Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy rok w historii PlayStation...
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Irvine90
Jaki, wg Was był najbardziej udany rok w historii PSX'a (od 1994 w górę)?? Wpisując kandydata wspomóżcie go odpowiednimi argumentami (gry, itp) tongue.gif
nWo
Gran Turismo
Resident Evil 2
Tekken 3
Tomb Raider
tego roku zaden inny nie pobije
Czappi
98-99
Silent Hill
Metal Gear Solid
Resident Evil 2
Tekken 3 i inne
RoL
Takze stawiam na 1998:
-Tekken 3,
-MGS,
-Gran Turismo,
-Spyro,
-MediEvil,
-Crash 3,
-Resident Evil 2,
-angielska wersja Castlevania:SotN,
-angielska wersja FF Tactics,
-kilka innych dobrych gier.
PiotrB
1998
Metal Gear Solid
Resident Evil 2
Tekken 3
Gran Turismo
Tomb Raider 3
golab
1998 - zloty rok PSXa. A czemu, to już powyżej wymienione.
Kmiot
A w którym roku wyszedł Suikoden 2?
No, to właśnie ten był najlepszy happy.gif
Darkp
ja stawiam na 2000
-Chrono cross
-vargant story
-final fantasy 9
^^
Sizzzu
ja tak jak pan powyzej rok 2000 hyh.gif

Vagrant i FF9 mniam ...
Darkp
0.o sizzu widze że ze szczecina jesteś ja niedaleko mieszkam w Stargardzie^^
_Soccom_
Najlepszy to jest rok 2000, bo wyszedł Vagrant Story i Iss Pro Evolution cool.gif
Sizzzu
OfFTOp: a no blisko hyh.gif a w stargardzie sie urodzilem tongue.gif i czesto tam bywam u rodziny hyh.gif
Dzwonek
Bodajże '98:
- Gran Turismo
- Tekken 3
- Crash 3

WIELKA TRÓJCA!
Radzik
Właściwie każdy rok panowania PSX'a był udany ( do 2001 roku ), ale najlepszy był rocznik 98: Tekken 3, Gran Turismo i Metal Gear Solid
DarkSlide
Tez uwazam ze 98, Tekken 3 i MGS w tym roku rozwalili konkurencje hyh.gif
Arox
QUOTE(Radzik @ 6 08 2005, 00:12)
Właściwie każdy rok panowania PSX'a był udany ( do 2001 roku ), ale najlepszy był rocznik 98: Tekken 3, Gran Turismo i Metal Gear Solid
*

Uważam podobnie. Dopiero jak PS2 zamajaczyło na horyzoncie to PSX poszedł w odstawkę.
GTmaster
'98
- Gran Turismo
- Metal Gear Solid
- Crash 3
- Tekken 3
TaiCat
1998-2000....eh wszak wtedy byłam demograjkiem(10-12 latka nie dostawała wtedy jeszcze kieszonkowych hhłehłe;P)ale wystarczyło mi czytać opisy i recenzje by w pewnym stopniu przeżyć tamte "złote lata PSXa"...Tekkeny....Seria Oddworldu...Finale które tylko widziałam lecz nie grałam..Crash,Lara i Spyro...hehehe:)
Mackal21
Najbogatsze czyli najlepsze były roczniki :
98-Tekken 3,Metal Gear Solid,Gran Turismo,Medievil,Resident Evil 2
99-Silent Hill,Resident Evil 3,Final fantasy 8,Dino Crisis,Medal of Honor
00-Chrono Cross,Iss pro evolution,Dino Crisis 2,Alien Resurection,Medal of Honor :underground

stawiam na rocznik 2000
Venom 333
Według mnie Playstation miał wiele udanych lat, trudno powiedzieć który rok był najbardziej udane, w sumie kariera i złota passa PSX'a trwała do momentu pojawienia się PS2, wtedy to wszyscy przerzucili się

Dla mnie złote lata PSXa to: 1997-2000 i początek '01.
Krzychu
1997 - Final Fantasy VII.
wachus
Rok 97, 98, i trochę 99 to praktycznie najlepsze trzy lata planów wydawniczych gier na Playstation.
Rafael
1998
Spyro 1
Crash 3
Tekken 3
MGS 1
Szkoda ze w tym roku nie wyszedl FF VII bo wtedy 1998 by wyzeral.
A moze napiszmy ktory byl najgorszy. Dla mnie 1994 smile.gif
Sito
Chyba '98... to wtedy wyszedł Tekken 3? Pamiętam tylko tyle że konsola domowa przeżywała prawdziwe oblężenie biggrin.gif sąsiedzi z bloku, i innych bloków... z innych osiedli! Raz zrobiłem turniej biggrin.gif 22 osoby w jednym pokoju, a kto sie nie zmiescił to siedział na przedpokoju, przychodził tylko na swoją kolejkę biggrin.gif to były czasy... ehh arrow.gif teraz tak nie ma closedeyes.gif
KoBik
jak mawiają koledzy, rok 98 bo wyszedł Tekken 3 smile.gif jak i IssPro 98 nie pamiętam czy dokładnie wtedy. Ale oba tytuły zapamiętałem na długo. Miodność obu tytułów zmiażdżyła wszystko.
Trezege
Zdecydowanie 1998: MGS, GT, TR3, ISS 98 i wiele innych. Zaraz po nim uplasowalbym 1999.
picek
Chyba lata '98-'99 głównie ze względu na MGS i SH.
Sunderland
'98-'99
W dodatku na początku '98 dostałem swojego PSX'a.
Lukaszeq
QUOTE(Sizzzu @ 5 08 2005, 08:59) *

ja tak jak pan powyzej rok 2000 hyh.gif
FF9 mniam ...

A tyle złych słów było na FF9... Dla mnie złoty rok to 1998, ze względu na gry, które już przytoczyli koledzy wyżej. Mniej więcej "początek środka" żywota PSXa.
Baton
98' rok wtedy najwięcej wyszło na PSX Crash 3 przede wszystkim no a potem 99' PSone. 2001 to już PS 2 ... 2007 czyli za niedługo według mnie bedzie to już kompletny koniec PSX'a ze względu na PS 3. PSX padł gdyż niepowstawały gry na stara konsolę wszystko przeniesiono na PS 2 teraz nieco Sony zmieniło swój plan przykładem jest to ze wyjdzie na PS 2 jeszcze GTA LCS i możliwe że GTA VCS co ciekawe prawdopodobnie ( według mnie ) bedzie to czerwiec 2007 smile.gif

NIESTETY trzeba sie pogodzić z tym , ze juz niewyjda żadne gry na PSXa a dla tych co chca pograc jeszcze w stare gry to i tak jest zawsze kompytybilność wsteczna happy.gif z której i tak większosć niekorzysta...
Lukastec
1998 wszyscy już napisali czego
Paulek L
'98 i '99, ze względu na Crasha3, MGSa, no i Silent Hilla happy.gif
Re
Najlepszy wysyp hitów był przed i po a także cały 99, czyli zachaczamy kawałkiem o 98

99

-Tekken 3,
-MGS,
-Gran Turismo 2
-Spyro,
-MediEvil,
-Crash 3,
-Resident Evil 2,
-spyro 3
- v-rally 3
- colin 2
- medal undergound 2
- final fantasy
- Gta2
- ISS2
- ace combat 3
- wipeout 3
- metal gear solid
czyli od 98 do 2001 było naprawde koszernie, obszernie, niezmiernie. biggrin.gif:D:D:D:D:D
Arekcore
dla mnie bez apelacyjnie rok 98 i Resident Evil 2, to był dla mnie bardzo wyjątkowy rok, zero snu...... łykałem właściwie każdą gra jak mi się udał dorwać do tej zacnej konsoli:)
zajman
Rok 1997 bezapelacyjnie-wtedy właśnie zakochałem się na zawsze w konsolach sony a dlaczego ?

Final fantasy 7 !!!
Soul blade
Fighting Force(z kumplem u boku ta gra rządziła, a jak się ma dużo kumpli to się ją wiele razy kończyło)
Nightmare creatures(miała błędy nie powiem ale klimat tej gierki do dziś na mnie działa)
Kawir
Oczywiście rok 98 i 99 ale pod koniec żywota psx-a tzn w 2000 ukazało się sporo wartosciowych rpg np.FF IX,Vagrant Story,Valkyrie Profile,Chrono Cross.
soX
Bez wątpienia 1998:
-MGS, wub.gif
-Resident Evil 2, wub.gif
tongue.gif
Rafael_Sorel
Od 1997 do 2000 to najlepsze czasy PSX-a wychodziły same perełki
Lukaszeq
1998 zdecydowanie i święta trójca GT + MGS + T3
Lain
tak jak panowie powywywyżej .. 97, 98, 99.. wtedy jeszcze miałam czas na siedzenie dniami i nocami przed konsolą ;] i wielki mietek podnietek. teraz też.. ale mniejszy ;/ wiadomo.starzeje się xD ale te lata chyba najmilej wspominam hyh.gif
Krychuone
98-00

nie zapominajcie o Driverze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.