Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Tomita
No mnie tylko gry interesuja, no ale do odpalania gier chyba tez niezawodny co?
sand
QUOTE(Tomita @ 24 02 2007, 01:24) *

No mnie tylko gry interesuja, no ale do odpalania gier chyba tez niezawodny co?

Xeno też jest niezawodny a od 100 tańszy(chyba o 100) closedeyes.gif Jeżeli chcesz tylko grać to sie nieopłaca i jak chcesz
inne bajery to bierz.
sand
Mam problem a mianowicie.Mam gc od 2 tygodni(przerobiony Xeno) i cały czas wszystko było ok blush.gif .Grałem bez obudowy a te pierdólki od zamknięcia klapy miałem oklejone taśmą.Mini dvd czytało mi bez problemu.dzisiaj Grałem sobie i nagle przestawało mi czytać gre i pisało error i zeby wyłaczył gc i zobaczył instrukcje blink.gif .Przeszłem 1 misje i tak sie robiło sad.gif .Potem przy włanczaniu grry już na początku wyskakiwał błąd.Wczym problem?Czy mam inaczej laser wytrywować??Dodam że jak sam przytrzymam to od otwarcia klapy gra działa.Co mam począc question.gif
Demon7777
To co ci wystakakuje to bład i tu albo regulujesz laser, albo przegrywasz gre jeszcze raz tylko najpierw ją fix'ujesz i na innej dvd wypalasz. Jak to nie pomaga to już se nie pograsz sad.gif DRE często wypada kiedy laser nie daje sobie rady z danym sektorem na dvd, dlatego masz 2 wyjścią, często wystarczy podkręcić laser, żadziej inne dvd trzeba szukać.

Pozdrawiam

sand
QUOTE(Demon7777 @ 24 02 2007, 21:29) *

To co ci wystakakuje to bład i tu albo regulujesz laser, albo przegrywasz gre jeszcze raz tylko najpierw ją fix'ujesz i na innej dvd wypalasz. Jak to nie pomaga to już se nie pograsz sad.gif DRE często wypada kiedy laser nie daje sobie rady z danym sektorem na dvd, dlatego masz 2 wyjścią, często wystarczy podkręcić laser, żadziej inne dvd trzeba szukać.

Pozdrawiam

Po co mam fixować albo jeszcze raz przegrywać jak dzisjaj 4 godziny w to grałem.Pid wieczór sie zrąbało

dodam przykry fakt że przy orgianłach też zaczołą wysakiwać error
Demon7777
Po co mam fixować albo jeszcze raz przegrywać jak dzisjaj 4 godziny w to grałem.Pid wieczór sie zrąbało

Dla tego napisałem ci że są 2 wyjścia i często to właśnie laser trzeba podkręcić, a z przegrywniem zajmujesz sie dopiero jak kręcenie nic nie daje.
Co do orginałów to dziwne, pierwszy raz sie spotykam że wywaly DRE sad.gif Kombinuj z podkręcaniem, może opór spadł, czasami sie tak zdarza że gwałtownie spada (prawde mówiąc nie wiem co to powoduje).

Pozdrawiam
sand
DAłem na 195 ohm i działają wszystkie.Tylko mam jeszcze jeden problemik.Wszystkie gry chodzą normalnie a gdy gram w gun laser w pewnych momentach idzie maksywalnie do góry i nie całkiem czyta płyte i wywala dre.A inne chodzą ok.Powie ktoś co z tym gunem?

Dodaje filmik(nie muj tym problemem)

http://rapidshare.com/files/17895771/gc.MP4.html
cocsik
QUOTE(Demon7777 @ 24 01 2007, 19:03) *

Prosze : http://www.speedyshare.com/550961250.html

Obraz musi być w formacie gcm. Jeśli masz ISO musisz zmienić rozszeżenie z ISO na gcm. Zrobisz to w total comanderze przy kopiowaniu tongue.gif

Pozdrawiam

prosze napisz dokładnie jak sie zmienia to rozszerzenie z iso na gmc
Demon7777
1. Odpalamy program.

2. W pierwszym oknie ustawiamy dysk, albo folder do którego chcemy przenieść gotowy obraz.

3. W drugim oknie ustawiamy miejsce gdzie znajduje się obraz do przerobienia.

4. Łapiemy obraz trzymając lewy przycisk myszy i przeciągamy go do drugiego okna.

5. Zaznaczamy końcówkę ISO i zmieniamy ją na gcm i wciskamy OK

Tu masz to z obrazkami tongue.gif

http://www.speedyshare.com/525692247.html

Pozdrawiam

cocsik
QUOTE(Demon7777 @ 25 02 2007, 22:27) *

1. Odpalamy program.

2. W pierwszym oknie ustawiamy dysk, albo folder do którego chcemy przenieść gotowy obraz.

3. W drugim oknie ustawiamy miejsce gdzie znajduje się obraz do przerobienia.

4. Łapiemy obraz trzymając lewy przycisk myszy i przeciągamy go do drugiego okna.

5. Zaznaczamy końcówkę ISO i zmieniamy ją na gcm i wciskamy OK

Tu masz to z obrazkami tongue.gif

http://www.speedyshare.com/525692247.html

Pozdrawiam

dziekuje
sand
Ja mam inny problem.
Mam płyty mini dvd esperanza.Nagrałem Carbona i chodzi bez problemów(przeszłem 60%) i teraz nagrałem spyro i guna.Spyro mi sie filmiki załadowały wszystko fajnie ale gdy chce włączyć gre(load) to pisze loading i płyta przestaje sie kręcić i wyskauje error.A w gun jak ide do misji i jest po filmiku to też ten sam problem ale płyta sie kręci dalej.O co tu chodzi?.Dodam że mam jeszcze 5 gier na innych dvd i czyta jest of course.
Demon7777
Sprawdziłęś fix'em przed nagraniem, może trafiłeś na te same dvd od różnych producentów i dla tego jedne ci działają, a inne nie. Pod każdą firme innaczej trza laser kręcić, przynajmniej do tej pory tak miałęm, ale to chyba wiesz tongue.gif

Pozdrawiam
Nightmare90
Mój GaCek już chyba umiera laser musi byc skalibrowany na 35 Ohm.Choc nie był używany przez ostatnie 4 miesiace to i tak po roku od przerobienia powoli pada do grobu. sad.gif

Demon7777
Na allegro nowy laser kosztuje 70 - 80 zł i znowu będzie ci służył tongue.gif

Pozdrawiam
sand
wszystkie 3 płyty są tego samego producenta i wsztstkie obrazy sprawdzałem fixem i dalej dre.
Demon7777
To może sprubuj inne dvd, a jak to nic nie da to z fix'uj obraz tym Wiped GCM Fixer GUI pod dosa, on nawet dobry odbraz zrobi, jak to ci nie pomoże to ja już nie mam innego pomysłu.

Tu masz ten program http://www.speedyshare.com/284885607.html

Pozdrawiam
Burth
Chetnie kupie tego czarnego klocka w ktorym jest laser i plyta pod spodem (cały ten element ktory widac po otwarciu klapki). Laser moze byc zjechany ale cala reszta musi byc w pelni sprawna.
Demon7777
Na allegro, co jakiś czas koleś wystawia cześci do GC i pisał że ma tą część o którą ci chodzi, przypilnuj se go i pogadaj co i jak, na ebay też widziałem coś takiego koleś chciał 20zł i pewnie znowu to wystawi bo nie sprzedał.

Pozdrawiam
Burth
Świetnie, dzieki za odpowiedz. Jakby ktos cos takie znalazl to dajcie mi znak na PW. Z gory thx
adi
Mam pytanie.Ściągam Z Torrentów jakąś grę,czy oprócz zmieniania rozszerzenia na .gcm trzeba jeszcze coś zrobić przed wypaleniem?O co chodzi z tym FIX-owaniem?
Marylin
Obrazy przeważnie masz w .ISO, ale czasmi trafiają się .gcm i to właśnie z rozszerzenia .gcm masz zmienić na .ISO a nie odwrotnie tongue.gif
Demon7777
Jeżeli masz Wiped GCM Fixer GUI na ISO to przerabiasz gcm na ISO, natomiast jeśli masz Wiped GCM Fixer GUI na gcm to w tedy z ISO musisz zrobić gcm tongue.gif
Fixowanie to uzyskanie przy pomocy Wiped GCM Fixer GUI idealnego rozmiaru obrazu, zdarza sie że ściągniety obraz jest mniejszy lub większy od prawidłowego i muszisz uzyskać pożądany rozmiar. Program jest bardzo prosty w obsłudze, wskazujesz mu obraz i będziesz widział czy pisze Good Image (obraz dobry) Werifck Image (coś takiego to znaczy że musisz go przerobić)
Jeśli obraz będzie miał zły rozmiar gra może działać złe, albo wcale nie działać.

Pozdrawiam
adi
Dzięki wielkie,jeszcze jedno pytanie.Słyszałem że trzeba nagrywać płytki z jakąś określoną prędkością-nie wiem czy to prawda.Jakie płytki polecacie?-chodzi mi o mini dvd.
Demon7777
Już wiele razy pisałem, nie ma idealnego nośnika, u każdego będą inne dvd. Musisz kupić se kilka i sprawdzać które najlepiej sie sprawują, wiadomo że dvd musi być dobrej firmy Verbatim, Sony, TDK, one są najlepsze, reszta zależy od twojego gacka czy woli + czy -. Metoda prób i błędów. Co do prędkości to też jest różnie zaleca sie nagrywać wolno x2, ale nowe nagrywarki dają możliwość nagrywania szybciej x8.

Pozdrawiam
Nightmare90
Jeśli chodzi o zmienianie rozszerzenia .gcm to ja po prostu kasuje nazwe do kropki i wpisuje ISO, a i zdarzyło mi sie że trzeba było dawac wtedy .rar.
adi
A więc wiem już wszystko happy.gif NA moim Gacku chodzą minidvd Dysan,minusy,nagrywane x4.Dzięki wszystkim za pomoc smile.gif
adi
Mam jeszcze takie pytanie.Czasami gra się zawiesza i wyskakuje czarny ekran z wiadomością żeby wyłączyć konsolę i przeczytać instrukcje.Z tego co czytałem tutaj to w przypdku problemów z laserem wyskakuje jakiś napis ale na czerwonym tle.Ogólnie troche dziwna sytuacja ponieważ filmiki w gierkach chodzą płynnie i nawet zostawiłem Residenta włączonego na dłużej żeby "samograje" się włączyły i nic się nie zacinało ,natomiast w grze właściwej zdarza się to czasem.
OsciBosci
Zazwyczaj gra wylacza sie zawsze w tym samym momencie, jesli u Ciebie tak jest to zle gra sie nagrala. Pamietaj ze jezeli nie masz b. dobrej nagrywarki to nagrywaj z predkoscia x1. U mnie to sie sprawdza...
adi
Hmmmm,rzecz w tym że nie zawsze w tym samym miejscu się zawiesza,ale jak już mówiłem,jak włącze samograja to różne filmiki przez godzine lecą bez zacinania,więc to chyba nie jest wina lasera?Chce się upewnić ponieważ niedługo będe sprzedawał konsolę i nie chce komuś złomu wcisnąć.Np w Zeldzie czy Paper Mario takie rzeczy nie występują
A nagrywarka swoją drogą to do najlepszych nie należy wink.gif
piter_1111
Witam jak on odpalil ta zelde? a do tego jeszcze w PL???!!!!
http://allegro.pl/item181532039_qoob_sx_ob...swietlenie.html

Czytalem ze to dlatego ze ma takiego chipa, ale jesli ja mam Vipera GC to tez moge to odpalic? bo czytalem ze tak, ale jak to juz nie doczytalem
prosilbym o odpoweiedz.
mord00k
To jest rom N64 więc jeśli z tym chipem posiadasz emulator N64 to odpalisz.
piter_1111
A jak sprawdzic czy posiadam?
mord00k
sprawdziłem tutaj więc jeśli masz najnowszy bios cobra 2.1 to cytując :
CYTAT
# Pełne wsparcie dla programów homebrew, plików DOL, wszelkiego rodzaju emulatorów, odtwarzaczy filmów, MP3
bebbop
Witam
Chcialbym sie dowiedziec jaki jest teraz najstabilniejszy bios do Vipera? Cobra 2.1, Gcos 1x. beta czy stary Gcos 1.6??
Chcialbym sie rowniez zapytac jak sie ma obecnie sprawa z multiboot`ami. Czy przygotowujac obraz plyty programem GCM Utility 0.5 i wrzucajac 2-3 obrazy wszystko ladnie chodzi? Pytam sie, gdyz wczesniej byly z tym niezle problemy. Na 3 wrzucone obrazy chodzil tylko 1.
mord00k
ja mogę ci się wypowiedzieć o Cobrze 2.1:
a) tak odtwarza wiele gier z jednego dysku
b) ma bodajże największe możliwości z wymienionych przez ciebie

Na pewno większe niż (jeśli jest stary ;P) Gcos, a jeśli masz gdzieś napisane beta to raczej największej stabilności to nie ma ^^.
piter_1111
a jak to nagrac zeby GC to odczytal?

Gadalem z tym goscie to powiedzial ze trzeba jakies emu././/
mord00k
no chyba normalnie na tą płytkę. A ten soft (Cobra 2.1) to masz?
piter_1111
no mam ten soft....
A jak gry na nesa odpoalic orientuje sie ktos?
a tak ogolnie to sorka za te pytania, ale prosze pomozcie...
bor
Zastanawiam się nad przerobieniem gc. Jaki mod chip łatwo się montuje ? Bo ja mam 2 lewe ręce i nie chciałbym zniszczyć.
Berion
Weź sobie lutownicę transformatorową, kable z metra centrum i dasz radę.

Jeśli nigdy nie miałeś do czynienia z lutowaniem układów elektronicznych, trzęsą Ci się od wódy ręce, jesteś ślepy na jedno oko to nie polecam. Zanim się zabierzesz do pracy poczytaj o tym, kup sprzęt i popróbuj na czymś czego zniszczyć nie będzie szkoda (np. pilot do telewizora wink.gif).
TheDupa
A coś na temat '' An error has ocured , please bleble ble'' mario sunshine wogóle nie działa Tzn po napisie dolby pro logic sie wali , nfs carbon ma czasami a re 0 przejść sie nie da , czy to zależy od przeróbki ?? mam xeno gc

CYTAT(Lacha @ 23 01 2007, 23:21) *
Mam problem z Gamecubem przerobionym Ripperem 3 GC. Co jakiś czas gra zacina się, z gamecube wydaje dziwny dźwięk, ale płyta nadal się kręci. Co mogę z tym zrobić?

Mam nowego gacka i miałem taki sam problem , klapka konsoli przy zamknięciu zachacza o 2 druty (prawy górny róg konsoli) jeden odpowiasda za laser a drugi za kręcenie płytą (dlaczego nie zrobili jednego c**uj wie) mi sie ten od kręcenia złamał i laser ''piszczał , po prostu zlutowałem punkty od drutów (pod nimi:D) i działa jak należy

edytuj posty i poczytaj uwaznie regulamin, szczegolnie rozdzial o torrentach - [sz]
Shrek
Witam.Od niedawna mam GC przerobionego chipem Viper z wgranym biosem Cobra 1.6.Czyta wszystko i nie miałem z nim problemów do czasu aż doszedłem do momentu zmiany płyty w RE0.Podmieniam płytę na drugą i nic,płyta wogóle się nie kręci.Residenta mam na płytkach miniDVD i gram z założoną obudową,więc próbowałem zmienić płytkę tak jak przy oryginałach.Wiem,że Viper obsługuje gry dwupłytowe,więc w czym tkwi problem?Czy mam złą wersję biosu,czy może trzeba w jakiś inny sposób przeprowadzić podmianę płyt?Mam też pytanie o divixy.Czego potrzebuję aby odpalić filmy na tym chipie(jakiś program?) i w jaki sposób przenieść ten program na konsolę oraz jak uruchamiać nim divixy.Mam nadzieję że ktoś zna odpowiedzi na te pytania i postara się mi pomóc.
Capcom
Jak nadal potrzebujesz odtwaracza do odpalania multimediów na GCn i pełnego opisu to dezwij się na PM,a dam Ci co trzeba...
Super Big Boss
Ostatnio kupiłem gacka przerobionego chipem Xeno 2.0. Kupiłem płytkę TDK- i wypaliłem obraz ISO przy pomocy nero. Problem w tym, że konsola chwile czyta płyte i wywala czerwony ekran z napisem error. Może mi ktoś poradzić co mam zrobić żeby gry działały?
consoleboy
A bawiłeś się w trymowanie lasera?? http://modthatcube.pxn-os.com/main.htm guides and tutorials -------> adjust the pot . Mój stary xeno działa na mniej więcej 130 Ohm ale u ciebie może być inaczej..... Tylko nie schodź poniżej 50 Ohm ,bo może być nieciekawie tongue.gif tongue.gif
Super Big Boss
Jesteś pewien, że to jest przyczyną? Słyszałem, że jest jakiś specjalny program do wypalania gier na GC. Może to by pomogło?
consoleboy
Tak, jestem pewny!!!..... A czy chip jest dobrze przylutowany?? jeżeli tak, to co wcześniej pisałem plus to bierzesz w łapska -----> http://allegro.pl/item218436171_miernik_el...ylko_10_zl.html i jedziemy z koksem panowie.
Super Big Boss
Konsole kupiłem na allegro dokładnie taką samą jak ta i od tego samego gościa: http://www.allegro.pl/item218377724_ninten...ent_evil_4.html
Zadałem już sprzedającemu pytanie dlaczego konsola nie czyta płyty bo to troche dziwne, że sam jej nie sprawdził. Konsole tak jak w tej aukcji kupiłem już przerobioną i wszystko wygląda OK (światełko się świeci). Oryginały też czyta bez problemu (pal i ntsc).
consoleboy
Ja już nic więcej nie pomogę.... upewnij się czy ten obraz nie był zwalony, a jak nagrywasz to nie więcej niż speed 4x ale o tym chyba przypominać nie muszę.... No i jeszcze jedno. Gamecube jest bardzo wybredny co do rodzaju płyt, sprobuj ewentualnie jeszcze z Verbatimkami a jak to nic nie da ... Trymowanko tongue.gif tongue.gif Ni ma innej rady.
Fidel
sproboj nagrac na innych plytkach z inna predkoscia
krecenie lasera to ostatecznosc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.