Porypana metoda. GCOS to też to..... hm... no...
Ludzie. Więc są też sposoby na bootowanie piratów z DVD-R bez chipa. Rozwiązań jest kilka: Anaconda 0.4 i GCOS 1.4 (to drugie lepsze, w sumie już o Anakondzie zapomnijcie). Viper zawiera tylko laodera (program), nie jest prawdziwym biosem. Tak więc mądrzy ludzie (a najprawdopodobniej skłóceni współtwórcy Cobra/ Viper) zrobili soft- pliki .dol (z grubsza: odpowiedniki pecetowego .exe, xboxowego .xbe), które pozwalają bootować piraty bez chipa.
Po pierwsze trzeba i tak rozkręcić GCNa, zakleić czujnik klapki i mieć:
- albo BBA+ PSO I+II
- Action Replay (odpowiednia wersja) i załadować przez BBA (teoretycznie potrzebny tylko raz) na kartę pamięci odpowiedniego sejwa (i tu; nie jestem pewien, ale można chyba użyć karty SD wraz z adapterem. Przez peceta załadować na kartę odpowiedni soft i włożyć do GCNa- wtedy cena oscyluje ok. ceny Vipera... o ile tak się da)
Dzięki tym metodom można odpalać piraty bez chipa. Niemniej jednak: dostanie PSO graniczy z cudem, z BBA jest łatwiej (A.Z.BEST przysłał 12 sztuk

), a z AR też nie jest łatwo (dvdcrave.com). Te metody raczej polecam ludziom, którzy już streamowali gierki przez boot BBA i PSO. Viper... jest nadal tańszy i dużo wygodniejszy w użyciu.
Do reszty odsyłam tu:
http://forums.maxconsole.com/showthread.ph...p?threadid=4095
Wybaczcie, że nie interesowałem się tymi rozwiązaniami i nie wiem do końca co i jak, ale nakreśliłem tylko z grubsza to co wiedziałem. Mam chipa i nie potrzebuję się zamartwiać innymi rozwiązaniami

.