mikam69
27 07 2005, 11:50
Większość graczy ciorający w gry typu T5 czy SC2 zapewne ominie ten tytuł szerokim łukiem. A według mnie ma on więcej głębi i żywotności niż owe hity.
Co prawda nie grałem jeszcze w najnowszego"Budokaia" ale poprzednie części urwały mi z życia ponad sto godzin. I to w singleplayerze. Bo w tej grze multiplayer nie jest najmocniejszy. Kogo zainteresuje temat nowego DBZ?
Dla mnie murowany HIT!
Infinite
27 07 2005, 11:56
Moze i hit, ale tez party game i na tym dyskusja sie konczy... Sa bijatyki zlozone, i takie w ktore mozna pomashowac przy browarze. Bez watpienia Budokai taki jest...
Ale mówisz o serii DBZ Budokai, czy DBZ Budokai Tenkaichi? Bo z Twojej wypowiedzi jednoznacznie to nie wynika, a tytuły te różnią się znacznie.
Jeśli chodzi o DBZ Budokai, to wbrew pozorm system jest naprawdę ciekawy i pozwala na interesującą rozgrywkę. Są oczywiście zgrzyty w postaci zgadywanki kwadrat-trójkąt-kółko-krzyżyk, ale pograć można konkretnie.
Natomiast Budokai Tenkaichi będzie miał swoją premierę dopiero w połowie listopada w USA. Wyszła już co prawda japońska wersja (pod nazwą Dragon Ball Z Sparking!), ale osobiście nie miałem z tym do czynienia. Oglądałem jeden film z walki (chyba Goku vs Cell) i Budokai Tenkaichi wydaje mi się na razie pozycją średnią.
Tylko jeśli piszesz, że bijatyki DBZ mają więcej głębi niż SC2 i T5 to znaczy, że owych gier nie znasz.
A właśnie- według mnie to multiplayer jest właśnie mocniejszą stroną DBZ Budokai 3, bo przechodząc ciągle Story- znając na pamięć całą historię- odrzuca coraz bardziej od tego trybu.
a ja chyba widze 2 takie same tematy...
mikam69
19 09 2005, 10:09
Zna ktos dokladna date ukazania sie tej gry w europie?
Ogladalem wszystki dostepne filmiki z gry. Ta gra wymiata!
Kazdy fan DBZ zapewne przyzna mi racje ze to przelom w grach spod znaku dragon ball. Czekam na jakies odpowiedzi. Czyzby nikt nie czekal na Budokai tenkaichi?
Siemka,mam pytanko na temat DB budokai 3:mam taki problem,że gdy gram w story to np.Goku nie potrafię się zmienić w super saians;)w walce z Frezom czy Cellem,a przecież dostałem tego skilla już wcześniej(na pozostałych trybach wszystko jest ok)co należy zrobić,bo mnie już krew zalewa

PLIS!!!
kissrabi
14 10 2005, 08:12
Neofeng, musisz sobie ustawic tego skila. Z tego co pamietam to start i tam wybierasz set skils albo cos w ten desen i wstawiasz to co chcesz w puste pole. Powodzenia
mikam69
22 10 2005, 22:55
Wow! Gram juz w budokai tenkaichi. na poczatku sie zawiodlem. Ale po 3 godzinach grania ta gra mnie wciagnela. Walki sa za...biste! Klimat dragon balla jest jeszcze wiekszy. Licze ze ktos podzieli sie emocjami z gry.
kissrabi
24 10 2005, 19:15
Neofeng
18 11 2005, 23:37
Dzięki za pomoc,już sobie poradziłem.Ale mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego budkaia:jak przejść grę w 100%?Przelazłem wszystkimi dostępnymi fajterami tryb fabularny,doszedł mi ten Broly.W skillach powtarzają mi się te same umiejętności,co robić,bo dostanę wylewu...zupy do zlewu...POMOCY!
Ardel12
15 01 2006, 18:01
QUOTE(mikam69 @ 22 10 2005, 23:55)

Wow! Gram juz w budokai tenkaichi. na poczatku sie zawiodlem. Ale po 3 godzinach grania ta gra mnie wciagnela. Walki sa za...biste! Klimat dragon balla jest jeszcze wiekszy. Licze ze ktos podzieli sie emocjami z gry.
Ja jestem prawdziwym maniakiem Dragon ball'a.Oglądałem serial anime pare razy i klimat naprawde mi się udzielił(próba wykrzesania Kamehama na lekcji polskiego to było coś

)W gre grałem zaliczyłem i powiem że jest tam ta sama nutka klimatu co w anime.Walki powalają(zawsze chciałem dokopać cell'owi jako Son Gohan)Gra zajefajna polecam wszystkim fanom jak i ludzim nie znającym tego anime.
Tak , tez mam ta gre i walki sa bardzo fajne , niczym jak z filmu.
Wszystkich ciosow to sie mozna w kilkanascie minut nauczyc na pamiec

To jest moj pierwszy budokai , slyszalem ze poprzedniki byly lepsze ale ta czesc mi sie podoba.
Super Big Boss
10 05 2006, 06:32
Tak gra jest świetna, jak dla mnie dużo leprza od Tekkena. Zaliczyłem ją na 100% i jeszcze mi się nie znudziła, a właściwie to topiero teraz zaczołem grać na powarznie.
ja bym raczej nieporównywał Dragon Balla do Tekkena, ponieważ są to dwie rózne gry. W Tekkenie sie bijesz normalnie, tzn nogami i rękami a w DBZ dochodzą do tego jeszcze różnego rodzaju fale uderzeniowe.
Niemialem przyjemności grać jeszcze w Budokai Tenkaichi lecz mam Budokai 3 ale niemoge przejsc Smoczego Universum na poziomie Z3 :-P
ZLACZONY by Gemi
Jak w opisie.
Moja uluboina postać to oczywiscie Goku, ponieważ ma wiele bardzo mocnych ataków i transformacje.
A moją drugą ulubioną postacią jest Teen Gohan SSJ2, ponieważ on WYMIATA

PoZdRo dla fanów DB
Gemi: Nie pisz podwojnych postow.. masz opcje Edit do tego by unikac takich sytuacji.
Super Big Boss
12 05 2006, 17:39
Ja tam lubie Ultimate Gohana i Gogete. Gohana bo fajnie wygląda

a Gogete bo jest mocny. A tak nawiasem mówiąc wie ktoś kiedy ma sie ukazać Tenkaichi 2 w USA?
michal000123
12 05 2006, 19:06
Heh, ale się teraz posypało tematów o Budokai 3.
A moje postaci to oczywiście:
- Gohan
- Piccolo
Dlaczego? Są dobzi, można im dać fajne ulepszenia, nie trzeba aż tak głowić się nad wyborem mocy jak np. u Goku itd. itp.
ta gra jest do kitu... nie wymaga skila
a i gram wszystkimi
michal000123
12 05 2006, 19:21
Wymaga, nie twierdzę, że jekiegoś olbrzymiego, ale wybić gościa, teleportować się za niego, skontrować jego teleport, znowu teleport w ataku i tak przez 10 minut.
zawsze tak robie ale energii brakuje:P i zonk na poziomie Z2 oczywiscie
michal000123
12 05 2006, 19:40
Hahahahahahaahahahaaahahahaah... ale się ciebie żarty trzymają Neofeng, hahahahaha... nie wyrobię...
Oto warunki:
- wykup wszystkie ulepszenia do wszystkich mocy w sklepie (są oznaczone P i strzałką)
- przejdź wszystkimi możliwymi postaciami Uniwerek zdobywając całą kasę i "marnując wszystkie 3 życzenia dla każdej z nich)
- dojedź do 99 lvl postaciami w Dragon Arena Mode
- zdobądź Cell Jr i Saibamena (nie wiem jak, nie pytaj, musisz po prostu odpowiednio długo grać w Dragon Arena...)
- zdobądź Metal Freezera i Metal Coolera (nie pamiętam jak, po prostu z nieznanych mi przyczyn po włączeniu gry już tam byli)
- zdobądź mapkę miasta
- o zdobyciu postaci takich jak Kaioshin czy Uub nawet nie wspominam... wspomniałem?
Jeśli chcesz opis jak zdobyć wszystkie te postacie (PL), to napisz do mnie, wyślę Ci...
Mały Tips:
Naciskając kóło podczas wyboru mapy zamiast innego przycisku, otrzymujemy tę samą mapę, ale "zniszczoną" (jak np. po Gence Guku lub Super Kamehameha Gahana)
metal friezza i metal coolera dostajesz jak kupisz ich statek w sklepie albo znajdziesz gdzies na swiecie:P działa to tak, że jak masz ostatnia belke życia to przylatuje ten statek i tworzy metalowe potworki:P jest to bardzo dobre poniewaz regeneruje ci sie całkowicie życie Przedemna jeszcze długa droga:P dopiero ok. 70% gry

PoZdRo
Tematy polaczone, prosze nie tworzyc prawie identycznych topicow.
kong1988
16 05 2006, 15:21
przeszedłem wszystkimi postaciami tryb universe w budokai 3 i nie odkrył mi sie brolly czy to ze nie znalazłem wszystkich kul kazdą postacią ma znaczenie a tak wogle to zna ktos dobrą stronke PL gdzie mozna sie duzo dowiedziec o budokai 3[font=Comic Sans Ms]
Super Big Boss
16 05 2006, 20:51
Na polskich stronach jest sam shit, ja znalazłem na anglojęzycznych stronach szczegółowe opisy do Budokai 3 i tenkaichi.
michal000123
17 05 2006, 08:54
Prześlę Ci (kong 1988) na e-mail jak zdobyć większość najciekawszych postaci, wszystkich zainteresowanych proszę o zgłaszanie się do mnie przez e-mail. Oczywiście usługa darmowa.
UWAGA! Nie pamiętam z jakiej strony ściągnąłem te opisy! Powinienem podać tą stronę, ale po prostu o niej zapomniałem!

Jeśli ktoś wie skąd są te opisy, to proszę o podanie tej strony!
kong1988
17 05 2006, 21:16
znalazłem na forum adresy stronek ale po angielsku a u mnie z tym angielskim nie za ciekawie wiec nadal czekam na jakies linki od was tylko strony PL
Super Big Boss
18 05 2006, 06:18
Ludzie co wy tacy tępi jesteście wystarczy se ściągnąć Englisch Translator 3 i skopiować do niego tekst po angielsku i już wam wszystko pięknie przetłumaczy.
dziwne ze tu jakies wysyłaeni maili itp odchodzi jak w 10 sekund w googlach mozna zlaesc szczegolowe opisy jak doblokowac wszystko:p
ja w budokai3 mam wszystkie postacie a w tenkihai mi si enie chcialo odblokowywac 3 ostanich (tych za życizenia z kulek - małpy, kid goku i jakis trzeci)
ogolnie budokai3 jest dl amnie 100 razy lepszy od tenkihai ale nisetety ma tez sporo wad (postacie nie roznia sie ciosami tylko grafiką)
michal000123
20 05 2006, 20:38
Różnią różnią... pokaż mi 2 takie same postacie z ciosów (ten sam dmg), to Ci uwierzę.
nie chodzi mi o cyferki ze jeden ma 125 a drugi 150 tylko o ogolna prezentacje postaci i ich ciosów
tak jak by w street fighterze wszyscy mieli hadoukena i obrotowy kop i w dodatku tak samo wykonywane u wszystkich
no niby tak ale zauwaz ze w bajce podstawa bylo naparzanie sie i bezwzgledu kto to robil to wygladalo tak samo. Roznice polegaly glownie na superach, a ten kazdy w grze ma swoj. Wracajac do kombinacji to niby sa podobne ale jednak nie do konca bo np Piccolo nie zrobisz takich customow jak np Bardockiem.
a to ze w gre mozna grac na jana kazda postacia tak samo to juz inna sprawa.
michal000123
1 06 2006, 10:29
Dokładnie Vipe. Fakt, że Adult Gohan i Piccolo mają taki sam cios (b+p,b+p) nie oznacza, że większość ciosów jest taka sama.
Jasne, że można grać na jana i wygrywać. Jak w prawie w większości bijatyk. Ale tutaj na jana nie zrobisz żadnego supera, bo... nie masz na to żadnych szans.
Po drugie, jeśli jakiś początkujący (pierwszy kontakt z grą) będzie próbował grać na jana, to dużo mu z tego nie przyjdzie, bo musi mieć opanowane chociaź ładowanie. Pamiętam, jak kolega u którego grałem nie chciał mi powiedzieć jak się ładować.

To było strasznie okrutne. Później się zlitował. Za nic w świecie nie wpadłbym na to jak się ładować.
Zresztą nie wszystkie kombosy są użyteczne i trzeba wiedzieć kiedy jaki się przyda.
Wg. mnie Tenkaichi jest najlepszą częścią, chociaż może denerwować fakt że każda postać ma 3 ataki i nie można się znamieniać w przemiany podaczas walki. No, ale gra się znacznie fajniej w BT - chociaż poziom trudności czasami frustruje ( nie to co łatwizna w B3).
A co do Dragon Balla, wie ktoś jak odblokować ostatnią bramę w Tenkaichim? Chodzi mi o tryb Z Battle Gate.
jak zamienić się w SSJ na Dual Mode - chodzi mi o tenkaichi2. na treningu moge a na dual nie
Sylvan Wielki
6 01 2007, 17:14
Dobra se przyjde...
jakiem dragon fan boy
tenkaichi 2-100x lepsza od jedynki w ktorej brakowało efektowności w dbz:T2 jej napewno nie brakuje
gra wymiata tylko nie mam z kim w nia grac

(chetni?)
-kumpel widzac dbz powiedział że gra wyglada już lepiej niż samo Anime poniekad ma racje

Special Beam Canon!! =-=-=-=-=-=-=-=-o))))))))
wojti411
9 01 2007, 23:18
Dragon Ball Z Budokai Tenkachi wymiata juz dawno wszystko w singlu przeszedlem i tera gram z kumplami
w multi poprostu bomba i gra jest nie tylko dla fanow
QUOTE(gon @ 6 01 2007, 23:31)

Dobra se przyjde...
jakiem dragon fan boy
tenkaichi 2-100x lepsza od jedynki w ktorej brakowało efektowności w dbz:T2 jej napewno nie brakuje
gra wymiata tylko nie mam z kim w nia grac

(chetni?)
-kumpel widzac dbz powiedział że gra wyglada już lepiej niż samo Anime poniekad ma racje

Special Beam Canon!! =-=-=-=-=-=-=-=-o))))))))
Ja jestem chętny bo tez nie mam z kim grać

Tylko jest jeden problem... zapewne mieszkamy daleko od siebie....
Sylvan Wielki
10 01 2007, 12:49
Odleglosc to dla fanow nie problem right? My z Gonem jakos blisko nie mieszkamy a dzielnie sparujemy w T5, a juz niedlugo VF4e + wlasnie DB budokai tenkaichi 2. Już nawet liste top tierow w tenkaichi sporzadzilismy i co najważniejsze - jesteśmy do tej listy zgodni, nie taj jak po :Jedynej...." z userami -_-
Nie zmienia to faktu ,ze gra i tak cudowna jest - kuleje na dobrą sprawę tylko muzyka.
A wajcha ze smoczymi kulkami jest niedoopisania-by przy jednym podejsciu mozna z 4 zebrac....a walk jest bazowych 196 ....
Szkoda że tu naprawde jest podzial na tiery a nie jak w T5. Sajborgi, Vegety, SSJ4 , malpy , to jakas paranoja i - infinite na blok O_o - i te comba za 96% life bar.... gra sie niemal do jednego błedu z dobrym oponentem -_-
khameyameyaaaaa
ogolnie balans jest...
tylko ze rzadkami

jeno ostatni rzadek-ssj4,baby, itp sa niegrywalnie mocno za-mocni
no i po(pipi)ki w stylu hercule i yairobe ktore sa dobre tylko do gry ze slabszym przeciwnikiem i do zabawy ^^
dobrze rozwiazane przemiasy w ssj,ssj2,ssj3-zanim sie zmienisz juz danwo bedziesz martwy

jeno ostatni rzadek-ssj4,baby, itp sa niegrywalnie mocno za-mocni
z comb za całe życie niby da sie uciekac ale trzeba miec farta i pada z funkcją 'auto' ^^
ale raczej w taka gre gra sie for fun wiec nikogo to za bardzo nie interesuje^^
Emet-ja jestem z tychów(kolo katowic) tak ze raczej daleko...
Btw.jesli kogos to interesuje w sobote w szopienicach (katowice) odbedzie sie konwent ASUCON a na nim turnieje w naruto i DBZ Tenkaichi

)))
maDeNTi
31 01 2007, 19:26
Nie wie ktoś przypadkiem jak w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 zadobyc wiecej "punktów"(liczbe) potrzebnych do twożenia postaci w tym smiesznym łączeniu kulek czy kolczyków?? Bo na początku jest ich chyba 5 i ja nie mam pojęcia jak je zdobyc ;/.
Mam problem. Niedawno wziąłem się za DBZ Budokai Tenkaichi 2 i, co tudużo mówić, mam pewne problemy z grą. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie dodać, że jestem świeżakiem w temacie Dragon Balla i nigdy nie grałem w żadną grę z tej serii. Nie ukrywam, że gra bardzo mi się podoba, ale trochę sobie nie radzę. Czy znajdzie się ktoś, kto łopatolagicznie wyjaśnił mi podstawy gry np. co daje posiadanie wszystkich 7 smoczych jajec(notabene mam komplet, ale nie zauważyłem żadnej różnicy)

. Po drugie primo, jak ustawiać Z itemy and last but no least, jak zdobywać punkty doświadczenia. Wygrywam walki z przeciwnikami o większym levelu a postacie jak nie awansują tak nie awansują. Nie będę ukrywał, ale powoli doprowadza mnie to do szału.

Znajdzie się jakaś dobra dusza na tym forum ???
QUOTE(maDeNTi @ 31 01 2007, 19:26)

Nie wie ktoś przypadkiem jak w Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 zadobyc wiecej "punktów"(liczbe) potrzebnych do twożenia postaci w tym smiesznym łączeniu kulek czy kolczyków?? Bo na początku jest ich chyba 5 i ja nie mam pojęcia jak je zdobyc ;/.
Musisz kupić w sklepie przedmiot o nazwie Z item Fusion... i to wszystko

1przedmiot=1fuzja
QUOTE(Zogi @ 6 02 2007, 10:16)

Mam problem. Niedawno wziąłem się za DBZ Budokai Tenkaichi 2 i, co tudużo mówić, mam pewne problemy z grą. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie dodać, że jestem świeżakiem w temacie Dragon Balla i nigdy nie grałem w żadną grę z tej serii. Nie ukrywam, że gra bardzo mi się podoba, ale trochę sobie nie radzę. Czy znajdzie się ktoś, kto łopatolagicznie wyjaśnił mi podstawy gry np. co daje posiadanie wszystkich 7 smoczych jajec(notabene mam komplet, ale nie zauważyłem żadnej różnicy)

. Po drugie primo, jak ustawiać Z itemy and last but no least, jak zdobywać punkty doświadczenia. Wygrywam walki z przeciwnikami o większym levelu a postacie jak nie awansują tak nie awansują. Nie będę ukrywał, ale powoli doprowadza mnie to do szału.

Polecam obadać te opisy. 7 kul tworzy nową lokację na mapie w której możemy uzyskać przedmiot. Doświadczenie dają przedmioty - im lepsze damy jakiejś postaci tym większy poziom ona dostaje. "Levelupować" mogą tylko takie przedmioty jak hp+ileśtam attack+ileśtam itd. Swoją drogą największy poziom jaki udało mi się uzyskać to 160 (5x android's kiss)
QUOTE(TasTer @ 6 02 2007, 11:17)

1przedmiot=1fuzja
QUOTE(Zogi @ 6 02 2007, 10:16)

Polecam obadać te opisy. 7 kul tworzy nową lokację na mapie w której możemy uzyskać przedmiot. Doświadczenie dają przedmioty - im lepsze damy jakiejś postaci tym większy poziom ona dostaje. "Levelupować" mogą tylko takie przedmioty jak hp+ileśtam attack+ileśtam itd. Swoją drogą największy poziom jaki udało mi się uzyskać to 160 (5x android's kiss)
Dzięki za sugestie odnośnie tych opisów. Cóż, trzeba będzie przysiąść sadła i dobrze poczytać.
QUOTE(TasTer @ 6 02 2007, 13:17)

1przedmiot=1fuzja
Tak znalazłem to niedługo po tym jak nabazgrałem tego posta

ale nikt na niego nie odpisywał wiec go zostawiłem, a tak przy okazji to czy w tej grze jest możliwość tworzenia własnej postaci ? bo słyszałem że tak a ja mam japońską wersje i za nic w świecie nie mogę połapać się w tych Krzakach xD.
QUOTE(maDeNTi @ 7 02 2007, 15:21)

Tak znalazłem to niedługo po tym jak nabazgrałem tego posta

ale nikt na niego nie odpisywał wiec go zostawiłem, a tak przy okazji to czy w tej grze jest możliwość tworzenia własnej postaci ? bo słyszałem że tak a ja mam japońską wersje i za nic w świecie nie mogę połapać się w tych Krzakach xD.
Nie można tworzyć wizualnie nowych zawodników. Mozna jedynie tym co są dawać przedmioty o czym pisałem wyżej.
Kod na ssj4 Goku lv.160 (bez spacji wpisujemy)
MZSb eXb@ buOq Gt#L IWxs #Lsa ?cdL Zmyl
Ktoś wie co odblokowuje się jak konsola wykryje save z 1 części Tenkaichi?
maDeNTi
12 02 2007, 14:04
QUOTE(TasTer @ 11 02 2007, 17:11)

Ktoś wie co odblokowuje się jak konsola wykryje save z 1 części Tenkaichi?

Gdzieś to czytałem

. . .
z tego co mi wiadomo to za to dostaje się kase jakies 100 000 albo 100 000 000 czy coś w tym stylu, nie pamietam ile w każdym bądz razie to działa tylko 1 raz.
Kazuya25
28 07 2007, 18:14
Według mnie Dragonball Z Budukai Tenkaichi 2 jest najlepszą czescią serii DB jaka jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.