Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
shakkall
A dysany to sensowna marka?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41366064

cena nawet przystepna. Co o tym myslicie?
NCdeIgnis
no dysany to calkiem niezla firma:P w przynajmniej w przypadku CD-r sie na niej nigdy nie zawiodłęm tongue.gif czego nie mozna powiedziec o wyrobach firmy ESPERANZA - odradzam całą linie od DVD - az do CD tongue.gif gry czesto sie tna i wieszaja a dane potrafia "zniknac " z plyty .... Wiec czy jest sens?
Berion
Dysany, Hawk'i, Princo jeden [cenzura] ... ...
Jak je będzie czytał GC? Nie wiem, ale z doświadczenia wiem, że to nic szczególnego... ...
NCdeIgnis
HAWKI i PRINCO to bardzo dobre płyty wiec czego chcesz?tongue.gif ( a ze wyrabiane tam gdzie plyty VERBATIMA to ich sprawa)
TomisH
Czego Berion chce? xD
Hehehe wink.gif

Berion wie co mówi. smile.gif
A.Z.BEST
Czego Berion chce? xD
Hehehe wink.gif

Berion wie co mówi. smile.gif

Potwierdzam. A że jakaś płytka na podkładzie Taiyo Yuden... to dlatego, że jest z odrzutów z Verbatimów na przykład, ehehe ;]. Nie ma sensu pakowac w Dysany. Tj... Wasza sprawa tongue.gif. Mi to zwisa i tak mi Verby mini wieszają- ale przynajmniej nie z winy jakości nośnika (haczyk jest w czym inny- nie wiadomo w czym, heh) ;p.
NCdeIgnis
ja tam mam swoje zdanie. Markowa plyta to markowa plyta tongue.gif No name , dane znikaja i czesta nie dziala. Esperany to samo tongue.gif dziwne ze na HAWKAch i Verbach dziala mi wszystko mega git (a dane po roku i dalej da sie odczytac) czego nie powiem o reszcie;> no ale kazdy ma Swoje zdanie( i Swoj laser w konsoli wink.gif hehe a jak wiadomo w ps2 naprzyklad to wybredna bestia)
Berion
"Oł maj gad"... ... O_o To Hawk'i też są markowe? Jakby płyty markowe były tego kalibru co ww. firma to oddałbym swoją "piekarnię" za friko... ...

NCdeIgnis uwierz nam... Takie firmy skupują podkłady od róznych producentów. Jest to całkowita ruletka... Raz może być MCC, raz Ricoh, raz TaiyoYuden (vide Bulkpaq, który notabene wcale stamtąd nie pochodzi tongue.gif). Nawet jeśli trafisz, na którąś z ww (ścisła czołówka) nie oznacza, że trzymasz w ręku highend'owy nośnik. Często taki np. Hawk skupóje podkłady od "markowych fabryk" (że się tak wyrażę) tyle, że jest to materiał, który służył "wyregulowaniu" jakości całej taśmy produkcyjnej (innymi słowy testowy). Czegoś takiego nie kupi Verbatim czy TDK...

Druga sprawa: W jaki sposób testowałeś czy dane dadzą się odczytać? Czy wszystkie? Sector po sector'rze? Każdy napęd ma pewną granicę tolerancjii błędów odczytu. Np. wypalone przezemnie Princo po roku mają uszkodzoną połowę powłoki... Mimo to konsola nadal sili się na odzczyt. Boot'uje, niestety strasznie haczy (SOHW-812S@832S). Stawiam zgrzewkę browców, że pół roku temu wszystko byłoby cacy mimo poważnych uszkodzeń. Konkluzja:
To, że na konsoli Ci te płyty chodzą bez spadku framerate'u nie oznacza, że dane są nienaruszone...

Mój top:
1. Verbatim, TDK (gry)
2. Platinium (programy itp.)
3. Esperanza itp... (na dane które tracą swoją ważność po 2 miesiącach icon_twisted.gif )

Sorry za taki offtop
NCdeIgnis
mowilem rowniez o mojich waznych danych ktore trzymam na plytach i czesto cale plyty zrzucam z powrotem na dysk (gdy potrzebuje czegos z nich) i wyzej wymienione mnie nie zawiodly , reszta...sad.gif szkoda gadac
moze to przypadek nie wątpie smile.gif i wierze Ci , wkoncu moja wiedza w tym zakresie jest marna

ok koniec offtopa:>
Tytek
nie no jak są piraty to sobie moze i gacka sprawie ale nie mam jak tego nagrywac....czy trzeba przerabiac jakos gacka??ktos mi moze sprzedawac te plytki pirackie np po 25 zł???
Berion
nie no jak są piraty to sobie moze i gacka sprawie ale nie mam jak tego nagrywac....czy trzeba przerabiac jakos gacka?? [...]

A czytałeś chociaż ostatnie 5 stron?

[...] ktos mi moze sprzedawac te plytki pirackie np po 25 zł???

Bueheheheee... lol
fagg
nie wiem co w tym smiesznego...teraz piraty na ps2 na verbatimach chodza po 20 zeta wiec jakby gry na gc byly tez na 12'' to w czym problem?
..::XMANiAK::..
niech ktos poda stonie gdzie mozna zobaczyc/kupc obudoway do gc spacialnie do DVD bo tamte zjecia [24 strona, szukalem biggrin.gif] niedzialaja sad.gif
mj
niech ktos poda stonie gdzie mozna zobaczyc/kupc obudoway do gc spacialnie do DVD bo tamte zjecia [24 strona, szukalem biggrin.gif] niedzialaja sad.gif

Zagadaj do Sterny, z Tego co pisal ma paten jak ladnie wyciac obudowe od srodka smile.gif
A.Z.BEST

No to były właśnie schematy cięcia obudowy, a nie żaden sklep, gdzie je można kupić. A że u handlarzy pojawią się tytuły na GCNa jest pewne jak 2x2. Na początku po chorych cenach, ale pytania takie jak zadawał Tytek zachowajcie lepiej dla siebie. To naprawdę nie są problemy do rozważania na forum publicznym, a zwłaszcza tym. A Gacka można śmiało rozebrać i na czas grania przykryć kartonowym pudełkiem biggrin.gif. Ewentualnie polecam zrobienie 2 otworów wentylacyjnych biggrin.gif. Lepiej narazie nic nie uszkadzać, nie ciąć, bo potem może być sprawa rozwiązana w jakiś ładny sposób, tym bardziej, że po wycięciu dziur w Gacku i tak nie jest łatwo włożyć płytę do środka i czasem można się nie zmieścić w czasie ze swapem- tak mi się wydaje.

fagg: śmieszne w poście Tytka właśnie było to, że wyskoczył jak filip z konopii z nieregulaminowym tekstem.

Berion: odpowiedziałem na cdrinfo, wychodzi na to, że kupa z tego :>.
na 24 stronie byly obrazki bardzo ladniej obodowy [niedomowej roboty chyba] specialnie na dvdr ale niedziala [na obrazkach byma malpa] ma mzoe ktos te obrazki na hdd?? jak tak to niech przesle lub wstawi w necie smile.gif
evilcrusader
Ej czy w koncu gc został złamamy na czipa czy na co miłaem kiedyś gacka ake ceny i dostępnośc gier mnie załamany wieć terazgdy gc złamany to ......
TomisH
...to naucz się czytać... dry.gif
Ej czy w koncu gc został złamamy  na czipa czy na co miłaem kiedyś gacka ake ceny i dostępnośc gier mnie załamany wieć terazgdy gc złamany to ......

LOL, gc nie zostal zlamany czipem tylko twoim mózgiem i sposobem rozumowania...

...to naucz się czytać... dry.gif

i pisac, lol mialem, ake, wieć X]

poprostu NC...
A.Z.BEST
Dobra, chwila prawdy: to kto z Was przerabia Gacucha? Rączki w górę (czyt. nabić posta!) ;].
NemoKOF
Jak sterna podal cene to zrezygnowalem tongue.gif I tak mialem juz RE4, przeszedlem i sprzedalem, RE1 mam jeszcze a RE0 moge pozyczyc, wiec na razie nie widze sensu zeby przerabiav GC za 400 zl confused.gif
Berion
Dobra, chwila prawdy: to kto z Was przerabia Gacucha? Rączki w górę (czyt. nabić posta!) ;].

Ja bym się nawet skusił, tyle, że szkoda mi trochę floty... Już wolałbym kupić X'a (ale jeśli "X2" będzie wstecznie kompatybilny to... uzbroję się jeszcze w cierpliwość smile.gif )

Na GC sen mi spędzają jedynie Metroid'y, Zelda i Resident'y... i czy dla 6 gier warto wydawać siedem stów? smile.gif
NCdeIgnis
JA!!!smile.gif jak tylko odloze flote bo cena "lekko" zaporowa;) ale co tam dam rade ;] i zglosze sie do sterny albo kogos innego wink.gif

thx, za pozno sie odezwales smile.gif, zamowilem u starny smile.gif [dzis przyszedl prosto z WW smile.gif]

A.Z.BEST- mozesz dac odpoweidz na pw by nie zasmiecac tongue.gif, mam takie pytanie na czym lepiej dzialaja gry mini czy dvdr?? masz moze jakas liste kompatylnych mini z GC??
Berion
[...] na czym lepiej dzialaja gry mini czy dvdr?? masz moze jakas liste kompatylnych mini z GC??

DVD-R tongue.gif
Ins
ja przerobie cos kolo wakacji ;] mam nadzieje ze do tej pory cena spadnie :wink:
oto moje doswiadczenie z plytami mini i dvd

mini-nagrywalem pare gier na mini [ezp], wszystko sie ladnie butuje ale gdy dochodzi do rogrywki do pokazuje error, a czasami sie nie chce zabootawac

dvd-na poczatku epz [-r] ale raz na 5 prob odczytalo lecz po jakims czasie blad, potem kolej na XDISC [+r], ladnie wszystko chodzi, nastepnie kupilem VER+R i jedynie na ok 20 plytek 2 niedzialaja

ps. jesli macie jakies szumy,piski w dzwieku to gre trzeba spatchowac
sterna
Heh jeden programator przyszedł zepsuty:)No nic próbuje złożyc reklamacje smile.gif
Luakskrus
Witam

Wlasnie dzsiaj przerobilem sobie mojego gacka (tez go dzisiaj kupilem biggrin.gif:D) i gierki smigaja elegankco.

Jak pokazuje sie Disc read error to trzeba ustawic potencjometr na mniejsze wartosci i smiga jak ta lala.

Gry nagrywam na miniDVD-R Dysana i optodisc miniDVD-RW

Resident Evil 4 jest piekny

Pozdro dla wszystkich
Pic
Jak ja w końcu zaopatrzę się w GC to zacznę się rozglądać z freeloaderem, choć nie wiem czy to najlaprze rozwiązanie patrząc po tych postach... :?
Plisken (FROM Nysa)
Ostatnio tesh myśle o kupnie gaca,ale bałbym się jakiś bug'ów(jeśli kupić to przerobionego), pirat nie wchodzi czy cóś, poczekam aż sprawa stanie się w 101% jasna co do piractwa na GC, nagryware mam, płytki też ale pewności nie mam...a więc pozostaje mi tylko czekać... :roll:
Luakskrus
Kopie zapasowe gier chodza na 101%%% z Viperem GC sam na własnej skórze się o tym przekonałem grając w Resident Evil 4 i Metroid Prime Legend of Zelda Wind Waker wypalone na normalnej nagrywarce DVD na płytkach miniDVD-R
Takze nie ma sie co zastanawiać
Panek
A.Z.BEST: Nie chciało mi się PM wysyłać więc tu zapytam... Po prostu ile by kosztował Viper do GC? Od razu z wysyłką i jeśli możesz z tymi Gamebitsami (te "śrubokręciki" do nietypowch śrubek GC). Kiedyś zastanawiałem się nad BBA od ciebie ale po większym namyśle wybrałbym chipa :roll:
A.Z.BEST
Patrz w podpisie smile.gif.

A Gamebitów raczej nie sprzedam. Zrobienie śrubokrętu z długopisa naprawdę nie jest trudne. Przezroczysty, twardy długopis za kilkadziesiąt groszy topimy nad płomieniem, wtykamy w dziury, dajemy zastygnąć 2-5 minut i kręcimy w lewo. Potem śruby można wymienić na zwykłe Phillipsy, dalej są wyłącznie zwykłe śrubki, które rozkręcimy niewielki "krzyżaczkiem". Wysyłka to 5zł- listem poleconym w kopercie z bąbelkami plus jakieś kartonowe pudełeczko, co by chip nie został zmiażdżony. Chyba, że zażyczysz sobie jakąś inną paczuchę smile.gif.
bino
GDzie mozna sie zaopatrzyc w boot disc na gc??
A.Z.BEST
O ten bót disk Ci chodzi?
klik

Czy o Freeloadera, który pozwala wyłącznie na odpalanie oryginalnych gier importowanych? Jeśli chodzi Ci o to pierwsze, to wczytaj się w podany link, a zwłaszcza w mój post tam... A jeśli o to drugie to na Allegro widziałem ostatnio na przykład.

ziom, nie dowalaj takich dlugich linkow bo rozwalaja ramke - szczurek
bino
chodzi mi o boot disc taki dzieki ktoremu mozna odpalic piraty
A.Z.BEST
To Ty się kur.wa czytać naucz... ja pier.dolę, no sad.gif. Kliknąłeś na link? Kliknij i czytaj o swoim magicznym boot discu odpalającym piraty. Ale przeczytaj cały topik!

Sorry, ale czasami jeden tekst potrafi sprawić, że szybko tracę cierpliwość, choć na ogół jestem cierpliwy.

szczurek: zapamiętam...
bino
uraziles mnie tym!!! :cry: wszedlem w ten link ale odpisalem ci jeszcze o co mi chodzilo!!!! pomysl zanim cos zarobisz
A.Z.BEST
Przepraszam tongue.gif icon_twisted.gif

I co o ty m sadzicie ? Bo wlasnie chodzilem po innym forum  NGC i cos ciekawgo znalazlem biggrin.gif^^

Witam wszystkich!!  
Jakiś czas temu czytalem na tym forum temat o tym, że w sieciach p2p, są do ściągnięcia gierki na Gamecuba.  
Od zawsze kocham się w Nintendo (kupiłem Gacka do ResidenEvil, a jak ją przeszedłem, to sprzedałem, bo nie stać mnie było na gry:() więc postanowiłem to sprawdzić.  
Udało mi się tanio kupić konsolę USA (za 220 zł z memorką i oryginalną Eternal Drknes!!)  
Ściągnąłem sobie Need For Speed Underground, Zeldę oraz Mario, wypaliłem na Mini DVD-R (1,4 GB to tyle co oryginalne płytki do Gacka)  
i niestety wypalone przeze mnie płytki nie chciały chodzić.  
Ale przypomniało mi się, że przecież trzeba mieć Free Loadera (czy jakoś tak) więc zaczałem poszukiwania w sieci ed2k i natrafiłem na Boot CD for Gamecube!!  
A w dodatku była już to wersja 2.0!!  
W ściągniętym pliku były dwie wersje (NTSC USA oraz PAL EUR).  
Wypaliłem wersję NTSC USA (mam konsole USA) i zabootowałem konsole, po czym wsadziłem nagranego Mini DVD z Zeldąi ... ku mojemu zdziwieniu chodzi!!!!!  
Chodzą te 3 gry, bez żadnego problemu!!!  
Ściągam właśnie Metal Gear Solid (chyba jeszcze z miesiąc pozostał do końca, bo bierze 2,27 GB!! i mało żródeł  Starfoxa i 1080 Avalanche, które do jutra powinny się ściągnąć (biorą 1,35 GB, ale jest dużo źródeł)  
Napaliłem się też na chwalonego na tym forum Viewtiful Joe więc też dodałem do eMule (mam już 145 kb ściągnięte  
Nie wiem czy gry odpala się się na EUR konsoli, ale na pewno tak, bo jest przecież Boot CD do wersji PAL EUR!!  
Tak więc Gamecube został złamany!!  
Odwiedźcie sobie stronę http://www.goldesel.to ,gdzie jest ponad 60 gier do ściągnięcia!!  
Tylko nigdzie za cholerę nie mogę znaleźć Residenta Zero  
Postaram się sprawdzić, czy na konsoli Palowskiej gierki się odpala i napiszę na forum.  
Tylko nie myślcie, że ściemniam, bo piszę prawdę!!  
Naprawdę chodzi bez żadnych problemów, tylko tak jak w Dreamcascie trzeba mieć Boot Disk i to wszystko!!  
Ściągnięte gry są spakowane a po rozpakowaniu są obrazami płyt (1,35 GB).  
Gdy je uruchomię w wirtrualnym napędzie, to (tak jak w obrazach do Xboxa, zrobionych xIso) pojawia się informacja, że system Windows nie moze odczytać tego typu plików, ponieważ używa formatu niezgodnego z systemem Windows (to dla tych, którzy pisali na innym temacie, że Nintendo wymyśliło jakiś super format plików i dlatego nie będzie piratów  
Kończe już bo mnie ręka boli:)  
Pozdrawiam wszystkich i idę grać w Zeldę na piracie!!

Jesteś żałosnym kłamcą, który probuje wrabiać naiwnych trzynasto- i czternastolatków, a potem rodzą się głupie pytania, bo ludzie zostali wprowadzeni w błąd... Pierwszy mój post, ale już należą Ci się faki ode mnie. Profil założyłem tylko po to, by zaprzestać szerzeniu tej ploty, bo wiem, że dzięki mnie właśnie rusza się w Polsce temat backupów na GCN'a. Niektórzy jednak szukają rozwiązania właśnie tutaj, a aż do mojego postu był to błąd.

Piraty na GCNa są, ale zupełnie nie w ten sposób w jaki chciałeś oszukać ludzi (choć wiem, że post jest z września, to nic Cię nie usprawiedliwia).
Zapraszam na prawdziwy opis i test Vipera GC pod ten adres: http://www.comserv.pl/ipb/index.php?showforum=60
uraziles mnie tym!!! :cry:  wszedlem w ten link ale odpisalem ci jeszcze o co mi chodzilo!!!! pomysl zanim cos zarobisz

a o co ci chodzi?? pomysl zamin cos zrobisz

LOL
bino
To Ty się kur.wa czytać naucz... ja pier.dolę, no sad.gif. Kliknąłeś na link? Kliknij i czytaj o swoim magicznym boot discu odpalającym piraty. Ale przeczytaj cały topik!

Sorry, ale czasami jeden tekst potrafi sprawić, że szybko tracę cierpliwość, choć na ogół jestem cierpliwy.

o to ze on kazal mi wejsc w link zebym sie czegos wiecej o boot discu dowiedzial i zapytal sie jescze o jaki mi boot disc chodzi to ja mu odpisalem a ten zaczal na mnie bluzgac
Panek
Bo nie dość że Boot Disc nie istnieje (to na necie to jakiś fake a gościu który o tym pisze to spekulant i to żałosny)... To głupie posty piszesz.

A.Z.BEST: Trochę ten chip drogo confused.gif Znalazłem lepszą ofertę ;p Ale jak nie odpiszą biorę od ciebie smile.gif
nWo
[b]No właśnie i ja sie już przymierzam do zakupu czipa. Pierwszy zakup oryginału REmake zabolał, pora wiec chyba zainwestowac na dłuższą mete w NGC. Tyle ze 350 zł to ja trzy lata temu płaciłem za Mesiacha :!: dzis zmuszony jestem poczekać i kupić gdziez za granicą.

Podobno za 250 zeta (juz w przeliczeniu) mozna juz wyrwać mam nadzieje ze cena bedzie leciec na pysk.

A.Z.BEST oferujesz do tych czipów instrukcje montażu czy jak, czy bede musial to robić na jana ?
Panek
Do każdego chipa jest instrukcja.

Ja dorwałem w USA chipa za 175 zł 8O Czekam na emila od nich ile bęzie to razem kosztować.
EDIT: W chwili obecnej 172.26 zł.
mj
Do każdego chipa jest instrukcja.

Ja dorwałem w USA chipa za 175 zł 8O Czekam na emila od nich ile bęzie to razem kosztować.
EDIT: W chwili obecnej 172.26 zł.

oO zarzuc stronka smile.gif
za wysylke skosza najwiecej 15-20 $
Cena chipa bedzie sie obnizac, jezeli sprzedawcy beda rezygnowac ze swoich profitow.
Panek
http://www.divineo.com/cgi-bin/div-us/gc-viper.html

Bierzecie "Prices in other currencies", z listy Polish Zloty i wam przeliczy po kursie.
bino
ja tam sobie na allegro od jakiej gosciowki zamowilem chipa ktory dostalem wzoraj we wlasne rece , dzisiaj sprzedalem koledze o 30zloty wiecej ktory chcial sprawic kuzynowi prezent na 18-stke:p teraz mam juz kase na gc i na jakas zarabiasta giere
A.Z.BEST
chodzi mi o boot disc taki dzieki ktoremu mozna odpalic piraty

Z tego można wywnioskować, że w tamtym momencie nadal chciałeś się dowiedzieć czegoś o boot disku. Jakbyś użył czasu przeszłego, to bym złego słowa nie powiedział.

o to ze on kazal mi wejsc w link zebym sie czegos wiecej o boot discu dowiedzial i zapytal sie jescze o jaki mi boot disc chodzi to ja mu odpisalem a ten zaczal na mnie bluzgac

Over.

QIREX_RD: W mojej aukcji jest link do szczegółowego opisu montażu. Jedyne co będziesz musiał zrobić to otworzyć konsolę, wlutować 4 kabelki, złożyć to i jedziesz...
szczurek
...ewentualnie poproś Cyryla;).....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.