Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
..::XMANiAK::..
QUOTE(siDd @ 14 05 2005, 22:41)
help!!! mam problema!! skońćzył mi sie czas testowy clone cd czym jeszcze moge wypalic gre na kostke??? ponowne zainstalowanie nic nie pomaga.pomózcie bo sciagnął mi sie mk:deception i che grac!!!!
*

zakup program happy.gif lub znajdz serial ;P

- Cheats support added (ActionReplay required once)
- Cheats: Current Game fuzzy autodetection
- Configuration Menu added
- Settings can be stored in flash
- DRE fix / swap support can be disabled
- Time fixed
- Background can be changed, texts can be disabled (you can now use your own
images or company logo etc. as background image for the qoob bios)
- In Game Reset (IGR)
- Video mode force (for games)
- Video mode configurable (for menu)
- Progressive support (even for PAL)
- Flash tool doesn't store full path anymore

IGR smile.gif
McDriv3r
A to co?Nowy chip od Gacka?Pewnie wszystko sciagnete od Vipera:P
metalcoola
Jak sprawić,żeby Nagrywarka Dvd Widziała płyty GCN?
niebedziesz mogl zobaczy plikow orginala ani pirata jak wlozysz plyte do napedu [by zgrac na hdd]

o to ci chodzi??
metalcoola
A jak można sprawić,żeby widziała?Pytam poważnie
jedynie w viperze mozesz zobaczyc pliki [w cobrze] lub jak masz jakies iso na hdd to Phenix'em a po co ci to??

jesli marzysz o widzeniu plikow z plyty to zapomnij
bebbop
Powiedz jaki ma byc efekt koncowy bo nadal nie wiadomo ocb biggrin.gif Ma to dzialac na przerobionym GC czy co. Moze chcesz se strukture plikow poogladac biggrin.gif?I jaki masz plik sciagniety? Z jakim rozszerzeniem smile.gif
Panek
Nie ma tak, żebyś włożył jakąś grę na NGC (oryginał) do napędu DVD i żeby komputer widział zawartość płyty...
Capcom
Nareszcie przyszedł od Sterny Viper,Sterna dzięki wielkie za tranzakcję tongue.gif smile.gif ...

Sprawa wygląda następująco:

Zamontowałem chipa,odpalam Ikargua - e - i co widzę ?

BIOS ma coś do siebie,że piraty loadują się dużo szybciej niż oryginały (było to już przy konsolach Sony,jednak nie w takim stopniu),co więcje gry chodzą wyśmienicie.Następnym tytułem był Luigi's Mansion i potem Bomberman Land 2,wszystko wypalone Nero,prędkoscią 4X na Verbatimach (takich jak A.Z BEST naswoim filmiku ).Wszystko chodzi pięknie.

Ale zawsze być pięknie nie może rolleyes.gif ...

Odpalam Gaca a on nie rozpędza kompaktu a Cobra (1.2) pokazuje "PLEASE WAIT" i nic,kompakt dalej sięnie kręci rolleyes.gif .
No to trzeba zlokalizować usterkę,jakoże jeszcze napędu nie przykręciłem sprawdzam,czy aby żaden z kabelków się nie "ukręcił" (kable pięknie zatopione w cynie... biggrin.gif ) .Ale nie !!!
Wszystko siedzi na swoim miejscu,wszystko posprawdzane,co jest... icon_evil.gif
Po jakimś czasie zauważyłem,że podczaskiedy mój bezprzewodowy oryginalny PAN NINTENDO WAVEBIRD jest włączony silniczek się nie kręci (choć nie zawsze,nieraz był włączony i wszystko chodziło dobrze).

Wyłączam i wszystko elegancko,jużsię ucieszyłem ze zlkoalizowałem zródło konfliktu i że wiem co jest grane.Pada naturalnie można włączać dopiero po włączeniu konsoli,wszystko wtedy jest dobrze.

Ale po kilku razach mimo,ze pad jest w ogóle wyłaczony silnik nie zaczyna się kręcić. (Normalnie przed wmontowaniem chipa nigdy czegośtakiego nie miało miejsca,nawet akcesoria oryginalne są) No to ja w ogóle go wyciągnełem,zeby zobaczyc co jest grane.Pózniej tylko sprawdziłem,czy przy standardowo dodawanym,oryginalnym padem do GCN występuje ten probelm,to samo.
Nieraz potrafi cały czs ładnei się bootować,innym razem,nieraz kilka razy pod rząd w ogóle silnik nie rusza.

I byłoby wszystko dobrze,gdyby nie to,że raz (podczas gdy pad był odłączony) sięnie uruchomił silnik.

Myślę,ze to wina softu,który i tak jak na takągrupę wydaje siebyć prawie doskonały.

Pozatym nie za każdym razem bootuje mi sie DVD + ,minusów jeszcze nie sprawdzałem.
marcines2
Witaj , mam takie pytanie, pozyczylem od kumpla gre Baten Kaitos, uruchamiam ja a ona działa ale po jakims czasie kompakt z gra staje i pojawia sie napis: The Game Disc could not be read. Please read the Nintendo GameCube Instruction Booklet for more information. Nie wicie co jest nie tak z ta gra, moze zle jest nagrana, a moze ma takie zabezpieczenia. pozdrawiam

dodam tylko ze gra jest nagrana na Verbatim minus
Luakskrus
QUOTE(marcines2 @ 21 05 2005, 00:23)
Witaj , mam takie pytanie, pozyczylem od kumpla gre Baten Kaitos, uruchamiam ja a ona działa ale po jakims czasie kompakt z gra staje i pojawia sie napis: The Game Disc could not be read. Please read the Nintendo GameCube Instruction Booklet for more information. Nie wicie co jest nie tak z ta gra, moze zle jest nagrana, a moze ma takie zabezpieczenia. pozdrawiam

dodam tylko ze gra jest nagrana na Verbatim minus
*

Kolego napisz jeszcze jakiego masz chipa ???
marcines2
Chipek moj to oczywiscie Viper z biosem 1.2. Pozdro
A.Z.BEST
Od razu mówię, że to wina słabej wypalary.
tetsuo86
kolega mi teraz nagral 15 gier na mini dysanikach, nagrywal na nagrywarce plextor,z 15 gier tylko 3 chodza,reszta wywala sie juz na samym poczatku,wczesniej nagrywal mi residenta 4 cd1 tez na mini dysan i chodzil ,ale na innej nagrywarce,czy to moze byc wina nagrywarki,resident 4 cd2 nagrane 4X na minidysan na plextorze tez nie chodzi.
bebbop
Moze to byc wina nagrywarki. Plextor byc moze radzi sobie lepiej z plytami DVD+R niz DVD-R. U mnie bylo to samo. Nagrywalem wszystko na DVD-R, gry sie odpalaly, ale na poczatq lub po paru minutach padal DRE. DOpiero po zmianie plyty na DVD+R wszystko zaczelo mi chodzic. Aktualnie nie wywala mi juz zadnych DRE. Wina moze lezec po stronie nagrywarki, jak i plyt. Najlepiej wybierac DUZE DVD. Konsola nie wyglada wtedy zbyt estetycznie, ale DUZE DVD sa lepszej jakosci niz MINI. Radze pokombinowac z plytami. Z DVD+R i DVD-R i samemu sie pzrekonac z ktorymi nagrywarka radzi sobie lepiej smile.gif
tetsuo86
mam jeszcze pytanko,czy moge zrobic obraz tych nagranych gier na komputer???np alkoholem i jeszcze raz nagrac?? Bo nie mam obrazow tych gier,a kolega daleko mieszka?
revolve
Czy ktoś sprowadzał już obudowy? Jaki był całkowity koszt?

A może ktoś będzie sprowadzał obudowy razem z Viper'em i sprzedawał razem? Jaka mogłaby być tego cena?
sterna
Obudowy moge miec po 190zl sa podswietlane przezroczyste i zwykle
Capcom
Jak wyglądają wasze konsole ?

Ja śmiegam na zdjętej górnej pokrywie,jakaś płytka cały czas siedzi i jako tako chroni ten laser przed kurzem.

Wypaliełm już w sumie 9 gier z czego trzy już kompletnie wykatowałem,to jest ,Metroid - a 2,RE2 i Mario Kart.Ani razu konsola nie miałą problemów z odczytem z kompaktów,używam dużych DVD + R,minusy trzeba swap - ować i laser jakby gorzej z nimi sobie radzi,więci ich nie używam,tak samo jest z mini,mam ale wolę duże,naprawdę przyjemnie jest mieć standardowy nośnik w pudełku DVD z okładką praktycznie niczym nie różniącą sieod oryginału (stojąc na półce, na pierwszy rzut oka smile.gif )bardzo ładne okładki można znalezć tutaj: http://www.cdcovers.cc/gamecube_0.php (patrzcie wersje NTSC DVD,wtedy będzie dwustronna okładka gotowa do wydrukowania i wycięcia.

Obudowę zamówię na dniach z www.gamecubecase.com , patrząc na najblizej mnie to z Holandii www.gamecubecase.nl,nie ma najmniejszego śladu po jakichkolwiek granicach na zachodnim terenie Unii,z tamtąd będzie mi zaledwie kilkaset kilometrów i powinno dojść w ciągu 2 dni..
bebbop
Tetsuo mozesz smialo robic obraz. Sam tak robilem i wszystko dziala. Najlepiej robic obraz w Nero i tym programem wszystko wypalac. Ustawiaj ISO 9660 i zamykaj plyte.

Capcom ocb z tym swapem z DVD-R? DVD-R odpalalo sie jako no-swap wczesniej niz DVD+R. Na 1000% DVD-R dzialaja jak no-swap, nic nie trzeba podmieniac smile.gif A co do lasera to rzeczywiscie na DVD+R lepiej wszystko chodzi niz na DVD-R smile.gif
Capcom
QUOTE(bebbop @ 21 05 2005, 18:53)
Capcom ocb z tym swapem z DVD-R? DVD-R odpalalo sie jako no-swap wczesniej niz DVD+R. Na 1000% DVD-R dzialaja jak no-swap, nic nie trzeba podmieniac smile.gif

Bebbop ja o tym czytałem,ale na tych samych Verbatimach tylko DVD - R po prostu nie odpala no swap (na Cobrze 1.2) , ani Zeldy,ani RE2.

UPDATE:

Bo tak.

Jak na DVD + R się bootuje to słychać taki wysokotonowy cichy pisk (taki specyficzny biggrin.gif ),przy DVD - R tego nie ma ,po prostu kompakt po jakiś 15 sekundach przestaje się kręcić i wchodzi w Menu BIOS - u konsoli.
bebbop
CAPCOM dziwne to, poniewaz DVD-R sa obslugiwane jako no-swap od Cobry 1.0, a DVD+R dopiero od ver. 1.1. Ale jesli DVD+R chodzi ci dobrze tzn. ze twoja nagrywarka nie radzi se z DVD-R smile.gif Zawsze nagrywarki radza sobie bardzo dobrze tylko z jednym formatem. Nie spotkalem sie z taka, ktora bardzo dobrze by odslugiwala + i - smile.gif
A.Z.BEST
Najlepiej wyczuwać na Cobrze 1.1 i może 1.2 czy nośnik piszczy przy próbie bootowania. Im cichszy pisk, tym lepiej chodzi gierka - z moich obserwacji tak wynika właśnie.
Capcom
Bebbop nie wiem co jest ale RE2 wypaliłem na DVD - R i przeszedłem go całego (wszystkie scenariusze) to łącznie ponad 6 godzin grania i niezauważyłem choćby najmniejszego kłopotu przy odczycie (heh tu miło,bo gram sobie z pamięci i co jakis czas sobie zerkam jak pracuje napęd i laser) .Ja natomiast uważam,że chodzi tu niejako o strukturę nośnika czy coś takiego,że przy boocie sobie nie radzi.

No ale skoro u was czyta,to już nie wiem,dla mnie to,ze nagrywarka sobie nie radzi nie jest wystarczajacym wytłumaczeniem i dlateog myślę nieco inaczej

Bo mnie natomiast zastanawia skąd ten pisk,a ten pisk to nic innego jak jakiś opór w czytaniu kompaktu i wiem,że to bootowanie NO SWAP jest jeszcze niedopracowane i ze w kolejnych wersjach będzie lepiej.

A.Z BEST dokładnie to samo,choć róznice nie są wielkie i choć testowałem dopiero VERBATIM - y , (takie na których testowaleś Metroida 2 na swoim filmiku) , TDK i CAKE (te z najnizszej półki) to już wiem,że jedne czyta lepiej,inne gorzej.Choc nie ma to znaczenia podczas gry,tak laser jednak się męczy,co idzie na żywotność.Te Verbatimy są bardzo dobre choć te Pastele są takie masywniejsze i jakby dokładniej wykonane tongue.gif .
bebbop
Capcom w sumie to troszke dziwne to jest. No-swap zostal wprowadzony jak wczesniej pisalem dla dvd-r w Cobrze 1.0 a dla dvd+r w ver. 1.1 i dziwi mnie, ze plyty dvd-r, ktore jako pierwsze obsugiwaly no-swap sa gorzej dopracowane niz dvd+r, ktorych obsluge wprowadzona pozniej smile.gif A nagrywales moze dana gre 2 razy? Zawsze jest jakas szansa ze wczesniej cos sie zle nagralo tongue.gif A co do plyt to polecam TDK. U mnie TDK dvd+r ladnie smigaja smile.gif
kokiri86
Hej, mam taki problem...jestem napalony na przerobionego GCN, wylukałem nową konsolę+Viper+Pad+Memorka+Duża Obudowa za ok 600zł (+ wysyłka). Jednak mam poważny problem.... nie posiadam nagrywarki DVD, internet też mam bardzo wolny i nie wiem skąd brać gry !!!! Żaden sklep internetowy z "tymi" rzeczami (np Ultra-games) nie sprzedaje kopii zapasowych na Gacka sad.gif Mieszkam niedaleko Poznania, ale wątpie czy na giełdzie dostanę takie gierki sad.gif
pozostaja kumpe z netem i nagrywarka dvd smile.gif
Boniek
Trzeba sie rozejrzec tu i owdzie, zajrzyj chociazby na swoje PW rolleyes.gif
bypa
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące pewnego chipu do Gacka... RIPPER GC V2 się on nazywa a chodzi mi dokładnie o to czy obsługuje gry wielopłytowe? Bardzo proszę o pilną odpowiedz i z góry dziękuję.
A.Z.BEST
Najprawdopodobniej nie. Team Ripper powinien się tym chwalić, ale chwali się tylko bootem no swap. Znajomy na Rippery V2, ale chyba żadnego jeszcze nie montował. Jak coś to wyedytuję posta. Na zachodnich forach jednak ludzie srogo obrzucają Rippery, hehe. Bo choć stabilne itd. to jednak brak możliwości prostej aktualki po prostu dyskwalifikuje te chipy. 100 razy lepiej sobie kupić Qooba SX, który w srosunku do Rippera nie posiada jedynie multiboot disków (tj. składanek), no i instalacja ciut trudniejsza, blablalbla. W każdym razie powtarzam - 100 razy lepiej od Rippera.
Boniek
Za nic nie bierz Rippera, na bieżacych wersjach Rippera nie pograsz sobie w gry dwuplytowe (jesli ktos czeka na nową Zelde to niech ma to na uwadze icon_twisted.gif ), łykaj Vipera, Qoob SX - owszem, lecz nie w Polszy póki co, zreszta po co sobie zycie komplikowac skoro Viperek dostepny na naszym rynku jest no i baza jego uzytkowników wciąz sie rozrasta (a to oznacza ew. pomoc) excl.gif
WilQ
Sorki ale nie mam czasu czytać tych 40 stron wiec prosze tylko o odpowiedz lub jakieś linki na temat : jak teraz sie przerabia cubea (najlepien, najtaniej, najszybciej)? czy wchodzą w to miniDVD? Ile to kosztuje? Najlepiej jakiś link do undergroundowej stronki gdzie wszystko opisane smile.gif Z góry dzięki!
A.Z.BEST
Wystarczy poczytać ok. 20 ostatnich stron smile.gif. Nie lubię takiego wyręczania się kimś, że "mi się nie chce" :}.

Mi się nie chce tego wszystkiego pisać, heh ;p.
Capcom
QUOTE(A.Z.BEST @ 27 05 2005, 13:08)
Wystarczy poczytać ok. 20 ostatnich stron smile.gif. Nie lubię takiego wyręczania się kimś, że "mi się nie chce" :}.

Mi się nie chce tego wszystkiego pisać, heh ;p.
*

Tak.Tacy ludzie nie wiedzą co ze sobą zrobić albo są tak bogaci,ze nie mają już żadnych marzeń,nie mają życiowej pasji,próbują na siłę zainteresować się rzeczmi,którymi intersują się inni.Spotkałem w sieci kilka takich osób i tez tego nie trawię.Można nazwać ich łajzami,ofiarami losu,którzy sami sobie z niczym nie potrafią poradzić (nawet gdy jest podstawione pod nos),czekają aż ich ktoś nakarmi tongue.gif .

Istnieja dwie sprzeczności TAK/NIE , które dzieki stopniowaniu (jeden się stara,po trupach do kariery,drugi żyje sobie wystarczająco dobrze,by móc pracować i pokolei realizować swoje marzenia,majac satysfakcję ze swojej cieżkiej pray i osiągnięć i takim też człowiekiem jestem ja.Jeszcze inni staraja się mniej,ledwo co starcza im na życie,jeszcze inni nie starają się wcale,mieszkajana dworcach,są mieszkańcami ulicy bo po prostu nie stac ich chociaż na najtańszą norę) przekałdają się na BOGACTWO/BIEDĘ

A to wszstko ma się do tego,bo życie to nie bajka,za wszystko trzeba płacić i jak widzę ludzi,którzy czekają aż ktoś za nich odwali robotę to az nie mogę sie powstrzymać,żeby tego nie powiedzieć,najwidoczniej są zagubieni.

Mówię to bezosobowo,należy nie brać tego do siebie,postarać się o to aby było lepiej,aby Polska była lepsza i tak naprawdę zrozumie to tylko ten,który poznał lepszy świat,zobaczył,ze da sie żyć lepiej a nie jak Polacy tylko ćpanie/picie/narzekanie/itd.

A Polacy to bardzo inteligentny naród,przewyższający inteligencją i wiedzą np. Belgów (tyle moge powiedzieć z własnych doświadczeń) i załoze się,że również cały szereg innych narodowości,tylko są leniwi i "głupi" co daje efekt taki,że pozim życia w Polsce jest w niektórych przypadkach kilkanastokrotnie niższy niż w krajach zachodu (mówię o średnim społeczeństwu).Bo któż inny tworzy państwo jak nie obywatele.Tyle,ze jak każdy lachę kładzie na to (dobrze,zę są jeszcze ludzie na to wszystko pracujący) to tak pózniej jest.
A ja cieszę się,że nie mieszkam gdzie mieszkam i jak przeczytałem to co A.Z BEST pisał w róznych topicach,postanowiłem podnieść troszeczkę poziom dyskusji,szkoda że offtopowo w tym temacie,ale mam nadzieję,że niektórzy przemyślą to i nie będą zaniżali poziomu "Polaka" ...

A wszystko chodzi o lenistwo i nie wykorzystywanie umiejętnośći i wiedzy jakaprzez lat doświadczeń otrzymaliśmy,bo tak naprawdę zawsze chodzi o pieniądze.

To jednyny taki topic na tym forum,po prostu nie mój teren tongue.gif ,do głębszej dyskusji zapraszam na FORUM RCS,adres w mojej sygnaturce tongue.gif .
A.Z.BEST
Rzeczywiście ma to olbrzymi związek z chipami i całą przeróbką GCNa :}. Wystrzegajcie się aż takich odpowiedzi, proszę tongue.gif.
Capcom
No właśnie tongue.gif ,właśnie wink.gif .
davyd
Heh mój pierwszy post. I na wstępie mam pytanko do AZ Besta, słuchaj czemu tak naskakujesz na ripperka? Przeczytałem prawie wszystkie strony i widzę że strasznie faworyzujesz vipera, i tera z moje pytanko, czy ripper nie odtwarza poprawnie gier czy cu, ze tak jest glebiony? Znam wielu ludzi którzy mają właśnie jego i są zadowoleni biggrin.gif
Boniek
A czy nie sądzisz ze nalezy chwalic to co RZECZYWISCIE jest dobre i na chwalenie zasługuje? Owszem Ripper odtwarza gry ale jest gorszy od Vipera (czy Qooba) i basta. Kierunek rozwoju chipów wyznaczyli chłopcy z Mentalcube (twórcy Vipera) podczas gdy Ripper Team i ich chipy to tylko marna kalka dokonań Mentalcube, to własnie Oni co rusz wprowadzają nowe rozwiązania, które ujawniają sie w nowych odsłonach biosów. Ci zas ktorzy maja wlasnie Vipera moga te innowacje sprawdzic flashujac w banalny sposób chipa nowym biosem. Co zrobią posiadacze Rippera? Cóz, pewnie poczekaja z miesiąc az Ripper Team wypusci nowego CHIPA z podobnymi funkcjami(z lekko przerobionym biosem autorstwa Mentalcube) i zaplacą KOLEJNE 140zł aby sie ów udogodnieniami cieszyc.
Pytam sie kogo tu chwalic?? blink.gif
Czemu Ripper jest gorszy?
Przede wszystkim: Obsługa gier dwupłytowych, kodów, nie jestem pewien ale chyba tez brak obsługi wielu gier na jednej plycie (multi game disc), brak prostej aktualizacji biosu, na rynku jest Viper i Qoob. twisted.gif
davyd
QUOTE(Boniek @ 27 05 2005, 21:21)
A czy nie sądzisz ze nalezy chwalic to co RZECZYWISCIE jest dobre i na chwalenie zasługuje? Owszem Ripper odtwarza gry ale jest gorszy od Vipera (czy Qooba) i basta. Kierunek rozwoju chipów wyznaczyli chłopcy z Mentalcube (twórcy Vipera) podczas gdy Ripper Team i ich chipy to tylko marna kalka dokonań Mentalcube, to własnie Oni co rusz wprowadzają nowe rozwiązania, które ujawniają sie w nowych odsłonach biosów. Ci zas ktorzy maja wlasnie Vipera moga te innowacje sprawdzic flashujac w banalny sposób chipa nowym biosem. Co zrobią posiadacze Rippera? Cóz, pewnie poczekaja z miesiąc az Ripper Team wypusci nowego CHIPA z podobnymi funkcjami(z lekko przerobionym biosem autorstwa Mentalcube) i zaplacą KOLEJNE 140zł aby sie ów udogodnieniami cieszyc.
Pytam sie kogo tu chwalic??  blink.gif
Przede wszystkim: Obsługa gier dwupłytowych, kodów, nie jestem pewien ale chyba tez brak obsługi wielu gier na jednej plycie (multi game disc), brak prostej aktualizacji biosu, na rynku jest Viper i Qoob.  twisted.gif
*

Hmmm nie wiem czy chodzi ci o gry dwupłytowe w których podmienia sie plyte po sejwie czy w trakcie, jeżeli o te pierwsze to jesteś w błędzie.... Brak obsługi gier jednopłytowych? HEH tongue.gif
A.Z.BEST
QUOTE(davyd @ 27 05 2005, 20:53)
Heh mój pierwszy post. I na wstępie mam pytanko do AZ Besta, słuchaj czemu tak naskakujesz na ripperka? Przeczytałem prawie wszystkie strony i widzę że strasznie faworyzujesz vipera, i tera z moje pytanko, czy ripper nie odtwarza poprawnie gier czy cu, ze tak jest glebiony? Znam wielu ludzi którzy mają właśnie jego i są zadowoleni biggrin.gif
*

Bo Viper jest pierwszym chipem i zawiera kilka funkcji, które Rippera po prostu biją.

Technicznie:
- możliwość aktualizacji z DVD i z programatora
- mniejsza ilość kabelków i dużo bardziej profesjonalne wykonanie

Softowo:
- Możliwość grania na składankach (kilka gier na jednej płycie)
- Możliwość grania w gry wielopłytowe wymagające swapa (np. MGS:TTS)
- Możliwość wgrania dodatkowego softu i bootowania go z menu Cobry
- Możliwość odpalania gier z kodami Action Replay

Tak działa Viper na biosie Cobra 1.2 i wymieniłem tylko to, czego Ripper GC v2 nie posiada...

Hardware cały czas pozostawał ten sam, zmieniał się jedynie bios. W innym wypadku ten chip byłby już dawno okrutnie przestarzały, ale właśnie aktualki i zdolni ludzie piszacy biosy Cobra czynią ten chip topowym.

Pierwszy oficjalny bios Cobra 0.2 pozwalał na:
- Odpalał gierki przy pomocy swapa
- Gry często wywalały Disc Read Error
- Nie odpalał wszystkich gier
- Nie pozwalał na granie w gry wielodyskowe

Czy teraz już wiadomo dlaczego warto inwestować w chipy, które pozwalają na prostą aktualizację firmware'u? Polecam - bo Viper GC posiada bios, który ma najwięcej funkcji przydatnych dla gracza (na Qoobie nie można popylać w składanki). Ciekaw jestem, czy posiadacze Rippera dostali swoje "zaktualizowane" chipy ;d.
davyd
Kuna, bo się właśnie zastanawiam. Viper jest prawie dwa razy droższy od Rippera, a gry 2 dyskowe? Tylko resident by mnie interesował, a tam chyba nie ma problemu z podmianą bo jest save na końcu i od nowa boot. A jak się sprawuje ripper z mini dvd, tylko please bez żadnych wywyższań, obiektywnie....
A.Z.BEST
RE1 i RE0 wymagają swapa. RE4 nie.

Jak Ripper się sprawuje z mini DVD? To zależy od GCNa, ale Cobra od wersji 1.1 na pewno sprawuje się dużo lepiej, acz może trochę nadwyręża laser o_O. Tak czy siak zapomnij o DVD-R dostępnych w PL - jak coś to jedynie Verbatim.
davyd
No właśnie zamierzam narazie (raczej dopóki nie sprwię sobie obudowy) grać na mini'ch
Mini esperanzy mogą być, czy do kosza z nimi?
Boniek
QUOTE(davyd @ 27 05 2005, 21:33)
QUOTE(Boniek @ 27 05 2005, 21:21)
Pytam sie kogo tu chwalic??  blink.gif
Przede wszystkim: Obsługa gier dwupłytowych, kodów, nie jestem pewien ale chyba tez brak obsługi wielu gier na jednej plycie (multi game disc), brak prostej aktualizacji biosu, na rynku jest Viper i Qoob.  twisted.gif
*

Hmmm nie wiem czy chodzi ci o gry dwupłytowe w których podmienia sie plyte po sejwie czy w trakcie, jeżeli o te pierwsze to jesteś w błędzie.... Brak obsługi gier jednopłytowych? HEH tongue.gif
*

Trzymajcie mnie bo mnie zaraz cholera strzeli, to chyba oczywiste ze chodzi mi o plyty wymagające swapa w locie. icon_evil.gif
Duze esperanzy sprawują sie znakomicie (palone na Pioneerze 106D) czy tak samo jest z Mini nie wiadomo wink.gif lecz z tego co wiem to marna szansa zeby chodzily bez maxymalnego podkrecenia lasera.
Podobno Mini DVD Dysana chodza całkiem przyzwoicie.
Ale i tak zadna Mini nie bedzie chodzic tak jak nawet srednio dobre DUŻE DVD. happy.gif
Capcom
Mam problem.Zassałem już kilka spakowanych archiwów z grami na GCN (spakowanych plików .iso) i przy próbie wypakowania ich prośi o część .00 blink.gif .

Problem w tym,że spakowane pliki w archiwum nie są podzielone na części,jest tylko spakowany jeden plik .iso blink.gif.

Skąd to żądanie,wszędzie w każdym archiwóm prosi o plik .00 i jestem pewien,że rozwiązanie jest blisko nosa,tylko jakie ?

Nie ma takiej możliwości żeby pliki były uszkodzone,gdyż pliki pochodza z różnych zródeł,a to samo jest w kilkunastu plikach blink.gif

Pomocy rolleyes.gif smile.gif wink.gif ,nie wiem w jaki sposób to rozpakować...

UPDATE:

Tutaj daję screen prezentujący problem,tak jakby plik podzielony był na części,ale tak nie jest bo jest spakowany tylko jeden plik obrazu .iso i mam tak w kilkunastu plikach z różnych zródeł pomocy

Link: http://www.resident.republika.pl/Problem.JPG (należy powiększy w prawym dolnym rogu bądz zapisać,bo screen jest w rozdzielczości 1280x1024 i tak nie widać)
A.Z.BEST
1. Forum PSX Extreme nie jest Forum warezowym i nie zamierzamy pomagać Wam w propagowaniu piractwa... Mało Nas obchodzi w jaki sposób staliście się posiadaczami konkretnej kopii gry, czy to jest import z Japonii, czy też czy macie miłego wujka w sklepie wysyłkowym. Jeśli zaś ściągnęliście grę z netu... tym bardziej nie chcemy o tym słyszeć.

Posty następującej lub podobnej treści:

"Elo ziomy, ściągnąłem właśnie z suprnovy "Ninja Tekken 6" i nie działa..."
"Szukam brakującego pliku w grze..."
"Czy ktoś zna hasło do torrenta..."
"W grze "XXX" ściągniętej ze strony www.piracyisgreat.org nie ma pliku uruchumiającego grę. Może ktos mi podasłać go na maila?"
"Czy ktoś może zapodać linka do torrenta z grą "Adventures of Trzcina 3"?"
"Jest już pełna wersja - walcie na peemkę po linka!"
"Mój głupi, młodszy brat porysował mi płytkę... czy ktoś może podesłać mi kopię?"
"Już masz tę grę? Skąd zassałeś?"
"Pilnie kupię grę. Może być nawet ta francuska wersja sprzed premiery..."

...karane są ostrzeżeniem dla usera, w ostateczności, w przypadku recydywy - BANEM na Forum.

Jak szczurek zechce, to wlepi warna. Ja tu nie mam uprawnień. Na pomoc nie licz.
Capcom
Ale równie dobrze może to być fim z pogrzebu babci,nie padło żadne pytanie o plik,tylko o pomoc w rozpakowaniu plików,które być może są w jakiś inny sposób pakowany (specyficzny tutaj dla obrazów GCN) i dlatego pytam jak to rozpakować,nie żądam żadnej wskazówki,niczego warezowego,pytam jak rozpakować te pliki,to tak jakbym pytał gdzie wlutować kabelki od chipa na płytę główną konsoli przyczyniającego się do piractwa.

Cóż gdzieś znajdę odpowiedz,bo sprawa jest bardzo dziwna...
bypa
Tak sobie myślę... Ktoś napisał że twórcy RIPPERA plagiują kolesi od VIPERA. Napisał też że za miesiąc panowie od Rippera wydadzą nowy chip z takimi mozliwosciami jak twór viper'owców i będzie trzeba ZNÓW wydać te 140 zł. W takim razie pytam się - skoro tak to czy nie lepiej poczekac aż wydadzą ów nieszczęsny chip za 140 niż kupować teraz ten za 300? Bo w sumie kiedy bedzie mozliwosc odpalania gier wieloplytowych i nie bedzie problemow z odtwarzaniem plyt to mozliwosci update'u VIPERA będą mi wisiały...
Boniek
QUOTE(bypa @ 30 05 2005, 10:22)
Tak sobie myślę... Ktoś napisał że twórcy RIPPERA plagiują kolesi od VIPERA. Napisał też że za miesiąc panowie od Rippera wydadzą nowy chip z takimi mozliwosciami jak twór viper'owców i będzie trzeba ZNÓW wydać te 140 zł. W takim razie pytam się - skoro tak to czy nie lepiej poczekac aż wydadzą ów nieszczęsny chip za 140 niż kupować teraz ten za 300? Bo w sumie kiedy bedzie mozliwosc odpalania gier wieloplytowych i nie bedzie problemow z odtwarzaniem plyt to mozliwosci update'u VIPERA będą mi wisiały...
*

To ja pisałem. icon_twisted.gif Po pierwsze: ludzie nie lubią czekac, jesli mają do wyboru tą samą rzecz tyle ze mają ja otrzymac w roznych odstepach czasu to wybiorą ten wariant gdzie czekania jest mniej, czyt . kupia Vipera, studiuję ekonomie wiec wiem cos o tym (owszem sa wyjatki, one potwierdzają regułe happy.gif ).
Pozatym kupując Rippera spowodujesz iz klamka zapadnie, cos co pojawi sie po nim z jakimis nowymi i potrzebnymi funkcjami ( a nóz Nintendo wprowadzi jakies zabezpieczenia excl.gif ) spowoduje iz Twój chip bedzie przestarzały! Twoj tok myslenia byłby poprawny dopiero w momencie przestania ukazywania sie nowych gier na Gacka jak i nowych odsłon biosu dla Vipera czy Qooba.
Pozatym Vipera mozna dorwac juz za 249zł a nawet taniej.
bypa
Może i masz rację... Zwróć jednak uwagę na sytuację Plejaczka 2. Mam przerobioną konsolę ponad dwa lata (miałbym 4 ale jeden plejak zdechł sad.gif ) i nie ma potrzeby montowania nowego chipu. Ja jestem wyjątkiem bo wole zaplacic dwa razy mniej, a chwilę poczekać - dobry ze mnie czub? smile.gif Skoro twierdzisz że można kupic VIPERA za mniej niż dwie i pół stówki to mógłbym to przeboleć. Podpowiedz gdzie to cudo można zakupić za taki bezcen cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.