Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GBA czy...
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
crasher100
Witam,
Mam taki mały problem. Otóż nie wiem co kupić.
Na początku chciałem kupić nowego DS'a ale okazało się, że nie mam wystarczająco dużo pieniędzy. I teraz nie wiem co zrobić kupić nintendo advance i kilka gier czy DS'a i demo metroida(uzywane).

Gameboy advance i SP różnią się tylko wielkością i tym, że SP ma podświetlenie czy według was lepiej wziąść "zwykłego" czy SP??

Ja doszedłem do wniosku,że warto wziąść DS'a bo GBA jest już dosyć stary i wkrutce nie bedzie na niego już tak dużo gier a era DS'a dopiero się zaczyna.

Czekam na wasze opinię.
szczurek
Zależy czy już grałeś na GBA. Jeśli nie to masz od cholery produkcji do zaliczenia i zajmie Ci to spokojnie do czasu aż DS stanieje i będziesz go mógł sobie zakupić.
crasher100
Grałem ale trwało to ok pół godziny rolleyes.gif

Czyli mam wziąść GBA ale jeszcze zostało pytanie czy wziąść zwykłego czy SP??
Ogór90
Najlepiej idź do jakiegoś empiku czy innego media marktu, zobacz i się zdecyduj. Jeśli masz duże łapy (jak ja) nawet nie patrz na SPka, jest za mały. Jeżeli chcesz grać w nocy, to bierz SP, chociaż do zwykłego można dokupić lampkę, ale to nie to samo. Najlepsze rozwiązanie to sprawdzenie obu konsol.
Aem
Ja mam już drugiego GBA i jestem hepi. Czy SP'k jest lepsiejszy ? napewno podswietlenie, i 'rozkładany' chataker dużo dają, ale czy warto bulic dla tych przyjemnosci stówe, dwie więcej ?
Stawiam na GBA 'zwykłego'
n-name
Ja bym jednak polecał GBA SP, grałem na zwykłym gba i często gra była mało komfortowa(słabe podświetlenie, brak akumulatora), pozatym szybka w gba łątwiej się rysuje(nie jest zamykany tak jak gba sp)

ps-mam na sprzedarz GBA i akcesoria za 120zł
mr oSa
Bierz SP. Nawet jak masz duże łapy to można (za 15-25zł) dokupić przystawke, będziesz trzymał go jak pada. A Poza podświetleniem nie b edziesz musiał zmieniac baterii.
MaciejPŃ
człowieku ..ten temat ma już ponad 5 miesiacyO_o...napewno kupił już to co chiał...
mr oSa
Jeju, nie popatrzyłem na daty...
franklin
Posiadałam najpierw GBA a teraz mam GBA SP i powiem szczerzeze lepiej dac te 100 zl wiecej (chyba ze kupujesz uzyanego) i kupic gba sp. Naprawde jest on o niebo lepszy. Podswietlenie bardzo ulatwia gre i klapka chroni ekranik. POLECAM GBA SP!! cool.gif
al PeER
JA tam mam n-gage i jestem bardzo zadowolony smile.gif Wiem, ze temat odswierzam ale mowie jaki sprzecik jest dobry smile.gif. Bardzo fajne jest w nim, ze ma symbiana i maaase gier ( mozesz ciagnac z neta legalnie i tez nie).
tomsecret1993
MOIM ZDANIEM KUP SOBIE MICRO TAK JAK JA. Najtańsza konsola ok.250 zł nowa. Ma najlepszy wyświetlacz i pięcio stopniowe podświetlenie(latara jak nie wiem) icon_twisted.gif
dominas
Mi sie tam wogole ten DS niepodoba.....No niby 2 wyswietlacze,ale jakie to nieporeczne!Mam GBA zwyklego nie SP,i jestem podjarany biggrin.gif Gier jest fura!Ogromny wybor smile.gif A co do tego czy zwykly czy SP...hm....Mialem szanse pograc na SPku noi podswietlenie to super sprawa! Ale niewygodne!No a moze to poprostu kwestia przyzwyczajenia.... huh.gif Ja tam Ci radze...weż zwykłego GBA smile.gif Najwyżej dokupisz sobie lampke tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.