http://www.metagames-fr.com/downloads/VIDE...EO/GameCube.avi<--link na ten filmik!!!! trzymajcie sie mocano Pozdro[/url]
[...] moze ten program ktorym on nagrywal ta giere (wlasnie go sciagnelem )pozwala nagrac zeczywiscie plytke w ten sposob. [...]
Podasz linka skąd go pociągnąłeś?
- ewentualnie wyslij mi na e-mail'a - (byłbym rad)
Linka nie podam bo sciagalem go z emula wystarczy wpisac nazwe =]
Taka jest nazwa tego progranu (GCN Data Extractor Burner) CYa..
Gdzie to czytaliscie ze GCN czyta płyty w drugą strone...jak tak nie jest
Kurde na forum.revolution.pl o ile pamietam tak pisali...ze GameCube czyta je odwrotnie dlatego jest problem z nagraniem bo standardowa nagrywara DVD tak nie potrafi.... i trzeba ja przerabiac .. ale mi sie wydaje ze to sciema jak nie wiem jak cos moze czytac plyty w druga strone??? hm....
a czy przypadkiem plyty w gacku nie kreca sie w druga strone?
Jedni mówią że tak a inni że nie...ale to bez sensu troche...nie, pewnie sie kręcą w tą strone jak każde inne
popiel25
28 09 2004, 17:31
Dane sa tez zapisane na plycie GCN od zewnatrz do srodka.
heh niech juz "wymysla" te piraty =P moj budzet nie wytrzyma =P musze kupic Zelde a tu Metroid Prime 2 sie szykuje =/ qrde no =P
Zelda juz jest u nas w Player Choice za 139zł
heh ja kce limited edition a te na allegro miedzy 130 a 150 zl mozna dostac w idealnym stanie=P a taka kasa piechota nie chodzi=P tak juz licze ze jak bedzie ta nizsza cena(bo dopiero w pazdzierniku) to na allegro troche ceny spadna
A ja daje sobie spokoj z tymi piratami nie darady i tyle.. moze kiedys :cry:
..::XMANiAK::..
4 10 2004, 17:10
heh niech juz \"wymysla\" te piraty =P moj budzet nie wytrzyma =P musze kupic Zelde a tu Metroid Prime 2 sie szykuje =/ qrde no =P
chcesz moge ci sprzedac obrazy gier
a tak na serio nigdy sie nie doczekamy prostego [domowego] sposobu odpalania ...
Hmmm... słyszałem coś kiedyś o zamianie napędów na takie jak w tej wersji od Panasonica i zdejmowanie "góry" Gamecube'a, nie wiem czy ktoś coś o tym mówił... Istnieje to to?
http://www.metagames-fr.com/downloads/VIDE...EO/GameCube.avi<--link na ten filmik!!!! trzymajcie sie mocano Pozdro[/url]
Sorry za offtop, ale czy zna ktoś nazwę i wykonawcę tej piosenki?
Niepamietam ale to kawalek z intra V-rally na PSX`a poszukaj soundtracku =]
Może wreście będzie doszczegany w polsce NGC jak w ameryce
Kocmax... Co to ma do rzeczy z piratami na NGC?
OffTopic - Błagam... Potrzebuję ten utwór z tego filmu... ASAP!
Hmmm... słyszałem coś kiedyś o zamianie napędów na takie jak w tej wersji od Panasonica i zdejmowanie \"góry\" Gamecube'a, nie wiem czy ktoś coś o tym mówił... Istnieje to to? [...]
Podobno GC (od Panasonic'a) używa dwóch napędów: jeden to ten od GC drugi czytający filmy itp... ... więc z graniem na piratach w ten sposób raczej doopa
Ja bym nie rozkręcał gacka i grał bez obudowy...napewno nie...jak potem wygląda konsola?lepiej sobie to darowac...i tak to by nie dzialalo
oczywiscie ten film to fake..i to dosc stary..
sprawdzie w nim 3:44 i 5:48 minucie..tam film byl ciety..
A.Z.BEST
25 11 2004, 00:58
butastita
25 11 2004, 12:02
Zobaczymy, zobaczymy...
Jwsli ten chip dziala i szybko trafi do Polski to bede bardzo happy

wtedy moglbym qpic GaCka i cieszyc sie nowym Metroidem za pieniadze ktore udzwignie moj budzet
ciekawie ciekawie , czekam na dalszy rozwoj sytuacji =]
HunterX
25 11 2004, 14:29
Jak dla mnie to smutna wiadomość. Zresztą sam nie zamierzam z tego korzystać, więc generalnie nie powinno mnie to obchodzić.
BTW: jeśli to będzie powszechne, to założę się, że nagle wielu anty-fanów Cube'a zmieni zdanie na temat tej konsoli ;].
No w kazdym razie jezeli bedzie dzialac to i tak kupie na oryginale Metroid Prime 2 , RE4 , new Zelda , a reszte tytulow bym zapodal na kopii , no przecie nie wydam ponad 100/200 zl na jakies multiplatformy albo gry na 7 ...
heh a co do anty-fanow to tak samo jak z DCkiem by bylo =P
Kiler8888
25 11 2004, 14:43
Jeśli piraty będą chodzić sprzedaż napewno wzrośnie(może i ja kupie

).
Jestem pewien że gdyby Playstation nie dało się przerobić nie zyskałby takiej popularnosci w Polsce.
A.Z.BEST
25 11 2004, 18:52
http://cubehacker.com/
Śledźcie tą stronę. Ja już mam przygotowane w budżecie parę groszy na GCN i chipa

.
butastita
25 11 2004, 20:59
Mimo wszystko nie wiem czy zdecydowalbym sie na przerobienie GC. I to nie dlatego, ze chce byc w porzadku. Mam to gdzies. Ceny jakie sa obecnie to jakies jaja a wiec wyrzutów sumienia bym nie mial. Tylko lasera mi szkoda...
A.Z.BEST
26 11 2004, 02:40
Narazie wytłumaczę o co z owym chipem chodzi. Lutuje się 4 kabelki w konsoli i podłącza 2 konektory (tlyko gdzie?). Chip ma do tego wtyk na port równoległy komputera PC. Także po wlutowaniu potrzebujemy kabla do połączenia z pc. Łączymy się w jakiś sposób z pecetem przy pomocy specjalnie utworzonej aplikacji i możemy odpalać homebrew soft bez problemów- czyli podobnie jak w przypadku BA i PSO, tylko, że o wiele łatwiej. Dodatkowo chip posiada możliwość kontroli czujnika klapki od napędu konsoli i prawdopodobnie zostanie to wykorzystane z jakimś releasem biosu do owego chipa. Chipa będzie trzeba sflashować przy pomocy owego połączenia oczywiście. Dodatkowo po zabootowaniu konsoli z chipem, istnieje możliwość ponownego załadowania oryginalnego biosu do pamięci, nawet gdy nielegalny soft został już odpalony

.
W sumie to by było super, gdyby taką możliwość posiadały czipy do X'a, ale to inna bajka

. No... to chyba tyle. Chip prawie jest- teraz trzeba czekać na dalszy rozwój wydarzeń i sklecenie odpowiedniego biosu. Bądźmy dobrej myśli, ehehe

.
Natomiast o laser GCNa bym się raczej nie martwił- konsolka ma świetny laserek i jeśli tylko potrafi on odczytać mini DVD-R, to będzie super

.
edit:
http://www.dextrose.com/_forum/showthread....&threadid=10349
można m.in. poczytać o tym, iż mimo złamanego praktycznie biosu w GCNie, problemem jest nadal ten zasmarkany napęd, który używa sygnatury danego dysku, by móc odczytać wg. tego wzoru samą zawartość płyty- bez odpowiedniej sygnatury dane zapodane na płytce są dla GCNowego napędu czystą magią, mimo iż teoretycznie laser może być wystarczająco silny itd.

. Trudna sprawa.
blancio
29 11 2004, 21:40
wiadomo moze cos wiecej ? nie zebym gral na piratach ale ciekaw jestem
czyli dalej lipa kurcze dlaczego Nintendo robi takie dobre zabezpieczenia
ja przerzucam się na xboxa mimo że wole Gacka
[b]
bo nintendo wie jak robic konsole, robi to od ponad 20 lat
nie tak jak konkurencja. chociarz sega tez pękła
A.Z.BEST
5 12 2004, 11:58
Tu raczej nie o to chodzi

. PS2 i Xbox (zwłaszcza) były jawnie, specjalnie robione po to by zostać prosto zhackowane. Dlaczego? Ludzie zajęci sceną też kupują czasem oryginały, więc jest to tak zysk dla M$u. Ninny widocznie twierdzi inaczej, a myli się bardzo. Ostatnio pojawiła się płytka do Xbox'a, której robisz backup i odpala się ona na zwykłym, nieprzerobionym Xbox'ie bez najmniejszego problemu. Pirat działający bez żadnych tricków i swapów- tak najzwyczajniej. Ale niestety jest to narazie jedyny pirat odpalający się w ten sposób. Praktycznie do każdej konsoli można by było wynaleźć jakiegoś boot diska, który by bootował wszystko.
Siemka ludzie. Znacie może linka na którym można ściągnąć gierki na GCN?
szczurek
17 12 2004, 21:26
to, ze jest to temat o piratach i sposobach ich odpalania nie znaczy, ze mozna tu sie pytac o takie rzeczy.
Czytales to w ogole regulamin?....
Sorka ludzie. Nie miałem zamiaru. Czytałem regulamin. Wybaczcie. Walcie każdą karę. Za błedy się płaci.
surdaczy
18 12 2004, 20:00
Cholera to sa w koncu piraty na GaCka czy nie? :roll:
Wziąłem to ze strony Cubehacker.com:
Mental Cube Hacked BIOS For Viper GC
Posted on Sunday, December 12 @ 16:40:14 PST by cube
ViperGC News! quote from maxconsole.com "The viper was already shipped in limited quantities to some developers a couple of weeks ago, it seems they were hard at work :-) A new release group, Mental Cube, have developed a hacked BIOS for Viper GC, called Cobra BIOS.The hacked BIOS will make it possible to play backups from Mini DVD-r, just by swapping with an original disc after the Cobra BIOS on screen prompt!"
As soon as the staff at cubehacker.com gets their hands on the ViperGC chips we'll be posting a full review of the installation process as well as have a complete visual installation guide!
PS. Zbieżność ksywek jest przypadkowa.
PS2. No, to mamy piraty na GC niedługo...
PANOWIE, OTO FILMIK:
http://www.maxconsole.com/?mode=gotodownlo...&downloadid=480
Na forum strony maxconsole.com piszą, że to działa. Przeczytajcie sami...
Obejrzałem filmik. Mamy piraty na Gacku!

Modchip kosztuje 70 Euro. www.cubehacker.com, www.maxconsole.com, www.ps2ownz.com
Podobno są jeszcze jakieś problemy, przeczytajcie plik .nfo
http://www.maxconsole.com/?mode=comments&newsid=3134
blancio
19 12 2004, 15:47
no nie wiem ale ja widze tylko jeden obrazek przez caly filmik :|
Mój Gacek i tak nie będzie odtwarzał spiraconych gier więc ten temat mnie nie obchodzi. Wolę grać na oryginałkach i tyle.
Przemyślałem to Wodny i... Na PSXa kupowałem orygianły i tak będzie i z GCN. Nie będę go przerabiał, bo jeszcze coś się zepsuje i co wtedy?
Ja Gacka kupuję w styczniu ale już dawno postanowiłem że niezależnie jaką konsolę kupię nie będę grał na piratach.
Mam PSX i mam tylko 2 oryginały FF7 oraz Spyro reszta to piraty.
A na Pieca to mam ponad 30 oryginałów hehe
Jeżeli kupimy jakąś oryginalną grę to bardziej ją szanujemy i doceniamy :!:
A jeżeli co sekundę możemy mieć nowego pirata to gry zmieniamy co chwilę,
nawet gdy są to superprzeboje.
A tak wogóle to bez takich "naiwniaków" (wg. wielu fanów pirackich gier) jak ja i inni, nie było by nowych gier ani kontynuacji tych dobrych i znanych :!:
Jeżeli kupimy jakąś oryginalną grę to bardziej ją szanujemy i doceniamy :!:
A jeżeli co sekundę możemy mieć nowego pirata to gry zmieniamy co chwilę,
nawet gdy są to superprzeboje.
to prawda. na xboxa mam ok 60 gier i w nic nie gram bo to mnie jakos nie ciagnie a na gcn 6 oryginalow i gram...hmmm.. a moze to ta slynna magia nintendo??
i co z tego?
to temat o przerobkach gcn a nie rozwazania na temat czy jestem dobrym czlowiekiem czy nie..
co do tego to juz byla masa filmow..narazie podchodze do tego sceptycznie..
MasterShake
22 12 2004, 15:35
noo to ładnie,ponad rok po założeniu topicu i tych pewnych infosów a tu dalej nic:]pfff
AA tytuł tej piosenki o którą się ktoś dopytywał:
Led Zeppelin-Kashmir:P
A.Z.BEST
12 01 2005, 21:11
[b]no jezeli to nareszcie nareszcie prawda, to super. ilez mozna bylo czekac.
8O 8O 8O i moze cos sie ruszy z wynikami sprzedazy w Polska
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.