CYTAT(signap @ 27 05 2008, 14:49)

lepiej bylo by zrobic oddzielny temat gdzie byly by podane dane, nick, numer konta czy cos takiego wraz z linkiem do tematu ew co sie kupilo/zamienilo i ile bylo to warte bez zbednych postow jak w tym temacie - sami oszusci. Jakis czlonek z PTT po wyslaniu do niego PW by uaktualnial temat
Jest takie coś na pierwszej stronie tematu, ale niestety również nieaktualizowane
wiem, teraz przydal by sie podobny temat tyle ze tam nikt by nie mogl pisac bo bylby zablokowany i mod czy ktos dopisywal by zglsozenia i obyloby sie bez balaganu jak tutaj
CYTAT(signap @ 27 05 2008, 14:49)

lepiej bylo by zrobic oddzielny temat gdzie byly by podane dane, nick, numer konta czy cos takiego wraz z linkiem do tematu ew co sie kupilo/zamienilo i ile bylo to warte bez zbednych postow jak w tym temacie - sami oszusci. Jakis czlonek z PTT po wyslaniu do niego PW by uaktualnial temat
Tak w ogóle to podawanie takich danych narusza prawo ochrony danych osobowych i jest karalne.
Albert Wesker
20 06 2008, 18:24
no to niech przyjdzie i zaskarzy kogos, ciekawe co powie w zwiazku z oszustwem, ktorego dokonal
Bojan_Zaw
20 06 2008, 18:25
CYTAT(Soniak @ 20 06 2008, 19:16)

Tak w ogóle to podawanie takich danych narusza prawo ochrony danych osobowych i jest karalne.
Znajdź lepszy sposób na ochronę reszty użytkowników -.-'
Pan Mord00k Oszukał mnie na ponad 60 zł i próbował jeszcze na 80 zł. Oczywiście pieniążki wysłane a gry niema. Napisałem do niego z innego numeru gg, i oczywiście gra jest cały czas w ofercie. żal mi takich ludzi…
Napisz bo chcę to wyjaśnić.
Nie pamiętam takiej sytuacji i zaręczam ,że nie miałbym interesu w wyłudzaniu 60 zł ani 80 ani 140 łącznie (kraść nie muszę , tyle powiem).
Poza tym jeśli do tego doszło trzeba było robić od razu awanturę, miałbyś pieniądze oddane od razu.
A na gg spytałeś się teraz tak jakbyś chciał kupić.
Danilo1972
4 07 2008, 16:48
CYTAT(Maciek9 @ 3 07 2008, 14:05)

Pan Mord00k Oszukał mnie na ponad 60 zł i próbował jeszcze na 80 zł. Oczywiście pieniążki wysłane a gry niema. Napisałem do niego z innego numeru gg, i oczywiście gra jest cały czas w ofercie. żal mi takich ludzi…
Chciałbym dowiedzieć się szczegółów.
Rzuciłeś oskarżenie, nie podając zupełnie żadnych dowodów.
Jeśli naprawdę wysłałeś kasę Mordookowi, to powinieneś znać jego dane osobowe, prawda?
Mordook i wyludzanie kasy

hahaha xD
^ono właśnie ;]
A kolega by się odezwał do mnie.
Swoją drogą zabraniam podawać tu te dane osobowe gdyż są one mojej matki.
Pominę ,że podawanie takich danych bez zgody jest karalne.
bolekps3
23 07 2008, 18:51
numer jego konta 50 10205558 1111 169669000016
jego dane: Krzysztof Lewandowski, Kwiatowa 1/5, 02-579 Warszawa
konto allegro RahiMLogiC oczywiście zawieszone
jest użytkownikiem forum ale po ostatnich prządkach niemogę znaleźć oferty która dał
Wpłaciłem kase na konto w zamian ani gry ani kasy nie dostałem nie polecam oszust kreci jak się tylko da
Przypomniało mi się po około roku - szerokim łukiem jeśli chodzi o jakiekolwiek transakcje omijam użytkownika "Zimol". Zakupiłem rok temu, o ile pamięć mnie nie myli w czerwcu Halo Triple Pack, błyskawicznie uiściłem opłatę za grę wraz z wysyłką opiewającą na kwotę 70zł, niestety nie posiadam już korespondencji z tymże użytkownikiem ale sprawa wygląda tak: paczuszka nie doszła do mnie, nie mam pojęcia czy kolega po prostu jej nie wysłał czy może ktoś na poczcie ją podpindolił, Zimol nie posiadał dowodu wysłania paczki więc przez pół roku próbowałem odzyskać moje pieniądze, niestety bez skutku. Zimol któregoś razu poraz kolejny powiedział że niedługo wpłaci mi na konto pieniądze, podałem numer konta, kontakt zamarł. Przypomniałem mu o swoim istnieniu - nadal cisza, a użytkownik jest aktywny na forum. Spoko, może mu wyleciała tak trywialna sprawa z głowy ale tak sie interesów nie załatwia bo nawet jeżeli jest typem człowieka "do rany przyłóż" (taką ma reputacje) to nie powinien brać się za handel skoro nie jest w stanie dopilnować właściwego przebiegu transakcji

. Minęło już kupę czasu i straciłem nadzieje na odzyskanie pieniędzy - trudno. Na szczęście nie była to jakaś większa kwota jednak żart żartem - smród zostaje

.
Marvel-sprawe opisałem w "nieuczciwi kontrachenci"
Matchaus
1 08 2008, 14:33
OSZUST!:
Mateusz Brom
Grodzka 2/11
64-000 Kościan
konto mBank: 35 1140 2004 0000 3102 4243 4015
Radził bym
nie kupować od
nikogo, z miejscowości "
kościan"... Czytając fora widzę, że nie tylko na takie dane są oszustwa...
i tak 140zł poszło w ch^$...
CYTAT(Matchaus @ 1 08 2008, 15:33)

OSZUST!:
Mateusz Brom
Grodzka 2/11
64-000 Kościan
konto mBank: 35 1140 2004 0000 3102 4243 4015
Radził bym
nie kupować od
nikogo, z miejscowości "
kościan"... Czytając fora widzę, że nie tylko na takie dane są oszustwa...
i tak 140zł poszło w ch^$...

Co do tego oszusta to wystarczylo wpisac numer konta w google i wyskakuje cos takiego:
CYTAT(Stachu @ 18 11 2007, 21:27)

sergiusz sokorski
Zaręby 2/5a
Września 62-300
Mbank : 35 1140 2004 0000 3102 4243 4015
oyebał mie, i nie tylko mnie bo i kilku innych na pada od X'a z czego byłem zmuszony o ponowny zakup pada od Diabeua.
Na stos
Widac czlowiek ten grasuje od dłuzszego czasu
ma ktoś namiary na tego typa na allegro?
selene - sprawa opisana w wątku
Nieuczciwi kontrahenci.
Pieniądze wzięła, gry nie mam, od ponad miesiąca skutecznie mnie ignoruje. Na drzewo.
Mateusz Poręba Herbowa 11 / 26 lublin 20-551
50105019531000002250760887
Odradzam kupowania czegokolwiek od tego goscia. Minely 2 tygodnia od zakonczenia licytacji, wplacilem kolesiowi kase i zero kontaktu z jego strony. Nie odpisuje na maile, na wiadomosci gg, odrzuca polaczenia telefoniczne. Kupa smiecia z niego jednym słowem.
Co w takiej sytuacji zrobic, zglosic sprawe do allegro czy najpierw isc zgloscic sprawe na policje ? Jest szansa na to ze odzyskam kase w programie ochrony kupujacych ?
prawdziwy wlasciciel tego konta logit1 ma inne imie, nazwisko i mieszka na innej ulicy, dawniej z nim utrzymywalem kontakt ale czesto sciemnial na rozne rzeczy ze go nie ma a to jeszcze nie gotowe, brak czasu,itp
to jego dawne konto
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=timelrd
Uwaga oszust
Nick : norbertw
norbert wiewiórski gnojnik 339 gnojnik 32-864
czas oczekiwania na grę : 1 miesiąc.
Ja mu wysłałem, on mi nie.
Jeżeli to czytasz oszuście masz ostatnią szansę ! Czekam do wtorku.
CYTAT(Pijany @ 25 08 2008, 14:29)

Mateusz Poręba Herbowa 11 / 26 lublin 20-551
50105019531000002250760887
Odradzam kupowania czegokolwiek od tego goscia. Minely 2 tygodnia od zakonczenia licytacji, wplacilem kolesiowi kase i zero kontaktu z jego strony. Nie odpisuje na maile, na wiadomosci gg, odrzuca polaczenia telefoniczne. Kupa smiecia z niego jednym słowem.
Co w takiej sytuacji zrobic, zglosic sprawe do allegro czy najpierw isc zgloscic sprawe na policje ? Jest szansa na to ze odzyskam kase w programie ochrony kupujacych ?
2 tyg troche za malo, dzwon do typa jesli mozna.
po 3 tyg ja bym juz na policje szedl, spisze Ci funkcjonariusz zeznania, potem wysla Ci potwierdzenie o wszczeciu sledztwa,
do tego dodasz dowd przelanai kasy i inne pap[iery, wysylasz do allegro i zwracaja kase.
uproszczony sposob oczywiscie podalem, ale mneij wiecej tka to wyglada
wiec jak cos, to sie nei boj - ostatnio allegro zwrocilo mi 275 zl za ps2

)
No udalo mi sie ostatnio dodzwonic do goscia, powiedzial ze gre juz dawno wyslal. Potem po 2 dniach wyslal mi maila ze paczka utknela z powodu fizycznego uszkodzenia i wyslal drugi raz. Zobaczymy czy dojdzie, nie wykluczone ze cos kombinuje jak to ma w zwyczaju z tego co napisal Signap. W kazdym badz razie nie polecam robic z tym czlowiekiem jakichkolwiek tranzakcji.
Tak w ogole oszustwo na 45zł zostanie uznane za przestepstwo ?
Tak samo zostanie uznane jak kradzież 20 zł z portfela - czyli zostanie uznane.
Jest to przestepstwo, tyle, ze na policji zgłoszenie zostanie przyjęte ale nawet jak im dasz dokładne namiary na goscia to i tak nic z tym nie zrobią, zbyt mała szkodliwość czynu...
Bzdura. Kradzież poniżej 250 zł jest kwalifikowana jako wykroczenie, jedyną różnicą jest to że oskarżonemu grozi niższa kara. Policja ma obowiązek działać.
Slupek88
2 09 2008, 15:44
No i w końcu padło na mnie. Typ o ksywie EMPATHIC1 (allegro), zamówiłem u niego głośniki, przesyłke dostałem po około miesiącu. I tu zonk, w środku, był używany, nie kompletny, nie działający zestaw i co najważniejsze calkowicie inny głosniki z innego niższego modelu, o wiele tańszego.
I tu mam 2 pytania
-allegro oddaje tylko do 500 zł?
-czy jak zwrócą mi już kasę, czy co tam to ten zestaw, w sumie ten śmietnik, to im będe musial odesłać to znaczy allegro?
allegro daje juz odszkodowania do 10 000zl
POSNANIAK
14 09 2008, 09:57
CYTAT(Hubi. @ 17 07 2007, 22:53)

moze przez ten komentarz wlasnie
no to mam juz powód dodania mnie do listy. twoje niezdecydowanie i fochy dotyczące ceny spowodowały że nie dostałeś czego chciałeś. to jest powodem dołączenia mnie do listy oszustów??? jak chcesz coś kupić to kupuj. to nie tureckie targowisko abyś się droczył ze sprzedawcą. kupujesz albo nie . jak nie to dupy nie zawracaj. jak chciałeś prawie nową grę za grosze to trafiłeś pod zły odres.
Oszust:
Na forum pod nickami T0MEK i ziomeczek
Dane:
Tomek P
Saperów
58-100 Świdnica
korek-15@o2.pl
GG:6870699 , 8920638
konta:
38 1020 5138 0000 9802 0048 9831
24 1690 0013 3259 0053 4731 0001
Winny 300 zł
raven_raven
8 10 2008, 14:41
Wpis - po wpłacie 75 zł tydzień temu kontakt się urwał, jestem chyba 3 osobą, od której wyłudził pieniądze. Mam nadzieję, że odda jak Emetowi i obędzie się bez wizyty na komisariacie, ale minus, niesmak i ban mam nadzieję pozostaną.
MichAelis
10 10 2008, 10:09
Ale tez macie nasrane w glowach. Tyle plusow juz macie, regulamin znacie, widzicie ze koles sprzedaje po kilka tytuow jednoczesnie w temacie, to zamiast napiac np do mnie ze koles lamie regulamin to nie bylo by problemu takiego. Nie mam czasu patrzec we wszystkie tematy.
Albert Wesker
10 10 2008, 10:47
dokladnie, stare konie a dali sie zrobic jak male dzieci... tak to jest jak mozliwosc zaoszczedzenia paru zlotych przeslania logiczne myslenie
raven_raven
11 10 2008, 11:44
Niestety, rzuciłem się głupio, ale wygląda na to, że wszystko skończy sie dobrze.
grzybiarz
11 10 2008, 12:18
Zamowilem kiedys kabel MIDI=USB, wplacilem 7dych i czekałem na paczke 2 miesiace!
Nagle koles nie odpisywal na maile, nie odbierał fona, na gg nie odpisywał.
Pisalem mu maile i na gg to mi pozniej napisal komenta "nieco nerwus, ale ok"
Kur%% co za typ.
Tak z innej beczki nieco.
no, ale masz namiary tego typa albo cos? bo to nie jest generalnie temat do wynurzeń i opisywania swojej historii tylko do podawania konkretnych danych
BBGodzilla
16 10 2008, 12:41
UWAGA!! Nie kupujcie u (na allegro + mają własny sklep) proplay_pl <--- oszust !! Kupiłem u niego R4 DS + 2GB i zapłaciłem mu 130zł a dostałem R4 DS SDHC - tanią podróbkę za 10euro !!! Kłóciłem się z chamem a on pisał że to najnowsza wersja R4 DS !! Znalazłem na necie że takie karty chodzą po 10 euro i mnie ~ 40zł !!! Wystrzegajcie się go !
arczibal
19 10 2008, 08:05
Co do kolesia z miejscowości Kościan:
Błażej Ratajczak
Al.Kościuszki 28
64-000 Kościan
A numer gg to: 13259087
Nr rachunku 54109012450000000108990523
Oszukał już wielu ludzi, nie tylko na tym forum. Ja składałem pozew na Policję.
Proponuję też żebyście poszli, to dołączycie tą sprawę do innych będących w toku. Sekcja do spraw gospodarczych i oszustw w sieci.
Danilo1972
19 10 2008, 09:25
Jaki ma nick na naszym forum?
Oszukiwał również na psp-team.pl i Xboxonline. Znaleźli jego konto na naszej-klasie więc je usunął
Albert Wesker
19 10 2008, 16:12
a jaki nick ma?
Nie wiem, wszędzie podają jego dane. A na forum PE się chyba z nim nie spotkałem.
CYTAT(BBGodzilla @ 16 10 2008, 13:41)

UWAGA!! Nie kupujcie u (na allegro + mają własny sklep) proplay_pl <--- oszust !! Kupiłem u niego R4 DS + 2GB i zapłaciłem mu 130zł a dostałem R4 DS SDHC - tanią podróbkę za 10euro !!! Kłóciłem się z chamem a on pisał że to najnowsza wersja R4 DS !! Znalazłem na necie że takie karty chodzą po 10 euro i mnie ~ 40zł !!! Wystrzegajcie się go !
Normalna cena R4DS to teraz jakieś 50-55zł na polskie realia, koleś tutaj nieźle podbił cenę....nawet jeśli licząc kartę 2gb (kingston 2gb komputronik = 20zł) to i tak nieźle przebił, rozumiem że za pośrednictwo się chce zarobić, ale tyle na sztuce? ;p
Aaaa, w i mam tu na myśli normalną wersję R4DS, nie SDHC, ta to jest fake...jeśli sprzedawał SDHC jako R4 to nabijał ludzi w butelkę...
CYTAT(sakiu @ 23 10 2008, 12:27)

CYTAT(BBGodzilla @ 16 10 2008, 13:41)

Normalna cena R4DS to teraz jakieś 50-55zł na polskie realia, koleś tutaj nieźle podbił cenę....nawet jeśli licząc kartę 2gb (kingston 2gb komputronik = 20zł) to i tak nieźle przebił, rozumiem że za pośrednictwo się chce zarobić, ale tyle na sztuce? ;p
Aaaa, w i mam tu na myśli normalną wersję R4DS, nie SDHC, ta to jest fake...jeśli sprzedawał SDHC jako R4 to nabijał ludzi w butelkę...
z tego co widzialem na allegro, to proplay_pl sprzedaje kartę jako SDHC. Nie wydaje mi się żeby była to "tania podróbka za 10 euro". SDHC są zaawansowanymi nośnikami a nie podróbkami.
na amazon możecie zobaczyć po ile stoją takie karty na zachodzie:
http://www.amazon.co.uk/Nintendo-Lite-SDHC...o/dp/B001F1MDIUNie wydaje mi się żeby tego użytkownika allegro można było nazwać oszustem.
Edit: Jeśli moja cyfrówka Kodak V1253 wspiera karty "SDHC" to znaczy, że wspiera podróbki? Nie... po prostu wspiera nowszy typ karty SD.
Nedwed183
26 10 2008, 10:12
Oszust nick: aaaiii . Wysłałem karte 256 mb do xbox360 kolo nie odebral stracilem 24,5zł. Podaje dane osobowe bo mam Dawid Załoga 1-go Maja 18-200 Wysokie Mazowieckie. OSZUST !!!!
To bylo pobranie? To jak nie odbierze to poczta zwroci przesylke
Ale za to, że nie odebrał trzeba zapłacić, myle się? Z poleconymi nie jest podobnie?
Albert Wesker
26 10 2008, 13:28
tak, zwroci, ale trzeba za nia zaplacic jak za zwykla paczke ekonomiczna (czyli 8.50), plus musial zaplacic za wyslanie przesylki pobraniowej czyli jest sporo w plecy
"Co do kolesia z miejscowości Kościan:
Błażej Ratajczak
Al.Kościuszki 28
64-000 Kościan
A numer gg to: 13259087
Nr rachunku 54109012450000000108990523
Oszukał już wielu ludzi, nie tylko na tym forum. Ja składałem pozew na Policję.
Proponuję też żebyście poszli, to dołączycie tą sprawę do innych będących w toku. Sekcja do spraw gospodarczych i oszustw w sieci."
Wszystkie dane, poza nr. konta bankowego sa nie prawdziwe. Wiecie co jest najsmieszniejsze! Ze taka sprawa moze trwac 3tygodnie, a ciagnie sie miesiacami. Konto bankowe jest prawidlowe... konsultant bankowy udzielil mi informacji iz moze zradzic prawdziwe dane po "nakazie" policji, ktorego wydanie trwa max 19dni ;/
to jest kpina... POlska policja -<
Aha. Z tego co wiem to koles zrobil walki na grubo ponad 2000 zl
bezczelny chu*
"4 - dla Electric_SIX
1) - za wiimote
2) - za gruche
3) - za pokrowiec
4) - za gry w imieniu "Matchaus"
Na forum zrobil walki na 700zl ;/ oszukal min. 5 osob
To tyle. Oszust uciekl, a ja kase stracilem. DAJCIE BANA DZIECIAKOWI ;/"
a to moj komentarz
blantman
8 11 2008, 13:32
nie kupujcie w www.sklep.cenega.pl <-- 0 kontaktu paczka z fallout3 EK niby wysłana w środę a do teraz kurier jej nie przysłał. Nie podają listu przewozowego i sam zakupiłem fallouta ek w saturnie w wawie. A jak wreszcie kurier się pojawi to nie przyjmę zamówienia. Na maile nie odpisują ich telefon milczy.... Żal.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.