Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Uwaga oszuści ! - nie rób z nimi interesów
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
underdog
QUOTE(Pesior @ 15 02 2007, 16:02) *

1. Od momentu wysłania gry nie otrzymałem od Ciebie żadnej wiadomości.
2. Pisałem parę razy pytając się czy gra już dotarła, zero odpowiedzi.
Więc nie zmyślaj. Chciałeś kasę zwrócić... no pewnie, bo napisałem tutaj o wszystkim to teraz trzeba się jakoś tłumaczyć, żałosne...

kur... czy Ty jestes aż tak niedorozw......nic nie pisales nie tlumacze sie tylko bronie swojego dobrego imienia idoto. Pozegnaj sie z kasa. laugh.gif
MichAelis
Broni sie swojego imienia w nieco inny sposob, na pewno nie obrazajac sie.

Wyslal do Ciebie paczke, Ty jej nie odebrales. Sprawa dla mnie jest prosta(z tego co tutaj czytam)
Pesior
QUOTE(underdog @ 16 02 2007, 16:26) *

QUOTE(Pesior @ 15 02 2007, 16:02) *

1. Od momentu wysłania gry nie otrzymałem od Ciebie żadnej wiadomości.
2. Pisałem parę razy pytając się czy gra już dotarła, zero odpowiedzi.
Więc nie zmyślaj. Chciałeś kasę zwrócić... no pewnie, bo napisałem tutaj o wszystkim to teraz trzeba się jakoś tłumaczyć, żałosne...

kur... czy Ty jestes aż tak niedorozw......nic nie pisales nie tlumacze sie tylko bronie swojego dobrego imienia idoto. Pozegnaj sie z kasa. laugh.gif

2 lub 3 razy pisałem, a to nie jest "nic". Sam się tylko ośmieszasz.
Mithos
QUOTE(wortigern @ 15 02 2007, 16:13) *

czyli jesli podam nie pasujace dane do numeru rachunku przelew zostanie opozniony, (?) wynika z tego ze w takim przypadku powinienem byc o tym powiadomiony (e-mail, sms) ? jak jest w innych bankach?

O niczym nie zostaniesz powiadomiony bo wszystko robi sie automatycznie, a automat nie odrozni czy ktos wpisze jako dane Jan Kowalski z Krakowa czy tez Psi Dong z Budy, bo cala identyfikacja odbywa sie na podstawie numeru rachunku. Dla sprawdzenia puszczalem przelewy miedzy swoimi rachunkami podajac jako dane Kubus Puchatek, ul. Pluszowa, Misiowo 11-111. I oczywiscie przelew dotarl.
Albert Wesker
niestety, musze tutaj wpisac uzytkownika STABIK

przed swietami umowilismy sie na wymiane gier na x360, moja gre wyslalem juz przed swietami, jego przesylki nie dostalem do dzis... na gg mowil ze wyslal ale wrocila bo costam (oczywista bzdura, pracuje od lat na poczcie i wiem jak sie odbywaja zwroty), mowil ze wysle zaraz po swietach, nic nie doszlo (a ze poczta dochodzi swiadczy przesylka od Funkoramy)... chetnie wykasuje tego posta albo zedytuje jak przesylka dojdzie ale poki co...
ping
sprawdź jeszcze jego gamercarda czy szpila w grę która miała zostać do Ciebie wysłana.
Albert Wesker
a znasz jego gamertag? w profilu nie ma wpisanego
Mithos
Moze do was poczta chodzi, bo u mnie nie (Wawa). Zwrotki nie przychodza, nie da sie skompletowac akt.

Nie wspominajac juz o tym, ze wczoraj minely 3 tygodnie od czasu jak zlozylem na poczie reklamacje i do dzisiaj zero odzewu.
Albert Wesker
przesylka doszla ale co sie nawalczylem i naprodukowalem... chyba dopiero interwencja tutaj pomogla
MasterShake
master_PL - zdecydowanie odradzam z nim jakiekolwiek interesy, 3 tydzień czekam na gre, twierdzi ze nie ma zadnego potwierdzenia wysylki a mial wyslac priorytetem poleconym. Oczywiscie tego nie zrobil bo szkoda mu bylo pieniedzy na wysylke a teraz biedactwo nie ma czasu pofatygowac sie na poczte cokolwiek wyjasnic. Jak dla mnie - trzymac sie od typa z daleka
wjehu
Uważajcie na tego szmatławca . Wyrolował mnie na spora sumę i chętnie bym go zabił albo chociaż ryj oszpecił za to co zrobił icon_evil.gif

Grzegorz Kąkol
ul. Szwajcarska 8\6
Lublin 20-861
woj. Lubelskie

mBank 23 1140 2004 0000 3302 4385 7123

okinamatoro@gmail.com

gg 9475601
Di
wiki20023@op.pl
Jak znajdę gdzieś dane adresowe to wrzucę je tutaj.

Kupiłem od tego kolesia w grudniu PSP za 800 złotych na Allegro. W paczce przyszły podarte stare numery Neo+ :/ Umówiliśmy wszystko mailowo, zalicytowałem, a z Allegro nie przyszła wiadomość, że aukcja została usunięta przez pracownika A. -_- Gdybym wiedział o tym, nie przyjąłbym paczki.
Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, prokuratura orzekła zwrot kasy i jutro idę ją odebrać na policji :)
Lipa
CYTAT(wjehu @ 23 05 2007, 19:18) *
Uważajcie na tego szmatławca . Wyrolował mnie na spora sumę i chętnie bym go zabił albo chociaż ryj oszpecił za to co zrobił icon_evil.gif

Grzegorz Kąkol
ul. Szwajcarska 8\6
Lublin 20-861
woj. Lubelskie

mBank 23 1140 2004 0000 3302 4385 7123

okinamatoro@gmail.com

gg 9475601

Ma jakiś nick na forum ?
Mithos
CYTAT(wjehu @ 23 05 2007, 19:18) *

Zglos na policje to DZIAŁA. A cala sztuka konczy sie na dwoch wizytach na komisariacie (albo jednej). Juz tu jeden koles z forum dostal wyrok za przekrety.
Prince_Hellsing
Ja mam pytanie ale nie chodzi tu o forum smile.gif Zamówiłem w pewnym sklepie internetowym produkt o łącznej wartości 30zł i wpłaciłem dwa tygodnie temu na konto sklepu. Ogólnie sklep wydawał się wiarygodny, lecz od dwóch tygodni nie mam żadnego potwierdzenia. Mam 17 lat i czy mogę sam się zgłosić na policję czy z rodzicem? I czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy? Wiem, że jest to mała suma, ale sam ją zarobiłem i nie pozwolę, żeby ktoś od tak mnie okradł.
Danilo1972
W jakim sklepie?
Prince_Hellsing
http://www.perfumy-fm.pl/sklep/index.php Wygląda na wiarygodny, znajoma mojej siostry jest tam konsultantką.
Play3rrr
To może poproś siore żeby pogadała z qumpela i sie dowiedziała co i jak ?? huh.gif
Prince_Hellsing
Ale ona się za dobrze z nią nie widzi confused.gif Nie wiem, napisałem im maila, że jak nie zobaczę perfum albo pieniędzy spowrotem na koncie do 1 czerwca to idę na policję. Zobaczymy czy coś odpiszą.
MasterShake
idąc na policję złożyć doniesienie co jest mi potrzebne jako dowód, czy archiwum z gg styknie jako rodzaj umowy ?
Prince_Hellsing
Podpisuję się pod tym pytaniem. A jeżeli chodzi o mój problem to co mi jest potrzebne na policji? Dostałem od nich w sumie 1 maila, że wyślą produkt 19 maja i nie wysłali. Wszytskie ich dane też mam, nuemr konta, itp. To wszystko wystarczy na policji?

P.S.
Właśnie sprawdziłem ich stronę i co zobaczyłem :| !! Ogólnie kilka dni temu napisałem recenzję perfum które zamówiłem, że to oszuści, żeby u nich nie kupować. I dałem 1 gwiazdkę na 5 możliwych. Dzisiaj patrzę, a te ****** zmienili mój komentarz na: Produkt super. Obsługa sklepu rewelacyjna". I zmienili na 5 gwiazdek. Mam już wszytsko wydrukowane. Idę na policję. Mam od nich dwa miale, potwierdzenie wpłaty i wydruk ich strony z moim zamówieniem. To wystarczy?

P.S. 2
Czy mam szansę odzyskać jakies odszkodowanie?
Mithos
Dajcie wszystko co macie : wydruki rozmow z gg, dane kontaktowe do kolesia, numer konta na jakie byl zrobiony przelew itp. itd., mozecie tez odrecznie opisac cala sytuacje. I juz. Mozna zlozyc to bezposrednio do prokuratora w biurze podawczym.
MasterShake
a nie wystarczy na zwykly posterunek? Ten mam duuuużo blizej chaty
Mithos
Wystarczy tylko nie daj sie splawic. I wez sobie potwierdzenie przyjecia zgloszenia. Policjanci czesto ce(pipi)a sie w tym, ze : 1. nie wiedza o co chodzi, 2. nie maja wiedzy, 3. nie chce im sie. 4. maja tyle na glowie, ze osoba z kolejnym zgloszeniem jest niczym intruz. Wiec badz swiadom swoich praw i tego co chcesz tam zalatwic smile.gif
MasterShake
głównie liczę na to że osobą przyjmującą to będzie znajoma z LO, wtedy z niczym problemu nie bedzie ;]. Ale czasau brak żeby sie przejsc ostatnio ;f. W sobote pewnie dopiero sie wybiore
Prince_Hellsing
Ja dałem tym oszustom czas do 1 czerwca, jeżeli nie zobaczę perfum albo kasy do 1 czerwca to idę na policję. A szybko się nie dam spławić.
McDriv3r
Sorka ze tak nie do konca BTW ale uwazajcie na tego goscia

http://www.allegro.pl/item197800087_katra_...a_w_polsce.html

Sprzedaje niby karty 512 mb ale tak naprawde sa to 64 mb

Do adminow:
Przepraszam za link ale musialem pokazac oszukana aukcje.
Di
O ja, gość nawet nie postarał się o zakrycie czymś na zdjęciach napisu 64MB.
McDriv3r
Rozwala mnie opis aukcji

"witam....was alegrowicze ??????To jest pierwsza karta na rynki PL nie sadze ze kupisz gdzie indziej spiesz sie jest tylko pare sztuk.pszy zakupe wienkszej zanizam cene to dotyczy klijetów ktuzy maja sklepy itp wystawima rachunki i gwarancje !!!!!"
Di
W końcu to KATRA PAMIĘCI, no nie? ;)
Pesior
Myślę, że jego chwyt miał polegać na tym, że 64 megabajty to 512 megabitów i pewnie tak się będzie ewentualnie tłumaczyć.
Halcos
No ale gość napisał 512 MB, a duża litera B oznacza bajty. Gdyby napisał 512 Mb (małe b) to może i miałby coś do powiedzenia, ale w tej sytuacji można go ścignąć.
MaciejPŃ
zapytałem go o to, mówi że karty są 512, ale nie robił nowego zdjęcia, że może mi dać numery do kupujących i go sprawdze itp.
Musti
Co do banowania oszustów to ja mówie że lepiej nie!
Wtedy gość nie będzie robił nowych kont tylko używaj jednego czy kilku ale tych samych
Wtedy jest szansa że nie będzie robił nowych.
Zawsze można się wykręcić "już ktoś kupił/sprzedał sorry ale kto pierwszy ten lepszy" jak sie z nim handluje i się dowiedziałeś/aś że jest oszustem

master_PL
Witam. 4 czerwca kupiłem bez ceny minimalnej grę na konsolę PSP Syphon Filter Dark Mirror za 22,50. Po skończonej licytacji, sprzedający napisał do mnie, że jego gra uległa uszkodzeniu..Pomyslałem sobie, trudno..Ale nagle 14 lipca widze TĄ SAMĄ GRĘ, to samo zdjęcie i tego samego sprzedawcę..Ewidentnie mnie oszukał, że płytka się uszkodziła, ale to bylo kłamstwo..Co mam zrobić??
Prince_Hellsing
Okłamał Cię... Raczej nic nie możesz zrobić. Zachował się nie fair bo nie chciał sprzedać Ci gry tak tanio. Liczył na większą sumę. Ale oszustwem bym tego nie nazwał... Nie opłacało się mu sprzedać gry którą kupił za powiedzmy 120zł sprzedać za 22,50. Nie chciał stracić kasy dlatego Cię okłamał.
LOKI7777
pisz do allegro i do goscia, a potem mozesz pojsc do sadu,kilka takich spraw juz bylo
Prince_Hellsing
To za kłamstwo można sprawę wytoczyć?
Mithos
A dokladnie to ile tych spraw bylo i jak sie zakonczyly ? smile.gif
LOKI7777
nie za klamstwo a odstapienie od umowy, byl:samochod(w ilosci kilka sztuk), motorowka i pewnie jeszcze pare innych rzeczy(o telefoniki byly;) wsi wygrane lub zakonczone przez sprzedawce polubownie
Prince_Hellsing
O mój Boże... No to sprzęty za dziesiątki tysięcy złotych, ale nie gra za 20zł... Zresztą nawet go nie oszukał... Żeby ktoś robił aferę za to, że nie sprzedał gry za 20zł. Po prostu śmiać mi się chce...
Danilo1972
CYTAT(Prince_Hellsing @ 15 07 2007, 13:29) *
Po prostu śmiać mi się chce...

Zobaczymy jak ktoś Ciebie zrobi w ch..a, czy wtedy będzie Ci do śmiechu.
Dokonując transakcji na allegro, zawierasz umowę cywilno-prawną i masz obowiązek się z niej wywiązać.
Nieważne czy kupiłeś/sprzedałeś przedmiot za zeta, czy za 100tys.
Umowa to umowa i ja również bym nie odpuścił.
Nie chciał sprzedawać za 20zł, to mógł sobie zrobić cenę minimalną i dla przyzwoitości, mógł nie wystawiać gry drugi raz.
master_PL
CYTAT(Danilo1972 @ 15 07 2007, 13:44) *
CYTAT(Prince_Hellsing @ 15 07 2007, 13:29) *
Po prostu śmiać mi się chce...

Zobaczymy jak ktoś Ciebie zrobi w ch..a, czy wtedy będzie Ci do śmiechu.
Dokonując transakcji na allegro, zawierasz umowę cywilno-prawną i masz obowiązek się z niej wywiązać.
Nieważne czy kupiłeś/sprzedałeś przedmiot za zeta, czy za 100tys.
Umowa to umowa i ja również bym nie odpuścił.
Nie chciał sprzedawać za 20zł, to mógł sobie zrobić cenę minimalną i dla przyzwoitości, mógł nie wystawiać gry drugi raz.

Dokładnie. Od tego jest BCM..Napisałem do All....i jestem ciekaw co mi odpiszą..Jeszcze gość chamsko skłamał że to jest inna gra jego klegi, ale to było nawet to samo zdjęcie dry.gif
Prince_Hellsing
Śmiać mi się chce z prównania gry za 20zł do kilku samochodów albo do motorówki wink.gif
Napisałem przecież, że gość się chamsko i nie fair zachował.
Ja tam się nie mieszam, bo nie byłem nigdy w takiej sytuacji.
Mithos
CYTAT(LOKI7777 @ 15 07 2007, 13:21) *
nie za klamstwo a odstapienie od umowy, byl:samochod(w ilosci kilka sztuk), motorowka i pewnie jeszcze pare innych rzeczy(o telefoniki byly;) wsi wygrane lub zakonczone przez sprzedawce polubownie

Polubowanie ? Zwlaszcza ta naglosniona przez media aukcja z samochodem, ktora skonczyla sie w sadzie (zreszta ktos wie jak sie to ostatecznie skonczylo ?). Powodzenia z dochodzeniam na drodze cywilnej roszczenia wartosci 20 zl. Koszty (dojazdu itp.) wyjda kilkaset razy wieksze. Wszystko ma swoja granice oplacalnosci, a jesli pozwany zamieszkuje w innym miescie to ta granica jest na pewno wyzsza niz 20 PLN (czy nawet kilkaset PLN).

Poza tym ja bym chcial usylyszec/przeczytac konkretne wyroki, a nie ze "gdzies tam bylo cos z samochodem czy motorowka". To sa takie urban legends (takie same jak to ze policja wchodzi do zwyklych obywateli i zabiera komputery za mp3), ktos cos uslyszal ale nie potrafi powiedziec nic konkretnego.
master_PL
Dostałem taką odpowiedź: Przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. W odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, że wraz z zakończeniem aukcji pomiędzy Panem a Kupującym została zawarta wiążąca umowa kupna - sprzedaży. Pragnę przypomnieć, że Allegro nie jest stroną zawieranych umów i nie ingeruje w nieporozumienia transakcyjne. Tym samym wszelkie problemy związane z zawartą umową powinny być rozstrzygane pomiędzy Kontrahentami. confused.gif
Bojan_Zaw
Allegro ci nie pomoże confused.gif Chyba, że ty byś wpłacił kasę, a koleś by ci nie wysłał przedmiotu, to wtedy by pomogli. Jak nie załatwisz tego z kolesiem to idź na policję, bo co innego ci zostaje confused.gif
banny
http://www.allegro.pl/item216776788_nowa_p..._promocji_.html

daje reke ze to oszust ;[
Bojan_Zaw
Może i nie oszust, ale znajdź mi naiwniaka, który kupiłby przedmiot za 1500zł przy wpłacie na konto od kolesia który ma 0 komentarzy smile.gif
Ryo-San
w takich wypadkach nie pozostaje nic innego jak zapytac sie kolesia czy istnieje mozliwosc odbioru osobistego - jezeli sie zgodzi to wala byc nie moze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.