crasher100
30 07 2005, 09:32
Witam,
Mam taki mały problem. Otóż nie wiem co kupić.
Na początku chciałem kupić nowego DS'a ale okazało się, że nie mam wystarczająco dużo pieniędzy. I teraz nie wiem co zrobić kupić nintendo advance i kilka gier czy DS'a i demo metroida(uzywane).
Gameboy advance i SP różnią się tylko wielkością i tym, że SP ma podświetlenie czy według was lepiej wziąść "zwykłego" czy SP??
Ja doszedłem do wniosku,że warto wziąść DS'a bo GBA jest już dosyć stary i wkrutce nie bedzie na niego już tak dużo gier a era DS'a dopiero się zaczyna.
Czekam na wasze opinię.
szczurek
30 07 2005, 09:46
Zależy czy już grałeś na GBA. Jeśli nie to masz od cholery produkcji do zaliczenia i zajmie Ci to spokojnie do czasu aż DS stanieje i będziesz go mógł sobie zakupić.
crasher100
30 07 2005, 13:05
Grałem ale trwało to ok pół godziny
Czyli mam wziąść GBA ale jeszcze zostało pytanie czy wziąść zwykłego czy SP??
Najlepiej idź do jakiegoś empiku czy innego media marktu, zobacz i się zdecyduj. Jeśli masz duże łapy (jak ja) nawet nie patrz na SPka, jest za mały. Jeżeli chcesz grać w nocy, to bierz SP, chociaż do zwykłego można dokupić lampkę, ale to nie to samo. Najlepsze rozwiązanie to sprawdzenie obu konsol.
Ja mam już drugiego GBA i jestem hepi. Czy SP'k jest lepsiejszy ? napewno podswietlenie, i 'rozkładany' chataker dużo dają, ale czy warto bulic dla tych przyjemnosci stówe, dwie więcej ?
Stawiam na GBA 'zwykłego'
Ja bym jednak polecał GBA SP, grałem na zwykłym gba i często gra była mało komfortowa(słabe podświetlenie, brak akumulatora), pozatym szybka w gba łątwiej się rysuje(nie jest zamykany tak jak gba sp)
ps-mam na sprzedarz GBA i akcesoria za 120zł
Bierz SP. Nawet jak masz duże łapy to można (za 15-25zł) dokupić przystawke, będziesz trzymał go jak pada. A Poza podświetleniem nie b edziesz musiał zmieniac baterii.
MaciejPŃ
3 01 2006, 13:52
człowieku ..ten temat ma już ponad 5 miesiacyO_o...napewno kupił już to co chiał...
Jeju, nie popatrzyłem na daty...
franklin
6 09 2006, 18:48
Posiadałam najpierw GBA a teraz mam GBA SP i powiem szczerzeze lepiej dac te 100 zl wiecej (chyba ze kupujesz uzyanego) i kupic gba sp. Naprawde jest on o niebo lepszy. Podswietlenie bardzo ulatwia gre i klapka chroni ekranik. POLECAM GBA SP!!
JA tam mam n-gage i jestem bardzo zadowolony

Wiem, ze temat odswierzam ale mowie jaki sprzecik jest dobry

. Bardzo fajne jest w nim, ze ma symbiana i maaase gier ( mozesz ciagnac z neta legalnie i tez nie).
tomsecret1993
22 09 2006, 13:59
MOIM ZDANIEM KUP SOBIE MICRO TAK JAK JA. Najtańsza konsola ok.250 zł nowa. Ma najlepszy wyświetlacz i pięcio stopniowe podświetlenie(latara jak nie wiem)
dominas
27 11 2006, 16:28
Mi sie tam wogole ten DS niepodoba.....No niby 2 wyswietlacze,ale jakie to nieporeczne!Mam GBA zwyklego nie SP,i jestem podjarany

Gier jest fura!Ogromny wybor

A co do tego czy zwykly czy SP...hm....Mialem szanse pograc na SPku noi podswietlenie to super sprawa! Ale niewygodne!No a moze to poprostu kwestia przyzwyczajenia....

Ja tam Ci radze...weż zwykłego GBA

Najwyżej dokupisz sobie lampke
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.