http://forums.maxconsole.com/showthread.ph...=&threadid=3254
To pełny dostęp do instrukcji obsługi chipa

. Zaledwie 4 kabelki, jeden mostek i jedna wtyczka, ale w 2 starszych wersjach trzeba zdjąć radiator by wlutować jeden kabelek- a jest to trochę problematyczna sprawa- trza być ostrożnym...
Chip zawiera... chip

. programator, wszystkie niezbędne kabelki i tyle. Nie wiem czy zawiera kabel szeregowy, wątpię, ale niewątpliwie jest on potrzebny do przeflashowania chipa (na początku chip jest pusty, gdyż biosy są nielegalne). Jednak modderzy będą na pewno flashować od razu chipa na wstępie. Bios jest narazie w wersji 0.3 i jeszcze sporo mu brakuje do różowych obłoków, ale jak zapowiada team: wszystko się zrobi w kolejnych wydaniach

. Także przeciętny user będzie musiał sobie flashować potem chipa. No chyba, że godzi się żyć do końca z teraźniejszymi niedogodnościami:
-słaba kompatybilność działania płyt DVD-R z określonymi wersjami napędów (po ok. 30 minutach napęd przestaje czytać płytę i kropka, podczas gdy pozostałe napędy radzą sobie idealnie z już raz zabootowaną płytką)
- brzęczenie zamiast muzyki (wyszedł patch, którym trzeba potraktować image płyty i wszystko ulega zmianie, ale być może taki spatchowany image nie będzie działał na nowej wersji biosu już z tym update'em)
- brak możliwości zmiany dysku w grach wielopłytowych- ale w tym wypadku można chyba robić loada z płyty nr 2- no tak na logikę

.
BTW: nie jest potwierdzona sprawa TOCu płytki służącej do bootowania, ale na wszelki wypadek do bootowania wypada użyć płytki o jak największej pojemności. Jak narazie duże gry to: Pikmin 2, Metroid Prime 2 i pewnie jakieś dwupłytówki (RE 1 np.). Ale to nic pewnego, bo w sumie do bootowania kopii GCN potrzebuje tylko bar code'u (chyba tylko

), a to jest dostępne na każdej płycie, nawet na demku.
To chyba tyle z tego co się naczytałem

. A jutro powinienem dostać mojego nieprzerobionego jeszcze Kjuba

. Juppi

.