Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
NCdeIgnis
Jaka to wersja PSO dokladnie ma byc ::> i gdzie calosc mozna zakupic ?>:) ? Czy cos do tego jeszcze trzeba ? hyh.gif
SiN[PL]
ja kupilem na allegro... potrzebne sa gry, progzy, i kabel i komp i tyle ;p
popiel25
I Broadband Adapter oczywiscie.
Koszt calosci to tak +/- 2 konsole GameCube :wink:
kubson
a jak z czasem ladowania gier ? bo ktos chyba tu pisal ze strasznie dlugo to trwa
SiN[PL]
hm.... 30 sek i po sprawie? przynajmniej w 3 grach - animal crossing, bomberman generation, 18 wheeler... :>
kubson
a no to nie tak zle smile.gif
-=Burthess=-
Ile Cie wyszedł zakup tego wszystkiego nie licząc GC ?
SiN[PL]
hm, pso 250, adapter 400? trzeba byc nadzianym cool.gif
Sojer
\"]hm, pso 250, adapter 400? trzeba byc nadzianym cool.gif

8O
http://www.exerion.pl/shownfo.php?nfo=full&id=143
icon_twisted.gif
-=Burthess=-
\"]hm, pso 250, adapter 400? trzeba byc nadzianym cool.gif

8O
http://www.exerion.pl/shownfo.php?nfo=full&id=143
icon_twisted.gif

http://www.swiatnintendo.pl/index.php?modu...D=Admin&IID=654
A tu jest PALowska wersja za 244, PSO nie widziałem...
Poważnie myśle o tym zakupie bo jednak nie stać mnie na granie na orginałach sad.gif
SiN[PL]
CODE
Status:

Chwilowo brak - dostawa w drodze

dzwonilem - MOGA miec w przeciagu miesiaca... argh

spójrz wyżej ynteligencie......-[szczurek]
-=Burthess=-
\"]
CODE
Status:

Chwilowo brak - dostawa w drodze

dzwonilem - MOGA miec w przeciagu miesiaca... argh

Sprawdź moje biggrin.gif

Nie wie ktoś czy nie trwają prace nad bardziej dogodnym spiraceniem GC ?
Yohko

trwaja, jak zawsze smile.gif
-=Burthess=-

trwaja, jak zawsze smile.gif

A ile jeszcze potrwają smile.gif ?
Możesz podać mi jakies linki ?
Przemski
Polecam przeszukać P2P - dokumentacje programów i osiągnięć ich autorów są dość łatwe do znalezienia.
sokol
Słyszałem że można pokombinować tak z gacusiem aby podłączyć do niego zewnętrzny napęd dvd,lub cd, ale to pewnie ploty podobine jak z tymi mini DVD.
Ölschmitz
No ciekawe kiedy Gac zostanie spiracony, ja tam łykam go od razu jak piratom się to uda ;), bo ta metoda z kompem jest troche nie teges ;/
kubson
eeee co ty gadasz bez piratow da sie wyrzyc smile.gif
nie(pipi) pieniedzmi a jakos nie narzekam smile.gif choc wiadomo im wiecej tym lepiej wink.gif
Ryo-San
piratom sie raczej nie uda spiracic tego sprzętu bo Mini Dyski na których są gry - są tylko i wylacznie w posiadaniu Nintendo. O ile w przypadku DC mozna byla latwo obejsc oryginalny nośnik, bo GD-rom mialy tylko 1gb pojemnosci a plyta do GCN - 1.5 gb i nawet gdyby cos takie wyszlo to gry byly by na 6-7 plytach(bo przeciez zwyklu mini ma pojemnosc 200mb)", pozatym gdyby mieli spiracic to by juz dawno spiracili, pozatym piraty to syf i wogole be.
lysy1983
piratom sie raczej nie uda spiracic tego sprzętu bo Mini Dyski na których są gry - są tylko i wylacznie w posiadaniu Nintendo. O ile w przypadku DC mozna byla latwo obejsc oryginalny nośnik, bo GD-rom mialy tylko 1gb pojemnosci a plyta do GCN - 1.5 gb i nawet gdyby cos takie wyszlo to gry byly by na 6-7 plytach(bo przeciez zwyklu mini ma pojemnosc 200mb)\", pozatym gdyby mieli spiracic to by juz dawno spiracili, pozatym piraty to syf i wogole be.

Powiedz to większości biednych Polaków! Dla wielu piraty to rzecz naturalna
popiel25
piratom sie raczej nie uda spiracic tego sprzętu bo Mini Dyski na których są gry - są tylko i wylacznie w posiadaniu Nintendo. O ile w przypadku DC mozna byla latwo obejsc oryginalny nośnik, bo GD-rom mialy tylko 1gb pojemnosci a plyta do GCN - 1.5 gb i nawet gdyby cos takie wyszlo to gry byly by na 6-7 plytach(bo przeciez zwyklu mini ma pojemnosc 200mb)\", pozatym gdyby mieli spiracic to by juz dawno spiracili, pozatym piraty to syf i wogole be.

Raczej w przypadku Dreamcasta pomogfla mozliwosc odczytu plyt CD-R (zostalo to poprawione w nowszych modelach konsol).
Piotreq

Zalezy o jakich "mini" mówisz. Mini CD, mini DVD, minibusy, czy mini spódniczki? wink.gif Nam chodzi (o odgłos paszczą) o miniDVD (1,4 GB), a nie MD (200 MB), see?
luck1985
Piraty na GC sa juz od bardzo dawna , a wiem to od kolesia ktory mieszka w niemczech i mowil mi juz bardzooooooo dawno temu ze gra na piratach ale on ma jakas przystawke .
Ryo-San
Piraty na GC sa juz od bardzo dawna , a wiem to od kolesia ktory mieszka w niemczech i mowil mi juz bardzooooooo dawno temu ze gra na piratach ale on ma jakas przystawke .
my o tym wiemy juz od baaaardzo dawna. A przystawka ta nazywa sie: Broadband Adaptor+GCN+PC cool.gif
luck1985
O Ryo ....... hmmmmmmm znam ta ksywke z skas........... Hm no widzialem date na poczatku posta ,ja o tym wiedzialem wtedy , ze jak powiedzialem o tym komus to sie smiali zemnie he jednak znow mialem racje cool.gif
Szybki1234
Mozna bez problemoww dostac mini-dvdr , maja one 1,4 gb ale musze opracowac modczip do NGC :x . Zwykla wypalara dvd nagra mini-dvd a koszt jednej plyty to jakies 6 -7 zeta :wink: . TYLKO TRZA MODCZIPA :cry:
Sojer
Pytanie tylko, kiedy ten caly modchip sie pojawi ? - jak wogóle sie pojawi ;p
Piotreq
Mozna bez problemoww dostac mini-dvdr , maja one 1,4 gb ale musze opracowac modczip do NGC :x . Zwykla wypalara dvd nagra mini-dvd a koszt jednej plyty to jakies 6 -7 zeta  :wink: . TYLKO TRZA MODCZIPA  :cry:

no, no... mamy na forum inżyniera elektronika smile.gif no to czekamy na ten mod chip, czekamy wink.gif
szczurek
w szarej strefie pisali ze chip 'sie robi'. Mi tam on do szczescia nie potrzebny.....no chyba ze bedzie odpalal importy wtedy czemu by nie przerobic....Zreszta wole zeby moja konsola byla 'czysta' icon_twisted.gif
easye
Slyszalem, ze na GC mozna grac na piratach za pomoca komputera. Podobno istnieje jakis program do ktorego wrzuca sie ISO i dziala. Konsole oczywiscie polaczona jest sieciuwka. To prawda ?
Ryo-San
Slyszalem, ze na GC mozna grac na piratach za pomoca komputera. Podobno istnieje jakis program do ktorego wrzuca sie ISO i dziala. Konsole oczywiscie polaczona jest sieciuwka. To prawda ?

Prawda cool.gif GCN+PC+Broadband Adaptor i jedziesz cool.gif
szczurek
yup ale jest to dosc kosztowny sposob. Zreszta przeczytaj sobie wszystkie posty w tym temacie, napewno gdzies tam o tym pisze, a mi 'siem nie chce' pisac od nowa....Powiem tylko ze potrzeba BBA [sieciowki] i PSO E 1&2 ale jakas starsza wersje.....
sokol
Ludzie nie ma co liczyć na te wszystkie mini-DVD czy mini-CD, bo gacuś po prostu nie czyta tych formatów.Płytki z gierkami mają unikatowy format wynaleziony przez nintendo, oznacz to że wszystkim piratom wielkie N pokazało palec , i tak pozostanie.
wężyk
tu macie ciekaweogo linka
http://gcc.modchip.sm/
A tu do forum
http://www.gcdev.com/phpBB2/viewtopic.php?...6cd78ff9b2e3304

Takie tam że niby gamacube został złamany przez grupe "Origa brothers"
(podobno oni stworzyli pierwszego mod-chipa do PS2)
Conker
tu macie ciekaweogo linka
http://gcc.modchip.sm/
A tu do forum
http://www.gcdev.com/phpBB2/viewtopic.php?...6cd78ff9b2e3304

Takie tam że niby gamacube został złamany przez grupe \"Origa brothers\"
(podobno oni stworzyli pierwszego mod-chipa do PS2)

Hehe, zdjecia rzadza:))) Chlopakow czeka jescze kupa roboty:D
wężyk
Niewiem czy już było ale co tam
http://www.metagames-fr.com/downloads/VIDE...EO/GameCube.avi

No i co że fake ale jaka muzyczka ciekawa...
Ölschmitz
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=19323

ktos cos o tym wie?? jest to prawda??
szynaboss
Jasne, że to prawda!!
Hela
A ktos to sprawdzil?
szynaboss
Ja sprawdziłem i chodzi.
Jak ktoś inny to sprawdzi, to niech się wypowie na forum.
Z poprzednich wypowiedzi w tym temacie wynika, że kupę ludzi miało to sprawdzić, a jakoś tylko mi się to udało smile.gif
Czyżby innym się nie chciało nic robić, tylko czekać na kogoś innego??

Skopiowalem mojego posta z innego tematu, żeby wszystko było w jednym miejscu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam wszystkich!!
Jakiś czas temu czytalem na tym forum temat o tym, że w sieciach p2p, są do ściągnięcia gierki na Gamecuba.
Od zawsze kocham się w Nintendo (kupiłem Gacka do ResidenEvil, a jak ją przeszedłem, to sprzedałem, bo nie stać mnie było na gry ) więc postanowiłem to sprawdzić.
Udało mi się tanio kupić konsolę USA (za 227 zł z memorką i oryginalną Eternal Drknes!!)
Ściągnąłem sobie Need For Speed Underground, Zeldę oraz Mario, wypaliłem na Mini DVD-R (1,4 GB to tyle co oryginalne płytki do Gacka)
i niestety wypalone przeze mnie płytki nie chciały chodzić.
Ale przypomniało mi się, że przecież trzeba mieć Free Loadera (czy jakoś tak) więc zaczałem poszukiwania w sieci ed2k i natrafiłem na Boot CD for Gamecube!!
A w dodatku była to już wersja 2.0!!
W ściągniętym pliku były dwie wersje (NTSC USA oraz PAL EUR).
Wypaliłem wersję NTSC USA (mam konsole USA) i zabootowałem konsole, po czym wsadziłem nagranego Mini DVD z Zeldą i ... ku mojemu zdziwieniu chodzi!!!!!
Chodzą te 3 gry, bez żadnego problemu!!!
Ściągam właśnie Metal Gear Solid (chyba jeszcze z miesiąc pozostał do końca, bo bierze 2,27 GB!! i mało żródeł ) Starfoxa i 1080 Avalanche, które do jutra powinny się ściągnąć (biorą 1,35 GB, ale jest dużo źródeł)
Napaliłem się też na chwalonego na tym forum Viewtiful Joe więc też dodałem do eMule (mam już 145 kb ściągnięte )
Nie wiem czy gry odpala się się na EUR konsoli (bo wszystkie to NTSC USA) ale na pewno tak, bo jest przecież Boot CD do wersji PAL EUR!!
Tak więc Gamecube został złamany!!
Odwiedźcie sobie stronę http://www.goldesel.to/ gdzie jest ponad 60 gier do ściągnięcia!!
Tylko nigdzie za cholerę nie mogę znaleźć Residenta Zero
Postaram się sprawdzić, czy na konsoli Palowskiej gierki się odpala i napiszę na forum.
Tylko nie myślcie, że ściemniam, bo piszę prawdę!!
Naprawdę chodzi bez żadnych problemów, tylko tak jak w Dreamcascie trzeba mieć Boot Disk i to wszystko!!
Ściągnięte gry są spakowane a po rozpakowaniu są obrazami płyt (1,35 GB).
Gdy je uruchomię w wirtrualnym napędzie, to (tak jak w obrazach do Xboxa, zrobionych xIso) pojawia się informacja, że system Windows nie moze odczytać tego typu plików, ponieważ używa formatu niezgodnego z systemem Windows (to dla tych, którzy pisali na innym temacie, że Nintendo wymyśliło jakiś super format plików i dlatego nie będzie piratów
Kończe już bo mnie ręka boli:)
Pozdrawiam wszystkich i idę grać w Zeldę na piracie!!!
Czappi
Oł szit madafaka jak to prawda to...a ja sie pozbyłem gacka.
szynaboss
No to masz pecha stary!!
Wyrwij jakiegoś na allegro!!
Mi sie udało kupić NTSC USA z org. grą Eternal Darknes i memorką za 227 zł!!
To prawie darmo!!
szczurek
tjaa tylko ciekawo czemu nikt o tym nic nie wie :f
Jezeli dasz mi jakies wiarygodne zrodlo w ktorym pisze, ze to dziala to zwroce honor. Narazie jestes....nobody.....
Matrox
Tak czy siak musialbym kupic najpierw nagrywarke DVD ;] Do tej pory nie kupilem GCN tylko dlatego ,ze stwierdzilem, ze nie wyrobie jadac na oryginalach na 2 konsole (teraz jade tak na PS2) Wiec jezeli okazaloby sie to prawda i potwierdzily to jeszcze inne osoby to moze sobie kupie GCN (trudno sie mowi, mennica panstwowa nie jestem wiec musze zejsc przy 1 konsoli na ciemna strone mocy ,a boje sie o laser PS2 wiec raczej na niej nie bede odpalal piratow wink.gif[no i lubie te kolorowe oryginalne pudelka hehe] ) No ale mowie musilyby to potwierdzic jeszcze inne osoby, bo teraz srednio w to wierze.
Ölschmitz
Ja bym kupił Gaca choćby dla Twin Snakes, tylko nie mam kasy ;/

ale jak benda piraty to i kasa sie znajdzie icon_twisted.gif
szynaboss
Nie wiem dlaczego nikt o tym nie pisze.
Może nikt nie wie, że gry są dostępne w sieciach ed2k.
Myślę, że programy typu eMule czy eDonkey nie są jeszcze bardzo popularne w Polsce. Ludzie nie wiedzą co to jest sieć p2p (ostatni artykuł w Rzeczpospolitej, po którym zamknęli najlepszą stronę w polsce www.osloskop.net sad.gifsad.gifsad.gifsad.gif
Jednak strona, którą podałem wcześniej, powinna być jakimś dowodem!!
Tam są linki do masy gier, zarówno do PS2, GC jak i X-Boxa.
Ściągnąłem też kiedyś kumplowi jakąś gierkę na X-Boxa i było to pełne DVDRip i cykała bez problemu.
Wierzcie lub nie, mnie to nie obchodzi!!
Ja sobie gram w ściągnięte gry, a że nikt mi nie wierzy...to jego sprawa.
Jakby płyta MINI DVD kosztowała 2 zł, to przesłałbym jakiejś ważnej osobie na forum 1 gierkę i sama by napisała, czy działa!!
Niech ktoś sciągnie sobie jakąś gierkę (ktoś kto wie co to jest ed2k) oraz Boot Disc i niech się wypowie!! Niech włoży jakąś pracę w uwiarygodnienie tego całego tematu!!
Ja już chyba będę kończył, bo jeszcze zrobicie mi najazd na chatę, że plotę jakiś głupoty (ze szczurkiem na czele!! smile.gifsmile.gifsmile.gif )
Ale na pewno nie jestem nikim, bo jako jedyny ściągnąlem gry i to sprawdziłem!!!
Jak chcecie ściągnąć jakieś gry, a nie macie pojęcia o p2p, to najpierw odwiedźcie www.p2p.info.pl a następnie (coś już wiedząc o p2p smile.gifsmile.gif ) www.goldesel.to gdzie zdobędziecie linki do gier!!
Jak ktoś już ściągnie, to niech się wypowie!!
Do usłyszenia!!

Jeżeli szukacie pomocy, to polecam www.osiol.com !!
Splender
Czlowieku, nie miej nas za debili, zaloze sie ze wiekszosc osob z tego forum wie co to p2p, poniewaz wczesniej korzystalo lub wciaz kozysta z Kazyy e-donkeya czy innych cholerstw...
MI tam osobiscie wisi to czy to dziala czy nie, i tak gral bede w oryginaly nawet jesli piractwo rozwinie sie na GC podobnie jak na PS2 np. biggrin.gif
szczurek
gah ty chyba naprawde masz nas za debili Oo
Nie chodzi mi o polskie strony/gazety tylko ogolnie. Ameryka, Chiny, czy inne rynki. Ani slychu o 'twoim' sposobie.
A tak pozatym to myslisz, ze kolesie ktorzy robia chip'a do GC laduja kase a rozwiazanie jest takie proste? Wierz mi - napewno to sprawdzili :f
Matrox
gah ty chyba naprawde masz nas za debili Oo
Nie chodzi mi o polskie strony/gazety tylko ogolnie. Ameryka, Chiny, czy inne rynki. Ani slychu o 'twoim' sposobie.
A tak pozatym to myslisz, ze kolesie ktorzy robia chip'a do GC laduja kase a rozwiazanie jest takie proste? Wierz mi - napewno to sprawdzili :f

Dokladnie z tych samych powodow cos w to nie wierze, jest poprostu za cicho o tym, nigdzie o tym nie slyszalem i to troche dziwne. Jezeli myslisz ze nie wiemy co to jest p2p to jestes raczej w bledzie.

p2p peer to peer - Typ malej sieci komputerowej bez wydzielonego servera. Kazdy z komputerow sieci p2p pelni funkcje servera (moze udostepniac pliki), jak i klienta
NemoKOF
Udowodnij nam ze to chodzi, pokaz jakies forum, na ktorym ludzie o tym dyskutuja, nagraj jakis filmik, zrob cos zebysmy nie mysleli ze to glupiu zart.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.