Po kolei - NOMINOWANI - kto nominował i krotki opis, badz link do strony w przypadku dluzszej dyskusji:
Rotfliczek, SNi, CzarujacyCzarus - Mithos
: Osoba ta posluguje sie falszywymi danymi osobowymi (falszywe imie + nazwisko + adres). Podaje caly czas ten sam numer konta (Inteligo). Dzieki Mithos koles dostal już 1000 zl grzywny i 190 zl za koszty sadowe.NICE
użytkownik Esgram z allegro.pl - Przemski:odradzam zakup szczególnie poza aukcją
BigG - Cerb: do poczytania na stronie 4
spn_sosnowiec - Yuki: 6 strona
lukas368 - weronix:ucieklo mi to gdzies
allegry@interia.pl Paweł Jankowski ul.Mickiewicza 5a/7 Ruda Śląska - Jarxxx:bierze kase i nie wysyła gier
underdog, Szymon Mitulski - podwójna nominacja: Pesior, kempa:fragmenty problemów
master_PL / Rivel PL - nigdy bym się nie spodziewał, ze się tu znajdzie, ale potrójna nominacja mówi sama za siebie: ashka, MasterShake, Diabeu : czasami nawet miesięczne opóźnienia w wysyłaniu gry...
Grzegorz Kąkol,ul. Szwajcarska 8\6,Lublin 20-861,woj. Lubelskie,
mBank 23 1140 2004 0000 3302 4385 7123
okinamatoro@gmail.com,gg 9475601 - Di: zamiast PSP były magazyny NEO
xbox360fan
Krzysztof Grudziński
Stabłowicka 30
54-058 Wrocław
krzysiek_grudzinski@amorki.pl
501294789 - CichyBob: W aukcji wyraźnie piszę, że jest możliwość wpłaty na konto, a później się bez szczelnie wypiera, że nic takiego nie było i nie ma konto w banku. Dodatkowo znacznie zawyża koszt wysyłki. Bo za pobraniem priorytetem kosztuje 13zł, a u niego dziwnym trafem wynosi ona 21zł. Wysyła towar bez zgody (w sumie głupio zrobiłem bo mogłem nie odebrać, ale mówi się trudno). Na koniec chciałbym dodać, że towar jest nie zgodny z opisem. Miał być nowy, a dostałem używany i z widocznymi śladami eksploatacji.
mucika - ashka: gry w opisie mają stan bardzo dobry, w realu wiszą gdzieś między dostatecznym a dobrym.
Rotfliczek, SNi, CzarujacyCzarus - Mithos
: Osoba ta posluguje sie falszywymi danymi osobowymi (falszywe imie + nazwisko + adres). Podaje caly czas ten sam numer konta (Inteligo). Dzieki Mithos koles dostal już 1000 zl grzywny i 190 zl za koszty sadowe.NICE
użytkownik Esgram z allegro.pl - Przemski:odradzam zakup szczególnie poza aukcją
BigG - Cerb: do poczytania na stronie 4
spn_sosnowiec - Yuki: 6 strona
lukas368 - weronix:ucieklo mi to gdzies
allegry@interia.pl Paweł Jankowski ul.Mickiewicza 5a/7 Ruda Śląska - Jarxxx:bierze kase i nie wysyła gier
underdog, Szymon Mitulski - podwójna nominacja: Pesior, kempa:fragmenty problemów
master_PL / Rivel PL - nigdy bym się nie spodziewał, ze się tu znajdzie, ale potrójna nominacja mówi sama za siebie: ashka, MasterShake, Diabeu : czasami nawet miesięczne opóźnienia w wysyłaniu gry...
Grzegorz Kąkol,ul. Szwajcarska 8\6,Lublin 20-861,woj. Lubelskie,
mBank 23 1140 2004 0000 3302 4385 7123
okinamatoro@gmail.com,gg 9475601 - Di: zamiast PSP były magazyny NEO
xbox360fan
Krzysztof Grudziński
Stabłowicka 30
54-058 Wrocław
krzysiek_grudzinski@amorki.pl
501294789 - CichyBob: W aukcji wyraźnie piszę, że jest możliwość wpłaty na konto, a później się bez szczelnie wypiera, że nic takiego nie było i nie ma konto w banku. Dodatkowo znacznie zawyża koszt wysyłki. Bo za pobraniem priorytetem kosztuje 13zł, a u niego dziwnym trafem wynosi ona 21zł. Wysyła towar bez zgody (w sumie głupio zrobiłem bo mogłem nie odebrać, ale mówi się trudno). Na koniec chciałbym dodać, że towar jest nie zgodny z opisem. Miał być nowy, a dostałem używany i z widocznymi śladami eksploatacji.
mucika - ashka: gry w opisie mają stan bardzo dobry, w realu wiszą gdzieś między dostatecznym a dobrym.
W związku z powtarzającymi się ostatnio przekrętami na forum PE w temacie "Pchli targ", proponuję utworzyć czarną listę osób z którymi nie należy robić jakichkolwiek interesów.
W dziale "Skomentuj swojego kontrahenta" można również to zrobić, tyle że wyszukanie danego "typa" zajmuje trochę czasu.
Mam nadzieję że moderatorzy podejdą do tematu poważnie, bo zaczyna się robić nieciekawie i kilku nieodpowiedzialnych szczyli próbuje zarobić na uczciwości większości userów forum.
Wydaje mi się że złodziejstwo powinno się piętnować, szczególnie że do niedawna wymianę czy kupno można było robić na pchlim targu bez żadnych obaw. Teraz już nie.
STOP OSZUSTOM!