Ken Marinaris
1 04 2008, 17:16
Nie chce tu nikogo faworyzowac,ale uwazam ,ze eBay goruje tu nad Allegro bardzo! Otoz kupilem od jednego goscia PS3,zaplacilem przez PayPal ,ale niestety nie odpowiadal na maile.Poprosilem EBay o jego dane,dostalem nawet nr telefonu.Jak sie okazalo telefon byl nierozpoznawalny. Napisalem wiec maila do eBaya i PAyPala i wyjasnilem cala sytuacje. Okazalo sie,ze nie bylem jedynym nabranym.Gosc mial ponad 1400 pozyt. opinii,wiec myslalem ,ze jest godny zaufania(wczesniej handlowal glownie jakimis perfumami) Po paru tygodniach odzyskalem cala niemal kase( 426 z 430 funtow jakie zaplacilem)
KUPUJACY jets zawsze chroniony na eBayu do jakiejs sumy,a PayPal ma bezposrednie dane sprzedajacego,w tym takze jego konto bankowe etc..mie ma wiec ganiania za policja i glowienia sie jak kase odzyskac.(chyba,ze nie korzysta sie z PayPala,czego eBay nie zaleca,wtedy byloby juz na pewno trudniej)
raven_raven
2 04 2008, 14:29
Oto nomicja ode mnie, dla użytkownika
kretunio
na allegro: empeero
gg: 5527452
Adresu, imienia i nazwiska nie podam, nie wiem czy wolno.
Robiłem z nim dwie transakcje: sprzedaż i potem wymiana. Sprzedaż nastąpiła wcześniej, po dniu dogadaliśmy się na wymianę. Jako, że miałem już siano na koncie za sprzedaną mu grę, wysyłałem mu razem trzy gry (jedna sprzedana i dwie na wymianę). W zamian za pierwszą grę (Gran Turismo 4) miałem otrzymać Soul Calibur III, za drugą (GTA VCS) Swap Magic 3.6. Gry od razu wysłałem, wszystko spoko, a tu nagle koleś, gdy gry do niego doszły, stwierdza, że się rozmyślił i już mi nie da Swap Magica.
O_o
Zanim powiedział, że mi odeśle tę grę tak jak przyszła, próbował mi przez długi czas wcisnąć 4 starocie. Poważnie sie bałem, czy jeszcze to GTA ujrze, szczególnie, że po tej rozmowie kontakt się urwał na kilka dni (mogę zrozumieć, że remont (tak twierdził kretunio) czy coś tam, ale ja zawsze w sytuacjach awaryjnych podaje nr telefonu, klient najwazniejszy, w końcu mi płaci. Zresztą sam wtedy trafiłem do szpitala na dwa dni i jakoś udało mi się przez rodzinę wysłać gry). Po kilku dniach dręczenia na gg w końcu się odezwał, że wyśle te gry. I po stwierdzeniu, że wysłał, dał mi skan kwitka. Wszystko fajnie, ale na kwitku nie było pieczątki priorytet (a obaj mieliśmy wysłać priorytetem, ja umowy dotrzymałem). Po pytaniu, czy priorytet był, napisał, że tak, pieczątka jest na kopercie. Koperta z moimi grami szła prawie tydzień, priorytetu nie było.
GTA na szczęscie wróciło nietknięte, ale Soul Calibur III ma wiele poważnych głebokich rys (na pytanie o stan SCIII padła odpowiedź, że rysy owszem, są, ale nie są głębokie). Takie japy, że nie wiem, jak ta gra działa...
Na szczęście nic oprócz zszarganych nerwów dzięki połączonej wysyłce nie straciłem.
Do dziś prosze o wystawienie mi komentarza. Czekać mi się nie chce, ja ocenie w tym czasie kretunia.
Podsumowując:
-zmienia zdanie w połowie wymiany, próbuje wcisnąć jakich chłam w to miejsce
-wysyła zwykłym, mimo zapewnien, że wyśle priorytetem (następnie jeszcze kłamie, że poszło prio)
-gra zamiast mieć drobne rysy ma japy na pół płyty
-beznadziejny kontakt
maciucha
10 04 2008, 11:10
Nie rozumiem czemu user Disturbed13 któy naciął juz kilka ludzi (w tym cichego i mnie) dalej hula se po forum. Dostałem od niego PMke ze chce zamienic jego Saints Row + 100zl za moj dysk do 360'tki. Ja dobrze oszusta pamietam ale niektórzy zapewne nie...
Danilo1972
10 04 2008, 11:19
CYTAT(maciucha @ 10 04 2008, 12:10)

Nie rozumiem czemu user Disturbed13 któy naciął juz kilka ludzi (w tym cichego i mnie) dalej hula se po forum. Dostałem od niego PMke ze chce zamienic jego Saints Row + 100zl za moj dysk do 360'tki. Ja dobrze oszusta pamietam ale niektózy zapewne nie...
Konto zawieszone - tyle mogę zrobić.
mozna by takim oszustom dac speciana range/grupe - OSZUST na czerwono
Bojan_Zaw
10 04 2008, 18:33
Nie chciałem, ale muszę...
Kiedyś doszło do dealu między mną a cieslim. Ja mu wysłałem Orange Boxa, a on miał wysłać Gearsy+Kameo. Gearsy przysłał, ale w paczce nie było Kameo

No więc powiedział, że wyśle w przyszłym tygodniu. Ten przyszły tydzień jest do dziś... (liczcie jakieś 1,5 m-ca) O ile mi wiadomo, tydzień ma 7 dni

Tydzień temu napisał: "kameo wyslane". Chyba jakoś nie bardzo, bo paczki dalej nie mam. Napisał to, żebym się odczepił? O_o Dzisiaj poprosiłem go o skan potwierdzenia nadania listu/paczki, ale nie raczył mi odpisać. Do interpretacji własnej...
Mam nadzieję, że ktoś z nim zrobi porządek

Jeśli jednak paczka dojdzie, poproszę o usunięcie tego posta, a jeśli nie dojdzie, to wystawiam minusa i poproszę o banicję dla kolegi.
Ciezko sie z nim dogadac, ja na doplate czekalem jakies 2miechy, ale w koncu dostalem.
raven_raven
10 04 2008, 20:30
Pomysł z rangą oszust jest dobry, ale trzeba za każdym razie jakichś dowodów, nie mozna by tak z du.py przyznawać takich tang.
I może coś się da zrobić z kretuniem, mimo moich ocen on nadal próbuję z innymi dokonywać zakupów/sprzedaży.
Ciesli wysylal do mnie gre ponad miesiac , ciagle jakies tlumaczenia ze mama sie pomylila i gra wrocila do niego spowrotem ( btw. to mama wyslala na swoj wlasny adres ? ) . Po miesiacu interwencji z mojej strony w koncu gra doszla do mnie
ramalash
13 04 2008, 11:13
Ja tez mam problem z Ciesli czekam ponad 2 tygodnie na Orange Box-a. I napisał mi że mama wysłała zwykłym a nie priorytetem. Ogolnie jakas kpina jest z nim i ciężki kontakt. I to wytłumaczenie z mamą jakby miał 13 lat i nie mógł sam pójść na poczte...
Bojan_Zaw
13 04 2008, 12:07
CYTAT(ramalash @ 13 04 2008, 12:13)

Ja tez mam problem z Ciesli czekam ponad 2 tygodnie na Orange Box-a. I napisał mi że mama wysłała zwykłym a nie priorytetem. Ogolnie jakas kpina jest z nim i ciężki kontakt. I to wytłumaczenie z mamą jakby miał 13 lat i nie mógł sam pójść na poczte...
Mama... Miałem z nim to samo -.-' W piątek mi napisał, że da jutro (sobota) fotkę potwierdzenia nadania. Napisałem do niego i brak odzewu. Chłopak sobie jaja robi na tym PT i powinien dawno bana zarobić
MichAelis
13 04 2008, 15:42
To ja mam pytanie, czemu ciesli ma 6x + a zadnego minusa?
Jesli ma tak byc jak na allegro ze kazdy sie boi wystawic negatywa, to zapomnimy o rankingu i zostanie on skasowany. Radze przemyslec to co wszyscy robicie, bo narzekac widze umiecie i tylko krzyczycie zeby dawac bany. Czekam na minusy od tego pana.
Ten ranking nie jest po to, aby podnosił wam fejm tylko aby ostrzec, lub poinformowac ludzi. Jak ktos wysyla gre miesiac, wplaca pieniadze 2 to chodzby laske zrobil i gra by doszla to jest to ewidentny MINUS! Szczegolnie ze widze ze sprawa powtarza sie kilkakrotnie.
Mozna tutaj sprzedac calkiem niezle towar, nie placi sie prowizji i wiekszosc moich transakcji odbywala sie w 2-3 dni. Jesli chcecie sami zakopywac sie we wlasnym gownie to prosze bardzo, bo tak wlasnie robicie chroniac takich typkow.
Przyjrze sie dokladnie wszystkim takim sprawom, jesli nic sie nie zmieni to skasuje ranking i bedziecie leciec od nowa.
To nie jest allegro, tutaj nie ma odwetowcow. Po rozpatrzeniu sprawy, plusy i minusy moga zostac usuniete.
Bojan_Zaw
13 04 2008, 16:23
No to wystawiam minusa i mam to w (pipi)e, czy gra dojdzie czy nie.
Tez mam z nim podobny problem, kupilem od niego PGR3 Promo, otrzymal kase we wto, mial wyslac w SRO i nadal nie ma ... Jutro ma dac zdj potwierdzenia...
Michaelis przydalo by sie aby przy dopisywaniu + napisac ew jakies problemy z gosciem bo tak plus sie nalezy za tranzakcje ale gorzej bylo z jej finalizowaniem. W sumie dosc dlugo jest ten ranking moze trzeba by "zresetowac EXP"
Disturbed13 aka FreestylerMax aka snakeeater1989 aka FreestylerMax PL (epuls:
http://www.epuls.pl/profile_pictures_show_...?lngID=35291838 )

naciagacz - chcial by wyslac razem pada (wymiana przewo na bez) bo "nie jestesmy dziecmi" gdyz chcialem aby pierw on wyslal a potem ja, niby poszlo w czw ale nie dostalem, rano mial dac potwierdzenie ale nie dal czekam na jutroa od 15 - jesli nie ma oficialny
-
MichAelis
13 04 2008, 20:19
QUOTE(signap @ 13 04 2008, 20:25)

Tez mam z nim podobny problem, kupilem od niego PGR3 Promo, otrzymal kase we wto, mial wyslac w SRO i nadal nie ma ... Jutro ma dac zdj potwierdzenia...
Michaelis przydalo by sie aby przy dopisywaniu + napisac ew jakies problemy z gosciem bo tak plus sie nalezy za tranzakcje ale gorzej bylo z jej finalizowaniem. W sumie dosc dlugo jest ten ranking moze trzeba by "zresetowac EXP"

Z podliczaniem jest problem, a o dopisywaniu nie moze byc mowy. Nie chodzi ze ranking jest dlugo, to dobrze jest bardziej miarodajny, ale jak nadal bedzie tak jak jest to trzeba bedzie pomyslec.
Ryo-San
13 04 2008, 20:27
CYTAT(signap @ 10 04 2008, 17:54)

mozna by takim oszustom dac speciana range/grupe - OSZUST na czerwono
to nic nie da - zreszta tutaj trzeba rewolucyjnej zmiany - co z tego, ze kazdy z nas bedzie wiedzial, ze user o nicku XXXX jest oszustem - skoro ten w kilka sekund stworzy sobie nowy profil. Niestety przy zmiennym IP jestesmy bezsilni(od strony aministracyjnej). Kazde nawet namniejsze oszustwo trzeba zglaszac na policje i to jest chyba jedyne wyjscie aby wyeliminowac naciagaczy i zlodziei.
maciucha
17 04 2008, 16:34
Po raz kolejny przekonuje się o poje.banym systemie komentarzy na allegro. Gość o nicku berkaj kupił ode mnie Killzona na PSP, oczywiście nie zapałacił a na dodatek wystawił negatywa. Gdy do gościa zadzwoniłm powiedział że to ja miałem mu potwierdzić sprzedaż przedmiotu - CZUBEK
WSZYSTKIM RADZĘ WPISAĆ USERA O NICKU BERKAJ NA CZARNĄ LISTE...Ostrzegałem, żeby później nie było

.
Ostatnia ktos gadal z Ciesla? Koles zmienia opisy na gg ale nie raczy odpisywac na pytania - tydzien temu pisal ze zrobil scana nadania i zostawilem na na gg adres mail i nic nie doszlo przez 7 dni...
ramalash
22 04 2008, 14:00
Ja z nim wczoraj gadalem powiedzial ze kase zwroci.
jakos wcale nie odpowiada...
konstant
27 04 2008, 09:04
logan1 -
http://www.psxextreme.info/Zobacz-profil-m17257.htmlnick na allegro: ogix
Sprzedal mi V3 z wada - piszczenie (buczenie) klawiatury, jest to dosc czesta wada w tym telefonie.
loganik nic nie wspomnial o tej wadzie, mowiac ze telefon jest w 100% sprawny.
Gadalem z nim na GG, mowil, ze nic takiego nie wystepowalo, lub ze nie zwrocil uwagi, (taa, Poczta Polska winna, standard) ja zauwazylem to za pierwszym wlaczeniem telefonu.
Chcialem pojsc na kompromis, dogadac sie jakos, ale kontakt calkowicie sie urwal, wiec niestety musze zamiescic tu wpis.
Choc z drugiej strony nie nazwal bym go oszustem, bo poza ta wada wszystko bylo OK, ale niestety nie byl "fair" wobec mnie, wiec musze zamiescic ten wpis, przykro mi.
Uwazajcie na niego.
Ciesli - wali w ptaka, na poczatku pisal ze da potwierdzenie a ja juz ze 2tyg na nie czekam...
Bojan_Zaw
28 04 2008, 13:58
CYTAT(signap @ 28 04 2008, 08:37)

Ciesli - wali w ptaka, na poczatku pisal ze da potwierdzenie a ja juz ze 2tyg na nie czekam...
Ja 3 tygodnie...
Edit: KONTAKT! O_O
CYTAT
Ja
ale kameo dalej nie ma
Ja
kiedy masz zamiar to wyslac?
ciesli
(pipi) wiem
ciesli
wszystkim musze kase pozwracac przez moja głupote
ciesli
i nie wysłąnie piorytetem
ciesli
nie było mnie szmat czasu na gg
Ja
no jak (pipi)
Ja
widze jak zmieniasz opisy -.-'
ciesli
byłem góra 2 razy
ciesli
i to na chwile
Ja
n/c
Ja
czekam miesiac
Ja
i mialo byc nawet potwierdzenie nadania
Ja
ale poleciales w (pipi)a tylko po to zeby mnie uspokoic
Ja
a mnie takie cos jeszcze bardziej w(pipi)ia
ciesli
stary jak wysłałem do CIebie gearsy dostałes je odrazu
Ja
ekhm...
ciesli
bo wysłałem piortetytrem
Ja
od razu? xD
ciesli
no ile czekałes ??
Ja
2tyg to od razu?
ciesli
0_0
Ja
nie 0_0 tylko tak
Ja
wysylasz jutro?
ciesli
powiem tak : jesli do konca tygodnia nie dostaniesz ani paczki , ani przekazu , ani nie zwróce Ci kasy , (do piatku oczywiscie )mozesz mnie podac na policje wystawic moje dane na kazdym forum . Nie jestem oszustem nigdy nim nie byłem i nie mam zamiaru , popełniłem bład czasu nie cofne , wiem ze poniosłem juz konsekwencje po czesci (z(pipi)ana reputacja na maxa ) z tym sie juz pogodziłem )
Ja
oj na forach to na pewno
Ja
ale zeby isc na policje to nie mam czasu
ciesli
wiem tylko 1 ze sobie c(pipi) reputacje popsułem
ciesli
przez takie (pipi)
ciesli
spytaj katany , tytek z forum
ciesli
wymieniałem sie z nimi konsolami w ciemno
ciesli
zresztą pozostałe plusy tez nie sa z byle czego
Ja
tja
identyk
"powiem tak : jesli do konca tygodnia nie dostaniesz ani paczki , ani przekazu , ani nie zwróce Ci kasy , (do piatku oczywiscie )mozesz mnie podac na policje wystawic moje dane na kazdym forum . Nie jestem oszustem nigdy nim nie byłem i nie mam zamiaru , popełniłem bład czasu nie cofne , wiem ze poniosłem juz konsekwencje po czesci (z(pipi)ana reputacja na maxa ) z tym sie juz pogodziłem )"
tez to dostalem

jesli dzis nie przyjdzie powinienem dostac kase
Bojan_Zaw
5 05 2008, 11:12
CYTAT(signap @ 5 05 2008, 09:49)

tez to dostalem

jesli dzis nie przyjdzie powinienem dostac kase
Ramalash też xD W sumie dzisiaj poczta pracuje, więc jak nie dostanę, to wystawię kolejnego minusa lub zwrócę się do władzy, żeby go zbanowała
ramalash
13 05 2008, 13:27
Doszła paczka od Cieśli
po grubo ponad miesiącu podobno wysłał 31.03.08 ale dziwnym trafem na liscie jest stempel z data 09.05.08r
B. prosiłbym jakiegoś admina o wpisanie jego pseudonimu i gadu gadu na 1 strone
Bojan_Zaw
13 05 2008, 13:50
Ja bym prosił o całkowite ujawnienie danych, bo nick można zawsze zmienić. Widzę też, ze pan ciesli przegląda sobie ten temat, więc tak tutaj do niego napiszę: Jeśli nie dostanę gry jak ramalash, to przejdę się w piątek na komisariat.
ramalash - a co to bylo? Gra za 30zl czy moze cos za 80zl?
ramalash
13 05 2008, 19:36
coś pomiędzy ale nie chodzi o wartość gry tylko o to w jaki sposób było to załatwione napisał mi 31 marca ze wysłał a stempel na kopercie jest 9 maja.
MichAelis
14 05 2008, 22:43
okej dajcie imie i nazwisko
czy wszyscy poszkodowani zgadzaja sie na bana dla niego?
Bojan_Zaw
15 05 2008, 17:17
Bartosz Cieślak
Ja się zgadzam jak najbardziej ^^
ja czekam z poltora tygodnia na przelew 20zl... co za nub a na gg wchodzi, siedzie na zw, zostawam wiadomosci to on nie raczy nawet odpisac... zapewnie te moje 20zl woli przeznaczyc na nowa zbroje w jakims tam shicie MMO
Bojan_Zaw
15 05 2008, 19:46
Mnie to już zablokował na GG O_o
ramalash
16 05 2008, 11:55
Też sie zgadzam na bana
Bojan_Zaw
17 05 2008, 12:20
Jeśli bym chciał iść na policję w tej sprawie, to co miałbym im powiedzieć? Jakoś nie potrafię nic wymyślić. Zniszczę mu życie przez 20zł

Będzie miał nauczkę ^^
jak to co powiedzieć? Opisać zajście

Powiedz że oszukał Cię interauta na taką i taką kwotę, w takich i takich okolicznościach o takich i takich danych.
Bojan_Zaw
19 05 2008, 18:08
Oho! Ciesli wpłacił kasę na moje konto i nawet dał mi fotkę potwierdzenia!!111one Oczywiście kasa jeszcze nie doszła, ale może jutro już będzie...
Edit:
Kasa już jest na koncie!

Ale i tak zdania nie zmienię i chciałbym by go zbanowano, żeby nie wykręcał innym takich numerów.
LukaszM
22 05 2008, 11:15
Ta sprawa dotyczy sprzedawcy ze znanego serwisu aukcyjnego. Nick "
DEEJAYAIKON".
Kupiłem u niego gre na psp Midway Arcade Treasures. Po otworzeniu przesyłki przeraziłem się stanem płyty
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...68fc0ded8d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f718fcb3eb.html Gra oczywiście nie chodzi.
Wysłałem do nigo następującą wiadomość:
"Witam
Nie dostałem odpowiedzi od Pana na ostatnią wiadomość, nie wiem czy doszła. Więc ponawiam.
Gra nosi widoczne ślady pobrudzenia klejem po stronie służacej do odczytu danych. Widać, że ktoś w nieudolny sposób starał się skleić obudowę płyty.
Pańskie słowa "Proszę Pana obudowa jest z kleju ale jeżeli Panu wiadomo jest to wada gier do PSP można sprawdzić na forach o PSP"
Ja użytkuję PSP od 3 lat i pierwszy raz trafiłem na tak zniszczoną płytę, konsola nie jest w stanie odczytać danych na niej zawartych.
W załącznikach przesyłam zdjęcia tej płyty. Jak widać nie tylko obudowa jest poklejona."
W odpowiedzi otrzymałem:
"Po pierwsze strona służaca do odczytu nie jest zabrudzona klejem i proszę mi tu nie wciskać ciemnoty poklejona jest tylko i wyłącznie obudowa"
Jestem zmuszony przestrzec innych przed tym użytkownikiem, jak widać pomimo tylu pozytywnych komentarzy sprzedający może nas oszukać.
Wystawiłem przed chwilą komentarz negatywny, ciekawe jaki dostanę w odwecie.
MichAelis
22 05 2008, 23:34
Masakra po prostu :| u mnie juz ma czarna liste
kase mialem miec od ciesli gdzies tak wto/sro dzis mamy sob i nadal jej brak... curfa co za typ...........
Kroolik
27 05 2008, 12:39
Kude, powinno być coś na naszym forum by poniżej avatara wyświetlała się wiarygodność (ocena) delikwenta.
Nie wiem, coś ala komenty na Allegro. Bo tak wchodzę do tematu i skąd mam wiedzieć że pan X to oszust?
Do tego tematu zaglądają ludzie dopiero PO fakcie...
maciucha
27 05 2008, 12:46
CYTAT(_Kroolik_ @ 27 05 2008, 13:39)

Kude, powinno być coś na naszym forum by poniżej avatara wyświetlała się wiarygodność (ocena) delikwenta.
Nie wiem, coś ala komenty na Allegro. Bo tak wchodzę do tematu i skąd mam wiedzieć że pan X to oszust?
Do tego tematu zaglądają ludzie dopiero PO fakcie...
Panów oszustów za pierwszy przekręt powinno się od razu banować a ich nazwiska i dane podawać oficjalnie na forum. W ogóle to ranking pchlitargowiczów lezy i kwiczy od prawie 3 miechów....
Danilo1972
27 05 2008, 13:09
CYTAT
W ogóle to ranking pchlitargowiczów lezy i kwiczy od prawie 3 miechów....
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś podliczył plusy.
Narzekać każdy potrafi, a samemu coś zdziałać już niestety nie.
Podlicz, wyślij do mnie - nagrodą będzie wdzięczność ogółu.
maciucha
27 05 2008, 13:22
CYTAT(Danilo1972 @ 27 05 2008, 14:09)

CYTAT
W ogóle to ranking pchlitargowiczów lezy i kwiczy od prawie 3 miechów....
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś podliczył plusy.
Narzekać każdy potrafi, a samemu coś zdziałać już niestety nie.
Podlicz, wyślij do mnie - nagrodą będzie wdzięczność ogółu.
Ja tam nie mam rangi PTT i chyba nie jestem od tego, tak bynajmniej mi się zdaje

.
Bojan_Zaw
27 05 2008, 13:44
Ale to może każdy zrobić, musi tylko o tym powiedzieć, żeby kilka osób nie robiło
Danilo1972
27 05 2008, 13:47
CYTAT(Bojan_Zaw @ 27 05 2008, 14:44)

Ale to może każdy zrobić, musi tylko o tym powiedzieć, żeby kilka osób nie robiło

Dokładnie tak jak mówisz, więc jak Maciucha, upoważnić Cię do podliczania?
Bojan_Zaw
27 05 2008, 13:48
lepiej bylo by zrobic oddzielny temat gdzie byly by podane dane, nick, numer konta czy cos takiego wraz z linkiem do tematu ew co sie kupilo/zamienilo i ile bylo to warte bez zbednych postow jak w tym temacie - sami oszusci. Jakis czlonek z PTT po wyslaniu do niego PW by uaktualnial temat
CYTAT(Bojan_Zaw @ 27 05 2008, 14:48)

no dokładnie, poczekajcie jeszcze troche, jak wróce koło 20-21 z zajęć to zajme sie podliczaniem, ok?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.