Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fantastic Four
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
Mocna dawka patosu (super Amerykanie ratuja swiat przed zlem, blablabla) z mocnymi efektami wkroczyla do kin w USA. U nas zawita w sierpniu aczkolwiek ciekawym, czy sa juz osoby, ktore film widzialy. Opinie? smile.gif

Dla ciekawskich zbior kilku newsow z ktorych wynika jasno, ze Amerykance okupuja kina i bawia sie swietnie (ale to w koncu film o USA bohaterach) ...

QUOTE(film.onet.pl)
Kolejna ekranizacja komiksu tym razem zaskoczyła obserwatorów pozytywnie. Mało kto spodziewał się bowiem, że film zarobi w pierwszy weekend aż 56 milionów dolarów. Bohaterami jest czwórka ludzi, którzy zostali napromieniowani podczas podróży kosmicznej, na skutek, czego zyskują nadprzyrodzone moce. W rolach głównych występują: Jessica Alba, Chris Evans, Ioan Gruffudd i Michael Chiklis.

QUOTE(imdb.com - ocena 9/10)
I had a great time at this movie. I didn't really know what to expect - but this movie is pure summer popcorn fun! Everything else I've seen so far has been pretty heavy and dark - this movie is fun and a great time. Jessica Alba is HOT HOT HOT. And I love Chiklis from The Shield - he is awesome as The Thing. My girlfriend loves Julian McMahon - and he was good as Doom. The best was Johnny Storm - he really surprised me. I think we'll be seeing more of this guy. I didn't know much about the Fantastic 4 before I went in - and I now I'm definitely into the characters. And the effects are great.

Swoja droga czy ten temat jest w ogole atrakcyjny na komiks poza efektami? Temat mega bohaterow made by. USA to juz powoli tradycja, a to bedzie w najczystrzej postaci ... Oby tylko gadki wypelnione miloscia do USA nie zajmowaly za duzo miejsca bo sie porzygam.

Moja opinia na dniach ...
Dante
ogólnie moim znajomym amerykańcom film się strasznie podoba
zwłaszcza jessica alba. Ja jednak nie jestem zbytnio przekonany bo za ta ekipą bohaterów marvela nigdy nie przepadałem.
..::XMANiAK::..
rowiez ja nie lubie F4, ale film obejrze bo lubie ekranizacje komiskow [troche o nich wiec z innych "bajek" z FOXKIDS smile.gif]
mishka
Tak samo u mnie F4 nie jest ulubionym komiksem/bajka. Cos mi sie zdaje ze to bedzie kupa na miare Batman i Robin, albo Hulk... zapewne wiele sie nie pomyle...
KLEJU
A mi sie filmik podobał - jaki komiks, taki film. Nawet Stan Lee zagrał epizod smile.gif.
dmlakers
Mnie tez sie film podobal, w koncu nie spodziewalem sie "oscarowego" dziela tylko dobrego kina akcji biggrin.gif . Lubie od dawna komiksy F4 wiec i film mi przypadl do gustu. Jedynie szkoda ze Dr. Doom jest taki jakis chudy mad.gif - po prostu za malo w nim komiksowego pierwowzoru.
heysel
Ja sie tylko zastanawiam, jak Human Torch sie ciagle pali i sie nawet nie oparzy huh.gif Troche to bez sensu i burzy klimat filmu, ale jak obejrze to dopiero wtedy bede wiedzial czy az tak bardzo
Marlon
heysel, zmykaj na forum horror.com.pl, tam przynajmniej normalnie piszesz... tongue.gif
Diabeu
QUOTE(heysel @ 3 08 2005, 21:14)
Ja sie tylko zastanawiam, jak Human Torch sie ciagle pali i sie nawet nie oparzy  huh.gif Troche to bez sensu i burzy klimat filmu, ale jak obejrze to dopiero wtedy bede wiedzial czy az tak bardzo
*

ma azbestowy trykocik, taki z niego cwaniak
Tori
ja nigdy nie lubiłem fantastycznej 4 i wkurzało mnie nawet, jak się pojawiali w przygodach harcerza-pająka, ale film mi przypadł do gustu... może dlatego, że zwracałem uwage tylko na jednego bohater(kę)a? hehehe, raczej na pewno dlatego.
Pablo_el
film naprawde fajny ze smiesznymi motywami ("kochanie pamietasz ze bedziemy razem poki smierc nas nie rozlaczy" tongue.gif), niezlym efektami, Jessica Alba i tyle wink.gif

Ale to tylko lekka latwa i przyjemna rozrywka - nic glebszego tu nie ma. Taki film dla murzynow wink.gif
BOBAN
Tak właściwie to nie lubie filmów na podstawie komiksów, które zaczynają od opowiastki jak to dany superbohater zdobił swoja moc...oczywiście nie lucie ich tylko dlatego że zajmuje to przeważnie około 1/4 czałości filmu. Mniejwięcej wyglada to tak:
-jestem w laboratorium
-coś wybucha, ale przeżywam
-ide do domu spać po ciężkim dniu
-następnego dnia coś się ze mną dzieje

wiem że to nieodzobna część takich filmów, ale to nudzi, bo przecież przeciętny znawca komiksów zna historie powstania kożdego bohatera

Wracając to tematu: film dobrze się ogladało (scena jak Thing zatrzymuje ciężarówkę wow) tylko właśnie tracimy ćwierć filmu na bzdury, więc czekam na 2 część to wtedy dopiero można oglądnąć go pełną parą

P.S. to się sprawdza...zauważcie Spider`man`a, czy choćby X-man...
2razyjot
Fantastic Four jest bardzo fajnie zrealizowana ekranizacja! Swietne zdjecia to po pierwsze no i efekty, na to trzeba isc do kina zeby poczuc lot kolesia pomiedzy blokami, hehehe. smile.gif

Fabula lekko zasysa ale to w koncu ekranizacja komixu o wielkich Amerykanach a nie Sin City.

Polecam - odstresowujaca rozrywka i kolejna dobra ekranizacja na poziomie! hyh.gif
.:marioo:.
This movie is pathetic crazy.gif Obejrzałem i równie szybko zapomniałem. Wyłacznie dla widzów w wieku 5-10-15
Zajcik
TANIE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.