Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Qlet
QUOTE(wymiot @ 18 01 2006, 20:37) *

...
btw czemu chcesz sprzedac qooba ?

Cos mi sie zdaje ze GRIZZ chce kupić Xeno, tym samy zarobić na zmianie chipa, sugerujac sie tym ze bedzie mial to samo za mniejsze pieniadze. Według mnie: ŹLE ROBI! Xeno to syf! Ale to tylko moje zdanie smile.gif

BTW. Dzis kupilem miernik i wyregulowalem sobie laserek (okolo 170) plytaki lepiej smiagaja, najlepiej zdecydowanie Verby DVD-R 12cm, i TDK tez daja rade. Przetestowalem tez Esperanzy DVD-R 8cm - nie odpalaja niestety, moze to wina Rippera. Sprawdze jak beda smigaly na Qoobie ktory juz jutro u mnie smile.gif

Zdecydowanie polecam taki mierniczek ze wzgledu na jego koszt (ok 7zl) i nie trzeba regulowac na "czuja" hehe
Dabman
QUOTE(GRIZZ @ 18 01 2006, 21:51) *

Pojawił się na allegro xeno gc => http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82337044 ale koleś chyba upadł na głowę z ceną (119 zł za chip warty 60...)

warty jest ten chip zachodu? idzie w nim zmieniac bios etc?
Towarzysz
Syf to jest ripper.
Ja przegladam tez zagraniczne fora i bardzo chwala tam Xeno za stosunek cena/jakosc. Pisza tam, ze xeno robi swoje, bo bardzo dobrze odpala wszystkie gry. A przeciez chyba o to wszystkim chodzi!
wymiot
QUOTE(Dabman @ 18 01 2006, 21:59) *

Pojawił się na allegro xeno gc => http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82337044 ale koleś chyba upadł na głowę z ceną (119 zł za chip warty 60...)

warty jest ten chip zachodu? idzie w nim zmieniac bios etc?

niet

ja mam qooba pro i mi sie podoba tongue.gif
ripper jak sie pojawil tez mial dobry stosunek cena/jakosc wink.gif tak nawiasem zrzyna biosu z qooba... a ripper z cobry tongue.gif
GRIZZ
Qlet Napisano 18 01 2006, 23:43

QUOTE(wymiot @ 18 01 2006, 20:37) *

...
btw czemu chcesz sprzedac qooba ?

Cos mi sie zdaje ze GRIZZ chce kupić Xeno, tym samy zarobić na zmianie chipa, sugerujac sie tym ze bedzie mial to samo za mniejsze pieniadze. Według mnie: ŹLE ROBI! Xeno to syf! Ale to tylko moje zdanie smile.gif

nie nie, w ogóle sprzedaje całą kostkę... przesiadka na ps2 z dyskiem twardym, wkurzają mnie czytniki dvd w konsolach ninny i sony... laser w gc to jest przedsięwziącie na maksimum rok, potem należy wymieniać laser a jak wiadomo żeby sprowadzić nową głowicę (np. na ebayu mają w chinach) trzeba zachodu i sporo forsy. GC mnie zachwyci tylko już nową zeldą i wolę kupić oryginał (za pare m-cy)... dla tego sprzedaję qooba... co do xeno gc to wiem że jest spoko ALE brak flasha i pewne problemy(nie odpalisz plików .dol (czyli emulatorów, divx'a itp) ot tak po prostu, musisz kompilować obraz gclinuxem z czym jest kupa zachodu)
Towarzysz
Xeno przeciez w ogole inaczej dziala niz inne chipy. On bezposrednio wspolpracuje z czytnikiem, co moim zdaniem jest duzo lepsze niz przerozne biosy w roznych wersjach ripperow, viperow i qoobow.
GRIZZ
tak samo bios qooba czy nawet rippera współpracuje z czytnikiem (wgrywany przez średnio ~1 sek firmware tak by czytał w formacie joilet - czyli iso wypalone na PieCu) tyle tylko że lutujesz od spodu do lasera a nie do płyty głównej... czy dużo lepsze twoim zdaniem?.... to się okaże jak wyjdą wreszcie nowsze biosy do flashowanych chipów tongue.gif
Aem
Gdy tylko Xeno pojawi się u nas w PL za rozsądne pieniądze będzie to moj zakup nr 1 do GaCka. Myśle chyba że w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i będzie handlował Xeno w cenie ~60zł.
Boniek
QUOTE(Am @ 19 01 2006, 16:51) *

Gdy tylko Xeno pojawi się u nas w PL za rozsądne pieniądze będzie to moj zakup nr 1 do GaCka. Myśle chyba że w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i będzie handlował Xeno w cenie ~60zł.

Byłby to iście prawdziwy miłosierny samarytanin! laugh.gif

Handel to handel, nie uprawiasz go z nudów lecz w celu zysku.

Płacisz troszke więcej niż cena światowa ale masz komfort zakupu (kto kupuje u mnie ten wie happy.gif wink.gif ).
wymiot
ludziska jak sprawdzic typ lasera ? bo nie potrafie sie tego doszukac :?
Boniek

XENO GC
modchip

NAJNOSZY CHIP DO GAMECUBE ! Nastepca rewelacyjnego Qooba.

laugh.gif Następca Qooba? ROTFL, LOL itd. Wogóle sprzedający bardzo koloryzuje swoje umiejętności. "Fachowe porady" - już kilka osób, które kupiły od niego Qooba zgłaszało się do mnie po pomoc, bo źródło zakupu nie umiało im pomóc! Z czasem to wkurzające się zrobilo i w najnowszych aukcjach zaznaczam, iż takie osoby powinny szukać wsparcia tam gdzie w chipa się zaopatrzyły. Sorry, no bonus. wink.gif happy.gif
Qlet
QUOTE(Boniek @ 19 01 2006, 18:27) *

...Z czasem to wkurzające się zrobilo i w najnowszych aukcjach zaznaczam, iż takie osoby powinny szukać wsparcia tam gdzie w chipa się zaopatrzyły. Sorry, no bonus. wink.gif happy.gif

Hehe, teraz ja przesladuje Bońka aka "Xbox_Fan'a"- bo od niego kupiłem QOOBa laugh.gif
A tak poważnie to wszystko w najlesiejszym porzadku, Rippera wylutowalem, Qoob wprowadził sie na jego miejsce i zycie od razu stalo sie latwiejsze! wink.gif Polecam sprzedawcę i Chip tez tongue.gif

BTW jakby kto chcial Rippera3 to jest moja aukcja biggrin.gif KLIK!
wymiot
grizz zmien opis aukcji bo brzmi jak bys tego swojego chipa w dwoch konsolach montowal wink.gif
qlet a te luty na ripperze dziwnie wygladaja tongue.gif

btw. chyba znalazłem na polskim rynku ritekg04 ^^
http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php?oneid=320
GRIZZ
nie nie, montowałem 2 qooby (u mnie i kumpla) jeśli to tak przeszkadza to zmienię...biggrin.gif
Qlet
QUOTE(wymiot @ 20 01 2006, 10:22) *

...
qlet a te luty na ripperze dziwnie wygladaja tongue.gif
...

Dziwnie?? Poprostu pozostałało trochę cyny po odlutowanych kabelkach, nie będę tego zdrapywał bo może się coś z(pipi)*ć, pozatym latwiej będzie dolutować kabelki przyszłemu użytkownikowi bo nie będzie się już musiał babrać z cyna tongue.gif
wymiot
bardziej mi chodzilo ze jakby tak ciut "przypalone" wink.gif

a z tymi qoobami to my wiemy, ale moze sie jakis n00b znalesc co bedzie sie czepial bardziej niz ja tongue.gif

a tak nawiasem to dalej walcze z plytkami bo mi jeszcze rzadnej nie wczytal :| kreci nimi a potem stop wink.gif az sie chce nim rzucic przez okno tongue.gif
Greybrow
wymiot zadałeś pytanie o model lasera. otóż jeśli załadujesz gcosa (najlepiej 1.5 final) to będziesz miał wszystko jak na dłoni. Na zachodnich forach sporo pisze o kompatybilności i modelach .... powodzenia , ale (btw nie chce krakać) myślę że twój laser już jest rozwalony konkretnie...
wymiot
tez nad tym myslałem wink.gif albo moze to wina miernika jak stwierdzil moj stary bo mowil ze jest uszkodzony cos, a z modelem zaraz obadam... a gcosa mam wgranego od poczatku kiedy chipem zaczolem sie bawic wink.gif
odpowiedz zawsze jest pod nosem icon_twisted.gif
Qlet
QUOTE(wymiot @ 20 01 2006, 12:23) *

bardziej mi chodzilo ze jakby tak ciut "przypalone" wink.gif
...
a tak nawiasem to dalej walcze z plytkami bo mi jeszcze rzadnej nie wczytal :| kreci nimi a potem stop wink.gif...

Nie są przypalone, wydaje się bo zdjecie jest kiepskiej jakości, nie chcialo mi się bawic tongue.gif

U mnie na SX'ie wszystko ladnie smiga, przydala by sie jakas nagrywarka Pioniera bo sa najlepsze dla GC, choc jak narazie moj Soniak sobie radzi wink.gif (minimalna ilosc bledow, najczescie tylko cos sie dluzej wgrywa lub zacina na chwile, albo nie ktore sie nie chca odpalic ale to juz chyba wina obrazu)

BTW co te jest ten gcos i do czego sluzy?? Powiem szczerze ze ja to sie na tych biosach nie znam wacko.gif
Halcos
Gcos to jak nazwa wskazuje system operacyjny dla Gaca smile.gif. Pozwala na odpalanie backupów plików .dol, przeglądanie płyty, ripowanie gier (tylko przez BBA). Oprócz tej ostatniej funkcji można na nim robić prawei to samo co qoobowym biosie. Dla posiadaczy PSO z bugiem i BBA (jest tu ktos taki?smile.gif )ten gcos jest fajną sprawą, bo można go sobie załadować przez grę i odpalać backupy z płyty bez przerabiania konsoli.
Burth
jak sie robi luty-zworki ? (potrzebne do przylutowania xenogc)
fr100
Proszę o odpowiedz - czy ktos zamontował Rippera według nowego schematu ??
patrykt1
Poprostu łączysz cyną punkty, tak jak czerwone kreski na schemacie. Też zamówiłem tego chipa i czekam na przesyłke. Szczerze powiedziawszy to bardziej sie boje ewentualnego kalibrowania lasera blink.gif

wymiot
hahaha palec w (pipi)e i biegajacy kot na okolo dla ktorego wszystko co sie da ruszyc lapa jest zabawka ci nie przeszkodzi wink.gif
to chyba najlatwiejsza czesc tej zabawy tongue.gif gorzej z szukaniem plytek ktore bedzie czytalo icon_twisted.gif

hahaha ta cenzura jest cudna ^^ pisalem du.pa a ona mi pi.pe zrobila:P
patrykt1
Kurcze, nawet bym nie pomyślał, najgorsze problemy mam z rozkręceniem konsoli wacko.gif 1 śrubkę odkręciłem na 5 dlugopisów- i to jeszcze z zasilacza blush.gif a nie NGC. Chyba bede musial przykupić ten śrubokręt. A może ktoś jest z Częstochowy i go ma i mi pomoże ?? biggrin.gif

YeeeeeeeeeeeeeeeeeS biggrin.gif Udało sie !! laugh.gif Polecam długopis BIC Atlantis. Jednym BICem wykręciłem wszystkie 4 śrubki z obudowy happy.gif
Halcos
Zgadzam się, rozkręcanie kloca nie-śrubokrętem może doprowadzić do białej gorączki biggrin.gif Ja się z tym męczyłem przez dwa dni, co prawda zanim wyszedł mi taki śrubokręt jak powinien zmarnowałem kilka długopisów, ale się udało. tutaj jest zdjęcie mojego długopisu, gdyby to komus mogło pomóc. Nie używajcietwardych długopisów jak np. te żelowe, bo one po roztopieniu mogą się przykleić ścianek w otworze na śruby, a niełatwo je potem wyciągnąć (sam się o tym przekonałem, czego efektem jest pęknięcie na tym elemencie którym śrubka przytrzymuje górną i dolną część obudowy). Uzywajcie te cienkopisy stabilo jak na zdjęciu.
totencham
QUOTE(Halcos @ 24 01 2006, 10:27) *

Zgadzam się, rozkręcanie kloca nie-śrubokrętem może doprowadzić do białej gorączki biggrin.gif Ja się z tym męczyłem przez dwa dni, co prawda zanim wyszedł mi taki śrubokręt jak powinien zmarnowałem kilka długopisów, ale się udało. tutaj jest zdjęcie mojego długopisu, gdyby to komus mogło pomóc. Nie używajcietwardych długopisów jak np. te żelowe, bo one po roztopieniu mogą się przykleić ścianek w otworze na śruby, a niełatwo je potem wyciągnąć (sam się o tym przekonałem, czego efektem jest pęknięcie na tym elemencie którym śrubka przytrzymuje górną i dolną część obudowy). Uzywajcie te cienkopisy stabilo jak na zdjęciu.

Mnie tam najlepiej odkręcało się twardym, ale nie żelowym długopisem, w kształcie "ostrego stożka" (w sensie miał mały kąt przy dziurce z której wychodzi wkład laugh.gif). Niestety miałem taki tylko jeden i zepsułem go niestety po drugiej śrubce confused.gif . Tym takim żółtym cieńkopisem ze zdjęcia wcześniej umieszczonego nie udało mi się żadnej odkręcić.
wymiot
ludziska myslicie ze ile by sie dalo wyciagnac na allegro za set:
gacek laser 61 + qoob pro
duza obudowa
memorka 4mb
org pad
drugi jakis lipny;)
kable
+ tony 4 i mk:da

mam juz dosc nerwow przez ta konsole tongue.gif i chyba sie jej pozbede:P
Halcos
4-5 bomb urobisz wink.gif
A czym cię GC wkurza, że chcesz się go pozbyć? (z ciekawości smile.gif )
pojemnik
Prosze państwa, Cobra 1.5 http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=5949
wymiot
jeszcze mi backupa nie odpalil zadnego tongue.gif ale zobaczymy dzis bo doszla dostawa plytek wiec moze jest nadzieja hyh.gif icon_twisted.gif

btw pewnie to widzieliscie ale to jest dla mnei mocne oO
http://allegro.pl/show_item.php?item=83197454 <- moje marzenie tongue.gif

whooooooooo dziala ^^ gacek jednak zostaje smile.gif
Capcom
Zawsze fanie (na duchu) jest mieć najnowszy BIOS/firmware/soft,kiedy sprzęt obsługuje najnowsze (z reguły najbardziej zoptymalizowane,ulepszone,najlepsze,itd) itd. ale w tym wypadku z flashowaniem się wstrzymam.A to dlatego,że na 1.2 wszystko chodzi (mi) jak w szwajcarskim zegarku a DIVIX player to już w ogóle cudo, a na forach piszą,że są problemy z czytaniem płytek,itd. więc póki co czekam na 2.0 i jakieś konkretne zmiany w stosunku do 1.2 ...
patrykt1
Witam! Zamontowałem sobie modchipa Xeno GC- i powiem od razu, nie było łatwo. Nie wiem czy na 100% to dobrze zrobiłem. Menu Głowne powinno być jakieś inne? Na chipie są 2 diody. Jedna pulsuje na czerwono, a swieci na zółto. Jakieś rady ??
GRIZZ
hehe , wszystko zrobiłeś dobrze. zostaje kalibracja lasera i dymasz biggrin.gif
patrykt1
Ale to sie niczym nie rozni. Podczas botowania wciskam START i nic, Chip sobie ladnie swieci ale go, jakby nie ma sad.gif Menu tez jest identyczne jak bylo. Ma ktos zamontowanego tego Xeno GC ?? Jak to tak wszystko wyglada ??
wymiot
"standardowy" bios jest cecha charakterystyczna cecha xeno wink.gif wiec nbie masz sie czym lamac smile.gif tylko ustawic laser zostaje hyh.gif
patrykt1
Heh, udało się! Przerobiłem tego Gacka. Xeno GC sprawuje się bardzo dobrze. Nawet lasera nie musiałem kalibrować, zassało płytke (duża TDK-) jak orginała. Konsola chodziła cały dzień i nie było z nią najmniejszego problemu, żadnych DRE smile.gif
wymiot
gz i w moim przypadku pozazdroscic smile.gif kurde ludzie walne lbem w sciane wink.gif laser co chwila sie rozlegulowuje :| ustawiam 19o i potem juz zaczyna spadac sam od siebie confused.gif rzadna stala wartosc itp leci na leb na szyje wacko.gif
nie ma ktos na zbyciu modulu lasera tanio ?
a co najlepsze org smigaja nawet jak sie nia trzesie itp confused.gif
Qlet
QUOTE(wymiot @ 30 01 2006, 22:47) *

gz i w moim przypadku pozazdroscic smile.gif kurde ludzie walne lbem w sciane wink.gif laser co chwila sie rozlegulowuje :| ustawiam 19o i potem juz zaczyna spadac sam od siebie confused.gif rzadna stala wartosc itp leci na leb na szyje wacko.gif
nie ma ktos na zbyciu modulu lasera tanio ?
a co najlepsze org smigaja nawet jak sie nia trzesie itp confused.gif

Heh ja mam jednego popsutego gacka, brakuje w nim lid-swicha, jest gdzies zwracie na płycie głównej tzn włacza się ale menu się wiesza i chyba płytki nie kręci smile.gif Ogolnie to GaCek naczęści tongue.gif

BTW. Kupiłem Nagrywareczke Pionieera DVR-110D nagrywam na dyżych Verbach i wszystko piknie śmiga biggrin.gif ZERO DRE ----------------> QOOB SX + PIONIER DVR-110D = wub.gif
g_w_b_b_a
lepszy jest Viper/cobra czy Qoob?
wymiot
qlet
zwarcie na plycie gacka czy od modulu lasera?
bo jesli laser dziala jestem zainteresowany kupnem smile.gif

g_w_b_b_a
imo qoob i to tylko pro wink.gif ale jak kto co woli, moze tez byc ciekawy viper extreme
patrykt1
QUOTE(Qlet @ 31 01 2006, 01:01) *

BTW. Kupiłem Nagrywareczke Pionieera DVR-110D nagrywam na dyżych Verbach i wszystko piknie śmiga biggrin.gif ZERO DRE ----------------> QOOB SX + PIONIER DVR-110D = wub.gif

Ja mam LG GSA-4163B i nagrywam na dużych TDK- i też jest smerfastycznie biggrin.gif
Qlet? A te Verbatimy narywasz na plusach czy minusach? Bo u mnie minusa Verbatima np. nie czyta dry.gif
Boniek
Zdradzę Wam sekret.

Najlepsze płyty do Gacka:

Esperanza 4x, minusy, z fabryki Gigastore, pakowane w cake 10 sztuk. Dokładnie takie! Inne esperanzy kompletnie się nie nadają!

Problem w tym, że dostanie ich graniczy z cudem teraz. mad.gif

Nie wierzycie, że te Espy są takie dobre? No więc tak: testowane na około 12 konsolach, czytane przez Gacki, które za cholere nie mogły ruszyć Verbów i TDK!!

Mi na szczęście ostało się kilkadziesiąt sztuk.
patrykt1
A jak rozpoznać że ta Esperanza jest z fabryki Gigastore ?? Jakbym wiedział to bym ruszył na łowy wink.gif
Qlet
QUOTE(wymiot @ 31 01 2006, 10:46) *

qlet
zwarcie na plycie gacka czy od modulu lasera?
bo jesli laser dziala jestem zainteresowany kupnem smile.gif

Na 100%jest to od płyty głównej, możliwe jest też że Bios płyty zwiesił sie przez Rippera o tym problemie też juz była mowa - towrzysz Kontor miał ten sam problem. Ja poprostu wylutowałem Rippera i na innej płycie wlutowałem QOOBa i wrzuciełem do konsoli biggrin.gif Ale na 100% też nie kreci płyty i to już raczej od modułu lasera, prawdopodobnie silniczek smile.gif

QUOTE(patrykt1 @ 31 01 2006, 10:57) *

Qlet? A te Verbatimy narywasz na plusach czy minusach? Bo u mnie minusa Verbatima np. nie czyta dry.gif

Zdecydowanie Minusy, ale jak już mowiłem palone w dobrej nagrywarce biggrin.gif

QUOTE(Boniek @ 31 01 2006, 11:20) *

Esperanza 4x, minusy, z fabryki Gigastore, pakowane w cake 10 sztuk. Dokładnie takie! Inne esperanzy kompletnie się nie nadają!

Potwierdzam i nie zparzeczam. Mam kilka sztuk od towarzysza Bońka i jestem bardzo z nich zadowolony smile.gif
Byłbym bardziej gdyby można było to jeszcze gdzieś kupić smile.gif
patrykt1
QUOTE(Qlet @ 31 01 2006, 14:10) *

Zdecydowanie Minusy, ale jak już mowiłem palone w dobrej nagrywarce biggrin.gif

LG GSA-4163B z tego co czytałem jest b.dobra- najlepsza w tym przedziale cenowym. Mylę się ?
wymiot
2o zl chcesz za ten modul ? + koszta wysylki wink.gif
Qlet
QUOTE(patrykt1 @ 31 01 2006, 13:36) *

LG GSA-4163B z tego co czytałem jest b.dobra- najlepsza w tym przedziale cenowym. Mylę się ?

Moze i tak, ale chyba każde dziecko wie (a moze i nie ;P) za najlepsze wypalary dla gier GC to wlasnie Pionieery, choc NEC'i też nie odstają dużo od czołówki - poprostu maja b. dobrą korekcję błedów zapisu. A z tego co wiem błąd zapisu powoduje błąd odczyty DRE happy.gif

QUOTE(wymiot @ 31 01 2006, 14:01) *

2o zl chcesz za ten modul ? + koszta wysylki wink.gif

Za 50zl opchne Ci cała konsole (obudowa w bardzo dobrym stanie kol. fioletowy tongue.gif) mogę CI wysłać foty na maila smile.gif

BTW Czy u was też nie mozna wejsc do ustawien żeby np edytować avart lub sygnaturę?? blink.gif
g_w_b_b_a
qlet
sprawna konsola czy niesprawna?
Qlet
QUOTE(g_w_b_b_a @ 31 01 2006, 16:35) *

qlet
sprawna konsola czy niesprawna?

To zależy ktora...

Pierwsza czarna przerobiona Qoobem jak najbardziej sprawna smile.gif
Druga fioletowa, nie sprawna a jak bardzo to już pisałem... na części happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.