szczurek
29 01 2007, 14:01
huh, nie mam przerobionej konsoli, ale tyle sie naczytalem tego tematu, ze nawet ja moge odpowiedziec o_O jakby co to poprawcie mnie
AD1. Xeno
AD2. Zależy od konsoli, jedni muszą regulować, inni nie.
AD3. Wszystko zalezy od lasera i tego jaka to jest płytka miniDVD
chyba;]
JuveFan
29 01 2007, 15:04
najlepszy tzn ... jaki? Co masz na mysli pytajac najlepszy?
Kowalski powie ze najlepszy to taki ktory ma mozliwosc dowolnego flashowania i zabawe z xvidami i innymi emulatorami, a Nowak powie ze najlepszy to taki, ktory po wlutowaniu odpali backupa i jego nie interesuje wrzucanie innych biosów.
Wiec niestety ale odpowiedzi nie ma na to pytanie

Na czym CI zalezy - chcesz tylko odpalac backupy? To wez tanszego chipka ... xeno i pochodne.
Chcesz grzebac? Viperek i pochodne ...
kurde troche głupio bo chce przerobic ale nie wiem jak rozkręcić xD znacyz mam pomysł z długopisem xD bo napewno za 40 zł nie kupie śrubokręta xD a do tego boję się kręcenia lasera ;/
Demon7777
29 01 2007, 21:23
Tu masz jak rozkręcić :
http://nes.e9.pl/ivan/otworzyc-gc.html , a tu masz o podkręcaniu :
http://nes.e9.pl/ivan/pot.html . Mówiłem ci że nie masz sie czego bać, pare minut roboty i masz ustawiony na lata
Pozdrawiam
właśnie to podkręcanie jest najbardziej (pipi)owe ;p jest możliwość że tak to ustawie że nie będzie działać ?
Demon7777
30 01 2007, 09:44
Jeśli będziesz robił to na oko to tak, dlatego tak ważny jest tu miernik, z nim nic nie zrąbierz. Będziesz przestawiał co 10 omów i wkońcu trafisz

Najpierw lecisz w gótre do momętu kiedy cd przestaje sie już kręcić, w tedy wracasz do wartości początkowej i schodzisz w dół.
Pozdrawiam
ale na jakich płytach najlepiej próbować ??
Demon7777
30 01 2007, 13:57
Mowiłem ci kupujesz jakieś dvd i potem do końca na nich jedziesz. Ja wybrałem Verbatimy + i wszystko pięknie na nich chodzi. Nie ma jakiś super, u każdego będą inne. Ponoć fimry rittek są dobre, ale dla mnie są one bez różnicy, a Verbatimy sa tańsze
Pozdrawiam
JuveFan
30 01 2007, 17:53
platki sa na ritekach. 3 zita za minidvd. A po ile verby? (mowie tu o mini dvd....)
platki - ?? tzn co
chyba mini dvd droższe są od zwyczajnych no nie ??
Demon7777
30 01 2007, 18:22
Ja używam dużych DVD kupiłem całą szpule i wyszło że 1.10zl 1sztuka. Mini Verbatimy kosztują koło 5-8 zł. Zależy gdzie i jakie chcesz kupić.
Pozdrawiam
OsciBosci
30 01 2007, 18:36
A wlasnie zapomnialem sie zapytac, czy zwykle mini-dvd takie jak do kamery Verbatima pasuja czy musza byc scratche??
Demon7777
30 01 2007, 19:29
Paują

Reszta zależy od twojego gacława
Pozdrawiam
JuveFan
31 01 2007, 11:32
platki = platinium'ki
Sa drozsze. Ale sa milutkie:] Pozatym nie krecila mnie zmiana budy na duze plytki, lub co gorsza grac z bebechami Gacława na wierzchu...
nie musisz zmieniac, wystarczy ze ta co masz wytniesz tak by duze plytki sie miescily
albo duzę płytki umiejetnie ucinać xD
Demon7777
31 01 2007, 16:56
Życze powodzenia jeśli to wogóle możliwe
Pozdrawiam
gato2002
31 01 2007, 22:37
QUOTE(Demon7777 @ 31 01 2007, 16:56)

PozdrawiamA jest to możliwe, potrzebny będzie dremel z jakąś dużą końcówką ścierającą, i piłujesz dookoła cdka/dvdka
Towarzysz
1 02 2007, 00:20
Ta i przez zle wywazona pocieta plyte rozwalisz czytnik konsoli...
gato2002
1 02 2007, 00:41
QUOTE(Towarzysz @ 1 02 2007, 00:20)

Ta i przez zle wywazona pocieta plyte rozwalisz czytnik konsoli...
Ta, to trzeba zrobić dokładnie i nic nie rozwalisz... i ta wątpie czy źle wyważona płyta (

?) może w takim przypadku zniszczyć napęd, różnice w wadze będą minimalne bo gdyby tak nie było to prędzej można by było zniszczyć napęd od dużych płyt, a nie od źle wyważonych...
QUOTE(gato2002 @ 31 01 2007, 22:37)

QUOTE(Demon7777 @ 31 01 2007, 16:56)

PozdrawiamA jest to możliwe, potrzebny będzie dremel z jakąś dużą końcówką ścierającą, i piłujesz dookoła cdka/dvdka

dokladnie, szukasz na allegro padnietego GC, wycinasz z obudowy co nietrzeba i juz
wiecie co xD spróbuje wyciąć płytke jak już gc przerobie xD zaintrygowało nie to
raczej sie nie uda

,
tnijcie, szlifujcie.
Ja wole minidvd - brak problemów i zchizowania.
OsciBosci
1 02 2007, 23:46
Moze zna ktos jakis serwis ktory by mi naprawil i przerobil kabelkami GC w Warszawie bo oczywiscie zje.balem i nie widac polowy sciezek...
kiedyś uciołem płytke demo na psxa do rozmiarów mini cd , co ciekawe działał bez zartzutów ale kilka dem nie działało
hmm nie miałem czasu czytać całego tematu, chciałem zapytać odnośnie Free Loadera, bo jest okazja do kupienia, na jakiej zasadzie to działa, czy jest to opłacalne, i jakim programem trzeba wypalac gry, czekam na opinie, pozdrawiam
QUOTE(buka_dg @ 8 02 2007, 20:59)

hmm nie miałem czasu czytać całego tematu, chciałem zapytać odnośnie Free Loadera, bo jest okazja do kupienia, na jakiej zasadzie to działa, czy jest to opłacalne, i jakim programem trzeba wypalac gry, czekam na opinie, pozdrawiam

Free Loader jest raczej tylko do grania w gry z innego regionu, niż jest twoja konsola. Piratów nim nie odtworzysz.
A teraz trochę głupie pytanie:
Czy jak Cube wczytuje gry to można go sprzedać? Fakt, czasami są DRE, gry się nie bootują, trochę piszczy przed włączeniem gry, ale to chyba wina nośnika (płytki w nie najlepszym stanie). Jedyne na czym gram to Esperanzy DVD-R x8, w dodaktu nie wiem czemu się tak szybko rysują, ale to chyba raczej ich wina, no nie?
to ja jeszcze raz.. czy ktos we wrocławiu/opolu przerabia gc ? (jakies sklep czy cuś ?)
QUOTE(STIVI @ 8 02 2007, 23:26)

to ja jeszcze raz.. czy ktos we wrocławiu/opolu przerabia gc ? (jakies sklep czy cuś ?)
Polecam ci znaleźć schematy instalacji w internecie, wydrukować i pójść z nimi do dobrego elektronika. Wielu moich kumpli tak zrobiło i po dziś dzień nie żałują.
A ja proponuję wydrukować schematy i samemu to przylutować. No chyba że ci się tak ręka telepie, że nie możesz trafić łyżką do dzioba.
patrykt1
11 02 2007, 09:51
QUOTE(OsciBosci @ 2 02 2007, 00:46)

Moze zna ktos jakis serwis ktory by mi naprawil i przerobil kabelkami GC w Warszawie bo oczywiscie zje.balem i nie widac polowy sciezek...
Heh, częsta przypadłość początkujących. Zrób dokładne zdjęcie tego co tam nabroiłeś i zobaczymy czy naprawde jest aż tak źle
Ps. WITAM WSZYSTKICH PO MOJEJ DŁUUUUUUUUGIEJ NIEOBECNOŚCI NA FORUM
OsciBosci
11 02 2007, 11:32
QUOTE(Halcos @ 11 02 2007, 01:26)

A ja proponuję wydrukować schematy i samemu to przylutować. No chyba że ci się tak ręka telepie, że nie możesz trafić łyżką do dzioba.
A ja Ci nie radze samemu lutowac, chyba ze masz lutownice z bardzo cienka koncowka, inaczej sobie zepsujesz konsole...
OsciBosci
12 02 2007, 20:43
Jaki program polecacie do wypalania?? ImgBurn, CloneCD czy CloneDvd2??
Demon7777
12 02 2007, 20:46
Tylko ImgBurn, jak dla mnie bezkonkurencyjny
Pozdrawiam
Wszystkie programy do nagrwania są dobre. Ja nagrywam w Nero i wszystko hula.
QUOTE(Halcos @ 12 02 2007, 21:44)

Wszystkie programy do nagrwania są dobre. Ja nagrywam w Nero i wszystko hula.
Idenstycznie a też nagrywam nero i idzie pięknie
gato2002
12 02 2007, 23:21
Zdecydowanie Nero, ale w moim przypadku to więcej zależy od nagrywarki
Demon7777
13 02 2007, 09:38
Mnie już nero zawiódło, a ImgBurn nie
Pozdrawiam
Marylin
13 02 2007, 21:39
Czy ten ImgBurn jest lepszy od DVD Decrypter-a? Nie pytam tylko o nagrywanie gier na GC, ale ogólnie
Demon7777
13 02 2007, 22:16
Oba są dobre, jedyna różnica, to na DVD Decrypter nie mogłem wypalić żadnego obrazu na GC

Dla mnie oba są dobre i nie zawodne
Pozdrawiam
Mam następujące pytanie - które płytki będą najlepsze dla Gacysława:
http://www.allegro.pl/item164954384_dvd_r_...sztuka_box.htmlhttp://www.allegro.pl/item164977925_traxda...prod_ritek.htmlhttp://www.allegro.pl/item167355013_platin...dvd_1_szt_.htmlhttp://www.allegro.pl/item167655557_tdk_dv...wideo_new_.htmlI jeszcze jedno - skąd wziąć obrazy kopii gier (proszę o jakieś info na PW)? Bo nie mogę zrobic swoich, gdyż nie posiadam broadband adaptera. Chciałem pokopiowac, bo moja FIFA teraz nadaje się tylko do śmieci
kup wszystkie i sprawdz jak beda dzialac bo to indywidualna sprawa kazdego gaclawa

a obrazy gier? torrenty i jedziesz
Szkoda trochę kasy, wolał bym wybrać najlepszy nośnik i podregulować pod niego laser. Ponoc ta Traxdata od Riteka jest dobra - prawda to?
Demon7777
19 02 2007, 18:58
Ponoc ta Traxdata od Riteka jest dobra - prawda to?
Tak. Ale dużo zależy od GC jak ci wcześniej napisali. Znam pare osób którym te cudowne dvd nie działają. Sam jestem jedną z nich
Pozdrawiam
Nie wiem o co wam chodzi z tym trymowaniem pod 1 dvd...Ja raz nastawiłem miernik na 200 ohmów i czyta wszystkie płyty.Od esperanza za 1zł przez choćby verbatim czy tdk.wszystko czyta a nic nie przestawiałem prawie
Demon7777
19 02 2007, 23:45
No to miałeś szczęście. Tak jak pisałem wiele razy GameCube to wybredne bydle, u jednych dobrze sie sprawuje, a u innych są problemy. Nie mam pojęcia od czego to zależy, jest kilka czynników i widocznie ty dobrze trafiasz

Miałęm okazje bawić sie GC który czytał tylko normalne dvd + tdk, za żadne skarby nie chciał odczytać nic innego, trymowanie nic nie pomagało. Miałęm też takie jak twój, laser był orginalnie ładnie z trymowany i czyta każdą dvd, nawet najgorzesz gówna. Moj jest torche wybredny ale większość dvd czyta, tylko na niektórych często wypada DRE, używam Verbatimów i dla mojego są dobre
Pozdrawiam
kakao11
20 02 2007, 15:52
Bardzo duzo zalezy od Cuba, ja mam juz tylko 95 Om a i tak ma problem z esperanazami. Niewazne czy nagrane na Lite-On czy LG. Granica od jakiej w ogole zaczelo cos czytac po przerobce to 130 Om.
qoobem sx A co myslicie o tej przerobce bo mysle na kupieniem gacka od Halcosa i on go zachwala,wiec chcialbym sie ejszcze was spytac o zdanie.
Demon7777
23 02 2007, 23:22
Zależy co chcesz robić na GC, Qoob jest dobry bo nie trzeba kombinować żeby odpalać filmy, emulatory,itp. Ale jeśli chcesz tylko grać, to szkoda kasy na Qoob'a
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.