Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2
mikam69
Większość graczy ciorający w gry typu T5 czy SC2 zapewne ominie ten tytuł szerokim łukiem. A według mnie ma on więcej głębi i żywotności niż owe hity.
Co prawda nie grałem jeszcze w najnowszego"Budokaia" ale poprzednie części urwały mi z życia ponad sto godzin. I to w singleplayerze. Bo w tej grze multiplayer nie jest najmocniejszy. Kogo zainteresuje temat nowego DBZ?
Dla mnie murowany HIT!
Infinite
Moze i hit, ale tez party game i na tym dyskusja sie konczy... Sa bijatyki zlozone, i takie w ktore mozna pomashowac przy browarze. Bez watpienia Budokai taki jest...
Di_
Ale mówisz o serii DBZ Budokai, czy DBZ Budokai Tenkaichi? Bo z Twojej wypowiedzi jednoznacznie to nie wynika, a tytuły te różnią się znacznie.

Jeśli chodzi o DBZ Budokai, to wbrew pozorm system jest naprawdę ciekawy i pozwala na interesującą rozgrywkę. Są oczywiście zgrzyty w postaci zgadywanki kwadrat-trójkąt-kółko-krzyżyk, ale pograć można konkretnie.

Natomiast Budokai Tenkaichi będzie miał swoją premierę dopiero w połowie listopada w USA. Wyszła już co prawda japońska wersja (pod nazwą Dragon Ball Z Sparking!), ale osobiście nie miałem z tym do czynienia. Oglądałem jeden film z walki (chyba Goku vs Cell) i Budokai Tenkaichi wydaje mi się na razie pozycją średnią.

Tylko jeśli piszesz, że bijatyki DBZ mają więcej głębi niż SC2 i T5 to znaczy, że owych gier nie znasz.

A właśnie- według mnie to multiplayer jest właśnie mocniejszą stroną DBZ Budokai 3, bo przechodząc ciągle Story- znając na pamięć całą historię- odrzuca coraz bardziej od tego trybu.
=PiT=
a ja chyba widze 2 takie same tematy...
mikam69
Zna ktos dokladna date ukazania sie tej gry w europie?
Ogladalem wszystki dostepne filmiki z gry. Ta gra wymiata!
Kazdy fan DBZ zapewne przyzna mi racje ze to przelom w grach spod znaku dragon ball. Czekam na jakies odpowiedzi. Czyzby nikt nie czekal na Budokai tenkaichi?
Neofeng
Siemka,mam pytanko na temat DB budokai 3:mam taki problem,że gdy gram w story to np.Goku nie potrafię się zmienić w super saians;)w walce z Frezom czy Cellem,a przecież dostałem tego skilla już wcześniej(na pozostałych trybach wszystko jest ok)co należy zrobić,bo mnie już krew zalewa wacko.gif PLIS!!!
=PiT=
www.gamefaqs.com ...
kissrabi
Neofeng, musisz sobie ustawic tego skila. Z tego co pamietam to start i tam wybierasz set skils albo cos w ten desen i wstawiasz to co chcesz w puste pole. Powodzenia
mikam69
Wow! Gram juz w budokai tenkaichi. na poczatku sie zawiodlem. Ale po 3 godzinach grania ta gra mnie wciagnela. Walki sa za...biste! Klimat dragon balla jest jeszcze wiekszy. Licze ze ktos podzieli sie emocjami z gry.
kissrabi
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=28678

naprawde nudna gra.
Neofeng
Dzięki za pomoc,już sobie poradziłem.Ale mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego budkaia:jak przejść grę w 100%?Przelazłem wszystkimi dostępnymi fajterami tryb fabularny,doszedł mi ten Broly.W skillach powtarzają mi się te same umiejętności,co robić,bo dostanę wylewu...zupy do zlewu...POMOCY!
Ardel12
QUOTE(mikam69 @ 22 10 2005, 23:55) *

Wow! Gram juz w budokai tenkaichi. na poczatku sie zawiodlem. Ale po 3 godzinach grania ta gra mnie wciagnela. Walki sa za...biste! Klimat dragon balla jest jeszcze wiekszy. Licze ze ktos podzieli sie emocjami z gry.

Ja jestem prawdziwym maniakiem Dragon ball'a.Oglądałem serial anime pare razy i klimat naprawde mi się udzielił(próba wykrzesania Kamehama na lekcji polskiego to było coś biggrin.gif )W gre grałem zaliczyłem i powiem że jest tam ta sama nutka klimatu co w anime.Walki powalają(zawsze chciałem dokopać cell'owi jako Son Gohan)Gra zajefajna polecam wszystkim fanom jak i ludzim nie znającym tego anime.
Dhante
Tak , tez mam ta gre i walki sa bardzo fajne , niczym jak z filmu.
Wszystkich ciosow to sie mozna w kilkanascie minut nauczyc na pamiec smile.gif
To jest moj pierwszy budokai , slyszalem ze poprzedniki byly lepsze ale ta czesc mi sie podoba.
Super Big Boss
Tak gra jest świetna, jak dla mnie dużo leprza od Tekkena. Zaliczyłem ją na 100% i jeszcze mi się nie znudziła, a właściwie to topiero teraz zaczołem grać na powarznie.
wojnar
ja bym raczej nieporównywał Dragon Balla do Tekkena, ponieważ są to dwie rózne gry. W Tekkenie sie bijesz normalnie, tzn nogami i rękami a w DBZ dochodzą do tego jeszcze różnego rodzaju fale uderzeniowe.
Niemialem przyjemności grać jeszcze w Budokai Tenkaichi lecz mam Budokai 3 ale niemoge przejsc Smoczego Universum na poziomie Z3 :-P

ZLACZONY by Gemi

Jak w opisie.
Moja uluboina postać to oczywiscie Goku, ponieważ ma wiele bardzo mocnych ataków i transformacje.
A moją drugą ulubioną postacią jest Teen Gohan SSJ2, ponieważ on WYMIATA biggrin.gif PoZdRo dla fanów DB

Gemi: Nie pisz podwojnych postow.. masz opcje Edit do tego by unikac takich sytuacji.
Super Big Boss
Ja tam lubie Ultimate Gohana i Gogete. Gohana bo fajnie wygląda smile.gif a Gogete bo jest mocny. A tak nawiasem mówiąc wie ktoś kiedy ma sie ukazać Tenkaichi 2 w USA?
michal000123
Heh, ale się teraz posypało tematów o Budokai 3. laugh.gif

A moje postaci to oczywiście:
- Gohan
- Piccolo

Dlaczego? Są dobzi, można im dać fajne ulepszenia, nie trzeba aż tak głowić się nad wyborem mocy jak np. u Goku itd. itp.
STIVI
ta gra jest do kitu... nie wymaga skila

a i gram wszystkimi tongue.gif
michal000123
Wymaga, nie twierdzę, że jekiegoś olbrzymiego, ale wybić gościa, teleportować się za niego, skontrować jego teleport, znowu teleport w ataku i tak przez 10 minut. blush.gif
wojnar
zawsze tak robie ale energii brakuje:P i zonk na poziomie Z2 oczywiscie tongue.gif
michal000123
Hahahahahahaahahahaaahahahaah... ale się ciebie żarty trzymają Neofeng, hahahahaha... nie wyrobię... laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Oto warunki:
- wykup wszystkie ulepszenia do wszystkich mocy w sklepie (są oznaczone P i strzałką)
- przejdź wszystkimi możliwymi postaciami Uniwerek zdobywając całą kasę i "marnując wszystkie 3 życzenia dla każdej z nich)
- dojedź do 99 lvl postaciami w Dragon Arena Mode
- zdobądź Cell Jr i Saibamena (nie wiem jak, nie pytaj, musisz po prostu odpowiednio długo grać w Dragon Arena...)
- zdobądź Metal Freezera i Metal Coolera (nie pamiętam jak, po prostu z nieznanych mi przyczyn po włączeniu gry już tam byli) blink.gif
- zdobądź mapkę miasta
- o zdobyciu postaci takich jak Kaioshin czy Uub nawet nie wspominam... wspomniałem? wink.gif

Jeśli chcesz opis jak zdobyć wszystkie te postacie (PL), to napisz do mnie, wyślę Ci...

Mały Tips:
Naciskając kóło podczas wyboru mapy zamiast innego przycisku, otrzymujemy tę samą mapę, ale "zniszczoną" (jak np. po Gence Guku lub Super Kamehameha Gahana)
wojnar
metal friezza i metal coolera dostajesz jak kupisz ich statek w sklepie albo znajdziesz gdzies na swiecie:P działa to tak, że jak masz ostatnia belke życia to przylatuje ten statek i tworzy metalowe potworki:P jest to bardzo dobre poniewaz regeneruje ci sie całkowicie życie Przedemna jeszcze długa droga:P dopiero ok. 70% gry tongue.gif PoZdRo
Vince
Tematy polaczone, prosze nie tworzyc prawie identycznych topicow.
kong1988
przeszedłem wszystkimi postaciami tryb universe w budokai 3 i nie odkrył mi sie brolly czy to ze nie znalazłem wszystkich kul kazdą postacią ma znaczenie a tak wogle to zna ktos dobrą stronke PL gdzie mozna sie duzo dowiedziec o budokai 3[font=Comic Sans Ms]
Super Big Boss
Na polskich stronach jest sam shit, ja znalazłem na anglojęzycznych stronach szczegółowe opisy do Budokai 3 i tenkaichi.
michal000123
Prześlę Ci (kong 1988) na e-mail jak zdobyć większość najciekawszych postaci, wszystkich zainteresowanych proszę o zgłaszanie się do mnie przez e-mail. Oczywiście usługa darmowa. laugh.gif

UWAGA! Nie pamiętam z jakiej strony ściągnąłem te opisy! Powinienem podać tą stronę, ale po prostu o niej zapomniałem! ninja.gif Jeśli ktoś wie skąd są te opisy, to proszę o podanie tej strony!
kong1988
znalazłem na forum adresy stronek ale po angielsku a u mnie z tym angielskim nie za ciekawie wiec nadal czekam na jakies linki od was tylko strony PL
Super Big Boss
Ludzie co wy tacy tępi jesteście wystarczy se ściągnąć Englisch Translator 3 i skopiować do niego tekst po angielsku i już wam wszystko pięknie przetłumaczy.
Yano
dziwne ze tu jakies wysyłaeni maili itp odchodzi jak w 10 sekund w googlach mozna zlaesc szczegolowe opisy jak doblokowac wszystko:p
ja w budokai3 mam wszystkie postacie a w tenkihai mi si enie chcialo odblokowywac 3 ostanich (tych za życizenia z kulek - małpy, kid goku i jakis trzeci)

ogolnie budokai3 jest dl amnie 100 razy lepszy od tenkihai ale nisetety ma tez sporo wad (postacie nie roznia sie ciosami tylko grafiką)
michal000123
Różnią różnią... pokaż mi 2 takie same postacie z ciosów (ten sam dmg), to Ci uwierzę.
Yano
nie chodzi mi o cyferki ze jeden ma 125 a drugi 150 tylko o ogolna prezentacje postaci i ich ciosów
tak jak by w street fighterze wszyscy mieli hadoukena i obrotowy kop i w dodatku tak samo wykonywane u wszystkich
Vipe
no niby tak ale zauwaz ze w bajce podstawa bylo naparzanie sie i bezwzgledu kto to robil to wygladalo tak samo. Roznice polegaly glownie na superach, a ten kazdy w grze ma swoj. Wracajac do kombinacji to niby sa podobne ale jednak nie do konca bo np Piccolo nie zrobisz takich customow jak np Bardockiem.

a to ze w gre mozna grac na jana kazda postacia tak samo to juz inna sprawa.
michal000123
Dokładnie Vipe. Fakt, że Adult Gohan i Piccolo mają taki sam cios (b+p,b+p) nie oznacza, że większość ciosów jest taka sama.

Jasne, że można grać na jana i wygrywać. Jak w prawie w większości bijatyk. Ale tutaj na jana nie zrobisz żadnego supera, bo... nie masz na to żadnych szans.

Po drugie, jeśli jakiś początkujący (pierwszy kontakt z grą) będzie próbował grać na jana, to dużo mu z tego nie przyjdzie, bo musi mieć opanowane chociaź ładowanie. Pamiętam, jak kolega u którego grałem nie chciał mi powiedzieć jak się ładować. sad.gif To było strasznie okrutne. Później się zlitował. Za nic w świecie nie wpadłbym na to jak się ładować. wacko.gif

Zresztą nie wszystkie kombosy są użyteczne i trzeba wiedzieć kiedy jaki się przyda.
Arbuz
Wg. mnie Tenkaichi jest najlepszą częścią, chociaż może denerwować fakt że każda postać ma 3 ataki i nie można się znamieniać w przemiany podaczas walki. No, ale gra się znacznie fajniej w BT - chociaż poziom trudności czasami frustruje ( nie to co łatwizna w B3).
lolo
A co do Dragon Balla, wie ktoś jak odblokować ostatnią bramę w Tenkaichim? Chodzi mi o tryb Z Battle Gate.
MeL
jak zamienić się w SSJ na Dual Mode - chodzi mi o tenkaichi2. na treningu moge a na dual nie
Sylvan Wielki
QUOTE(mikam69 @ 27 07 2005, 11:50) *

Większość graczy ciorający w gry typu T5 czy SC2 zapewne ominie ten tytuł szerokim łukiem. A według mnie ma on więcej głębi i żywotności niż owe hity. Co prawda nie grałem jeszcze w najnowszego"Budokaia" ale poprzednie części urwały mi z życia ponad sto godzin. I to w singleplayerze. Bo w tej grze multiplayer nie jest najmocniejszy. Kogo zainteresuje temat nowego DBZ?
Dla mnie murowany HIT!

Ja tam gram w VF/T/SC/SF i muszę ci powiedziec ,ze odkąd mam DB 2 Budokai Tenchikai to tamtych produkcji nie ruszylem, przewspaniala gra , tyle moge napisac. Znakomicie wykonana, przedewszystkim a grywalna jak diablo....Tak mnie pochlonela ,że na drugi dzien od zakupu mialem 96 %

Gon....cho no tu asthanos.gif butcher.gif happy.gif biggrin.gif
gon
Dobra se przyjde...
jakiem dragon fan boy tongue.gif

tenkaichi 2-100x lepsza od jedynki w ktorej brakowało efektowności w dbz:T2 jej napewno nie brakuje
gra wymiata tylko nie mam z kim w nia grac confused.gif (chetni?)

-kumpel widzac dbz powiedział że gra wyglada już lepiej niż samo Anime poniekad ma racje smile.gif

Special Beam Canon!! =-=-=-=-=-=-=-=-o))))))))
wojti411
Dragon Ball Z Budokai Tenkachi wymiata juz dawno wszystko w singlu przeszedlem i tera gram z kumplami
w multi poprostu bomba i gra jest nie tylko dla fanow
Emet
QUOTE(gon @ 6 01 2007, 23:31) *

Dobra se przyjde...
jakiem dragon fan boy tongue.gif

tenkaichi 2-100x lepsza od jedynki w ktorej brakowało efektowności w dbz:T2 jej napewno nie brakuje
gra wymiata tylko nie mam z kim w nia grac confused.gif (chetni?)

-kumpel widzac dbz powiedział że gra wyglada już lepiej niż samo Anime poniekad ma racje smile.gif

Special Beam Canon!! =-=-=-=-=-=-=-=-o))))))))

Ja jestem chętny bo tez nie mam z kim grać confused.gif Tylko jest jeden problem... zapewne mieszkamy daleko od siebie....
Sylvan Wielki
Odleglosc to dla fanow nie problem right? My z Gonem jakos blisko nie mieszkamy a dzielnie sparujemy w T5, a juz niedlugo VF4e + wlasnie DB budokai tenkaichi 2. Już nawet liste top tierow w tenkaichi sporzadzilismy i co najważniejsze - jesteśmy do tej listy zgodni, nie taj jak po :Jedynej...." z userami -_-

Nie zmienia to faktu ,ze gra i tak cudowna jest - kuleje na dobrą sprawę tylko muzyka.
A wajcha ze smoczymi kulkami jest niedoopisania-by przy jednym podejsciu mozna z 4 zebrac....a walk jest bazowych 196 ....

Szkoda że tu naprawde jest podzial na tiery a nie jak w T5. Sajborgi, Vegety, SSJ4 , malpy , to jakas paranoja i - infinite na blok O_o - i te comba za 96% life bar.... gra sie niemal do jednego błedu z dobrym oponentem -_-

khameyameyaaaaa
gon
ogolnie balans jest...
tylko ze rzadkami biggrin.gif
jeno ostatni rzadek-ssj4,baby, itp sa niegrywalnie mocno za-mocni
no i po(pipi)ki w stylu hercule i yairobe ktore sa dobre tylko do gry ze slabszym przeciwnikiem i do zabawy ^^

dobrze rozwiazane przemiasy w ssj,ssj2,ssj3-zanim sie zmienisz juz danwo bedziesz martwy smile.gif

jeno ostatni rzadek-ssj4,baby, itp sa niegrywalnie mocno za-mocni

z comb za całe życie niby da sie uciekac ale trzeba miec farta i pada z funkcją 'auto' ^^

ale raczej w taka gre gra sie for fun wiec nikogo to za bardzo nie interesuje^^

Emet-ja jestem z tychów(kolo katowic) tak ze raczej daleko...

Btw.jesli kogos to interesuje w sobote w szopienicach (katowice) odbedzie sie konwent ASUCON a na nim turnieje w naruto i DBZ Tenkaichi smile.gif)))

maDeNTi
Nie wie ktoś przypadkiem jak w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 zadobyc wiecej "punktów"(liczbe) potrzebnych do twożenia postaci w tym smiesznym łączeniu kulek czy kolczyków?? Bo na początku jest ich chyba 5 i ja nie mam pojęcia jak je zdobyc ;/.
Zogi
Mam problem. Niedawno wziąłem się za DBZ Budokai Tenkaichi 2 i, co tudużo mówić, mam pewne problemy z grą. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie dodać, że jestem świeżakiem w temacie Dragon Balla i nigdy nie grałem w żadną grę z tej serii. Nie ukrywam, że gra bardzo mi się podoba, ale trochę sobie nie radzę. Czy znajdzie się ktoś, kto łopatolagicznie wyjaśnił mi podstawy gry np. co daje posiadanie wszystkich 7 smoczych jajec(notabene mam komplet, ale nie zauważyłem żadnej różnicy) rolleyes.gif . Po drugie primo, jak ustawiać Z itemy and last but no least, jak zdobywać punkty doświadczenia. Wygrywam walki z przeciwnikami o większym levelu a postacie jak nie awansują tak nie awansują. Nie będę ukrywał, ale powoli doprowadza mnie to do szału. censored2.gif Znajdzie się jakaś dobra dusza na tym forum ??? rolleyes.gif
TasTer
QUOTE(maDeNTi @ 31 01 2007, 19:26) *

Nie wie ktoś przypadkiem jak w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 zadobyc wiecej "punktów"(liczbe) potrzebnych do twożenia postaci w tym smiesznym łączeniu kulek czy kolczyków?? Bo na początku jest ich chyba 5 i ja nie mam pojęcia jak je zdobyc ;/.

Musisz kupić w sklepie przedmiot o nazwie Z item Fusion... i to wszystko wink.gif 1przedmiot=1fuzja

QUOTE(Zogi @ 6 02 2007, 10:16) *

Mam problem. Niedawno wziąłem się za DBZ Budokai Tenkaichi 2 i, co tudużo mówić, mam pewne problemy z grą. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie dodać, że jestem świeżakiem w temacie Dragon Balla i nigdy nie grałem w żadną grę z tej serii. Nie ukrywam, że gra bardzo mi się podoba, ale trochę sobie nie radzę. Czy znajdzie się ktoś, kto łopatolagicznie wyjaśnił mi podstawy gry np. co daje posiadanie wszystkich 7 smoczych jajec(notabene mam komplet, ale nie zauważyłem żadnej różnicy) rolleyes.gif . Po drugie primo, jak ustawiać Z itemy and last but no least, jak zdobywać punkty doświadczenia. Wygrywam walki z przeciwnikami o większym levelu a postacie jak nie awansują tak nie awansują. Nie będę ukrywał, ale powoli doprowadza mnie to do szału. censored2.gif Znajdzie się jakaś dobra dusza na tym forum ??? rolleyes.gif

Polecam obadać te opisy. 7 kul tworzy nową lokację na mapie w której możemy uzyskać przedmiot. Doświadczenie dają przedmioty - im lepsze damy jakiejś postaci tym większy poziom ona dostaje. "Levelupować" mogą tylko takie przedmioty jak hp+ileśtam attack+ileśtam itd. Swoją drogą największy poziom jaki udało mi się uzyskać to 160 (5x android's kiss)
Zogi
QUOTE(TasTer @ 6 02 2007, 11:17) *

Musisz kupić w sklepie przedmiot o nazwie Z item Fusion... i to wszystko wink.gif 1przedmiot=1fuzja

QUOTE(Zogi @ 6 02 2007, 10:16) *

Polecam obadać te opisy. 7 kul tworzy nową lokację na mapie w której możemy uzyskać przedmiot. Doświadczenie dają przedmioty - im lepsze damy jakiejś postaci tym większy poziom ona dostaje. "Levelupować" mogą tylko takie przedmioty jak hp+ileśtam attack+ileśtam itd. Swoją drogą największy poziom jaki udało mi się uzyskać to 160 (5x android's kiss)

Dzięki za sugestie odnośnie tych opisów. Cóż, trzeba będzie przysiąść sadła i dobrze poczytać. biggrin.gif
maDeNTi
QUOTE(TasTer @ 6 02 2007, 13:17) *

Tak znalazłem to niedługo po tym jak nabazgrałem tego posta icon_twisted.gif ale nikt na niego nie odpisywał wiec go zostawiłem, a tak przy okazji to czy w tej grze jest możliwość tworzenia własnej postaci ? bo słyszałem że tak a ja mam japońską wersje i za nic w świecie nie mogę połapać się w tych Krzakach xD.
TasTer
QUOTE(maDeNTi @ 7 02 2007, 15:21) *

Tak znalazłem to niedługo po tym jak nabazgrałem tego posta icon_twisted.gif ale nikt na niego nie odpisywał wiec go zostawiłem, a tak przy okazji to czy w tej grze jest możliwość tworzenia własnej postaci ? bo słyszałem że tak a ja mam japońską wersje i za nic w świecie nie mogę połapać się w tych Krzakach xD.

Nie można tworzyć wizualnie nowych zawodników. Mozna jedynie tym co są dawać przedmioty o czym pisałem wyżej.
Kod na ssj4 Goku lv.160 (bez spacji wpisujemy) cool.gif
MZSb eXb@ buOq Gt#L IWxs #Lsa ?cdL Zmyl

Ktoś wie co odblokowuje się jak konsola wykryje save z 1 części Tenkaichi? huh.gif
maDeNTi
QUOTE(TasTer @ 11 02 2007, 17:11) *

Ktoś wie co odblokowuje się jak konsola wykryje save z 1 części Tenkaichi? huh.gif

Gdzieś to czytałem dry.gif . . .
z tego co mi wiadomo to za to dostaje się kase jakies 100 000 albo 100 000 000 czy coś w tym stylu, nie pamietam ile w każdym bądz razie to działa tylko 1 raz.
Kazuya25
Według mnie Dragonball Z Budukai Tenkaichi 2 jest najlepszą czescią serii DB jaka jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.