Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DooM
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
..::XMANiAK::..
Juz od jakiegos czasu dostepny jest trailer, ale na nim praktycznie nic nie ma, teraz przyszla kolej na zdj potworkow z Dooma

http://www.first4figures.com/newsarticles.asp?newsid=13

Na zdjeciach widac Impa i Hellknighta [niewidac ich dokladnie ale mozna poznac ich po ryju laugh.gif icon_twisted.gif ]

co sadzicie o filmie?? moze sie uda zrobic dobra ekranizacje gry jak ostatnio wychodza dobre filmy na podstawie komiksu [Sincity] oraz jak gry licencji filmu [Batman Begins]
SIKI

Podobnego stworka już widziałem w pięciu filmach (Obcu 1-4 + AvP) tongue.gif
lukasz
a co może być?jasne ,że szit powstający jedynie żeby szybko zarobić na legendzie gry.
Humulus XP
Hellknight wygląda w porządku ale dobrze zrobione potworki niekoniecznie muszą oznaczać dobry film (w AvP Xenosy wyglądały świetnie a z filmu wyszedł nieprzecietny crap). Ciekawe czy będą akcje z piłą łańcuchową? icon_twisted.gif
puszkin
Na trailerze troche za bradzo to przypomina residenta 1. I pewnie podobny szit z tego będzie, niestety.
golab
Ocenzurowej kupy się spodziewam ala śmieszno-tragiczne Residenty.
Diabeu
QUOTE(lukasz @ 7 08 2005, 11:32)
a co może być?jasne ,że szit powstający jedynie żeby szybko zarobić na legendzie gry.
*

ehehehe a Ty moze spodziewasz się ambitnego kina po ekranizie tępawej strzelanki? icon_twisted.gif
lukasz
na swoją sprawe doom też nie przygniatał zawiłościami scenariusza tyle ,że film będzie po prostu klasą B łubu dubu dla amatorów takich rozrywek, w giere można bylo pograć.
Marlon
Bedzie kieprawo, w zasadzie nie widze wiekszego sensu robienia ekranizacji tego typu gry... Juz sam trailer jest nijaki i ja nie wroze niczego dobrego temu filmikowi, no ale sie zobaczy, chcialbym sie milo rozczarowac.
Arox
Podobno reżyseruje to A. Bartkowiak, który nie ma jakichś oszałamiających dokonań ("Romeo must die").
Nie wróżę filmowi sukcesu i lata mi czy wogóle wejdzie na ekrany.
konstant
Cos strasznie maly ten Hellknight huh.gif
Humulus XP
QUOTE(konstant @ 7 08 2005, 18:30)
Cos strasznie maly ten Hellknight  huh.gif
*

Pewnie to jeszcze niemowlę tongue.gif .
legius
Jak dla mnie to wyjdzie typowy sredniak a'la Residenty. Ale czego sie spodziewac po ekranizacji takiej gry? Na dobra sprawe fabuła niebardzo ma szanse zaistniec, jedynie czym moze sie obronic ten film to dobry klimat i tego mu zycze smile.gif Fajnie ze rezyseruje to Bartkowiak bo moze powstac niezle dynamiczne i efektowne kino ale z drugiej strony czy przy tym jest szansa na dobry klimat? Oby. Aha, ciekawe jak na film wplynie glowna rola The Rocka gheghe biggrin.gif
Pablo_el
film bedzie syfem na miare RE2 z gumowym nemesisem. Tylko za fabula i klimat beda gorsze. Czyli jusz nie wiem czy moze mnie oczekiwac cos gorszego ...

Chociaz w sumie na RE2 zawiodlem sie baaardzo a tu nawet sie nie nastawiam na porzadna produkcje - czyli jednak moze byc cos gorszego wink.gif

Romeo Must Die wyszlo Bartkowiakowi calkiem fajnie (X-ray wink.gif) wiec po kij sie bierze za cos co z zalozenia nie moze byc dobre
Diabeu
legius, Rock nie gra głównej roli

to będzie wariacja na temat Aliens, ekipa komandosów, rozwalona baza na Marsie i jedno wielkie WTF???? do momentu rozpoczęcia jatki

zamiast portalu z Piekła sa jakieś badania genetyczne i ofkorz tragiczne tego skutki

styknie mi strawny średniak z dużą ilością amunicji wystrzelonej i takie tam
tk
Te zdjęcia wyglądają całkiem nieźle, aczkolwiek przeczuwam średniaka. A szkoda by było bo schizy i klimat z trzeciej części gry dają szerokie pole do popisu nawet jak na ekranizacje bezmyślnej strzelanki.
rembikfromLS
na 1000000% będzie gniot, a jesli nie niech mnie wykastrują zardzewiałą żyletką...
Mendrek
Nie ma to jak zyebac caly klimat Dooma. Juz trojeczka (gierka) zwalila nieco ten caly klimat dwoch poprzednich czesci, a film bedzie chyba gwozdziem do trumny. Powinna byc mroczna masakra, kiedy to doom marine na wspol postradany zmysly, jedna stopa w piekle, nie majac nic do stracenia, postanawia pila mechaniczna wyrznac mozgi piekielnym pomiotom, i pokazac kto tu naprawde jest zly. A tu wyjdzie banda wystrachanych komandosow z amerykanskim patosem strzelajacych do jakis eskperymentow genetycznych... Geez. Pewnie bedzie kicz.
Snejk
Dum będzie mega syfem. Już to wiem wink.gif Za kręcenie wziął się Bartkowiak (chyba), w roli głównej De Rok. Czy to się w ogóle może udać ?
Mq
"It's in the sewer!"

Tak,to oskarowa pozycja.

Slyszalem,ze ma byc 15 minutowa sekwencja fpp(z oczu bohatera).Mam zle przeczucia.
Dante
jeśli ta 15 sekwencja toprawda to szykuje sie wielka kapa
Marlon
Chyba i ch po(pipi)ało! Co to ma być, jakiś tribute dla gry? 15 min z oczu... Nie wiem jako onie to rozwiążą ale to chyba będzie nie do przetrzymania...
Diabeu
w Leonie Zawodowcu jakoś wyszło fpp, to tu nie może? bo co?
tk
Może chodzi o to, że w sumie w filmie będzie 15 minut ujęć z oczu bohatera ?
2razyjot
Czekam na to filmidło, bo szykuje sie mocno odstresowujaca jatka do lykniecia na raz z ziomkami i kilkoma piwami ... smile.gif Takich filmow nigdy za wiele ...

A jesli ktos oczekuje po DooMie oscarowej produkcji to jest skonczonym pacanem ... laugh.gif
Marlon
Hmm Leona oglądałem już spory kawałek czasu temu i nie pamiętam tej sekwencji, nieważne. Jak to będzie w sumie 15 min na cały film, to spoko, ale jak 15 min za jednym zamachem to ja dziękuję, może być nieciekawie, chociaż oczywiścnie nie musi - pożyjemy zobaczymy...
Diabeu
Marlon, to przypomnij sobie wjazd ekipy Oldmana do chałupy tej gówniary, a dokładnie tego typa z dredami
2razyjot
QUOTE(Marlon @ 16 08 2005, 09:37)
Jak to będzie w sumie 15 min na cały film, to spoko, ale jak 15 min za jednym zamachem to ja dziękuję, może być nieciekawie, chociaż oczywiścnie nie musi - pożyjemy zobaczymy...
*

Uwe Bowl tez do 'House of the dead' wrzucil innowacyjne ujecie gdzie przy co wiekszej sieczce wlaczaly sie przeblyski z gry i ... calkiem niezle IMO to wyszlo.

Doom to fpp, fpp to widok z oczu. W jakim innym filmie by Ci sie to skojazylo z gra? Chetnie zobacze takie ujecie!!! Tym bardziej, ze jak wrzuca do tego akcje, gdzie postac porusza sie po korytazach, cos cicho sapie, postac zbliza sie do zrodla dzwieku, przeladowuje giwere ... Hehehe - nie zapalaj gromnicy od razu, najpierw ocenimy jak to w praniu wyszlo! happy.gif
tk
Ja bym to widział tak, że koleś może trzymac jednocześnie tylko latarkę a przełączenie na broń zajmowało by tak koło sekundy. Do tego fajnie by było gdyby wrzucili HUD wink.gif
mishka
Głownego menka zagra jakis koles pokroju Tom'a Jane'a, a reszte ekipy nieznane nikomu blizej "gwiazdy". Głowny heros bedzie biegal po całej stacji/bunkrze/cholera wie czym i ratowal wszystkich bo oni nie beda mogli ze strachu kapska podniesc... Mniej wiecej tak to widze... A moze tani horror klasy G? Wiem ! Bedzie kiszka w stylu Hause of the dead ! ... Na bank bedzie to w kazdym razie (s)hit laugh.gif
Diabeu
niesamowite umysły analityczno-przewidujące

już poszli do TVP czy gdzie tam karierę robić (w Pogodynce)

lol
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 08 2005, 11:14)
niesamowite umysły analityczno-przewidujące

już poszli do TVP czy gdzie tam karierę robić (w Pogodynce)

lol
*

Podzielam ironie przedmowcy - nie ma to jak pieprzyc zeby tylko pieprzyc. Wyjdzie produkt finalny bedziemy sapac albo sie cieszyc - proste. Trailerki fajnie zmontowane swoja droga - bedzie ciemno, futurystycznie i ostro. Tego jestem pewien! Czysty film akcji sie szykuje ... smile.gif

Z innej beki - wczoraj zrobilem sobie seans z 'Resident Evil' i zmartwie Was, ale cholernie mi sie spodobaly! Anderson i wesoly rezyser czesci "2" nie zmarnowali licencji i dali filmowi wiele od siebie, bo sam kiedys bylem glupi i chcialem przeniesienie w 100 % fabuly z gry do ekranizacji a to by byla kaszanka ... Do czego pije? Po Doomie chce czystej akcji i adrenaliny, stosow lusek i latajacego miesa + klimatycznych miejscowek ... Ja czekam i nie martwie/ciesze sie na zapas!
mishka
Napisalem co o tym mysle, i byc moze przyjdzie mi to odszczekac. Poki co wizji innej co do tego filmu nie mam. Resident Evil 2 troche mnie rozczarowal, myslałem ze bedzie wiecej scen z Nemesisem (ta walka na koniec tez troche nie teges), a ten koles co mial byc smieszny wyszedl zalosny... Czekam na trojke o ile ja nakreca.
Diabeu
w RE2 to Jill ratowała sytuację, stykało by się przeszła i już sfera vizualna zaspokojona - fajna niunia ot co:f
mishka
A propo niun to glowna Alice niezle byla stuningowana, az do przesady. Przypominalo to raczej matrix a nie RE.
Diabeu
jak w czwartym obcym, Anderson się naoglądał to zaserowował swoją wizję mutant bicz
2razyjot
QUOTE(mishka @ 16 08 2005, 15:08)
Resident Evil 2 troche mnie rozczarowal, myslałem ze bedzie wiecej scen z Nemesisem (ta walka na koniec tez troche nie teges)

Anderson musial nieco pokombinowac z fabula (on pisal scenariusz do 2 czesci), bo opierajac sie tylko na zdarzeniach i powiazaniach z gry wyszloby bez smaku.

Nemezis? Odpicowany jak fura w 'West Coast Customs', sapie, dyszy "stars" przez zmutowany gardziel i umie przysadzic z bazuki w helikopter, nie mowiac nawet o dobrym wplecieniu motywu - "spradzmy jego umiejetnosci, niech rozwali najlepsza ekipe komandosow = s.t.a.r.s-ow a pozniej niech tlucze sie z naszym najwiekszym osiagnieciem Alice"; w to mi graj! Walka na koniec nie teges? Jak pisalem wyzej, taki mieli zamysl aby przetestowac "nemezisa" w boju - starcie 2 tworow Umbrelli, z tym, ze "Nemo" to zmutowany Alex wiec w pewnym momencie odzyskal swiadomosc i wspieral babeczke sila ognia, hehehe ...

Film akcji z fajerwerkami (sa jakies tam motywy straszace, ale za stary jestem na takie sytuacyjne akcje znane z gry), w niektorych miejscach maxymalnie efekciarski (bieg Alice po scianie); ku mojej uciesze (czytaj: fana serii) pojawiaja sie miejscowki znane z gry, postaci (ekipa z "RE3"; pojawia sie wycinek intra z "RE3" - helm policjanta po masakrze, w ktorej odbija sie zombiak; Jill Valentine - jak napisal _Diabeu_ dobra laseczka jest ino w grze byla mniej waleczna i cyniczna ale walic to - wkomponowala sie w klimat niczym czarny ziomek - nie pamietam jego imienia) - dla mnie dobra robota po prostu! Oglada sie to przyjemnie i za 2-3 razem zaczyna rozumiec, ze gdyby nakrecic film TYLKO na podstawie gry to wyszlaby nuda ...

Koniec topicu o "RE"; czekam na DooMa ... smile.gif
Marlon
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 08 2005, 09:50)
Marlon, to przypomnij sobie wjazd ekipy Oldmana do chałupy tej gówniary, a dokładnie tego typa z dredami
*

Film ewidentnie do obejrzenia jeszcze raz - nie pamiętam za cholerę (dziury w mózgu).

Swoją drogą - jeśli po zostawienie braina na siedzeniu obok będę się dobrze bawił na tym całym doomie to już uznam to za udaną ekranizację...
Jander
nowy trailer z filmu gdzie pokazane jest ujecie fpp http://www.apple.com/trailers/universal/doom/ Pila w filmie tez bedzie biggrin.gif
Obsolete
ujecie z oczu bohatera (zwykle nacpanego lub umierajacego) rozpropagowal Stone i wykorzystuje je w prawie wszystkich swoich filmach.

Na Dooma nie czekam, ale sadze, ze osobom pokroju mojego 13 letniego kuzyna bardzo sie spodoba, bo to pewnie bedzie film dla dzieci z tego przedzialu wiekowego

nowy plakat promujacy film

Polska premiera odbedzie sie 21 pazdziernika rownolegle z premiera swiatowa

czy ktos sie wybiera na to do kina?? smile.gif
Diabeu
ja idę, a co mi tam
2razyjot
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 4 10 2005, 09:52)

Polska premiera odbedzie sie 21 pazdziernika rownolegle z premiera swiatowa

czy ktos sie wybiera na to do kina?? smile.gif
*

Plakat fajny, do kina nie ide. smile.gif Czekam ...

BTW: po premierze chce wylewna relacje, moze mnie ktos przekona. icon_twisted.gif
hehe, teraz zauwazylem ze to polski plakat smile.gif na gorze pisze:

NIKT NIE OCALEJE smile.gif

ja tam sie zastanawiam czy isc w piatek wieczorem na premiere lub poczekac na pierwsze recki i pojsc w sobote czy niedziele smile.gif zobaczymy jakie zdanie ma moja ekipa
mishka
zobaczylem wkoncu trailera i te slawetne ujecie z oczu. Powiem tak: o k*rwa... jak zobacze calosc zdam recke
Diabeu
a w kinach starą zajawkę dają jeszcze, bez ujęć fpp
aux
Uwielbiam serię DooM. Wychowałem się na tych grach, DooM3 również mi się podobał. Do kina idę na 100%. Jak obejrzę to napiszę oczywiście coś od siebie. Liczę że ten film nie będzie podobny do "Alone In The Dark" czy "Resident Evil 2" smile.gif Bartkowiak to nie Spielberg ale ma na koncie dobre kino akcji.
Mackal21
Film zapowiada się nieźle czego dowodzi najnowszy zwiastun.Klimaty a'la obcy kontra marines.
podaj linka to tego trailera
Snejk
film zapowiada sie tragicznie. te ujecie fpp... LOL
klimatu brak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.