tetsuo86
30 05 2005, 19:54
a wy narzekacie na rippera

ripper the best,aktualizacja to staroc,ja swojego riperka oddalem do sprzedawy i za darmo mi wymienili w ciagu 5 dni na nowa wersje

nie musze nic aktualizowac,dostaje nowy produkt za darmo
Ale Vipera flashujesz w kilka minut, a nie 5 dni...
A.Z.BEST
30 05 2005, 20:19
I na dodatek nadal nie możesz pograć w gry wymagające swapa.
tetsuo86
30 05 2005, 20:47
za jakis czas ripperteam znow wypusci nowa wersje,moze w koncu krok do przodu w stosunku do mentalcube,a moglbys wymienic mi chociasz 3 gry ktore wymagaja swapa??oprocz mgs:ts
A.Z.BEST
30 05 2005, 20:49
RE0, RE1 i Tales of Symphonia.
BTW: Ten chip jedzie na zerżniętym biosie Cobra, right? Ripper to ripper - zrzynacz, oni nie wynajdują sami. Tak samo jest z ich chipami do PS2. Oni tylko stabilny hardware opracowują i zrzynają soft, więc...
QUOTE(bypa @ 30 05 2005, 20:49)
Może i masz rację... Zwróć jednak uwagę na sytuację Plejaczka 2. Mam przerobioną konsolę ponad dwa lata (miałbym 4 ale jeden plejak zdechł

) i nie ma potrzeby montowania nowego chipu. Ja jestem wyjątkiem bo wole zaplacic dwa razy mniej, a chwilę poczekać - dobry ze mnie czub?

Skoro twierdzisz że można kupic VIPERA za mniej niż dwie i pół stówki to mógłbym to przeboleć. Podpowiedz gdzie to cudo można zakupić za taki bezcen

Na allegro jest jedna sztuka za 249zł a to juz dobra cena (o ile sam go sobie wmontujesz

) Nie jestes czubem

to co napisalem to tylko uogolnienie, nie kazdy tak postepuje, a to ze Ty wybrales wlasnie taką droge a nie inna oznacza po prostu iz wyzej ją sobie cenisz. Ostatecznie wychodzi ze ci co wybierają teraz bo chca szybciej jak i ci ktorzy wolą poczekac bo im nie spieszno robią dokladnie to samo: MAXYMALIZUJĄ swoją funkcje uzyteczności

mowiac po "chlopsku": robia to co uwazają dla siebie za najlepsze.
SORRY ZA OFFTOP!
Co do Twojego chipa, w kwestii hardwaru PS2 i chipow do niego nie jestem zbyt mocny ale o ile mi wiadomo na swoim chipie NIE pograsz w gry na plytach Dual Layer (GT 4 included

). Pozdro
Jako że nie mam Gacka ,a przegladajac ten temat ostro sie na niego napalilem , mam do was szanowni bracia konsolowi z pod znaku wielkiego N pytanka , a oto one :
1. Gdzie moge kupić Viper GC ?
2. Czy są jakieś skelpy w necie z tymi "specjalna" gorna czescia obudowy, które wysyłają towar do Polski ?
3. Gdzie moge ulepszyć

Gacka , ewentualnie kupic juz specjalnego

Gacka ?
4. Czy ulepszony GC odpala importy ,czy musze kupowac Free Loader'a ?
A.Z.BEST
1 06 2005, 04:43
1. Allegro, lub sterna
2. Tak... rzekomo tak, boniek da Ci lepsza odpowiedź. Jedyne 185zł ;d. Sick...
3. U sterny ;]. Ulepszenie to nie problem, najtrudniejsze jest odkręcenie 4 śrubek, choć i tak starcza do tego długopis...
4. Nie trzeba Freeloadera do odpalania importów, ani kopii.
Jak kupilem na
Console Advance z uwagi przede wszystkim na szybkosc dzialania. Kase pobierają od razu przy zamówieniu i wysyłają w ten sam dzien. Dochodzi po okolo 3-4 dniach (sklep jest w Wielkiej Brytanii). Duzo osób przerabia Gacki juz....
tetsuo86
1 06 2005, 12:44
pytanie mam,zaistalowalem sobie rippera v2,ktos juz go ma??nie pojawia sie zadne menu,odrazu autobot,jak sie wlacza inne opcje??
A.Z.BEST
1 06 2005, 14:07
Spróbuj przytrzymać X, albo jakiś inny przycisk na starcie konsoli, albo nie wkładaj płyty (acz na to pewnie wpadłeś

).
tetsuo86
1 06 2005, 16:32
niestey nie dzialaja przycisku,jednynie X resetuje w czasie bootowania,a jak nie wloze plyty to pod napisem autoboot wysiwetlaja mi sie jakies krzaczki
Przede wszystkim sprawdz czy wszystko w porządku z punktami lutowniczymi.
Taka jakość

w dodatku trzeba przylutować 7 kabelków do niezbyt dobrych powierzchni

,to tak jakbyśmy przylutowywali kabelki do kardridża od Pegasusa,w Ripperze potrzeba 14 lutów,co nie jest zawygodne,jak wide ten zerżnięty BIOS z Cobra - y to mi sie niedobrze robi,wyglada jak rozebrany Black Box od C - 64

UPDATE:
Mam problem z DRE ' ami a mianowicie.
Na początku wypalałem na Verbatimach DVD + R prędkością 4X na nagrywarce NEC ND-2510A i wszystko hulało.Dzisiaj po nagraniu kilku gier okazuj się że każda uruchomiła się tylko raz (ze swap-em),potem już nie chciała nawet ze swapem.Obrazy są dobre,itd.
Co więcej gry,w które jakieś dwa tygodnie temu grałęm godzinami w ogóle nie chą się odpalić.Jeszcze więcej.RE2 czy Mario Kart nagrane na badziewiastych CAKE,bez zadnych informacji o producencie,oklejone okleiną taką jak się stosuje na meble,bootuje z Direct Disc Boot wyśmienicie,gram po kilka godzin dziennie.
RE2 nagrane ponownie na nową płytkę Verbatimu z tego samego obrzu,tą samą nagrywarką w ogóle nie chce sie odpalić
POMOCY !!!
Podkręcałes juz laser? Jesli nie to sprawdz napiecie, powinno oscylowac w granicach 160-210 kOhm. Mozliwe (jednakze mało prawdopodobne, czytalem tylko o takich przypadkach na zagranicznych forach

) iz poczatkowo miales napiecie przy ktorym dobrze Ci czytalo plyty zas teraz po uzytkowaniu przez jakis czas napiecie spadło/wzrosło w napedzie.
Powtarzam mało mozliwe ale juz slyszano o takich przypadkach, tak wiec tak jak pisalem: najpierw powinienies sprawdzic napiecie, daj znac jakie wyniki. Pozdro
Nie mam multimetra

,heh według listy komatybilności Verbatimy w ogóle nie działają !!! >>>
http://modthatcube.ngcdev.com/content/media.htm Zrobiłem kichę bo kupiłem 50 tych vVerbatimów,hehehehe,chyba je teraz jeść będę i dużo już kompaktów zmarnowałem na próby
LOL
Sprawa jest tego typu,że uważam,że te Verbatimy to graniczne dno (do GCN - ),które spadło już w przepaść i zginęło.Natomiast sprawdzałem kompakty DVD Idenfiter,te co mam są akurat na liscie i działają bezproblemowo,tyle samo czasu co tamte,a gram codziennie i gram dużo,stąd takie moje sondy.
Nie podkręcałem lasera bo obawiam się,ze stanie się tak jak z moim poczciwym PSX - em,gdzie niemalże codziennie podkręcałem laser

.
Multimetr niepotrzebny, wystarczy maly srubokręt
Ja swojego Gacka tez nie podkrecalem bo nie bylo takiej potrzeby, narazie czyta wszystko co mu podsune, oczywiscie nie jade na szrotach za 70gr. bo szkoda zajezdzac laser, uzywam Esperanz -R i smigają bosko, na 82 gry ZERO DRE! od ponad poltora miesiaca

dodam tez ze przy bootowaniu tych plyt konsolka wydaje bardzo krociutki wysoki pisk praktycznie tak jak przy oryginalach.
Jak to zmierzyć sróbukrętem ?
A.Z.BEST
7 06 2005, 17:15
Nic nie mierz śrubokrętem tylko nagrywaj DVD-R na NECu. Nec nieporównywalnie lepiej smaży - niż +.
MichAelis
8 06 2005, 14:33
QUOTE(Boniek @ 7 06 2005, 17:16)
Jesli nie to sprawdz napiecie, powinno oscylowac w granicach 160-210 kOhm.
(pipi) wiem o przerobkach ale napiecia to chyba nie mierzy sie omach nie?
QUOTE(metalcoola @ 15 05 2005, 10:39)
Jak sprawić,żeby Nagrywarka Dvd Widziała płyty GCN?
Ponoć są nagrywarki czytające Bar-code (jeśli to "ten" bar-code), nie wiem, wydaje mi się jednak, że żadna
komercyjna nagrywarka nie przeczyta tych płyt.
Swojego czasu szukałem info na ten temat. Jedyne co znalazłem to dwa sprzęty z HDK'ów.
Dobra opór

cóż brak fizyki w liceum wychodzi na jaw.
Jakiś herbatnik próbuje ludziom wcisnąć płytkę Mini DVD z softem odpalającym backupy:
"Odpal Kopie Zapasowe Na NGC bez straty gwarancji
Czy zastanawiałeś się czasami ile kosztuje przerobienie NGC ? Czy wiesz co za tym stoi ? Jeśli niechcesz ryzykować kup moje DVD. Mój program to nowy program w którym możemy odpalić kopie NGC za pomocą podmiany płyty (tak jaj SM).
Zawartość zestawu: Płyta Bootująca(mini DVD), instrukcja obsługi - uwaga płyty wystawione są na innych aukcjach, możliwe że na allegro nie starczy żadnej "
Śmiech na "RYNKU"
Link:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54097816
A.Z.BEST
9 06 2005, 16:34
Czyżbym o czymś nie wiedział?
Mam pytanie do tych w temacie.Czy po dokonaniu aktualizacji na np. Cobra - ę 1.2 zaktualizować ponownie programatorem na Cobrę 1.2 tyle,żez Mp3 playerem ? Niestety z posród kompatków Sony,Optodisc,Finac,Verbatim,Sky,RAMmedi@,Philips i Cake (wszystkie DVD + R,DVD - R w ogóle nie czyta) czyta mi tylko Cake i Philipsy ze swapem,resztę ze swapem ale wyskakują DRE - rrory,a jak wiadomo,bez swapu kompakty sie zatrzymują i nie można otworzyć Disc Explorera..
Nie chcę znowu marnować kompaktów na wgranie MP3 playera,bo nie wiadomo na czym.A takich,które bez swapa działąją tutaj nie dostanę,próbowałem już tych co wyzej wymieniłem i nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto,bo w końcu jeden kompakt to + - 2 EURO...
EDIT: Już po problemie

,skromny ten Mp3 Player

,
NemoKOF
23 06 2005, 10:27
Ludziska, ma ktos tego qooba u siebie?? Zastanawiam sie nad wersja PRO i chcialem sie dowiedziec czy ktos juz go u siebie montowal.
Ja na dniach bedę montował Qooba SX, juz jest w drodze z Anglii.
Co do Qooba Pro, hmm warto Ci go kupować? Ma interfejs USB, 16mbit flash i no w sumie najwazniejsze roznice, USB jest do flashowania biosu - duzo latwiej zrobic to z poziomu plytki (jak w SX), 1mbit ma SX jak i Viper i do biosu to w zupelnosci wystarczy, te 16mbit jest dla tego kto bawi sie duzo w programy homebrew... wedlug mnie od tego jest chociazby Xbox a nie Gacek
NemoKOF
23 06 2005, 11:43
W zestawie z obudowa wyjdzie mi tyle co osobno SX i obudowa, wiec czemu nie??
Wlasnie bylem na strone qooba i TEZ DA SIE GO AKTUALIZOWAC Z PLYTY

Nie ma wiec problemu.
A kto powiedział ze nie da sie aktualizowac biosu z poziomu plytki w Qoobie Pro??

Chodzi mo tylko o to, ze nie warto bulic za cos z czego standartowy uzytkownik pozytku nie zrobi (a moze ostatecznie tylko szkode

)
NemoKOF
23 06 2005, 15:09
Nie wiem czy przeczytales co napisalem, wyjdzie mi prawie tyle samo, wiec rzuce te pare usd wiecej, co mi szkodzi.
..::XMANiAK::..
23 06 2005, 15:10
wiadomo moze co przyniesie nowy bios COBRY??
siamanko wam! nie orientujecie sie moze gdzie lub kto moze mi upgradenąć riperra do wersji v2?? strasznie mi na tym zalezy
QUOTE(siDd @ 28 06 2005, 00:27)
siamanko wam! nie orientujecie sie moze gdzie lub kto moze mi upgradenąć riperra do wersji v2?? strasznie mi na tym zalezy
Tłumaczą ludzie ludziom

nie kupuj Rippera (czy to v1 czy to v2), chcesz go "update-ować" kup Rippera v2 za kolejne 140zl, sorry no bonus!
Z tego co kiedys, ktos wspominal, nalezy wyslac Rippera do tworcow chipa. Gdy go przeprogramuja wysylaja go ponownie do uzytkownika. Na pewno nie maja swego oddzialu w Polsce, wiec raczej trzeba bedzie wysylac do Niemiec, Francji i innych bardziej cywylizowanych krajow.
PS. SiDd skontaktuj sie z tetsuo86. Ponizej masz namiar do niego:
http://forum.psxextreme.pl/index.php?showuser=9551Ponoc mial Ripper`a V.1, jednak oddal go do goscia u ktorego kupowal chipa i za darmo
zalatwil mu przeprogramowanie do V.2. Popros o namiary do tego goscia i byc moze za niewielka oplata( ktora pewnie wyniknie z tego, ze nie kupowales u niego chipa) przeprogramuje ci go do V2. Powodzenia
buzra102
15 07 2005, 21:12
Mam pytanie. Moj kolega ma Gamecuba ntsc i jezeli zamontowalby chipa vipera np. z najnowszym biosem cobra to dzialalyby mu orginalne gry pal albo piraty wersji pal ?? Ma on problem z zakupem gier ntsc na gacka np. na allegro trudno dostac RE4.
Uwazam, ze tak. Na pewno beda mu dzialac backupy, a co do oryginalow to nie jestem do konca pewien, ale chyba nie powinno byc z tym problemu. Wystepuja 2 lub 3 rodzaje plyt glownych, a miedzy wersja Pal czy Ntsc raczej nie uswiadczymy roznic, wiec z montowaniem nie powinno byc problemu.
Wszystko bedzie chodzic:
http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=7161
feyd_hark
18 07 2005, 11:49
Jak to jest z tymi przeróbkami do NGC ?
Mówicie, że Ripper V2 nie obsługuje gier 2 płytowych (np. przyszła Zelda), a w pewnej aukcji na allegro wyczytałem to:
"Fabrycznie nowa konsolka GAME CUBE w kolorze srebrnym "platinum" - EDYCJA LIMITOWANA, przerobiona najnowszym chipem RIPPER V2 !
Chipset Ripper v2 w przeciwienstwie do pierwszego wydania Rippera na GC, botuje kopie zapasowe gier bez zbednych przekladek - po prostu wkladasz plyte i grasz.Poza tym :
- obsluga plyt w formatach : DVD-R,DVD+R,MINI DVD-R
- mozliwosc odpalania gier ze wszystkich regionow
- obsluga gier dwuplytowych- niski pobor napiecia (3,3 V)"
i co ?
Jak to w końcu jest, czy opłaca się ?
Ja sobie pobrałem GAMECUBE.ISO.FREELOADER.s3 z BearShare czy jak ją wypale będdzie normalnie chodziła
Fenix: przypominam wszystkim, ze istnieje obowiazuje tutaj REGULAMIN
metalcoola
18 07 2005, 13:41
Mam dwa pytania:
1.Czy na najnowszym Viperze chodzą wszystkie kopie bezpieczeństwa? np ze strony
http://dostalem.wlasnie.bana.hahaha.bo.nie...laminu.hahahaha2.Moglibyście{na PM Albo tutaj}podać inne adresy gdzie można kupić piraty?
QUOTE(baniol @ 18 07 2005, 13:43)
Ja sobie pobrałem GAMECUBE.ISO.FREELOADER.s3 z BearShare czy jak ją wypale będdzie normalnie chodziła
Bez mod'a nie odpalisz kopii... to chyba logiczne?
QUOTE(metalcoola)
Moglibyście{na PM Albo tutaj}podać inne adresy gdzie można kupić piraty?
Chyba nie to forum
QUOTE(feyd_hark @ 18 07 2005, 12:49)
Jak to jest z tymi przeróbkami do NGC ?
Mówicie, że Ripper V2 nie obsługuje gier 2 płytowych (np. przyszła Zelda), a w pewnej aukcji na allegro wyczytałem to:
"Fabrycznie nowa konsolka GAME CUBE w kolorze srebrnym "platinum" - EDYCJA LIMITOWANA, przerobiona najnowszym chipem RIPPER V2 !
Chipset Ripper v2 w przeciwienstwie do pierwszego wydania Rippera na GC, botuje kopie zapasowe gier bez zbednych przekladek - po prostu wkladasz plyte i grasz.Poza tym :
- obsluga plyt w formatach : DVD-R,DVD+R,MINI DVD-R
- mozliwosc odpalania gier ze wszystkich regionow
- obsluga gier dwuplytowych- niski pobor napiecia (3,3 V)"
i co ?
Jak to w końcu jest, czy opłaca się ?
Ripper v2 obsługuje tylko te gry dwuplytowe ktore mają mozliwosc zapisania stanu gry na koncu pierwszej plyty, a takie gry dwuplytowe to MNIEJSZOSC.
PEŁNĄ obsługe gier dwulytowych zapewni Ci Qoob SX, pro oraz Viper, Ripper nigdy nie bedzie miał takiej mozliwosci bo nie kontroluje LID Switcha tzn. nie wie kiedy klapka jest otwarta a kiedy zamknieta!
Wyzej wymienione chipy mają kabelki do Lid Switacha które informują chipa kiedy klapka jest zamknieta a kiedy otwarta
Innymi słowy sprzedający chce nabić kupująych w przyslowiową "butelkę".
Z gier ktore nie ukonczycie tzn nie zmienicie plyty z 1 na 2 to np. MGS: Twin Snakes, RE 0,1, Killer 7, Tales of Symphonia i jeszcze sporo innych!
Według mnie zupełnie sie nie opłaca - Ripper opórcz tego że odpala kopie zapasowe (ale i tak jak widac za dobrze mu to nie wychodzi) nie oferuje NIC!
Łykaj Qooba, w tej chwili najtanszy chip "drugiej generacji" oferujący mnóstwo mozliwosci.
Ja powiem tak:Mam rippera V2 i wcale nie narzekam.Teraz gram w Residenta 4, który jest na dwóch płytach.Owszem Ripper V1 nie obsługiwał gier dwupłytowych, ale V2 nie ma z tym problemu.
P.S Boniek tak mówisz, bo handlujesz Qoobami na allegro
Serhio widze, ze masz chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem prawd wyglaszanych przez Bonka

Boniek podkreslil, ze Ripper chodzi tylko z tymi grami 2 plytowymi, ktore maja mozliwosc zrobienia sejwa na koncu pierwszej plyty. Nastepnie wrzuca sie druga plyte, odpala sie ostatniego sejwa i gra sie dalej. Niestety nie wszystkie gry posiadaja taka mozliwosc. Masz szczescie, gdyz akurat w RE 4 jest taka mozliwosc. Niestety jak wymienil Boniek w MGS TW, Re 0 czy 1 juz nie zagrasz, gdyz owe gry nie posiadaja mozliwosci sejwowania na koncu 1 plyty. Pojawia sie komunikat by wrzucic 2 plytke do czytnika i trzeba to zrobic bezposrednia bez sejwa. Taka mozliwosc odpalania ma tylko Viper oraz Qoob, a Ripper`em to se mozesz co najwyzej 4 litery podetrzec

(sorry, ale prawda bywa bolesna

)
Luakskrus
20 07 2005, 18:35
Jak najbardziej zgadzam sie z Toba bebbop
No dobra ja sam mam Rippera, ale polecam Vipera, a to zrozumiałe, że Boniek poleca Qooba prawda?Dobrze wiem, że Viper bije Rippera.Tak myślałem, że od razu może być naskok po moim poście

A pozatym Ripper - lepsze to niż nic i nie mam zamiaru sobie tym 4 liter podcierać.Chociaż teraz jak miałbym wybierać chipa to brałbym Qooba, bo cena troche spadła.
feyd_hark
21 07 2005, 19:17
E tam ! Zdecydowałem, że kupie GACKA nie przerobionego dla exclusivów i pierwszą grą jaką będzie mi grać na nim to Resident Evil 4, do kolekcji dojdzie jeszcze ZELDA WW, ZELDA TP oraz Metroidy. Nie potrzebuje reszty gier, bo mam kloxa w domu. Co orginał to oryginał, wiem że wyjdzie mi to lepiej, bo doświadczenie mi mówi (zresztą to chyba każdy wie) iż jakbym miał 50 gier to kazdą poprzechodziłbym w co najwyżej w 20 % (tak mam z xboxem niestety, musze zanieść 49 gier do piwnicy, a 1 zostawc, żebym miał jeden wybór).
tetsuo86
22 07 2005, 16:08
hej czy ktos z was odpalal moh:ea ??? starsznie wybredny,reszta gier chodzi na noname za 1zl a ta?? ciagle dre,moze ktos napisac na jakiej plytce odpalal i ladnie smigalo?? Pozdrawiam
wielebny
22 07 2005, 16:39
QUOTE(tetsuo86 @ 22 07 2005, 16:08)
hej czy ktos z was odpalal moh:ea ??? starsznie wybredny,reszta gier chodzi na noname za 1zl a ta?? ciagle dre,moze ktos napisac na jakiej plytce odpalal i ladnie smigalo?? Pozdrawiam
Napisz mi ile zajmuje iso tej gierki ktore masz.
Mysle ze wystarczy urzyc fstfixa i bedzie chodzic bez problemu.
QUOTE(feyd_hark @ 21 07 2005, 20:17)
[...] Co orginał to oryginał, wiem że wyjdzie mi to lepiej, bo doświadczenie mi mówi (zresztą to chyba każdy wie) iż jakbym miał 50 gier to kazdą poprzechodziłbym w co najwyżej w 20 % [...]
Tzn. że doopa z Ciebie, a nie gracz. A co to za różnica ile się ma gier? 100 czy 1000... Skończy się jedną, gra się w drugą.
ROTFL
EOT
feyd_hark
22 07 2005, 22:51
maciej mam na imię, a nie "doopa" - a to moja opinia, jeśli lubisz non - stop grać w 1000 gier albo nawet milion i prowadzisz beztroskie życie to ok, ja nie mam tyle czasu - studia, praca, obowiązki - stawiają mnie w innym świetle. A z ciebie jaki jest gracz ? pewnie najlepszy na świecie.
Ja gram od 15 lat i w przciwieństwie do ciebie szanuje innych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.