Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
A.Z.BEST
Na ripperze tak, na viperze już nie.
..::XMANiAK::..
http://gc.wouter-web.nl/ pliki cod [cheaty AR]
NemoKOF
Czy ktos bedzie sprowadzal do nas te obudowy??
bebbop
Zawsze jakiś łoś się znajdzie... biggrin.gif Szkoda, że Sterna nie będzie sprowadzać
bo on już ma swoja zajefajna, przerabianą obudowe biggrin.gif
sterna
Heh pewnie ze bede:) chetny zapraszam na priv :wink:
bebbop
Pojawila sie nowa wersja biosu do Vipera - Cobra ver 1.1. Mozna ja sciaganc ze strony:
http://ngc.gueux.be/modules/news/article.p...php?storyid=160
Jakie zmiany? Najwazniejsze to:
-Wbudowano funkcje Audio-Fix, ktora mozna wlaczyc badz wylaczyc w menu
-Odtwarzacz muzyczny w Disc Explorer. Niestety dzialaja tylko formaty
*.ADP, *.PCM, *stream*, itp. ( na format mp3 przyjdzie nam jeszcze troszke poczekac)
-Jeszcze zmniejszono liczbe pojawiajacych sie DRE
-Mozliwosc odpalania plyt DVD+R jako NO-SWAP( wrzucasz i grasz, bez zadnej podmianki)
-Teraz powinne dzialac wszystkie gry na Multi-Disc`u (wczesniej bylo tak, ze przy nagraniu np. 3 gier chodzily tylko 2)
A.Z.BEST
Po testowanku biosu i multidysków stwierdzam. Zaje.biste... Ave twórcom Vipera i Cobry. Teraz nie mam DRE nawet na mini DVD-R smile.gif kilka gier na jednej płycie - działa idealnie, audio fix - działa idealnie... Teraz 650zł za Gacka z Viperem można wydać z czystym sumieniem. Dla mnie nowy biosik jest rewelacja :>.
maniax
mam pytanko
Jeśli nie chcą chodzić kopie to jaki komunikat się wyświetla,
bo mi chodzą ale za drugim albo piątym razem :x i wysiwietla mi się "AN ERROR HAS OCURRED"
nie wiem czy to laser mam zkalibrować czy jakiś inny problem
oryginały chodzą Ok
A.Z.BEST
Jeśli używasz komba 'dobra nagrywarka + dobry nośnik + dobra prędkość nagrywania' i nadal masz errory, to podkręcaj laser.
bebbop
Albo laser na poczatq przeczysc. Mi to pomoglo...
jutro dam wam skriny mojej obudowy przystostowanej do plytek dvd tongue.gif [ps. robie to na zepsutym gacku by sobie konsoli nie zepsusc tongue.gif [a zepsuta konsola kosztowala mnie 60zl tongue.gif. wystarczylo wymienic laser i by dzialala ale 250zl o_0 to wole miec obudowe niz 2 gb w tym 1 przerobiony tongue.gif a potem na drugo viperek zbierac tongue.gif]]
A.Z.BEST
Ale Ty kurna gupi tongue.gif. Sorry....

11 punciaków za laser ohmy.gif.
bebbop
Na allegro widzialem nowke laser za 150. Chyba byla cena wliczona wraz z wymiana biggrin.gif Ale to bylo gdzies z miesiac temu smile.gif
Ale Ty kurna gupi tongue.gif. Sorry....

11 punciaków za laser ohmy.gif.

po co mi 2 gc?? co bede gral sobie w cos po sieci?? w nic, to woel kupic drugiego X i grac w SC CT i D3 w COOP niz miec 2 gc lub przeznaczyc go na XLIVE, pozatym zadko gram na gc, czasami wezne sobie jakos gre only on gc i pogram pare minut, i tyle... Hmmm, to nawet nie oplacalo sie by sie wymieniac laserka bo jak nie wina lasera bedzie to co?? a tak daje 300 zl [prawie tyle co laser] i mam GC +kable+pad+byc moze jaks gre ktora potem moze sprzedac bo juz ja mam smile.gif biggrin.gif smile.gif

ps. ile kosztuja kable do tv i zasilajacy?? bo tego nie mam przy tym gc:]

ps2. moze chcesz reszte z gc [ja zawiam klapke i gorna obudowe smile.gif]??
A.Z.BEST
Hm, no jak zasilacza nie było to rzeczywiście kupa ;]. Nie wiem czy na ibeju byś znalazł. Ale 60zł za działającą - niedziałającą konsolę to fajna cena smile.gif. Dam za te flaki 40zł, co Ty na to? biggrin.gif
ok, + kosztu wysylki ida na ciebie?? biggrin.gif [bedziesz w Polsce??]
revolve
Coś czuję, że szykuje mi się zakup ViperGC wink.gif

Pytanie odnośnie ostatnich biosów cobra, bo coś mało info tutaj. A.Z.BEST pisałeś, że nie masz już DRE na mini DVD-R? Jak to wygląda po dalszych testach jakieś problemy? Jakie mini-DVD to były? A jak u innych? Jakie są wasze wrażenia z Cobry 1.0?

Testował ktoś takie cuś? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48361910
A.Z.BEST
Jakie mini? Verbatim cool.gif. Ale z przyczyn niewyjaśnionych moja nagrywarka nagrywa je bardzo słabo w porównaniu z fullami. Cóż - taki firmware, że sobie kiepsko radzi z mini.

RW GCNy nie czytają, musiałbyś bardzo podkręcić laser, by Gacek przeczytał RW... moim zdaniem lasera nie warto kręcić.
tak jak obiecalem smile.gif

przycisk open niedziala, jest nowa metoda smile.gif

przycisk open niedziala, jest nowa metoda smile.gif

teraz mieszcza sie plyty dvd biggrin.gif

plyta kreci sie bez problemu

[img]http://www.mglsystem.pl/gc/gc14.jpg[/img]
przycisk nie dziala sad.gif

[img]http://www.mglsystem.pl/gc/gc15.jpg[/img]
lekko odchamy tyl

[img]http://www.mglsystem.pl/gc/gc16.jpg[/img]
juz blisko...

[img]http://www.mglsystem.pl/gc/gc17.jpg[/img]
i mozemy wlozyc plytke i grac smile.gif [zamykamy klape recznie]
Halcos
Ile zabuliłeś za takie cuś?
60zl za obudowe, reszta domowymi sposobamy smile.gif+wujek Bogdan wink.gif [niewymlic z reklama Heja Banana tongue.gif] ktory to obcinal smile.gif

a co jestes chetny smile.gif cool.gif [moge przyjmowac zamowienia biggrin.gif]
Capcom
Szkoda trochę,że konsola straciła na estetyce.Następną rzeczą jaką kupię bedzie Viper,kozacko ze juz jest no swap i inne bajery biggrin.gif .
Szkoda trochę,że konsola straciła na estetyce.Następną rzeczą jaką kupię bedzie Viper,kozacko ze juz jest no swap i inne bajery  biggrin.gif .

konsole widzi sie z zewnatrz smile.gif wiec to nie przeszkadza smile.gif

teraz to ja mam limitowa obudowe -fioletowa podstawa, czarna obudowa smile.gif [planuje pomalowac ja inny kolor smile.gif]
Capcom
No tak.Coś za coś biggrin.gif .Czekam,aż na allegro pojawi się Viper - ek i kupię,choć mam już to co chciałem czyli wszystkie Residenty (oprócz RE2) i kilka innych ciekawych tytułów,ale cóż są jeszcze Mariany,wspaniała Zelda,NFSU dwie części itd.
A.Z.BEST
http://www.teamxecuter.com/gcx/gcx_case1.jpg
http://www.teamxecuter.com/gcx/gcx_case2.jpg

Obudowy by Team Executer. Jak dla mnie są wyczesane - dużo ładniejsze od tych, które teraz są. Tylko niech się szybciej pojawią :>.
pewnie beda kosztowac 3x wiecej od mojej smile.gif

ps. to bierzesz to jak bedziesz w Polsce??
NemoKOF
A moze ktos ma ochotke przerobic sobie GC bo akurat mam na sprzedaz czarnego z 5 miesieczna gwarancja smile.gif
klooha
Ma ktos na sprzedanie obudowe do Gacka mieszczącą plyty full DVD (12cm)?? Kontakt gg: 6241685
McDriv3r
A moze ktos ma ochotke przerobic sobie GC bo akurat mam na sprzedaz czarnego z 5 miesieczna gwarancja smile.gif

Ile chcesz za tego NGC?smile.gif
Capcom
"Qoob?

Wat is een qoob? De Qoob is de nieuwste modchip voor de Gamecube. Als je die in je Gamecube bouwt, kan je gebrande DVDs afspelen met (zelfgemaakte) spellen erop.

Wat maakt een Qoob beter dan een andere modchip? De Qoob is bij de launch al meteen swapless. Dat belooft al veel voor toekomstige updates. Ook is het beruchte audio-probleem gefixt bij de Qoob. De Qoob heeft maar liefst 16mb geheugen voor de BIOS, dus de graphics van de BIOS kunnen veel beter zijn. En ten slotte kanje de Qoob flashen d.m.v. USB.

Waarom zou ik bij deze IA een Qoob kopen? De prijs wordt ongeveer 70 dollar in de webshops in amerika, dan moet je hem dus nog laten opsturen en belasting over betalen. Bij deze IA kopen we ze direct bij de fabrikant in, er moeten dan wel 100 stuks besteld worden, maar de prijs wordt dan ongeveer 50 euro per stuk. Een heel stuk goedkoper dus.

Waarom deze IA? Ik wil zelf graag een qoob, en ik denk dat er zeker wel meerdere mensen zijn die er een willen."

-------------------------------------------------------------------------------------

Co to jest Qoob.Qoob jest najnowszym modchipem dla konsoli Gamecube.
Jeżeli masz konsolę,możesz używać kopiowanych dysków DVD (zrobionych przez siebie) do grania na konsoli.

Co czyni chip Qoob lepszym od pozostałych ?
Qoob uruchamia gry bez swap - u.Posiada mozliwosc upgardowania w przyszłosci.Zostałrównież rozwiązany problem z dzwiękiem.Ma 16 MB pamięci na BIOS,więc graficzne jego wykonanie może być jeszcze lepsze.
Za pomocą slotu USB ma mozliwosć flashowania.

Dlaczego chcę kupić Qoob chip ? Cena sięga mniej więcej 70 dolarów w sklepach internetowych w Ameryce.Musimy jeszcze trochę poczekać,aż cena spadnie,wtedy zapłacimy mniej.Przy szybkim zamówieniu 100 sztuk cena spada do 50 EURO za sztukę.Więc zakup większej ilości sztuk jest opłacalnym,dobrym zakupem (goedkoper znaczy dobry i tani zakup)

Dlaczego ten IA (tego IA - Internet Artiekel - Artykułu internetowego ,mocno lubię ten flamandzki biggrin.gif , nie rozumiem skrótu biggrin.gif )
Sam chcę tego Qoob - a,myślę że inni ludzie takze go chcą

Tłumaczenie by Capcom czyli by ja oczywiście,nie ma dla mnie już róznicy czy ktoś do mnie mówi po Polsku czy flamandzku (inaczej niederlandzku,inaczej holendersku),a artykuł zaczerpnęłem z tej właśnie strony:

Link: http://www.inkoopacties.net/ia/gzy7np25

Problem jest takie ze już nie wiem co w tym momencie wybrać.Qoob wydaje siebyć najstaranniej zrobiony i promowany,czytałem cały features,specyfikację sprzetu i 16 MB na BIOS to moim zdaniem bardzo duze możliwosci,podobno ma mieć też w przyszłosci inne mozliwości takie jak odtwarzanie MP3,itd.Wolę dołożyć i mieć coś lepszego,hmm po przeczytaniu opini po prostu szukam potwierdzenia,czy naprawdę jest tak słodko jak obiecują.Mieszkam w Antwerpii (Belgii) i mogę osobiście ustawic sie po odbiór chipa (po prostu po niego pojechać) więc nie ma problemu.Robi się coraz ciekawiej i już są (nie biorądz Qoob - a SX pod uwagę) 3 Chipy,niech się scena rozkręca,monopl upadł i bardzo dobrze,moze nie licząc na to ze stanieje po prostu stanie się bardziej dostępna i będzie w co grać po prostu.

Problem jest w tym,że (dzięki A.Z BEST za rozkręcenie tego wszystkiego) nie znam osób,które by osobiscie używały Qoob - ów i nie wiadomo jakie one naprawdę są,a zatem co wybrać.Uderzę jeszsze do osób które to zamówiły: http://www.inkoopacties.net/ia/gzy7np25/1/tthf2wz6/1 i jak tylko kupię film typu tomshardware z całęgo przebiegu instalacji od początku do końca,aż do samego grania,testu poszczególnych opcji macie zapewniony biggrin.gif
^BlaZzin^DMC
Ktoś sprzedaje przerobionego Gacka.

Link -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48761192

Ile za takiego gacka może dostać ?
Capcom
QUOTE(^BlaZzin^DMC @ 25 04 2005, 16:32)
Ktoś sprzedaje przerobionego Gacka.

Link -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48761192

Ile za takiego gacka może dostać ?
*

Nikt go nie kupi.Na palcach ręki można policzyć osoby posiadajace przerobionego Gacka blink.gif .Taka jest prawda.Konsolę przerobioną ma tylko kilkadziesiąt osób w Polsce,banie wiem czy przekracza to liczbę 20 - stu i niedługo ja będę miał.

A.Z BEST dzięki za wszelkie info tongue.gif .
Boniek
Chyba jednak ktos kupil bo aukcja znikła dry.gif Żal mi jedynie tego szalenca bo chyba tylko tak mozna nazwac gościa ktory pakował by sie w szajs jakim niewatpliwie jest Ripper podczas gdy na rynku króluje Viper (no dobra Qoob tez tongue.gif ) i jego wyczesane w kosmos mozliwosci!!
Capcom
QUOTE(Boniek @ 2 05 2005, 23:59)
Chyba jednak ktos kupil bo aukcja znikła  dry.gif  Żal mi jedynie tego szalenca bo chyba tylko tak mozna nazwac gościa ktory pakował by sie w szajs jakim niewatpliwie jest Ripper podczas gdy na rynku króluje Viper (no dobra Qoob tez  tongue.gif ) i jego wyczesane w kosmos mozliwosci!!
*

Coś ci się pomyliliło bo aukcja nie zniknęła,pozostało 3 godziny do zakończenia i i tak nikt tego nie kui.Pozatym ten GCN jest przerobiony VIPER - em GC tongue.gif .
Boniek
AA spoko smile.gif mialem na mysli aukcje gdzie gosc sprzedawał Gacka z Ripperem, dał nawet real foty. Ciekaw jestem za ile poszła closedeyes.gif
Qoob SX 1.2 BIOS Released
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=3632

mnie jakos GC nieprzyciaga nawet gdy ukazal sie modchip ...
^BlaZzin^DMC
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 3 05 2005, 10:12)
Qoob SX 1.2 BIOS Released
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=3632

mnie jakos GC nieprzyciaga nawet gdy ukazal sie modchip ...
*

Gdybym kupował GC to tylko i wyłącznie dla RE0 i RE4.
A.Z.BEST
Kto tam miał bebechy Gacorka bez obudowy i ze zwalonym laserkiem do sprzedania? Bardzo chętnie teraz to wezmę hyh.gif.
no ja hyh.gif biggrin.gif
A.Z.BEST
Ile tam? 40?
40+przesylka
A.Z.BEST
45 i wszystko wliczone i podoliczane...
McDriv3r
QUOTE(A.Z.BEST @ 4 05 2005, 16:33)
Ile tam? 40?
*

XManiak - ja moge wziasc tego Gacka tylko powiedz co jest nie tak,czy cos dodajesz oprocz konsoli i ile wyniesie naprawa\koszty tej nowej rzeczy.
A.Z.BEST
Hehe, potrzeba zasilacza, lasera i obudowy... aha i jeszcze joypada. Naprawa tego się po prostu nie opłaci wink.gif. Ja go sobie na testy przeznaczę, albo na część zapasową tongue.gif.
i gierek by moc sie cieszyc hyh.gif

przeciez widac ze Azbest go "wygral"
McDriv3r
Kuwa a tak sie napalilem na tego gacka :|
dajesz wiecej hyh.gif to bedzie twoj biggrin.gif tongue.gif wink.gif
szczurek
co to ku_wa targ?

na privie takie sprawy
Kozera
Tak więc podsumowując. Co najlepiej zrobić aby przerobić Gc i żeby ładnie wszystko chulało. Mogę wymić Dreamcasta na GC i sie właśnie zastanawiam co zrobić....
Boniek
Żeby wszytsko ładnie chodziło to przede wszystkim zaopatrz się w:
-Chip Viper (ew. Qoob, jednakze on narazie jest niedosptepny w Polsce) zaden Ripper, koszt okolo 275zł, banalny montaz rolleyes.gif
-jesli chodzi o sprzet do wypalania do najlepsze do palenia gier nagrywarki DVD na Gacka sa Pioneery(106, 107, 108 i 109) i najnowsze Nec'i (3520)
-plyty: te ktore najlepiej wpołpracuja z dana nagrywarka - polecane TDK i Verbatimy (najlepiej "plusy" bo te sa lepszej jakosci niz minusy) choc to zalezy od nagrywarki, u mnie na przyklad hulają bosko nawet plytki DVD za 70gr Active Jet (palone na Pionnere 106D) ale nie radze takich uzywac, szkoda lasera! Osobiscie polecam Esperanzy 4x DVD-r oraz TDK 4x DVD+R te i te chodzą idealnie bez zadnych DRE (jesli juz jakis sie pojawi to wina obrazu -_- )

Jesli bedziesz mial szczescie to nie bedzie potrzebne regulowanie lasera, mnie na szczescie fabryka dala napiecie 180kOhm na laserze a wiec idealne (sugerowane aby czytalo bezbłednie to 170-200Kohm). Jesli wiec po zamontowaniu chipa nic nie bedzie Ci czytac sprawdz napiecie (tutoriale dostepne w necie) i ew. skoryguj je tak aby zaczelo czytac. Słyszałem o pojedynczych przypadkach gdy nawet po regulacji nie chcialo czytac zadnych plyt oprocz oryginalnych ale to podobno dzieje sie baaardzo rzadko!

Reasumujac: Dobry chip z najnowszym biosem, dobra nagrywarka, dobre plyty, dobry laser = PERFEKT tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.