Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Luakskrus
XMANIAK:

Prpoponowalbym uzycie programiku Wiped GCM fixer ktory sprawdza/naprawia obrazy
..::XMANiAK::..
XMANIAK:

Prpoponowalbym uzycie programiku Wiped GCM fixer ktory sprawdza/naprawia obrazy

ja tego programiku juz uzywalem [i nadal uzywam] bo nieche marnowac plyt
bebbop
XMANIAk odnosne konwertowania save`ow popatrz tutaj(niestety stronka chyba belgijska):
http://ngc.gueux.be/modules/mydownloads/vi...ewcat.php?cid=6
Cyryl
Sprawdzilem 3 rodzaje plyt mini dvdr: Espy(wogole sie nie odpalaja), Dysan(pelno dre) i vakoss(nie odpalaja sie wogole, ale wydaje mi sie ze trefna plyte dostalem hyh.gif). Bede gral na nornalnych dvd-r, jakos mi to nie przeszkadza ;]
bebbop
Dziwne. Luakskrus pisal ze na Dysan`ach wszystko ladnie smiga. Cyryl, a jaki masz bios?A tak offtopic... ostatnio widzialem Verbatimy mini DVD, ale cena poraza, 16 zl za sztuke 8O
Cyryl
Dziwne. Luakskrus pisal ze na Dysan`ach wszystko ladnie smiga. Cyryl, a jaki masz bios?A tak offtopic... ostatnio widzialem Verbatimy mini DVD, ale cena poraza, 16 zl za sztuke 8O

Pisal ze wszystko smiga, a potem dodal ze ma podkrecony laser wink.gif. Wole sie nie bawic w podkrecanie i grac na duzych dvd-r. Co do biosu to mam Cobre 0.4 - ani jednego dre nie dostalem w re4 i to mi wystarcza smile.gif
A.Z.BEST

Ale na dobrym biosie śmigają wybornie smile.gif. GCOS 1.4 polecam!
bebbop
Wlasnie mialem sprawdzic GcOS 1.4, ale kuzwa cos mi nie dziala Viper:/ (sam sie bawie w podlanczenie biggrin.gif ) A propos podlaczenia PC -> GC. Ta koncowke meska co idzie od GC rozbieraliscie? Bo w latpopie mam koncowke zenska, od GC w kabelq meska, ale kuzwa nie moglem polaczyc tej przejsciowki co laczy GC i kompa, gdyz przeszkadzaly mi 2 srobki. Rozkrecilem 2 srobki, sciagnolem blaszke i zostaly mi same piny... tak trzeba zrobic? A pozatym do czego sa te 2 przyciski na tej pzrejsciowce GC ->PC?
Oka lece dalej walczyc.. confused.gif
A.Z.BEST
Dokładnie tak zrobiłem. Zdjąłem blachę i śruby i pojechałem na samych pinach- każdy tak robi. A te przełączniki na PROGRAMATORZE... a nie przejściówce... służą do wyłączania chipa jeśli ktoś ma programator podłączony na stałe.
Cyryl
Ale na dobrym biosie śmigają wybornie smile.gif. GCOS 1.4 polecam!

Jak przejde re4 to sproboje ;], narazie wole nie ryzykowac
bebbop
Wszystko dziala!!!!!!!! Muahahaah biggrin.gif AZBEST dzieki za poradnik:D Wgralem odrazu GcOS 1.4. Narazie cud, miod i orzeszki:D Mam Zelde na mini DVD, plytka DYSANa i wszystko pieknie smiga. Opening caly przelecial i nic, zadnego DRE. Cyryl wgrywaj GCOS`a 1.4, zakladaj obudowe i nie wydziwiaj tam z duzymi dvd, bo konsolka nie wyglada zbyt estetycznie wink.gif
A.Z.BEST
bebbop. Na Cobrze 0.4 powinien śmigać RE4 cudownie. Większość ludzi przechodziła RE4 bez żadnego DRE na Cobrze i akurat tu chodzi jedynie o jakość płytki. Cyryl: wydziwiaj, bo zajeździsz sobie laser tymi gównianymi mini DVD typu Dysan tongue.gif.
bebbop
Jakimi gownianymi? Dalem za 1 sztuke AZ 3,50 biggrin.gif
A.Z.BEST
Live long, bebbop's laser!
bebbop
Mam pytanko. Jak i jakim programem wypalic plytke mini dvd? Mam obraz .gcm MP2, jednak nie moge go nagrac w alkoholu:/ Wkladam czysta plyte do nagrywarki, pojawia sie status ze plyta jest czysta i w komunikacie widnieje aby zmienic plyte na czysta by zaczac nagrywanie 8O OCB?
Berion
Mam pytanko. Jak i jakim programem wypalic plytke mini dvd? Mam obraz .gcm MP2, jednak nie moge go nagrac w alkoholu:/ Wkladam  czysta plyte do nagrywarki, pojawia sie status ze plyta jest czysta i w komunikacie widnieje aby zmienic plyte na czysta by zaczac nagrywanie 8O OCB?

*.gcm nie wypalisz niczym niż NR-Writer Software [!]

Druga sprawa: Ponoć można zmienić tona *.iso (tak poprostu). Dla mnie to absurd, ale skoro A.Z.BEST tak pisze to pewnie to jest prawda... nie wiem GCN'a nie mam
bebbop
Z ta zmiana na .iso czytalem gdzies na zagarnicznym forum ale kupa, nic nie dziala.Sprobuje wymienionym przez ciebie programem. Eshh confused.gif
Berion
Z ta zmiana na .iso czytalem gdzies na zagarnicznym forum ale kupa, nic nie dziala.Sprobuje wymienionym przez ciebie programem. Eshh confused.gif

Nic nie sprobójesz. To jest oficjalny soft, ktory obsluguje tylko iwylacznie NR-Writery sad.gif niestety...

Zmien na *.iso zmieniajac nazwe (alew odznacz sobie w windzie ukrywanie rozszerzen bo inaczej nie zmienisz). ewentualnie total commanderem
bebbop
Sprawdzalem wlasnie w Windows Commander i nic:( No kuzwa... jak to nagrac...Hmmm. To jest bol... Masz na dysq gre a nagrac jej nie mozna za cholere biggrin.gif
A.Z.BEST
Sflaszuj nagrywarkę nowszym biosem, gdyż najprawdopodobniej nie rozpoznaje ona prawidłowo płytki- tu jest pies pogrzebany. Tyle. Berion: to nie absurd. Naprawdę gcmy rename'uje się na .iso i najzwyczajniej w świecie pali na płytkę (trzeba tylko dać, by pomijało jakąś niezgodność). Wszystkie płytki wypalałem w ten sposób.

Aha.... Nie nagrywaj alkoholem!! Otwórz Nero, daj "nagraj plik obrazu" czy jakoś tak i tym programem nagrywaj. Parę stron wcześniej pisałem jak się wypala płytki na GCN'a. Nie szukaj żadnego NR-Writer software'u. Jeśli Nero nadal będzie krzyczało, że płytka jest za mała, to jest to wina wyłącznie złego rozpoznawania nośnika.

BTW: Sflash.uj podlega cenzurze, lol ;d

EDIT: 2 (pipi) niusy:

http://www.ps2nfo.com/modules.php?name=New...&threadid=31290 - zapowiedź Cobry 1.0!!

Finally, we should have word (and hopefully pics) on the upcoming replacement GameCube cases by next week. They will accomodate full-size DVDR media, which is more economical and compatable with the Viper GC module as many know by now. Cool stuff indeed!
Mam pytanko. Jak i jakim programem wypalic plytke mini dvd? Mam obraz .gcm MP2, jednak nie moge go nagrac w alkoholu:/ Wkladam  czysta plyte do nagrywarki, pojawia sie status ze plyta jest czysta i w komunikacie widnieje aby zmienic plyte na czysta by zaczac nagrywanie 8O OCB?

zmieniasz z gcm na iso i nagrywasz w nero wolna predkoscia [zalecane 4x]
bebbop
Oka thx za pomoc. Znalazlem wszystkie info na zachodnich forach cool.gif . Niestety nie pogralem se w MP2, gdyz wyrzuca mi DRE juz w intro po minucie czasu sad.gif W menu po wyborze opcji, rowniez DRE wyskakuje sad.gif .Trzeba bedzie sprawdzic Cobre 0.4, albo sie przezucic na duze DVD-R. Eshh confused.gif
na mam MP2 na dvd-r Verbatima z Cobra 0.4 i wszystko ladnie smiga
Berion
[...] Berion: to nie absurd. Naprawdę gcmy rename'uje się na .iso i najzwyczajniej w świecie pali na płytkę (trzeba tylko dać, by pomijało jakąś niezgodność). Wszystkie płytki wypalałem w ten sposób. [...]

No ok. a zdradzisz nam jaką to "niezgodność ma pomijać"? hyh.gif
Mało precyzyjne info... ...

PS: Ciekawy jestem, kiedy powstaną na GCN'a jakieś multiboot'y? Na takiego DVD-R'a spokojnie by weszły ze trzy gry... Brakuje jakiegoś progsa to wypakowania zawartości (wraz z lba). No chyba, że już są biggrin.gif
A.Z.BEST
Nie zdradzę, bo nie chce mi się teraz żadnej gierki nagrywać biggrin.gif. Chodzi chyba o wielkość sektora. Berion. Zdobądź wreszcie z netu jakiegoś ripa w formacie gcm, tak żeby miał te 1.35GB i zużyj na niego jedną płytę choćby Hawka- zaspokoisz swoją ciekawość smile.gif. Kto jak kto, ale ja bym chyba nie kitował w sprawach scenowych, co? tongue.gif

A tak poza tym odsyłam do screenów z Cobra 1.0 i radzę się podniecać ;P.

http://forums.maxconsole.com/attachment.ph...s=&postid=35824 - To akurat fejk, ale zabawny ;p.

A tu prawdziwe foty:
http://forums.maxconsole.com/attachment.ph...s=&postid=35642

No i wygląda na to, że udało się zrobić multiboot na jednym dysku... huh wink.gif.
rafer
PS: Ciekawy jestem, kiedy powstaną na GCN'a jakieś multiboot'y? Na takiego DVD-R'a spokojnie by weszły ze trzy gry...

No raczej nie zapchasz calej plyty DVD 12cm bo laserek od GCN'a nie siegnie...
PS: Ciekawy jestem, kiedy powstaną na GCN'a jakieś multiboot'y?

tylko jak to sie bedzie nagrywalo smile.gif
Berion
Nie zdradzę, bo nie chce mi się teraz żadnej gierki nagrywać biggrin.gif. Chodzi chyba o wielkość sektora. Berion. Zdobądź wreszcie z netu jakiegoś ripa w formacie gcm, tak żeby miał te 1.35GB i zużyj na niego jedną płytę choćby Hawka- zaspokoisz swoją ciekawość smile.gif. Kto jak kto, ale ja bym chyba nie kitował w sprawach scenowych, co? tongue.gif [...]

Nie posądzam hyh.gif
Gdyby to napisał predator to inna para kaloszy:D

Zasysam coś w *.gcm biggrin.gif

[...] A tak poza tym odsyłam do screenów z Cobra 1.0 i radzę się podniecać ;P. [...]

Ja nie w temacie: Co to za format *.cod [?]

No raczej nie zapchasz calej plyty DVD 12cm bo laserek od GCN'a nie siegnie...

O_o ale pier...em! :oops: Oczywiście masz rację (jak mogłem o tym nie pomyśleć? XD)

Druga rzecz:
Jak w takim razie sprawa wygląda z: "cobra10_explorer.JPG" [?]

PS: Hhhha!!! Pierwszy w Polsce przewidziałem multiboot'y dla GCN'a?... XD
- autografów nie rozdaję XD
bebbop
Kuzwa mam problem. Kupilem plytki verbatima, ale mam problemy z ich odtwarzaniem. Pozatym nawet oryginalna gra ma problem czasem by sie zabootowac(kreci sie caly czas plyta i sie nie bootuje).Z kolei z plytami Verbatima jest tak ze nie pokazuje sie kostka podczas wgrywania gry( caly czas czarny obraz). Wie ktos co to moze byc? Tylko nie mowcie ze juz laser padniety biggrin.gif
A.Z.BEST
Jak jest czarny obraz, to najpewniej zrypany obraz. Płytka stopuje po tym jak się pojawi czarny ekran, czy kręci się nadal?
bebbop
Plytka sie caly czas kreci, do momentu az sie pojawieni komunikatu AN ERROR HAS OCURRED czy cos takiego. Dziwne jest to ze plytka raz odpalila, ale teraz juz nie moge tego zrobic. Pozatym plyta byla nagrywana z innej plytki DVD w NERO, wiec moze podczas nagrywania jakis blad wystapil? Niestety nie mam gotowych obrazow bo juz pokasowalem:/, wiec musialem robic obraz z wczesniej nagarnej plytki DVD.
bebbop
Znalazlem chyba przyczyne. Wedlug mnie jest cos nie tak z plytkami. Nagralem 4 plytki Verbatima i zadna nie chodzi( raz tylko oplalil sie re4, a potem ciagle blad przy odczycie plyty). Zakupilem plyty Verbatima DVD-R, na okladce z jakims rozowym swidrem(jakis wir, ala tornado biggrin.gif ) Pisze na opakowaniu Advanced AZO( w prawym,dolnym rogu) .Moze to przez Advanced AZO? Czytalem ze to jakis specjalny barwnik, ktory zwieksza zywotnosc plyty. Czy zatem jest pare rodzaji Verbatimow? Mozecie pokazac fotke jakie to maja byc plytki Verb`a, aby wszystko dobrze chodzilo?
A.Z.BEST
Z tyłu napisane na dole:

©Verbatim Corporation, 2004
A MITSUBISHI CHEMICAL COMPANY

Czy coś innego? Ogólnie to wszystkie dzisiejsze Verbatimy to zawierają i nieważne jak wyglądają. Moje płytki z takim logosem śmigają wybornie. Sprawa jest jednak bardzo zależna od producenta płyty. Ale coś mi ten Twój laser wydaje się umierający,
bebbop
U mnie pisze to samo co u ciebie tylko ze rok 2003, plytki produkowane w Taiwan`ie biggrin.gif Dziwne jest to, ze Verbatimy wogole sie nie odpalaja, a TDK chodza normalnie(ale pojawiaja sie DRE).
Dario72
a co sadzicie o ripperze do gamecuba bo widzialem ,ze juz sprzedaja za ok 150 pln
Berion
[...] Moze to przez Advanced AZO? Czytalem ze to jakis specjalny barwnik, ktory zwieksza zywotnosc plyty. Czy zatem jest pare rodzaji Verbatimow? Mozecie pokazac fotke jakie to maja byc plytki Verb`a, aby wszystko dobrze chodzilo?

XD... Advanced Azo to zewnętrzna powłoka na płycie mająca na celu zwiększenie jej żywotności... To wszystko. Nie ma wpływu na odczyt...
A.Z.BEST
http://www.gamecubecase.com/ són.
NCdeIgnis
uhaa!hyh.gif tanie jak barszczy z uszkami!hyh.gif ciekawe czy dobre ...ciekawe;>
no dobra kto na ochotnika przetestuje?smile.gif
mj

agreeeeeeessssssjaa ! ! !
O to mi chodzilo. Zobacze jak z montazem i zamawiam smile.gif
NCdeIgnis
;> no i oczywiscie podzielisz sie z nami newsami uhaaa;>
mj
http://www.ripper3.com/diagrams/rgcdiag.jpg
Niejest tak trudno wink.gif
A.Z.BEST
Cholera, sam bym go kupił, by potestować biggrin.gif.
bebbop
Ponoc Cobra 1.0 ma ostatecznie rozwiazac problem z DRE w takich grach jak Mario Tennis itp biggrin.gif Pozyjemy... zobaczymy cool.gif
sterna
Ja tam zostaje przy viperze:)Mam pewność, że zawsze bede na czasie cool.gif
A rippery to moge jedynie sprowadzac :wink:
tetsuo86
Witam,czy moglby mi ktos powiedziec jak wgrac ten bios gcos 1.4 do vipera???tak samo jak cobre??bo ja sciagnelem gcos i ma ponad 1mb jakies dziwnych plikow smile.gif pozdrawiam
A.Z.BEST
Bios właściwy ma rozszerzenie .vgc. Nagraj to na płytke DVD-R (jako zwykłe ISO 9660), wrzuć tą płytkę przez Cobrę i ciśnij A wskazując na ten plik. Zapyta Cię, czy chcesz flashować. Daj na yes. Ale pamiętaj: po sflashowaniu na GCOS nie będziesz mógł flashować biosu z płytki - wtedy pozostanie Ci tylko użycie programatora jak już zechcesz zmienić na Cobrę 1.0.
Ponoc Cobra 1.0 ma ostatecznie rozwiazac problem z DRE w takich grach jak Mario Tennis itp

na 0.4 nie mam w tej grze DRE smile.gif

wejdzie na maxconsole.com ciekawe infa tam sa takie jak :
Team Xecuter To Enter GC Scene ?
Ripper Team On DRE
NinjaMod For GC ?
bebbop
Wyczytalem ciekawa nowinke na zachodnim serwisie. Tworcy Ripper`a GC uwazaja ze nalezy nagrywac gry na DVD+R, gdyz sie lepiej sprawuja niz DVD-R.Polecaja Verbatimy oraz TDK. Dzisiaj postanowilem to sprawdzic, gdyz nagrywalem gry na Verbatimach, TDK, Esperanza, i czyms tam jeszcze... na DVD-R. Niestety Verbatimy mi WOGOLE nie chodzily, a TDK i Esperanzy wyrzucaly pelno DRE. Na plyty wydalem ponad 30 zl biggrin.gif . Bedac juz na skraju zalamania ( wydajac 300 zl na chipa i nie moc grac) oraz bankructwa :wink: zakupilem plytke TDK DVD+R i wszystko smiga cudownie:D Plytka jest odczytywana z taka latwoscia, tak cichutko, jakby to byla oryginalna plytka. Nie wierzycie to sprawdzcie. DVD+R Rula biggrin.gif

Ps. Resident Evil 4 ryje beret biggrin.gif
A.Z.BEST
To zdradzę Ci, że to tylko wina Twojej nagrywarki, która po prostu lepiej sobie radzi z DVD+ niż -. U mnie plusy by chodziły gorzej niż minusy na NECu.

http://forums.maxconsole.com/showthread.ph...15&pagenumber=2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.