Ja sprawdziłem i chodzi.
Jak ktoś inny to sprawdzi, to niech się wypowie na forum.
Z poprzednich wypowiedzi w tym temacie wynika, że kupę ludzi miało to sprawdzić, a jakoś tylko mi się to udało
Czyżby innym się nie chciało nic robić, tylko czekać na kogoś innego??
Skopiowalem mojego posta z innego tematu, żeby wszystko było w jednym miejscu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam wszystkich!!
Jakiś czas temu czytalem na tym forum temat o tym, że w sieciach p2p, są do ściągnięcia gierki na Gamecuba.
Od zawsze kocham się w Nintendo (kupiłem Gacka do ResidenEvil, a jak ją przeszedłem, to sprzedałem, bo nie stać mnie było na gry ) więc postanowiłem to sprawdzić.
Udało mi się tanio kupić konsolę USA (za 227 zł z memorką i oryginalną Eternal Drknes!!)
Ściągnąłem sobie Need For Speed Underground, Zeldę oraz Mario, wypaliłem na Mini DVD-R (1,4 GB to tyle co oryginalne płytki do Gacka)
i niestety wypalone przeze mnie płytki nie chciały chodzić.
Ale przypomniało mi się, że przecież trzeba mieć Free Loadera (czy jakoś tak) więc zaczałem poszukiwania w sieci ed2k i natrafiłem na Boot CD for Gamecube!!
A w dodatku była to już wersja 2.0!!
W ściągniętym pliku były dwie wersje (NTSC USA oraz PAL EUR).
Wypaliłem wersję NTSC USA (mam konsole USA) i zabootowałem konsole, po czym wsadziłem nagranego Mini DVD z Zeldą i ... ku mojemu zdziwieniu chodzi!!!!!
Chodzą te 3 gry, bez żadnego problemu!!!
Ściągam właśnie Metal Gear Solid (chyba jeszcze z miesiąc pozostał do końca, bo bierze 2,27 GB!! i mało żródeł ) Starfoxa i 1080 Avalanche, które do jutra powinny się ściągnąć (biorą 1,35 GB, ale jest dużo źródeł)
Napaliłem się też na chwalonego na tym forum Viewtiful Joe więc też dodałem do eMule (mam już 145 kb ściągnięte )
Nie wiem czy gry odpala się się na EUR konsoli (bo wszystkie to NTSC USA) ale na pewno tak, bo jest przecież Boot CD do wersji PAL EUR!!
Tak więc Gamecube został złamany!!
Odwiedźcie sobie stronę
http://www.goldesel.to/ gdzie jest ponad 60 gier do ściągnięcia!!
Tylko nigdzie za cholerę nie mogę znaleźć Residenta Zero
Postaram się sprawdzić, czy na konsoli Palowskiej gierki się odpala i napiszę na forum.
Tylko nie myślcie, że ściemniam, bo piszę prawdę!!
Naprawdę chodzi bez żadnych problemów, tylko tak jak w Dreamcascie trzeba mieć Boot Disk i to wszystko!!
Ściągnięte gry są spakowane a po rozpakowaniu są obrazami płyt (1,35 GB).
Gdy je uruchomię w wirtrualnym napędzie, to (tak jak w obrazach do Xboxa, zrobionych xIso) pojawia się informacja, że system Windows nie moze odczytać tego typu plików, ponieważ używa formatu niezgodnego z systemem Windows (to dla tych, którzy pisali na innym temacie, że Nintendo wymyśliło jakiś super format plików i dlatego nie będzie piratów
Kończe już bo mnie ręka boli:)
Pozdrawiam wszystkich i idę grać w Zeldę na piracie!!!