykańskich miast. Ja obstawiam jakieś miasteczko w państwie z basenu morza śródziemnego. Wygląda na to, że po wysadzeniu Racoon City zombiale wybrały się na tourne po Europie. No i przy okazji nauczyły się biegać x]
Ryo-San
QUOTE(Tokar_Sama @ 23 07 2005, 21:52)
No i przy okazji nauczyły się biegać x]
*

aa tego to juz sie w czworce nauczyly:>
Tokar
Nie no, przecież to nie były zombie, tylko wściekły elektorat samoobrony i hardkorowi wyznawcy radia maryja sapiący pod nosem "gohello" x]
Silver
Ladny trailer ,ale zobaczymy jak sama gra bedzie wygladac , patrzac na demko w ktorym walcza roboty w miescie (nie pamietam tytulu),to wedlug mnie porazka , skok graficzny jest w porownianiu do ps2 ,ale nie taki jak nam wpychaja na tych trailerach tongue.gif .
Poczekamy zobaczymy happy.gif
DSK
W końcu to marka RE, jak mogłoby nie byc ciekawie? smile.gif Jak znam życie to giera ponownie zarządzi...
YETI
QUOTE(Tokar_Sama @ 23 07 2005, 22:09)
Nie no, przecież to nie były zombie, tylko wściekły elektorat samoobrony i hardkorowi wyznawcy radia maryja sapiący pod nosem "gohello" x]
*

rotfl
Tokar ale pojechałes biggrin.gif

Cos mi mowi ze akcja piatki bedzie rozgrywac sie w Meksyku lub w krajach Ameryki Poł.
Aem
To będzie konkretna masakra!!!też bym stawiał na klimaty być moze Mexico...Combo PS3+PES5(6?)+RE5 taaaaaaa...
TomekOST
rzeczywiście gra powala biggrin.gif

ps. strach pomyslec jak bedzie wyglądał nowy SH biggrin.gif posra^my sie wszyscy z wrazenia tongue.gif
KOMODO
Ooo to to! Ale wypasior. Czuje klimata nosem. Biegajace zombiaki przywodza na mysl ten film (28 czy ilestam dni pozniej). jesli uda sie utzrymac klimat zaglady, ktorego brakowlao troche w poprzednikach (byl, ale nie ten co chcialem:) bedzie naprawde super. Chociaz i bez tego gra powala:).
Wolny
http://www.xboxonline.pl/ RE5 to fake.Trailery zostały oficialnie wycofane min. z ign.com za prośbą Capcom.
Jakim
Żartujesz? A tak sie napaliłem i poprostu byłem szcześliwy:D
Mamooooo czemuuuuuuu ;(
dante2003
To nie był fake-wyciekł za wcześnie ale jest prawdziwy:

According to a company official, the trailer was never to be filmed in the first place and will be aired officially in the near future

http://ps3.ign.com/articles/636/636991p1.html
Jakim
Też tak myslałem bo niby kto stworzył tak zaawansowanego filma?
Wolny
Czyli Capcom woli wydać lepszy trailer.
KOMODO
Czyli mam to gdzies. Gra tak czy siak bedzie na bank wypasiona, a po trailerze widac ze do CAPCOM. Nie mowiac juz o wykonaniu, ale o wyrazie twarzy glownego bohatera, iscie CAPCOMOwy:).
Jakim
Boże tak sobie wspomne ten filmik i od razu przypomina mi się sytuacja z Killzonem. "Taka grafika jest niemożliwa do osiągnięcia" a juz kolejna gra pokazuje że jest to możliwe o ile nawet nie ładniejsze;]

Nadchodza piękne czasy.. oj taaak
Silver
QUOTE(Jakim @ 27 07 2005, 23:08)
Boże tak sobie wspomne ten filmik i od razu przypomina mi się sytuacja z Killzonem. "Taka grafika jest niemożliwa do osiągnięcia" a juz kolejna gra pokazuje że jest to możliwe o ile nawet nie ładniejsze;]

Nadchodza piękne czasy.. oj taaak
*

Ja dopiero uwierze jak wlacza takie cos na konsoli i bedzie real time gra. happy.gif
desden
Czemu nie dajecie przynajmniej dobrego linku np.na *.mov
Memory
Resident Evil 5 Update

http://ps3.ign.com/articles/638/638040p1.html
tehehe
Na koncu tego trailerka z gametrailers widac, ze to byla prezentacja wersji na xboxa360, a nie na ps3 - taki maly detal smile.gif
Cieszy skupienie modelu rozgrywki na podobnym do re4, ktora byla jedna z najlepszych gier jakie w tym roku gralem na gc. Oby premiera bylaw 2006 hyh.gif
Gyziaq
No nie wiem, czy chlopaki z Capcom sie uwina...Planuja wydac gre rownoczesnie na nowego X'a i PS3, wiec sadze ze w 2k6 tej gry nie zobaczymy sad.gif
mally62
biggrin.gif Resident Evil 4 na Ps2 przeszedłem już 4 razy (mam go od Wigilii czyli miesiąc) ukończyłem ją na wszystkich poziomach trudności zaczynając na Easy, następnie Normal i na koniec Profesional. Gdy obejrzałem trailer RE5 doszedłem do wniosku, że jesli będe miał PS3 to będzie moja pierwsza gra. W najnowszym PSX Extreme jest opisana cała struktura tworzenia grafiki i doładowywania jej dodatkowymi elementami - coś niesamowitego, RE5 będzie miał pewnie wszystkie te elementy. Pozdrawiam fanów MGS i RE
Gasei
Cholera ja jeszcze za czwórkę sie nie wzięłem...confused.gif
DSK
Cóż... gdyby piąteczka trzymała poziom 4-ki jeśli chodzi o gameplay + grafa na poziomie next gen... może być słodko happy.gif.
Memory
Resident Evil 5 najprawdopodobniej nie ukaże się na X360! icon_twisted.gif

http://www.next-gen.pl/index.php?option=co...ask=view&id=434
Mermind
patrzac na "zrodlo" tego niusa czyli site next-gen.pl (wtf?) - informacja jest sprzed 2 dni - od tego czasu zaden POWAZNY site nie podal ten informacji(bo to pewnie plotka) - przeciez takie info przetoczyloby sie po necie jak burza - na IGN cisza na GS cisza, na TX cisza, na 1UPie tez etc.
nie wiem skad next-gen pl ma takie niusy zapewne dostali jakies exsluive informacje od Capcomu hahaha.gif
YETI
W N+ tez o tym przeczytasz (pewnie z tąd maja to info)

Ten news to raczej zwyczajna plotka z tym ze X360 sprzedaje sie fatalnie w Japonii (gorzej od GC!) wiec wszytsko jest mozliwe (taka sama sytuacja miała miejsce z pierwszym X, bna poczatku kilka dobrych gier (Dino Crisis3, Onimusha itd. a później koniec)
Dante
Zapowiada się bardzo ciekawie. Z tego musi byc killer i system seller
Frank Jaeger
QUOTE(YETI @ 7 03 2006, 20:40) *
taka sama sytuacja miała miejsce z pierwszym X, bna poczatku kilka dobrych gier (Dino Crisis3, Onimusha itd. a później koniec)

żartujesz, prawda? blink.gif
Gyziaq

smile.gif
Frank Jaeger
lol.. nie chodziło mi o to, czy (nie)wyszło.. Yeti wymienił niesamowita kupe, jaką DC3 jest, jako jedną z dobrych gier, które Capcom wydał na Xa..
TomisH
Franek, też masz deja vu? blink.gif
Frank Jaeger
QUOTE(TomisH @ 21 03 2006, 22:41) *

Franek, też masz deja vu? blink.gif

ehehehe no co ty xD

btw jak juz jestesmy przy poscie Yetiego to ciekawi mnie to "itd"- koorwa chyba coś mnie ominęło o_O

Zapowiada się bardzo ciekawie. Z tego musi byc killer i system seller

multi-platforma system sellerem? o_O
Emet
Hmm. Pomyślałem sobie własnie o tym że, skoro na PS3 gry będą tylko na dyskach BD to jak Capcom tą grę upchnie na DVD (X360). Przecież RE4 na PS2 zajmuje prawie całą płytę (owszem sporo tam FMV ale jednak).
konstant
QUOTE(Emet)
Hmm. Jeśli mowa o Motor Storm to kto powiedział Ci chłopcze że to tytuł multi-platformowy?? Jeśli mowa o innej grze to sorry, ale jeśli o Motor Storm to nie wime skąd wziąłeś takie info

HA HA HA, slepy czy glubi?
Emet
QUOTE(konstant @ 22 03 2006, 15:07) *

QUOTE(Emet)
Hmm. Jeśli mowa o Motor Storm to kto powiedział Ci chłopcze że to tytuł multi-platformowy?? Jeśli mowa o innej grze to sorry, ale jeśli o Motor Storm to nie wime skąd wziąłeś takie info

HA HA HA, slepy czy glubi?

blush.gif Jakoś tak wyszło. Nie wiem czemu;/
TomisH
QUOTE(Emet @ 22 03 2006, 14:59) *

Hmm. Pomyślałem sobie własnie o tym że, skoro na PS3 gry będą tylko na dyskach BD to jak Capcom tą grę upchnie na DVD (X360). Przecież RE4 na PS2 zajmuje prawie całą płytę (owszem sporo tam FMV ale jednak).

To, że gry będą tylko na BD nie znaczy, że nie mogą zajmować mniej niż te 25 GB. Zajmie te 7-8 giga na DVD, to i na BD zajmie 7-8, tylko nośnik inny.
Emet
QUOTE(TomisH @ 22 03 2006, 15:13) *

QUOTE(Emet @ 22 03 2006, 14:59) *

To, że gry będą tylko na BD nie znaczy, że nie mogą zajmować mniej niż te 25 GB. Zajmie te 7-8 giga na DVD, to i na BD zajmie 7-8, tylko nośnik inny.

No oczywiście, że tak. Ja o tym dobrze wiem. Tylko, że RE5 wyjdzie dosyć późno, i patzrąc na to ile teraz gry na obecną generację zajmują (szczególnie te japońskie) można założyć, że RE5 będzie zajmował więcej niż 7-8GB. Owszem możlliwe, że tak będzie, ale gdyby np. zajmowął na BD ok. 12GB?? To musieliby na kilku DVD wydawać. I o ile w tego typu grze to nie jest prblem, to już np takie GTA może być problematyczne (bo nie wyobrażasz sobie chyba sytuacji, że jedziesz sobie a tu nagle konslo chce drugiej płytki laugh.gif ).
TomisH
Masz już jakąś kilkupłytową grę na x360? Nie? To nie zaśmiecaj działu o PS3.
heaven
A słyszeliscie o takim czyms ze Microsoft opracowal bardzo dobry system kompresji textór bez pogorszenia ich jakosci?? Imo podam przykład: Oblivion-mial zajmowac na początu 4DVD a wiec ok 25GB a teraz zajmuje 5GB a więc 25/5=5 [skomplikowane obliczenia laugh.gif ] A wiec przynajmnie teoretycznie na jednej płycie 35 GB..a wiec nie martwcie sie bo jeszcze dlugo nie zobaczymy gier na wiecej niz 1DVD happy.gif
YETI
Cos mi sie wydaje ze jakis mod bedzie miał tu troche roboty smile.gif
[TH: Większość twoich postów ostatnio to "jest tu jakis mod?" itp. Masz problem? Raportuj posta. Pisz PMki. Ale nie spamuj w taki sposób.]

dobrze prosze pana
Emet
QUOTE(TomisH @ 22 03 2006, 16:42) *

Masz już jakąś kilkupłytową grę na x360? Nie? To nie zaśmiecaj działu o PS3.

LOL. Nawet na PS2 są gry które zajmują 2 DVD (lub 1 dwuwarstwową) np. Onimusha: DoD, Xenosaga (któraś tam), czy GT4. A weź pod uwagę że to gry na PS2. Czy w czasach PSX'a pomyślałbyś, że gry będą zajmowały więcej niż 1-2GB (kilka CD)?? A jednak zajmują i to znacznie więcej więc nie gadaj głupot.
TomisH
Gry na PS2 "z zasady" zajmują więcej niż Xboxowe - porównaj chociażby takie GTA III/VC. Ot, kwestia zastosowanych rozwiązań. Więc nie loluj mi tutaj ;]

Każdy kolejny post nie na temat wylatuje. And I mean it.
YETI
i kolejna plotka mowiaca o tym ze RE5 trafi tylko na PS3

Apparently there is a rumor tht Resident Evil 5 will be for the PS3 only -- at least in Japan. According to Japanese website Ecgeo, Capcom only has the game scheduled for release on PS3, no Xbox360 release is planned. In the USA both are still slated, take it with a grain of salt for now.

ECGEO.COM
[TH: I wyczytałeś to z tych krzaczków? Szacun.]

nie wyczytałem to na kilku forach (szacun elo ziom)

translation:

In Japan a few dealer by some new announcements extended their offer, about whose booking in advance possibility customers can let themselves be informed via email. Thus ECGeo.com Biohazard 5 (resident Evil 5) of Capcom lists Xbox 360 only for the PS3, not however. Possibly only the PS3-Version comes on the market into Japan, while in the west both versions appear
Dante
Jeśli w Jap wyjdzie tylko na PS3 to na świecie pewnie też bo taka gierka nawet w japoni powinna się niezle na 360 sprzedać więc bezsensowne byłoby uprzedzenie o tym że capcom odcina sobie dopływ gotówki chyba że ma to jeszcze bardziej przekonac japońskich graczy do oczekiwania na ps3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.