Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA 2006
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
Roki
Premiera Fifa 2006 ma odbyc sie ok 13.10.2005r. Gra ma ukazac sie w pelnej, polskiej wersji jezykowej z komentarzem Włodzimierza Szaranowicza i Dariusza Szpakowskiego. Dla mnie jest to potezny argument by kupic ta gre.

Interesuje mnie co sadzisie o Fifie question.gif Z tego co sie orientuje wersja 2005 jest calkiem niezla i powoli zbliza sie do tego co oferuje PES. Zakladam ze wersja 2006 bedzie jeszcze lepsza.

Obecnie preordery mozna skladac w ULTIMIE http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3035
mikes
jest już takiw temat o polskich komentarzach i języku. do zamknięcia
Roki
Gdzie jest question.gif Szukalem tematu o FIFA 2006 i nie znalazlem sad.gif
Roki
To skasujcie ten temat.
-gmeru-
Niewiem nie za bardzo moge znalesc innego tematu o fifie wiec pisze tutaj (jak gdzies jest dyskusja juz to dajcie znac;). Wiec jestem w szoku po zagraniu w polską wersje O____o Powiem szczerze ze nawet niezle to wyszlo. Klimat jest (pipi) i az szkoda ze w PES nie ma i raczej nie bedzie czegos takiego. IDEA Ekstraklasa, komentarz itp. fajnie to wyglada. Mozna niezle zaszokowac innych jak sie pusci taki meczyk i nawija Szpakowski na zawolanie wink.gif Albo sąsiada nabrac ze mecz jest ; ) ) )) Wypas KLimat : > szkoda ze tak pozno taaki pomysl.

Co do grywalności jest naprawde dobrze. Ta gra naprawde zaczyna przypominac PES zreszta nie od tej czesci. Jak dla mnie spoko alternatywa w dodatku W JAKIEJ OTOCZCE o_O
bartiz
Z tego co wiem to na Xboxa nie bedzie polskiego komentarza a bedzie ORANGE EXTRAKLASA ?
Jasior
A ten polski komentarz jest ogolnie w wersji PAL czy jest jakas specjalna polska wersja na ps2?
-gmeru-
QUOTE(Jasior @ 22 09 2005, 21:49)
A ten polski komentarz jest ogolnie w wersji PAL czy jest jakas specjalna polska wersja na ps2?
*

ogolna. Jak zaczyna sie gra wybierasz jezyk. GRa jest w 100% Polska napisy itp. Wsjo.
..::XMANiAK::..
a dalo by rade podmienic pliki z wersji ps2 na X?? czy posiadaja inne pliki w ps2 jak i X?
Jasior
QUOTE(-gmeru- @ 22 09 2005, 20:55)
QUOTE(Jasior @ 22 09 2005, 21:49)
*

ogolna. Jak zaczyna sie gra wybierasz jezyk. GRa jest w 100% Polska napisy itp. Wsjo.
*

Dzieki za szybką odpowiedz smile.gif
jaszczoor
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 22 09 2005, 20:56)
a dalo by rade podmienic pliki z wersji ps2 na X?? czy posiadaja inne pliki w ps2 jak i X?
*

mi sie wydaje że prędzej można będzie wymienić pliki z wersji PC tak jak w niektórych grach. Mam nadzieje że będzie taka możliwość, bo posłuchał bym sobie szpaka ;]
..::XMANiAK::..
taka mala prozba, niech jakis posiadacz Fify2k6 na PS2 oraz Xa wysle na PW nazwy plikow jakie znajduja sie na plycie
thx
Bartezoo
komentarz,komentarzem,ale idea ekstraklasa !!!!!! Panie i Panowie!!!!! RLZ!!!!! I wogóle przejał mi się PES(narazie)i zasmakuje chętnie czegoś "nowego'
Dzwonek
QUOTE(Bartezoo @ 23 09 2005, 14:44)
komentarz,komentarzem,ale idea ekstraklasa !!!!!! Panie i Panowie!!!!! RLZ!!!!!  I wogóle przejał mi się PES(narazie)i zasmakuje chętnie czegoś "nowego'
*

Może i dobrze że będzie ekstaklasa ale EA nie jest trendy bo to nie Idea lecz Orange biggrin.gif
zduniacz
ojej, niemozliwe. kichokaszanka na calej linii. jak oni mogli!!
jaszczoor
A będzie orange ekstraklasa w wersji na xboxa czy tylko na PS2? ;]
Gun
Zagrałem, sprawdziłem i jestem mile zaskoczony. W porówniu z WE 9 mogę powiedzieć, że w Fifie 2006 jest naprwdę dużo zmian. Gra zajmuje pełne DVD 4.7 GB a WE 9 trochę ponad 1 gb. W WE 9 było tak mało zmian, że pierwsze tłumacznie gry z japońskiego pojawiło się już po 2 dniach. Nie mówie, że WE 9 jest gorsze bo to najlepsza gra piłkarska na konsole. Chodzi mi jednak o lenistwo Konami, brak zmian. Fifa 2006 jest bardzo rozbudowana. Mamy bardzo rozwinięta opcję menagera, co mnie bardzo cieszy. Można podpisywać kontrakty ze sponosorami, ustanwiać ceny biletów, kupować zawodników itd. Wszystko jest oczywiście po polsku, co jest bardzo duzym plusem.

Cieszą także bonusy, których jest wiele. M.in wywiad z Eto, Fifa 94, 10 najładniejszych bramek, historyczny przegłąd powolnego rozwoju Fify tongue.gif . Poza tym można zdobyć pełno innych bonusów, które jeżeli dobrze pamiętam można dostać w sklepie. Dużym plusem jest możliwośc ustawienia sterowania identycznego jak w serii WE/PES.

Jeżeli chodzi o rozgrywkę to nie jest to PES ale gra się bardzo przyjemnie. Szczególenie,
że słychać naszych rodzimych komentatorów. Acha zapomniałbym, że jest pełna licencja na polską ligę z transferami datowanym an 24.08.2005. Jest dobrze i na razie chyba ię przesiąde na Fifę 2006 do czasu PES 5 smile.gif .
Roki
A jak wypada polski komentarz?
Tomita
Komentarz do bani, np. przegrywam 4-0 a oni podaa ze przegrywam roznica 2 bramek, albo nikt nie zrobil przechwytu a oni piekny przechwyt, i wogle jest ten komntarz strasznie nie w tepo, jakby puszczany losowo z tasmy.
Dokaz
Ogulnie strasznie sie zawiodłem tym komentarzem........... pakada straszna.... !!!!
Tomita
Cala gra jest wogle nie grywalna, podania sa zalosne, podanie na dobieg to wogle jakies nieporozumienei,animacja beznadziejna wszystko to jaies zrywane i garjac w to zarowno z kompem jak i bratem strasznie sie meczylem:/ naszczescie pozbylem sie juz tej gry
°Kiewas°
sprawdzcie jak się Szpak drze gdy strzela Eto'o tongue.gif
Mało co się ze śmiechu nie zesrałem tongue.gif
Roman Giertych
Dla mnie Fifa to kmiot straszny.
Zobaczcie jak wygladaja twarze zawodników - okropnie (porownujac do serii WE/PES gdzie tam sa piekne i takie rzeczywiste). Podobno Fifa ma pelna licencje wiec czemu na koszulkach nie ma znaczkow firm (np. NIKE na koszulkach Barcy)?? I do tego w wiekszosci klubów nie ma oryginalnych czcionek numerów mad.gif . Chała okropna. Idziemy dalej : strzały z daleka (25-40 m od bramki) nie maja mocy, leca tak wolno ze mozna usnac. Czemu tak mało jest reprezentacji i dlaczego nie ma Japonii, Korei, RPA, Senegalu i innych??

Porownujac nowa Fife do WE8LE/WE9/PES5 daje jej ocene 3/10. Zostaje przy piłkach od KONAMI excl.gif

Heil Roman excl.gif
SQN
Czy aby nie przesadziłeś Romanie?W końcu to FIFA, nie piłeczka od Konami. W porównaiu z PES3,4/WE8 F06 wypdada blado ale jako gra od EA jest troszkę lepiej. Komentarz "miodzio" profesjonalny, ale czuć, że komentatorzy żyją meczem:)
Roman Giertych
Ale po co mi jakies beznadziejne ligi w ktore nigdy pewnie nie zagram? I dlaczego nie ma takich reprezentacji jak: Japonia, Korea Pld, RPA czy Senegal? No czemu?? Widac ze EA SPORTS idzie na ilosc a nie jakosc jak KONAMI tongue.gif

A co do komentarza polskiego to niezly ale slychac ze czytaja to z kartki i ze teksty sa żywcem tłumaczone z jezyka angielskiego mad.gif
A ja chce : Dżon Dal Tomasson, Szimało Zambrosa, Puziol czy Runi laugh.gif

I o co chodzi z tymi strojami? Czemu nie ma znaczków firm sportowych na strojach oraz oryginalnych czcionek numerów?? Podobno Fifa to pełen wypas jesli chodzi o licencje - a tu taki babol laugh.gif . No i kwestia butów - co to jest? 10 tych samych butów (niewiadomo nawet jakiej firmy) tylko w róznych kolorach? Nie stac juz był EA SPORTS na zaplacenie kasy na oryginalne korki czy co???

Heil Roman excl.gif
[InSaNe]
No i co z tego ? Ile mozna sie podniecac Pro Evo ? Wreszcie jakas odmiana, bo od tych pseudo zmian w serii Konami mi sie rzygac chce . Gram w te serie od 97', skonczlem na PESie 3 i wreszcie wyszla calkiem niezla Fifa, do tego z polskim komentarzem . Mozna w to popykac bo gra jest calkiem niezla, fajna odmiana, tymbardziej jak sie komus troche przejadly ISSy i PESy .
Tokar
Śmieszy mnie takie podejście. Fifka ordynarnie i dość nieudolnie kseruje PESa (za rok może nawet wystylizują menusy na produkt KCET-u closedeyes.gif), a niektórzy wpadają w podnietkę, że w serii duże zmiany, nie to, co w tym PESie, tam to czysta komercha jest -_-"

Konami celowo psuje niektóre rzeczy, by móc je poprawiać w kolejnych edycjach, to fakt. Ale EA Sports to nie są dobrzy wujkowie-przyjaciele graczy. Jeżeli do przyszłego roku nie wpadnie im do głowy pomysł jak w sposób znaczący zmienić rozgrywkę (poza całkowitym skopiowaniem PESa oczywiście ;p), to myślicie, że uczciwie odpuszczą sobie edycję 07 ?
Będzie albo to samo, co w tym roku, tylko że z nowymi składami, albo usuną pewne pozytywne aspekty tegorocznej edycji i dodadzą jakieś nonsensy uprzykrzające rozgrywkę, żeby mieli co usunąc i poprawić w Fifa 08.
Takie są prawa marketingu, choćby nie wiem jak nam się to nie podobało. Jeżeli jest możliwość corocznego tłuczenia grubej kasy przy stosunkowo małym wkładzie intelektualnym, to każdy z niej skorzysta, czy to Konami, czy EA, czy ktokolwiek inny. Sprawa dotyczy ogromnych pieniędzy, więc ambicja idzie niestety na bok.

Zresztą narzekania na małe zmiany w corocznych seriach sportowych w układzie, gdzie spokojnie 3/4 tego forum ciągnie gry z netu wydają mi się ździebko niepoważne ;p
[InSaNe]
Mieszasz Waść fakty - to wlasnie PES teraz wpadl w syndrom serii Fifa z lat 99-2004 . Niestety .

PS. No akurat tu mala pomylka - jestem chyba jednym z nielicznych, ktory kupuje tylko oryginaly cool.gif
Forebode
Trzeba przyznac - jakies zmiany sa, ale z drugiej strony co one wprowadzaja? Rozgrywka jest nudna jak obrady sejmu, w sumie mozna czasem sklecic szybka skladna akcje, ale np. absurdem jest klejenie sie pilki do obroncy gdy leci prostopadle po ziemi. Tak samo dziwnie duzy jest procent goli z banki po dosrodkowaniach.

Nie zebym byl jakims wielkim antyfanem fify, mozna se nawet przyjemnie pograc, ale na pewno nie za dlugo. Kazdy zawodnik tak samo przyjmuje, podaje itp... Co za roznica czy gram Wisla czy Barca -_-
Roki
Ehh... w Kaciku sportowym nikt sie nie odzywa wiec napisze tu.

Nie wiem, moze mi sie wydaje, ale w Fifie 2006 wzgledem PES bardzo latwo traci sie pilke. Wystarczy ze nabiegnie na mnie obojetnie jaki gracz z przeciwnej druzy i od razu zabiera mi pilke (i to zawsze!). Jaki jest na to sposob. Czy kiwac da sie tylko klepiac R2+kierunek. Mozna jakos inaczej na dluzej zachowac pilke.

Druga podobna sdprawa to sytuacja jak posiadam pilke i szybko biegne - przeciwnik doslownie za kazdym razem mnie dogania i od tylu odbiera mi pilke. Jak ja go gonie to nie da rady bym go dogonil - a trzymam szybki bieg - czemu tak jest? Robie cos zle?
Watari
Ta Fifa to mila odskocznia od katowania PES4/5 bo wkoncu zaczyna przypominac prawdziwa gre a nie stol bilardowy ;], a co do Szpaka to ja i tak na english gram wink.gif bo angielscy komentatorzy daja rade smile.gif
mlokon
A ja i tak nie moge się doczekać bo już niedługo ją dostane ;P
Roki
Fantastycznie zostal zrealizowany tryb "Impreza" !!! Sa statystyki gdzie mozemy zobaczyc ktory z zawodnikow (prawdziwych graczy) jest najlepszy, kto strzelil najwiecej bramek, a kto najmniej itp.

Czegos takiego wlasnie brakowalo PES.
Olek
To jak to wkońcu jest z tą polską wersją, każda palówka ma do wyboru polish language z komentarzem i idea ekstraklasą? czy tylko ta wersja sprzedawana w polsce 3xP? Bo chciałem ściągnąć z torrentów na próbe i nie wiem czy to będzie to o czym mowa tongue.gif
hay
Polski jest w każdej wersji PAL, więc spokojnie możesz "ssać" tongue.gif
Tytek
grałem w MM i komentarz na poziomie tego ze3 skoków narciarskich,sory ja podziekuje...ale grafa zrobila przyjemne wrazenie(moze to ten wypasiony TV:)) i sedziowei mają oryginalne facjaty o ile sie nie myle..
Bartezoo
]Może i dobrze że będzie ekstaklasa ale EA nie jest trendy bo to nie Idea lecz Orange biggrin.gif
*

[/quote]
You wrong to jest IDEA ekstraklasa a nie Orange.Gra niezła ale w sumie to samo co 2K5
Polski komentarz całkiem niezły tongue.gif Nie przeszkadza
emilius
Polski komentarz całkiem niezły  Nie przeszkadza

Nie przeszkadza wogóle.... a najlepsze jest kiedy np. jest początek sezonu a oni mówią że to już koniec albo wygrywam 4:0 a oni tekst że drużyna przeciwna przegrywa dwiema bramkami.... ale nic nie przebije tekstu : GŁĘBOKO TAM !!
ale pozatym oczywiśćie komentarz wogóle nie przeszkadza ....... WOGÓLE excl.gif biggrin.gif biggrin.gif
czekus
no ok...może i komentarz nie jest najwyższych lotów ale pamiętajmy ze to pierwsza polsko-języczna werja piłki na ps/ps2...(chyba;-)

przecież pierwsze soccery nie od razu oferowały full opcji, dobrą grafę, wiele trybów ...a i "szlachetny" PES bawił się w nazwy typu: "Redondo";-) itp.
dlatego myślę iż należy sie jakiś szacunek bo to krok w dobrym kierunku ... (wreszcie nas dostrzegają;-)
Zajcik
I tak powinnismy sie cieszyc, ze ktos wie o istnieniu krajow drugiego swiata. Jak dla mnie, to nowa Fifa daje rade... i w koncu mozna w nia grac. Jako ze PES5 mnie zawiodl... w tym roku wole pograc w Fife ;]
Sojer
Z przeprowadzanego niedawno w mojej siedzibie doswiadczenia, przyznaje, ze nowa Fifa to naprawde najlepsza z dotychczasowych odslon. Nie narazajac sie nikomu, jednak musze napisac... Widac, ze EA idzie do przodu, stara sie by kolejna czesc do niedawna "kaleczonej pilki", byla coraz lepsza. Czego niestety nie mozna powiedziec o Konami, którzy najprawdopodobniej sie cofaja - to widać. Chcac nie chcac, EA ma u mnie plusa - za polski komentarz swoja droga;). Gameplay stoi na wysokim poziomie. Tak prawde powiedziawszy bardzo milo mi sie gralo z kumplem, z którym wspolnie doszlismy do wniosku - "Ta Fifa 06 jest naprawde udana, to nie ta sama Fifa co kiedys".

Jestem zadowolony z nowej, do tego z polskim komentarzem pilki od EA Sports smile.gif
Sarge
Ok, zagrałem dosłownie dwa meczyki i muszę powiedzieć że już na podstawie tych kilkunastu minut gry można wywnioskować, że gra idzie naprawdę w dobrym kierunku. EA ciągle wzoruje się na PESie, doszło do tego, że sterowanie jest prawie identyczne biggrin.gif . Ale nie będę tutaj narzekał, bo przynajmniej nie musiałem się przestawiać. Co mnie w tej chwili zabolało najbardziej, to w dalszym ciągu mało odczuwalna różnica klas drużyn, przynajmniej nie tak wielka jak we wspominanym przeze mnie PESie - lepsze drużyny mają wprawdzie szybszych zawodników itp., ale nie ma jakiejś większej różnicy. Niemniej jednak te 2 mecze rozegrane u znajomego chyba nakłonią mnie do tego, że niedługo sprawię sobie nową Fifkę, a wtedy przetestuję ją głębiej smile.gif .
trott1
gra jest swietna!!!!!! mam i sie czesze nie moglem zrobic lepszego zakupu a nawet jesli troche gorszy gamplay i grafa to sa licencje a nie jak w PES5 gdzie anwet ManU nie ma oryginalnej nazwy
Reset
To jest najgorsza piłka nożna w jaką można zagrać na konsoloach dry.gif Wszystko rusza się jak owad w g...
Akcje bilardowe.Podania zawsze dochodzą, zfaulowac można chyba tylko wślizgiem.Tutaj nawet sterowanie z Pro Evo nie pomoże.A to co wyprawiają bramkarze to już jest tragikomedia.Tyle kasy a taki mierny efekt... jak co roku...
Nojbert
A jak tam komentarz..podoba się??
closedeyes.gif
trott1
kurde reset a grales wogóle w fife? moze to nie jest PES5 ze tak jak playman zrobił 25 fauli cialem ale w fifie tez da sie mam srednio 2 faule na mecz cialem A komentarz (pipi)oza!
Gęsior
Napisze poraz kolejny: w to g.ówno nie da się grać a komentarz to jest żenada. Jedyny plus to licencje i menager.
Roki
QUOTE(Gęsior @ 23 10 2005, 19:31) *

Napisze poraz kolejny: w to g.ówno nie da się grać a komentarz to jest żenada. Jedyny plus to licencje i menager.

Twoja wypowiedz jest zalosna. Powiedz, ile razy grales w 06... 2,3, a moze wogole question.gif Owszem grywalnosc nie jest na poziomie PES, ale nie jest zla - powiem nawet ze jest bardzo dobra i przy tej grze dobrze mozna sie bawic.
Reset
No nie pwoiem komatarz akurat jest bardzo fajny.W pro evo jest jakieś usypaijace gdybanie dwóch ziomów.No chyba że gramy w WE cool.gif tam kometarz też daje rade.Hmm Konami powinno zostac wykupione przez EA w tedy Pro Evo wyglądałoby tak jak należy no i promocja byłaby tip top bo na tym polu Fifa nie ma sobie równych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.