Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najnowszy Potter - jak go oceniacie? !spoilery!
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
Nosiad
Tak jak w temacie...

Własnie skończyłem czytanie (oczywiście angielską wersję). Ksiazka mnie po prostu zachwyciła! W dwa dni ją połknołem smile.gif. Dawno książka nie zmusiła mnie do szlochania (ostatnie 30 stron... ). Kompletnie zaskakująca, taka jak powinna byćsmile.gif. Już po prostu nie potrafię się doczekać na kolejną część!

Odnośnie motywów - najlepszy był, jak Harry odpalił Snapowi - "you don't have to call me "sir" ":)

Pozdrawiam i czekam na opinie!
Gotenks
No, ten motyw z "serem" był niezły, rozwaliło mnie też U-No-Poo laugh.gif
W książce nie podobały mi sie te wszystkie romanse, bleh. poza tym wątek Draco jakoś tak po macoszemu potraktowała autorka :roll:
Całość ratuje zakończenie, które naprawdę mnie zaskoczyło.

pzdr
klausa
aktorka.
Nosiad
Nie wiem dlaczego, ale w ogóle w tej części jakos Harremu się język rozwinoł - pyskował komu szło tongue.gif .

Co do romansów - w końcu bohaterowie wychodzą własnie z wieku dojrzewania - chormony (hermiony? blink.gif ) im buzują cool.gif . Racja - trochę z tym poprzeginali - za dużo ich było i nie było czuć w tym głębi - te rozstanie Harrego z Ginny - nie mógl tego bardziej romantycnzie zrobić? tongue.gif .

Ciekawie w ogóle był ten tom napisany - jakos inaczej niż poprzednie - podobal mi sie tez moment, w którym autorka pokazała zainteresowanie Harrego podczas rozmowy z ministrem w ogrodzie Weasleyów - przyglądanie się wykopywaniu jakiegoś robaka przez skrzata ogrodowego cool.gif .

Całkiem ciekawa sprawa - jak wiadomo z ksiazki, ponoć została rzucona przez Voldemorta klątwa, że nauczyciel może tylko rok uczyć obrony przed czarną magią - jak narazie nic nie wskazuje, zeby ten nowy gościu odszedł - akurat w jego przypadku chyba cięzko będzie odciąć jego du.ę od stołka tongue.gif

a ostatnia scena pogrzebu na długo pozostanie mi w pamięci... akurat podczas czytania odpaliła mi się taqka bardzo nastrojowa i spokojna piosenka Manowara (mało ich mająsmile.gif ) - wzruszyłem się i to ostro blush.gif
ds
akurat podczas czytania odpaliła mi się taqka bardzo nastrojowa i spokojna piosenka Manowara (mało ich mająsmile.gif ) - wzruszyłem się i to ostro

kto jak kto, ale manowar potrafi stworzyć nastrój

Beregond
Nowy Portier IMHO bardzo dobry, a ja gupi chcialem wczesniej czekac na polska wersje (tak swoja droga to nie spiesza sie z tym tlumaczeniem) rolleyes.gif

te rozstanie Harrego z Ginny - nie mógl tego bardziej romantycnzie zrobić? 
.

Eheheheh, to znaczy? laugh.gif

wzruszyłem się i to ostro

Dawno książka nie zmusiła mnie do szlochania

Hm... No tak... Od dawna podejzewalem, ze jestem wyprany z wszelkich uczuc... unsure.gif Ksiazka zaskoczyla mnie pare razy ale o czyms takim to nie bylo mowy... Ja tam nie wiem... dry.gif
jacek
no tak dzieki moze jeszcze powiecie kto zginal i jak sie zakonczyla ksiazka

poprostu extra icon_evil.gif
Solidny (pan)
QUOTE(jacek @ 12 10 2005, 23:56)
no tak dzieki moze jeszcze powiecie kto zginal i jak sie zakonczyla ksiazka

poprostu extra icon_evil.gif
*

W temacie jest "uwaga spoilery" biggrin.gif.
Haro
Czy jest gdzies na Necie wesja elektroniczna?
2razyjot
QUOTE(Haro @ 14 10 2005, 10:18)
Czy jest gdzies na Necie wesja elektroniczna?
*

Nie zadawaj pytan retorycznych - jak cos jest to znajdziesz w sieci. hyh.gif

Co do Potera - ech. Musze nadrobic zaleglosci ale glownie filmowe, na ksiazki zwyczajnie brak czasu. Widzialem "2" czesc i bardzo mi sie spodobalo. smile.gif
szeni
A ja kajś slyszalem, ze tego są 2 wersje - dla dzieci i 'dla doroslych'. Prawda to? Czym one się roznią?
tk
Okładką, tak samo jak poprzednia część wink.gif

Haro, ja przeczytałem 4 stronnicowe streszczenie, doszedłem do wniosku, że nie ma co tego czytać. Być może jeżeli kuzynek kupi wersje PL. btw. strasznie zdzierają na tej ksiażce, ile ty, razem 6, 7 dych??
Zeratul
CYTAT(tekA @ 15 10 2005, 10:51) *

Haro, ja przeczytałem 4 stronnicowe streszczenie, doszedłem do wniosku, że nie ma co tego czytać. Być może jeżeli kuzynek kupi wersje PL. btw. strasznie zdzierają na tej ksiażce, ile ty, razem 6, 7 dych??

tak to jest jak sie czyta streszczenia...
ghost.
CYTAT(Zeratul @ 24 07 2007, 22:38) *
CYTAT(tekA @ 15 10 2005, 10:51) *

tak to jest jak sie czyta streszczenia...

...ale wiesz, ze odpowiadasz na post, który ma 2 lata, c'nie?

Tak w ogole, przeczytałem gdzies (na WIKI bodaj) zakonczenie tego nowego HP i nie wyczytałem, zeby ktoś z bohaterów zginął - a tak szumnie było zapowiadane ze niby ktośtam ma kopnac w kalendarz, a tu wszyscy płodzą małych czarodziei na lewo i prawo...
Zeratul
nie chce mi sie zakladac nowego tematu odnosnie nowej czesci, bo mozna kontynuowac watek...
poki co 130 strony najnowszego HP za mna... i zginely juz dwie postacie...
hedwiga i szalonooki moody
z tym, ze nie jest to jeszcze potwierdzone, bo bohaterzy nadal maja nadzieje, ze zyja...
sie okaze...

poki co siodma czesc daje rade... chociaz IMO najlepsza i tak jest 4...

2razyjot
CYTAT(Zeratul @ 25 07 2007, 01:20) *
nie chce mi sie zakladac nowego tematu odnosnie nowej czesci, bo mozna kontynuowac watek...
poki co 130 strony najnowszego HP za mna... i zginely juz dwie postacie...

Dla tych co jezyka eng nie znaja zbytnio, zaznaczam ze z tlumaczeniem nic wspolnego nie mam , urle znalezione w necie, jest to nieoficjalne tlumaczenie 7 czesci Harryego wykonywane przez fanow. PL tlumaczenie (ksiazka) ma premiere w sylwestra po polnocy minute bodajby...

Rozdzialy 1-10 oraz 12 + epilog w wersji PL

w tym archiwum spolszczone pierwsze 12 rozdzialow 7 czesci Harryego Pottera + rozdział 20 i epilog

Kmiot
http://pietruch.com/hp/
xD
Aaa, nie będę cham.
nuke.gif UWAGA SPOJLER!!!!!!!!1!!1!11! nuke.gif
2razyjot
CYTAT(Kmiot @ 27 07 2007, 09:26) *
http://pietruch.com/hp/
xD
Aaa, nie będę cham.
nuke.gif UWAGA SPOJLER!!!!!!!!1!!1!11! nuke.gif

Dzieki kmiociu, wrzucilem do podpisu! wub.gif
Zeratul
lepiej to wywalcie z podpisu...
widzialem to wczoraj i gdyby nie fakt, ze ksiazke juz przeczytalem to bym sie zirytowal...
2razyjot
CYTAT(Zeratul @ 27 07 2007, 14:35) *
widzialem to wczoraj i gdyby nie fakt, ze ksiazke juz przeczytalem to bym sie zirytowal...

Ale kogo to interesuje? EOT.
Kmiot
CYTAT(Zeratul @ 27 07 2007, 14:35) *

Dobrze psze Pana, już usuwam.
;(
Mikes
Przeczytałem wszystkie 6 ksiazek, a spoilera otworzyłem sam bo i tak juz wczesniej bylo wiadomo jak to sie skonczy. HP nie jest książką na tyle dobrą zebym wkur.wiał się z powodu zobaczenia tak czy siak oczywistego zakonczenia.

A ósma część będzie na bank.
Zeratul
http://www.joemonster.org/art/7686/Podlosc...-nie-zna-granic.

to jest zabawne... a nie ta zenujaca strona
Kmiot
A co za różnica?

A może zapytam w ten sposób:
Co w tym jest zabawnego, czego nie ma na stronie ze spoilerem?
tk
chu.jowo, że harry umarł...
magicmic
Dobra przeczytałem z ciekawości HP7.... jest nawet ok.

dla tych co nie boją się kilku zdań z translatora to tutaj 100% pl wersja :

http://rapidshare.com/files/47000268/J.K.R...OLEK.com_..html

Wersja ok. tylko kilka błędów jak na tyle stron....
Zeratul
ostatnie 50 stron rzadzi...
lena163
CYTAT(magicmic @ 5 08 2007, 02:23) *
Dobra przeczytałem z ciekawości HP7.... jest nawet ok.

dla tych co nie boją się kilku zdań z translatora to tutaj 100% pl wersja :

http://rapidshare.com/files/47000268/J.K.R...OLEK.com_..html

Wersja ok. tylko kilka błędów jak na tyle stron....

Wielkie dzięki za linka już myśłałam że bedę musiała czekać do stycznia smile.gif
W ogóle fajnie to jest zrobione wygląda jak oryginalne polskie wydanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.