Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
GRIZZ
tak od siebie dodam że qoob sx bije vipera na głowę... ale z braku (jest chyba najmniej dostępny) można zakupić vipera, a tak w ogóle to wyszedł nowy modchip który ma soft z qooba sx a jest dużo tańszy i jeszcze (!) prostszy w montażu (uruchamia wszystko co potrzeba i jak należy (jak qoob bios 1.3c, niestety brak flasha...)
domowa stronka http://www.xenogc.com na razie nie wiadomo kiedy dotrze do europy... (a może jakiś SS z allegro sprowadzi i zrobi najlepszą alternatywę dla rippera jeśli chodzi o chipy dla najuboższych? biggrin.gif
Burth
faktycznie przyjemny chip, nie wiesz moze czy odpala gry na paru dvd ? bo na stronce nie moglem znalezc.
a tak btw to ja bym sie cieszyl jakby ktos wystawil na allegro w ogole jakiegos chipa (oprocz rippera).
moze ktos z was moze zalatwic chip ? sprawe zalatwilibysmy przez allegro.
pozdrawiam
Aem
Hmmm 'extremely low cost' ciekawe co twórcy przez to rozumieją ?smile.gif
Cena ~100zł była by jednak jak najbardziej pożądana.
GRIZZ
odpala jak najbardziej (tyle wyczytałem, w końcu to qoob 1.3c) podejżewam że cena może być bardzo miła, nawet ok 50 zł (!) (właściwe źródła podają że koszt produkcji to tylko 7$...) chyba przez zaoszczędzenie na flashu i prostej budowie układu... ja na miejscu wszystkich chcących przerobić kostkę poczekałbym z miesiąc aż to cudo wyjdzie , albo spróbować samemu zaimportować ze stanów
GRIZZ
o! znalazłem, proszę bardzo:D : http://www.eurasia.nu/shop/product_info.php?products_id=300
Aem
A więc 17 Dolców, czyli własnie ~50zł. Tak jak mówisz, zapamiętam sobie nazwe tego chipa i na wiosne przerobie Kostke.
MarcineK
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=79250200

ale drogo :|
Burth
ja bym powiedzial - kur.wa ale drogo. jak nie chcialem przerabia to tyle qoobow sx bylo teraz jak chce to nie ma zadnego :|
MarcineK
jak pech to pech :> Ja Zbieram na przerobke może znajde jakiegoś chipa w atrakcyjnej cenie
wymiot
http://www.gamefreax.com/lshop,showdetail,...1051916199,.htm tu macie to badziewie ;P
Qlet
Mam pytanie!

Od czego zalezy wieszanie sie gier??

A) Od Chipa? (Mam Rippera 3)

B) Od płyt?

C) Od nagrywarki w jakiej byly palone?

D) Od ustwienia Lasera (na poczatku jak kupilem na allegro GC to w ogole nie chcialy chodzic kopie zap. a jak podkrecilem troche laser to od razu smigaja smile.gif)
Burth
QUOTE(Qlet @ 29 12 2005, 01:32) *

Mam pytanie!

Od czego zalezy wieszanie sie gier??

A) Od Chipa? (Mam Rippera 3)

B) Od płyt?

C) Od nagrywarki w jakiej byly palone?

D) Od ustwienia Lasera (na poczatku jak kupilem na allegro GC to w ogole nie chcialy chodzic kopie zap. a jak podkrecilem troche laser to od razu smigaja smile.gif)

od wszystkiego ale:
a) dla roznych chipow rozne plyty roznie chodza
b) zdecydowanie podobno dobre sa plyty firm: reitek, princo (to konkretny typ ale chyba tez reitek je produkuje), fuji films
c) na pewno po czesci, musisz znalźć najlepsza predkosc na roznych konsolach roznie to bywa: raz 8x raz 4x czasami 2,2x (na gc nie funkcjonuje zasada im wolniej tym lepiej)
d) oczywiscie, dla roznych plyt rozne ustawienia
musisz probowac probowac i probowac

kozystajac z okzji zapytam jeszcze raz, moze ktos ma zalatwic qooba sx ?
Qlet
QUOTE(Burthess @ 29 12 2005, 00:24) *

Tez bym chcial wiedziec smile.gif Moze zbierzemy kilka osob ktore chca QOOBa i sprowadzimy biggrin.gif
nutek
QUOTE(Qlet @ 29 12 2005, 21:26) *

QUOTE(Burthess @ 29 12 2005, 00:24) *

Tez bym chcial wiedziec smile.gif Moze zbierzemy kilka osob ktore chca QOOBa i sprowadzimy biggrin.gif

jak ktoś by się zabierał za sprowadzanie qooba (w logicznej cenie oczywiście) to ja się na to piszę biggrin.gif
tyle, że przydał by się ktoś z kartą kredytową - bo takim czymś można praktycznie tylko płacić w zagranicznych sklepach.
Burth
to ja proponuje xenoGC sprowadzic, cena duzo przystepniejsza a juz mozna kupic.

oczywiscie również jestem zainteresowany sprowadzaniem.
nutek
jakoś nie mam zaufania do tego xenoGC smile.gif - wolał bym kupić sprawdzonego chipa opcją flashowania a nie cudo stworzone przez "niewiadomokogo".
No i jeszcze jeden problem - mam aktualnie założonego Rippera1 i żeby zamontować xeno musiał bym usunąć jeden stworzony przezemnie mostek - a to sie może źle skończyć smile.gif
Burth
nie ma problemu moze byc qoob i tak biore byle by cos bylo
Aem
Ktoś wie kiedy Xeno bedzie u nas ?
moze ktos sie zajmie sprowadzeniem ?smile.gif
nutek
osobiście polecał bym brać z tąd
http://www.eurasia.nu/shop/default.php?cPa...3cefc83b5081d62
wysyłka do europy tylko 5$ - a i ceny jako takie.
więc ponawiam prośbę:
OSOBY, KTÓRE CHCIAŁY BY ZAKUPIĆ CHIPA QOOB SX LUB QOOB PRO LUB XENO I POSIADAJĄCE KARTĘ DO PŁATNOŚCI ELEKTRONICZNYCH LUB KREDYTOWĄ PROSZONE SĄ O PILNY KONTAKT NA MAILA LUB GG
Qlet
Juz ktos sprowadzil biggrin.gif
excl.gif Allegro -> QOOB SX

Zufany sprzedawca... ja juz kupiłem smile.gif

BTW. A Tu macie jeszcze QOOBa PRO, niestety aukcja z licytacja
Allegro --> QOOB PRO
GRIZZ
no mówiłem że w końcu będzie, kto nie zdązył ten du*a ! mój qoob sx tez jest od xboxfana (ha! nawet odebrałem osobiście biggrin.gif ) gratuluje zakupu...
wymiot
ladny cacy qoob pro jest juz moj ^^ teraz tylko obudowa duza i jazda buraki tongue.gif
Qlet
QUOTE(GRIZZ @ 4 01 2006, 14:32) *

no mówiłem że w końcu będzie, kto nie zdązył ten du*a ! mój qoob sx tez jest od xboxfana (ha! nawet odebrałem osobiście biggrin.gif ) gratuluje zakupu...

Fakt wink.gif

...ale gosc ma kłopoty bo sklep z ktorego zamowil QOOBy cos wali w CeHa-UJA, z jednej strony mogł poczekac az dojda do niego a nie wystawiac bez twowaru. Ja jestem cierpliwy czlowiek wiec poczekam... w koncu moj Ripper jeszcze daje rade hehe tongue.gif

wymiot gratuluje zakupu, też miałem na niego chęć ale to nie na moją kieszeń tongue.gif
GRIZZ
ja nie wiem czy rzucałbym sie na Twoim miejscu na qooba, masz chociaż coś (R3), a jeśli w końcu xeno gc zacznie latać na bliższych nam orbitach to na pewno będzie niezłą (i tanią) alternatywą, w końcu to ten sam bios co w qoobie... Warto dodać że fachowcy z qoobteamu ostatnią wersję biosu jaką wypuścili - 1.13c dokonali jeszcze w maju zeszłego roku , a nie ma nawet plotek co do ewentualnego upgrade'u !!! (oficjalne info podaje bzdurę wyssaną z palca), a emu_kiddid nie wypuścił jeszcze flashowanej wersji GCOS'a 1.5 dla qooba sx... i jako ciekawostka : GCOS nie odpala jeszcze gier 2-dvd (pewnie to się wkrótce zmieni, ale....) reasumując, czekajcie , no chyba że 180 zł jest dla was dla przełknięcia bez popity...

P.S. w odróżnieniu od posiadaczy qoobów , viperowcy będą mogli liczyć (oby, tak sobię gdybam blush.gif ) na support biosu (cobry) w związku z nowowychodzącym czipem viper gc extreme, który ma podobno pobić nawet qooba pro... poczytajcie sobie tu: http://www.viper-chip.com/features.html i tu: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/252662
dreamer_leo
Siemka jak możecie doradzić bo na przeróbkach na ngc to ja zielony jestem czytam posty i nie wiem ocb z tym flashowaniem na nowe giery, a teraz mam chyba okazje i pytam sie czy opłaca kupowac sie ngc 1-miesięczne z ripperem 3 padem memorką oryginalną + 4 giery pirackie za 350zł moze za 300zł jak wytarguje? Bo na NGC to sie w ogóle nie znam ale jak patrze na allegro to takie zestawy 500-600zł stoją jak coś to prosiłbym o porade bo jak sie nie opłaca to łykam ds'a bo ninne lubie tylko ze wzg na handheldy a na ngc nawet nie miałem jeszcze okazji zaciorać ale w pikminów, harvesta i zelde bym baardzo zagrał pozdro i dajcie znać, jak ten post wykracza kompetencje tego tematu to wyślijcie mi pm'ke z odpowiedzią a ja usune temacik.
Pozdro i thx z góry
Qlet
QUOTE(GRIZZ @ 5 01 2006, 01:34) *

ja nie wiem czy rzucałbym sie na Twoim miejscu na qooba, masz chociaż coś (R3)...

Ale to "coś" wkórza mnie samym menu bootujocym ;P Swoją drogą jak już będę miał Qooba to pewnie sprzedam Rippera i przynajmniej w połowie mi się wróci.

...a jeśli w końcu xeno gc zacznie latać na bliższych nam orbitach to na pewno będzie niezłą (i tanią) alternatywą

Powiem szczerze że ten Xeno to mi lata koło du*p wink.gif Ale tak szczerze mowiąc to już na starcie nie mam o nim dobrego zdania. Po pierwsze dlatego że bedzie miał BIOS z innego chipa, a po drugie wygląda tandetnie i takie robi na mnie wrażenie tzn. "Tandety z kiosku Ruchu" wink.gif

QUOTE(dreamer_leo @ 5 01 2006, 11:04) *

czy opłaca kupowac sie ngc 1-miesięczne z ripperem 3 padem memorką oryginalną + 4 giery pirackie za 350zł moze za 300zł jak wytarguje?

Nie jest źle ale ja bym się jednak potargował smile.gif BTW Ja swojego Gacka kupiłem na allegro, z 7 org grami, dwoma padami, dwoma memorkami i Ripperem3 za 430zl. Chyba nie wtopiłem ;P

Upewnij się tylko że Ripper jest zainstalowany według najnowszego schematu, bo z tego co mi wiadomo umożliwia to odpalanie kopii 2 płytowych.
GRIZZ
Powiem szczerze że ten Xeno to mi lata koło du*p wink.gif Ale tak szczerze mowiąc to już na starcie nie mam o nim dobrego zdania. Po pierwsze dlatego że bedzie miał BIOS z innego chipa, a po drugie wygląda tandetnie i takie robi na mnie wrażenie tzn. "Tandety z kiosku Ruchu" wink.gif

hehe, no gdyby to był klon cobry to owszem byłoby (pipi)... a tak naprawdę będzie niezły, po pierwsze brak jakiegokolwiek menu, optymalne właściwości odpalania, i cztery banalne luty do zrobienia. ja mam qooba sx i mogę Cię zapewnić że wolałbym patrzeć w logo gamecuba niż w bios czipa... anyway, polecam również qooba... tandeta z kiosku...hmmm może wygląda średnio, ale nie powinieneś na to zwracać uwagi, liczy się przydatność ...
PrzemekKSuwałki
QUOTE(Qlet @ 4 01 2006, 22:49) *

QUOTE(GRIZZ @ 4 01 2006, 14:32) *

Fakt wink.gif

...ale gosc ma kłopoty bo sklep z ktorego zamowil QOOBy cos wali w CeHa-UJA, z jednej strony mogł poczekac az dojda do niego a nie wystawiac bez twowaru. Ja jestem cierpliwy czlowiek wiec poczekam... w koncu moj Ripper jeszcze daje rade hehe tongue.gif

wymiot gratuluje zakupu, też miałem na niego chęć ale to nie na moją kieszeń tongue.gif

Przez przypadek post napisany z kumpla konta (gra na nim w Pacmana icon_wink.gif ). Post poniżej napisał Boniek (dla zainteresowanych).

Już robiłem tak wcześniej w wakacje i wszystko szło git. happy.gif Inna sprawa, że dostawca był inny - z Anglii. Teraz jest z Tajlandii. Na szczęście Kupujący nic nie ryzykują, ja - jak najbardziej (kilka grubych stów, na szczeście płatne było przez PayPal).

Dziś dostałem info - dostawa Qoob'ów w czwartek tj. 12 stycznia, wówczas też nastąpi wysyłka.

Cały ten bajzel spowodowany jest wciąż utrzymującym się na bardzo wysokim poziomie popytem na Qoob'y SX. I szczerze powiedziawszy wątpię aby XenoGC zmienił cos w tej kwestii. wink.gif
dreamer_leo
Witam mam gcn z ripperem 3 i jak tam wejść do oryginalnego menu i wywalić z memorki sejvy ? da sie w ogóle ? bo w szoku jestem bo mam gcn'a i 4 giery był miesiąc używany i jest kilka sejvów na memorce które troche mi wadzą a nie wiem jak je wywalić confused.gif tak w ogóle ma ktoś namiary na dużą obudowe do gcn'a ? bo na allegro ich obecnie nie ma a na googlach jak dotąd nie znalazłem w Polsce sklepu który oferuje tego rodzaju gadżet confused.gif aha jak wypalić gierke na gcn'a bo chciałem przegrać resiego zero bo płyta jest ostro zjechana i głośno 'haczy' ale jak przegrałem na verbatima dvd-r to konsola w ogole nie widzi tej płytki x[ heeeeeeeelp
GRIZZ
LOL laugh.gif nie przepalisz gry na gcna bez broadband adaptera i połączenia z PieCem , to raz. żeby wejść do menu konsoli należy przy bootowaniu przytrzymać reset na 3 sekundy , już o tym pisałem
totencham
QUOTE(dreamer_leo @ 10 01 2006, 10:21) *

Witam mam gcn z ripperem 3 i jak tam wejść do oryginalnego menu i wywalić z memorki sejvy ? da sie w ogóle ? bo w szoku jestem bo mam gcn'a i 4 giery był miesiąc używany i jest kilka sejvów na memorce które troche mi wadzą a nie wiem jak je wywalić confused.gif tak w ogóle ma ktoś namiary na dużą obudowe do gcn'a ? bo na allegro ich obecnie nie ma a na googlach jak dotąd nie znalazłem w Polsce sklepu który oferuje tego rodzaju gadżet confused.gif aha jak wypalić gierke na gcn'a bo chciałem przegrać resiego zero bo płyta jest ostro zjechana i głośno 'haczy' ale jak przegrałem na verbatima dvd-r to konsola w ogole nie widzi tej płytki x[ heeeeeeeelp

Ja kupiłem dużą obudowę w sklepie video-play.pl. (tutaj dokładnie tongue.gif).
Qlet
QUOTE(PrzemekKSuwałki @ 9 01 2006, 18:40) *

Dziś dostałem info - dostawa Qoob'ów w czwartek tj. 12 stycznia, wówczas też nastąpi wysyłka.

Cały ten bajzel spowodowany jest wciąż utrzymującym się na bardzo wysokim poziomie popytem na Qoob'y SX. I szczerze powiedziawszy wątpię aby XenoGC zmienił cos w tej kwestii. wink.gif

Tak jak już napisałem - cierpliwie czekam i bez nerw hehe smile.gif

Oczywiscie zgadzam sie też w kwesti XenoGC chyba dlatego że jestem fanatykiem QOOBa hehe wink.gif

QUOTE(GRIZZ @ 10 01 2006, 10:56) *

LOL laugh.gif nie przepalisz gry na gcna bez broadband adaptera i połączenia z PieCem , to raz. żeby wejść do menu konsoli należy przy bootowaniu przytrzymać reset na 3 sekundy , już o tym pisałem

To ja nawiążę też do czegoś co jest spokrewnione z nagrywaniem! Tzn bardziej z samymi obrazami *.iso or *gnc. Mianowicie chodzi o to że jak wypalam iso (nie spakowane rar'em) sciagniete z eMule, to nie wiedzieć czemu ale nie chodzi, tzn. wiesza sie i nic nie zrobisz confused.gif! Wiem ze jest to zwiazane z bledami (DRE czy cos takiego) i polecono mi programik:

- FSTFix v 1.5Fixed

a sam ten znalazlem:

- tOz's GameCube GCM-ISO Tols 1,2 beta4 (prog jest chyba po francusku albo hiszpansku bo nic nie kumam z niego tongue.gif)

Czy ktos moglby napisac cos na temat tego softu???? Bede wdzieczny! biggrin.gif
GRIZZ
bardzo prawdopodobne że Iso które ściągnąłeś z netu jest po prostu walnięte, nie baw się fstfixem, to gó*no daje (poczytaj sobie forum maxconsole) ... możliwe że qoob rozwiąże problem (ma wbudowane audiofixy i DRE retry) ale najprawdopodobniej będziesz musiał ściągnąć obraz jeszcze raz (mam kilka zwalonych w ten sposób gier które mój qoob ledwo co rusza i się zacinają niezależnie od ustawień odczytu biosa , tweak lasera też nie rozwiązuje problemu) nie ściągaj z emule'a tylko z renomowanych torrentów grup hakierskich (znajdziesz na joh's (nie john's!!!) gamecube trackerze, gooogle 4 it) , and may the force be with us all blush.gif
Qlet
QUOTE(GRIZZ @ 10 01 2006, 19:43) *

...nie ściągaj z emule'a tylko z renomowanych torrentów grup hakierskich (znajdziesz na joh's (nie john's!!!) gamecube trackerze, gooogle 4 it) , and may the force be with us all blush.gif

Bylem kiedyś na tej stronie i niestety ale ciągle:

CODE

Error: Sorry...
The site is full!
The limit of users have been reached.
HOWEVER, user accounts expires all the time so please check back again later!

Nie wiem czy można to jakoś obejsc smile.gif ??

No coz narazie nie bede ciagnal samych *.iso na emule, pozostaja rar'y - bo te dzialaja dobrze smile.gif
Dabman
QUOTE(Qlet @ 10 01 2006, 22:29) *

QUOTE(GRIZZ @ 10 01 2006, 19:43) *

...nie ściągaj z emule'a tylko z renomowanych torrentów grup hakierskich (znajdziesz na joh's (nie john's!!!) gamecube trackerze, gooogle 4 it) , and may the force be with us all blush.gif

Bylem kiedyś na tej stronie i niestety ale ciągle:

CODE

Error: Sorry...
The site is full!
The limit of users have been reached.
HOWEVER, user accounts expires all the time so please check back again later!

Nie wiem czy można to jakoś obejsc smile.gif ??

No coz narazie nie bede ciagnal samych *.iso na emule, pozostaja rar'y - bo te dzialaja dobrze smile.gif

badz cierpliwy ten error tez mi i ziomkowi towazyszyl!! do czasu... p jakims czasie dalo siezarejstrowac ( jakis miesiac temu... )
GRIZZ
dla wszystkich zaciekawionych tematem , pierwsza recenzja xenoGC tutaj: http://iso420.pxn-os.com/ngc/xenogc/index.htm .... zobaczymy co na to importerzy z allegro...
Aem
Już czekam z kasą, aż Xeno pojawi się u nas na allegro bądz ogolnie w sprzedaży w PL hyh.gif
dreamer_leo
Jak zawsze thx za pomoc i luv psx :* hmm a tak w ogóle to niektórzy mają z was chyba lekkiego maniaka na punkcie przerabiania gcn'a =D tak w ogóle jak zakupi sie tą wiekszą obudowe to jak rozwiązana jest sprawa zmiany płyt ? Bo ja u siebie z tyłu musze odkleić taśme potem znowu ją przykelić i ładuje dvd nr 2 a przy ej obudowie na dvd zwykłe jest tam z tyłu jakiś guziczek czy cós ? Czy mój 'przerabiacz' coś spierdzielił Oo" srx za lamowanie foro jak coś to upoważniam mof\da do usuwania odp bez podania przyczyny jednak o odpowiedź jak zawsze bym prosił xD
wymiot
ludzie error jest wink.gif
przerobiony gacek qoob pro, z odpietym czipem czytal bez klopotu, ale po dopieciu czipa i wpieciu tego "mostka" w czujnik laser chodzi ale nie ma promienia :| sprobuje podkrecic laser moze to co pomoze
Halcos
Zanim zaczniesz mieszać w laserze sprawdz jeszcze raz BARDZO DOKŁADNIE czy wszystkie kable sa przylutowane prawidlowo i czy przypadkiem nic sie nie odpięło.
wymiot
kable sprawdzone...
mam dziwny klopot z chipem bo lubi sie wypinac z gniazda ~~
laser za jakis czas bede ustawial
Towarzysz
Te wtyczke od Qooba trzeba wcisnac BARDZO MOCNO, bo inaczej nie bedzie dzialac.
wymiot
z wypadajaca wtyczka dalem se rade spinajac gumka;)
a laser dziala przy... 9o o0
siDd
witajcie!!! mam pronlrm jak cholera!!! wymieniałem silniczek przy laserze i odlutowały mi sie te dwa kabelki od płytki( czerwony i brązowy) na jednej stronie przylutowalem je bez problemu( jest napis red brown) ale na drugiej nic nie ma!!! ma ktoś moze jakis link do screenu z tą płytką?? pomocy!!!!
Boniek

Może być? wink.gif
wymiot
ludzie wink.gif a ja mam problema:P gacek mi plytek nie czyta icon_twisted.gif oczywiscie piratow tongue.gif juz mam 2o plytek wypalonych z roznymi predkosciami ustawieniami itp wszystko co sie da zmienic ale jeszcze zadniej nie wczytal, dobrze ze nimi przynajmniej kreci... tak mysle tongue.gif bede sprawdzal dalej jeszcze:)
Capcom
Lol.Mi też czytało jak to się mówi 1 na 100 płytek,kupowałem różne,najprzerózniejsze kompakty i nic.Dopiero jak podkręciłem laser zażegnałem wszystkie problemy - czyta każdą płytkę,zero DRE - ów,miodzio...
GRIZZ
Pojawił się na allegro xeno gc => http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82337044 ale koleś chyba upadł na głowę z ceną (119 zł za chip warty 60...)
wymiot
moim zdaniem xeno ma jedna fajna, moze dwie opcje wink.gif
1. czyta rw tylko plusy ale zawsze cos [jako ze na biosie qooba to moze wreszcie wyjdzie nowy do qoobow tongue.gif]
2. latwy montaz a nie zabawa z suszarka tongue.gif
btw czemu chcesz sprzedac qooba ?
Towarzysz
Wlasciwie zalezy z jakiej strony sie na to patrzy. Qoob Sx tez niby jest warty tylko 100zl, a rodzimi sprzedawcy sprzedaja go po 180zl.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.