Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Nightmare90
ooo to dzieki za info tylko jeszcze niewiem jak bedzie z lutowaniem ale dam rade smile.gif
Towarzysz
DuoQ trudniejszy w montazu? W opini wielu z tego forum instalacja po kablach (czyli w DuoQ) jest latwiejsza.
Nightmare90
Ja tam chyba wole nalac troszke cyny w dziurki w chipe Xeno.
Fidel
jakie plytki gacek trawi lepiej + czy - ??

http://www.allegro.pl/item92924336_dvd_r_v...sztuka_box.html cos takiego ruszy? ewentualnie gdzie dostac jakies najlepsze
Donay
hmm nieiwem a co z tymi plytkami ?

Link do plytek z Sklepu Video-Play // Plytki Memorex
pojemnik
Osobiście używam - z mini - tych:
http://www.allegro.pl/item90652700_dvd_r_d...a_do_kamer.html
lub - z dużych:
http://www.allegro.pl/item92794952_super_p...zt_koperty.html
przy tdk'ach bez róznicy + czy - i czy w pudełkach pojedyńczo czy masowo z wielopacków. Nigdy nie udało mi się zmarnować płyty, no, chyba że nagrywałem na nagrywarce LG ale z tym się już liczyłem.
Burth
jest taka opcja że po zamontowaniu chipa nie bede musial krecic przy laserze ?
jest moze w sieci film z instalacja xeno ? (byl taki z instalacja qooba pro)
wymiot
ja uzywam tych
http://www.allegro.pl/item82372199_82372199.html slynne ritek g04 wink.gif albo 05 nie pamietam tongue.gif

ja osobiscie wole lutowanie kabelkow happy.gif
http://modthatcube.pxn-os.org/main.htm <-- tu jest wszystko co potrzeba smile.gif
patrykt1
QUOTE(Burthess @ 19 03 2006, 16:24) *

jest taka opcja że po zamontowaniu chipa nie bede musial krecic przy laserze ?
jest moze w sieci film z instalacja xeno ? (byl taki z instalacja qooba pro)

No jest taka opcja hyh.gif Jak zamontowałem u siebie Xeno to bez żadnej kalibracji chodziły TDK "+" i "-" ale nic więcej wink.gif
Burth
aha czyli raczej krecenie bedzie konieczne, a co do linki o lutowaniu - dzieki przeczytalem cale ale niestety nie ma nic o "lutach mostkowych" czy jak to sie tam nazywa, w kazdym razie o laczeniu dwoch elementow lutem. macie moze jakies tutoriale o tym ?
Nightmare90
Siadl juz komus laser z powodu Chipa???

http://www.iso420.org/ngc/xenogc/installed.jpg Tu jest zdjecie gotowego chipa Xeno smile.gif
wymiot
Burthess: na modthatcube jest pokazane jak robic mostki... soldering turiorial czy jakos tako:P
Nightmare90
Kupilem Xeno ale widze ze na allegro DUOQ jest po 69 zl od X-box Fana tongue.gif i tak sie zastanawiam czy mi sie wogole oplacalo???

Siadl juz komus laser z powodu Chipa?
pojemnik
Mi nie i jakoś sie tego nie obawaim, samą konsole można kupic za 250zł a tyle da sie jeszcze wyszperać.
Nightmare90
Jak mi siednie laser to nie bede kupowal calej konsoli tylko sprobuje znalezc nowke laser teraz sa na allegro za 89 zl chyba.

PS. Mecze sie z zdjeciem obudowy te lipne srobki mnie uz wkurzaja tongue.gif
Towarzysz
Ja znalalazlem nawet DuoQ po 68zl. Moim zdaniem lepiej kupic DuoQ, bo a) tanszy b)nowszy c)lepszy.
Nightmare90
i malo czasu jest na rynku tongue.gif a tak pozatym tez bym wziol DUO ale juz kupilem XENO i czekam na przesylke.

PS.Ktora wypalara lepiej nagrywac Sony czy LG ? nie znam dokladniejszych danych ale wiem ze obie sa w tym samym przedziale cenowym.
Burth
QUOTE(Nightmare90 @ 20 03 2006, 16:07) *

PS. Mecze sie z zdjeciem obudowy te lipne srobki mnie uz wkurzaja tongue.gif

ja juz odkrecilem.

Bilans:
-5 cienkopisow
-bąbel od opazenia na palcu
-plama plastiku na biurku

EDIT http://modthatcube.pxn-os.com/content/solder/index.html gdzie tu jest o lutach mostkowych ?
Nightmare90
Uzywales naj zwyklejszych cienkopisow???

I czy od razu uzywales go na konsoli czy mozna sobie taka foremke odcisnac na srobce z zasilacza???
Burth
Bierzesz cienkopis (ja uzywalem takich niebieskich papermate) ucinasz czesc piszaca, wyciagasz wklad ze srodka, opalasz koniec tak mniej wiecej zeby sie centymetr palil (uwaga bedzie kapac). I ta roztopiona strona wsadzasz do dziure ze srubką (ja wsadzalem jeszcze sie palące). Ta koncowka troche sie powiekszy i nie bedzie sie miescila w dziure ale laduj na chama. Potem zostaw na minium 5 minut i zacznij wykrecac. Pamietaj że to nie dziala na zasadzie zrobienia sobie srobokretu tylko plastik przykleja sie do sruby i mozna ja wykrecic.
Nightmare90
Burthess dzieki ale sie troszke boje ale przeciez bede musial sprobowac bo jak zamontuje Chipa biggrin.gif
consoleboy
kuna gdzie jest instrukcja montarzu do DuoQ bo jakos na tej stronie nie moge znalesc http://modthatcube.pxn-os.com/main.htm a poza tym gdzie jest jakis soft do zasania aby mozna bylo puszczac filmy.....chyba ze takowego nie ma bo nie potzrebuje
Nightmare90
Hej jak juz zamontujesz tego DUOQ to podziel sie wrazeniami bo malo o nim wiem Dzieki smile.gif
Towarzysz
Sprzedawcy dolaczaja soft i schematy montazu (przynajmniej ja dostalem wszystko, jak kupowalem sobie czipka Qoob SX od tego drugiego ziomka).
consoleboy
QUOTE(Nightmare90 @ 20 03 2006, 22:37) *

Hej jak juz zamontujesz tego DUOQ to podziel sie wrazeniami bo malo o nim wiem Dzieki smile.gif

Te dobre ale to ja sie was pytam jak zamantowac tego chipa a co do tyvh wrazen to podzile sie z wami moze dopiero po maju kiedy to bede mial 18 i rodzice moze mi zafunduja male conieco do gacka,....chyba ze sie rozmysle i zadze ze do maja, mają uzbierac na X360 i basta....
kokiri86
QUOTE(patrykt1 @ 18 03 2006, 00:05) *

Z Joh's GC Tracker to ja z 30 gierek już ściągłem tongue.gif Z 2 tygodnie temu mnie wywalili bo miałem za niskie ratio, ale znow się wbiłem (na inny nick i meil) i dalej ściągam hyh.gif

Nie rozumiem, czyli za co Ciebie wyrzucili ?
Nightmare90
Mi sie jakos nie chce to ratio powiekszac mam ciagle ten program wlaczony Azereus i nic confused.gif
consoleboy
QUOTE(Towarzysz @ 21 03 2006, 00:26) *

Sprzedawcy dolaczaja soft i schematy montazu (przynajmniej ja dostalem wszystko, jak kupowalem sobie czipka Qoob SX od tego drugiego ziomka).

No sorry ja wole dmuchac na zimne qoob kosztuje przynajmniej 2 razy tyle co DuoQ wiec do niego dodaja wszystkie bajerzy w tym instrukcje naklejke i inne duperele a DuoQ.....chip folia i diody a instrukcji narazie nie widze na necie a musze sie jakos przygotowac do maja jak bede sam przerabial konsole...wiec wole juz wszystko wiedziec teraz a nizeli mial zastanawiac co z tym fantem zrobic....
wymiot

bozia google nie dala :>

http://gctracker.mine.nu:800/account-details.php?id=19169 to moje acc na trackerze ^^ fajne ratio co nie smile.gif

consoleboy: poszukaj jakies 2o-3o stron do tylu tam masz wszystko napisane z playerami itp
consoleboy
Eeeee dzieki za fotki ale o tych playerach to jak myszlisz ze mi sie chce szukac 20 -30 stron wczesniej??Podziekuje a na Joetracker.....Ladny ratio ale czy jestes polakiem hehehe...cos flaga sie nie zgadza...
Nightmare90
Ale ratio masz Bardzo Dobre.Kilka minut temu doszla przesylka (Xeno GC) smile.gif teraz tylko odkrecic te chore srobki i bedziemy montowac ale nadal nie mam zadnej gry aby sprobowac czy wogole zadziala dry.gif
spn_sosnowiec
Ja tam na transfery nie znarzekam : ]
w tydzien sciagnolem 26 gier na GC

www.torrentspy.com
Burth
jakby ktos mial niepotrzebne konto na gctrackerze albo zobaczyl ze jest wolne miejsce to prosze zrobcie mi konto. Juz naprawde od dawna probuje sie tam dostac confused.gif
crash555
Mam pytanko wie ktoś jakie płytki minidvd są najlebsze i jak je nagrywać oraz jakim programem a mam nagrywarke
LITE-ON DVDRW SOHW-1653S
Fidel
teraz mi sie udalo zarejestrowac:p łehehe

a juz mam limit na neo wiec duzo do konca miesiaca nie posciagam
no i gacka jeszcze nie mam
Nightmare90
Wie ktos moze jak sprawdzic czy Chip Xeno zostal poprawnie przylutowany nie miejac kopii bezpieczenstwa smile.gif
consoleboy
czyli mam rozumiec ze narazie ni mo zadngo programu pod DuoQ puszczajacy divxy i emule bo skoro ni mo go na http://gctracker.mine.nu:800/torrents-search.php ani na http://www.eurasia.nu/modules.php?op=modlo...download&cid=54 to jakie mam wnioski wyciagnac??albo mnie oswieccie moze bylo cos o tym napisale 20 30 stron wczesniej ale nie jestem takim hardorowcem.....
patrykt1
QUOTE(Nightmare90 @ 21 03 2006, 19:32) *

Wie ktos moze jak sprawdzic czy Chip Xeno zostal poprawnie przylutowany nie miejac kopii bezpieczenstwa smile.gif

Jak włączasz konsole to świeci się czerwona dioda na chipie, a gdy włożysz płyte (nawet oryginał) to zapala się zielona dioda smile.gif Albo trzymaj START przy botowaniu płyty- powinno wejść do ekranu XENO
Towarzysz
Sa takie programy zarowno na Qooba, Vipera, Xeno i DuoQ. Przejrzyj stronki poswiecone homebrew na GC.
Nie wiem czy dzialaja one tez na ripperze, ale ripper to straszna bieda.
Fidel
czemu wszyscy tak na tego rippera nazekaja? w czym jest on gorszy od xeno?

i czy 3a specjalnie kazda z gierek na odpowiedni chip przygotowywac?
Nightmare90
Dzieki za wszystko jutro biore sie za lutowanie smile.gif.Jestem prawdziwy Boss jednym dlugopisem odkrecilem wszystkie 4 srobki ale paluszki bola tongue.gif
Burth
QUOTE(Fidel @ 21 03 2006, 20:09) *

teraz mi sie udalo zarejestrowac:p łehehe

a juz mam limit na neo wiec duzo do konca miesiaca nie posciagam
no i gacka jeszcze nie mam

kurdeeeeee
ja nie wiem czy to jakas kara boska confused.gif ja od wakacji probuje sie zarejestrowac.
Blagam zrobcie mi konto bede dozgonnie wdzieczny
Nightmare90
Burthess ja postaram sie cos zdzialac moze mi sie uda zarejestrowac jak cos to dam Ci znac biggrin.gif
Burth
bede Cie ubóstwiał xD

btw. też dostales xeno w takim mizernym zapakowaniu ? ze to sie nie polamalo to cud.
Jak zobaczylem jakie to male to sie przerazilem, na obrazkach wyglada na wiekszy, jak ja to zlutuje confused.gif
patrykt1
QUOTE(Burthess @ 22 03 2006, 11:38) *

btw. też dostales xeno w takim mizernym zapakowaniu ? ze to sie nie polamalo to cud.
Jak zobaczylem jakie to male to sie przerazilem, na obrazkach wyglada na wiekszy, jak ja to zlutuje confused.gif

No dokładnie tak samo sobie pomyślałem jak mi to przysłali wacko.gif Swojego ModChipka zamontowałem metodą "kabelkową" mniej- więcej jak na zdjęciach poniżej:

Nightmare90
Troszke to dziwnie wyglada huh.gif jednak bede chyba normalnie probowal.

A na tej stronce Joh'n Tracker jakos nie idzie sie zarejestrowac dry.gif
Fidel
bo 3a trafic w czasie kiedy kogos wywala albo sam zrezygnuje
Nightmare90
Ja sie zarejestrowalem za pierwszym razem ale chyba mnie zbanuja bo nie chce mi nic wysylac mam w okienku do wysylania ta gre ktora sciaglem a nie chce sie wysylac mad.gif

Partyk11 cyba dobrze napisalem to pytanie kierowane jest do Cibie czy u ciebie przy bootowaniu jak masz wcisniety przycisk reset wyskakuje okno Chipa Xeno??? czy tylko to gdzies wyczytales?
patrykt1
QUOTE(Nightmare90 @ 22 03 2006, 18:46) *

Partyk11 cyba dobrze napisalem to pytanie kierowane jest do Cibie czy u ciebie przy bootowaniu jak masz wcisniety przycisk reset wyskakuje okno Chipa Xeno??? czy tylko to gdzies wyczytales?

Nie reset tylko START- na padzie, sam sprawdzałem happy.gif Wyskakuje takie czarno-białe okienko z logo Xeno.
Fidel
a moje pytanie?

czy gry 3a specjalnie przygotowywac pod danego chipa czy nagrywamy normalnie iso i idzie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.