Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopie zapasowe na GCN
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Zbychuu
to w sumie teraz najlepiej mi wyjdzie jesli przerobie se na qoob i nie ma z tym zadnych problemów ? confused.gif:/ tzn gry 2 plytowe chodza niezaleznie od sejwa i tylko cza uwazac na plytki miniDVD które dobre a które blee tongue.gif PZDR
desden
QUOTE(feyd_hark @ 22 07 2005, 22:51)
...Ja gram od 15 lat i w przciwieństwie do ciebie szanuje innych.
*

Moze renty bedą dawac w przyszłosci za ta chorobe, to sie załapiesz wink.gif

Ja nie wiem. kupie ngc jak chipa beda dawac za friko,albo gacek nie przekroczy 300-400zł z dobrym chipem + dodatkami(2, 4 gry gratis) wink.gif
tetsuo86
wielebny iso ma dokaldnie 1 459 978 240 i jest ok,bo jakby za male bylo to chyba by wogole gra sie nie odpalila,gra lapie dre na poczatku gry(akcji,nie menu zcy filmiki bo z tym to nie ma problemu),moze z 5min grania i w roznym momencie.
wielebny
QUOTE(tetsuo86 @ 23 07 2005, 23:41)
wielebny iso ma dokaldnie 1 459 978 240 i jest ok,bo jakby za male bylo to chyba by wogole gra sie nie odpalila,gra lapie dre na poczatku gry(akcji,nie menu zcy filmiki bo z tym to nie ma problemu),moze z 5min grania i w roznym momencie.
*

Wiec jest kulawo zripowana.
Sciagnij odemnie fstfix:

www.kalisz.mm.pl/~wielebny72/

Odezwij sie najlepiej wieczorem na GG 7008800 to napisze co z tym zrobic bo nie mam w tej chwili czasu zeby napisac tutoriala.

Pozdro.
jaunty
Mam wmontowanego Vipera z biosem Cobry 1.2. Wypalam na dużych płytach a konsola jest bez górnej obudowy, za każdym razem gdy chce ją wyłączyć poprostu naciskam Power, serce mi się kraja bo wiem, że to nie za bardzo dobre dla lasera. Czy jest jakaś metoda by kompakt sam się zatrzymywał a laser wyłączał? Jakaś kombinacja klawiszy albo blokowanie Lid Sensora?
A.Z.BEST
TO KONSOLA. Niech Ci się serce nie kraja już więcej z tego powodu - tak ma być i w instrukcji nie przeczytałem przeciwwskazań dot. wyłączania konsoli przyciskiem POWER w dowolnym momencie.
jaunty
No to sie bardzo ciesze. Ty to chyba masz trzecie oko;)
LaGranda
qoob sx (bios 1.3 chyba), plytki mini-dvd dysan palone x4, wszystko chodzi wybornie. na 5 wypalonych 1 zwalona (blad w iso chyba).
Fryzjer
Dzisiaj znalazłem takie coś:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58960503
Gościu pisze, że przerabia Gacka Ripperem 3.
Wie ktoś cokolwiek o tym chipie?? Jest lepszy od Quoba?
Na początku niemiałem zamiaru przerabiać Gaca, ale dostępność gier na tą konsolę w polsce jest tak mizerna że... niema innego wyboru... icon_evil.gif
bebbop
Nawet jesli wyszedl Ripper 3 GC, to i tak go odraczam. Chipa nie mozna fleszowac, wiec jest do niczego. Pozniej wyjdzie jakis Ripper 4 GC i tak wkolko, a ty zostajesz na lodzie ze swoim Ripper`em 3. Lepiej odrazu zainwestowac w Vipera, badz Qoob`a i miec swiety spokoj.Zawsze mozesz w 5 minut zmienic se bios i jestes na bierzaco ze wszystkimi nowosciami.
A.Z.BEST
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58425222

Bierzcie póki ciepłe smile.gif. Ekhm... jakby to było uznane za reklame serwisu Allegro, to proszę moderatora działu o odpowiednią zmianę treści postu, tak aby było wszystko regulaminowo blink.gif .
LaGranda
Azbest nie powiedzialbym czy to sa riteki, zobacz jak wygladaja plytki na stronie producenta, totalnie inne pudelka maja, wiec moze to byc jakis walek. pisalem do goscia czy to model 04 czy 05, ale nie odpowiedzial. ja pale na dysanach i wszystkie gry mi chodza jak zloto, znaczy przeskanowalem plytki narazie i 0 bledow!, 1 sie mi nie nagrala poprawnie, ale blad byl w iso, go fixłem i jest ok. ja polecam dysana ze wzgledu na cene (brazowe pudelko mini dvd-r x4).
Berion
@LaGranda
Tyle, że Dysany są nietrwałe. To nie ta liga co np. taki Verb.
Mat666
QUOTE(Berion @ 7 08 2005, 19:12)
@LaGranda
Tyle, że Dysany są nietrwałe. To nie ta liga co np. taki Verb.
*

Dysany nietrwałe ?!?!?!?!
Ja mam 50 gier i na zadnej nie dostałem błedu w odczycie. cool.gif Więc jak najbardziej polecam te płyty.

P.S
Mam nagrywarke Liteona 1633s z najnowszym biosem, wersje lasera w GameCubie 61(niepodkręcany)
PeaceTreaty
Czy Ripper V2 to to samo co Ripper 3 GC ?????
A jesli to nie to samo to jakie są miedzy nimi różnice ????? huh.gif
Berion
QUOTE(Mat666 @ 7 08 2005, 21:10)
Dysany nietrwałe ?!?!?!?!
Ja mam 50 gier i na zadnej nie dostałem błedu w odczycie. cool.gif Więc jak najbardziej polecam te płyty.
*

Porozmawiamy za kilka lat smile.gif Niestety płyty DVD nie są zbyt trwałe i po paru latach dane powoli "wyparowują". Dysan to nienajlepsza firma... ...
Mat666
Ja dbam o płyty smile.gif a za kilka lat bede miał Nintendo revolucje 4 hehe. Wiec GC bedzie w szafie leżał.

No dysany nie są najlepsze, choć nie najgorsze, ale miałem do nich dostępnosc wiec kupywałem. Teraz gram na duzych TDK bo sobie kupiłem obudowe. ninja.gif
tetsuo86
kolega mi zrobil obraz alkoholem swojego backupa ,teraz obraz ma rozrzezenie mdf,nagrywam standardowo alkoholem,ale nie dziala gra,czy to idzie nagrac??wydaje mi sie ze alkohol nie zamyka plyty,prosze o odpwoiedz
Mat666
QUOTE(tetsuo86 @ 8 08 2005, 22:04)
kolega mi zrobil obraz alkoholem  swojego backupa ,teraz obraz ma rozrzezenie mdf,nagrywam standardowo alkoholem,ale nie dziala gra,czy to idzie nagrac??wydaje mi sie ze alkohol nie zamyka plyty,prosze o odpwoiedz
*

Sam alkoholem nagrywam i działa dobrze, a płyta wogóle niechce wystartowc czy w czasie włanczania staje ?? Napisz dokładniej.
tetsuo86
plyta wogole nie chce sie wystartowac,ja mam obraz nie oryginal ale kolega ze swojej gry nagranej mi obraz zrobil,rozumiesz??i teraz probuje nagrac i kicha,moze trzeba jakas opcja w alkoholu wlaczyc. jakie bede najlepsze wg.Was plytki (prozze o jakies dokladniejsze parametry)duze dvd-minusy ??(mam taka nagrywarke biggrin.gif co tylko minus nagrywa)?? A jak nagrywasz alkoholem???co wlczasz co wylaczasz??
Mat666
QUOTE(tetsuo86 @ 9 08 2005, 09:47)
plyta wogole nie chce sie wystartowac,ja mam obraz nie oryginal ale kolega ze swojej gry nagranej mi obraz zrobil,rozumiesz??i teraz probuje nagrac i kicha,moze trzeba jakas opcja w alkoholu wlaczyc. jakie bede najlepsze wg.Was plytki (prozze o jakies dokladniejsze parametry)duze dvd-minusy ??(mam taka nagrywarke biggrin.gif co tylko minus nagrywa)?? A jak nagrywasz alkoholem???co wlczasz co wylaczasz??
*

Gdybym nie rozumiał to bym nie pisał !! Ja ze swojej gry (nagranej na TDK) tez robiłem obrazy w alkoholu kumplą i im działa. Wiec niewiem dlaczego u Ciebie nie działa. Spróbuj nagrac na inna płyte, moze pomoze. wink.gif

P.S niezaznaczam zadnych opcji, a płyty to polecam TDK.
tetsuo86
no niestety:/ na tdk wlasnie probowalem dokladnie tdk dvd-r 1-8x w slimie oznaczenie dvd-r47scec ,nie startuje wogole. nagrywalem tez nim medala nowego ale z iso oryginalnego tez nie wystartowal,ale wystartowal z blupopa z marketu dvd-r smile.gif ale blupopy sie wieszaja w trakcie grania,dowiedzialem sie ze kolega ma nagrywarke nowa dvd,to inne pytanie:jakie plytki najlepsze z plusow??czytalem ze dobre sa esperanzy dvd+ IFPI FW12 ale nie wiem gdzie takie znajde confused.gif
Mat666
QUOTE(tetsuo86 @ 9 08 2005, 12:10)
no niestety:/ na tdk wlasnie probowalem dokladnie tdk dvd-r 1-8x w slimie oznaczenie dvd-r47scec ,nie startuje wogole. nagrywalem tez nim medala nowego ale z iso oryginalnego tez nie wystartowal,ale wystartowal z blupopa z marketu dvd-r smile.gif ale  blupopy sie wieszaja w trakcie grania,dowiedzialem sie ze kolega ma nagrywarke nowa dvd,to inne pytanie:jakie plytki najlepsze z plusow??czytalem ze dobre sa esperanzy dvd+  IFPI FW12 ale nie wiem gdzie takie znajde confused.gif
*

Podaj jaką masz nagrywarke. I najlepiej znajdz nowy Bios do niej, to pomaga. Mój Liteon przed zmianą nagrywał bardzo źle minusy(same DRE) a po zmianie na najnowszy, wszystkie płyty nagrywa dobrze(nawet mediastore za 90gr) smile.gif Esperanz nie kupuj, bardzo złe są. kup Verbatima lub TDK lepszych chyba niema. A najlepiej podaj numer GG to spróbuje pomuc :-)
tetsuo86
pioneer dvr-a04 biggrin.gif widziales taka stara ?? biggrin.gif wgralem najnowszy bios,wczesniej nagrywala tylko 1x teraz 2x biggrin.gif nagram na dniach u kolegi gierki,kupil nowa nagryware,tylko niewiem jakie plytki,chyba na verbatimy postawie plusy,pozdrawiam

gg:8691768
Mat666
QUOTE(tetsuo86 @ 9 08 2005, 14:20)
pioneer dvr-a04 biggrin.gif widziales taka stara ?? biggrin.gif wgralem najnowszy bios,wczesniej nagrywala tylko 1x teraz 2x biggrin.gif nagram na dniach u kolegi gierki,kupil nowa nagryware,tylko niewiem jakie plytki,chyba na verbatimy postawie plusy,pozdrawiam
*

Ja tez nagrywałem kiedys (tak dla testów) z 2x predkoscia i nic nie działało :-( a na 4x smiga dobrze. Tu chyba pomoze tylko kupienie nowej nagrywarki. smile.gif
PeaceTreaty
Czy Ripper V2 to to samo co Ripper 3 GC ?????
A jesli to nie to samo to jakie są miedzy nimi różnice ?????
tetsuo86
ripper oblsuguje gry wieloplytowwe biggrin.gif na stronie ripper3.com napisali,wyztarczy tylko kabelek przelutowac jakis
tetsuo86
Wiadomosc ze strony RIPPER 3 wystarczy tylko inaczej zainstalowac czipa. Pozdrawiam
RabinHawk
Skąd gry bierzecie??
Z Neta, czy od kogoś??
Jakby ktoś miał na małych to niech pisze!!
Aem
Gdy miałem GieCe to trza było górną obudowę tylko zdjąc i już sie grało na dużych płytkach , a pomyslec ze jak kiedys ktoś napisał do listów HIVa że ma własnie taki pomysł to z niego prowadzący rubryke zlał ... wink.gif
GRIZZ
HiV wiele razy tak mówił... Pamiętacie kiedy4 lata temu obiecał opublikować zdjęcie sutka ? (miało to nastąpić kiedy xbox miałby rzekomo pobić ps2).... biggrin.gif
Burth
Ile kosztuje taka przeróbka ?
Jaka jest szansa że robiac samemu spie,prze konsole ? tongue.gif
steffi
Jaka firma mi przerobi dobrze gcna?
Boniek
W Polsce, chyba nie ma nikogo kto by Ci mógł zaoferować tego typu usługę. icon_twisted.gif happy.gif rolleyes.gif
Beregond
Widzialem oferty kilku firm na Allegro...
Boniek
cool.gif

Ironia i sarkazm included w moim poprzednim poście jak zapewne większość z Czytających zauważyła. mellow.gif

Co do firm tym się zajmujących: nieprofesjonalizm, niekompetencja, nierzetelność, brak dobrej znajomości tematu.

Powiem tak: gdyby nie to, że Gacek kończy swój żywot a co za tym idzie popyt na chipy ma tendencję do spadku oraz przez to, że w naszym "ukochanym kraju" płaci się horrendlanie wysokie opłaty za samo bycie zarejestrowanym przedsiębiorcą to już dawno temu zostałbym studentem prowadzącym własną działalność gospodarczą dając Wam tym samym pokaz FIRMY znającej się doskonale na rzeczy i do której zawsze byście chętnie wracali. wub.gif Amen

To taka mała dygresja napisana na kacu. wacko.gif
..::XMANiAK::..
QUOTE(steffi @ 3 10 2005, 19:01)
*

mi sprzerabial sterna i dziala smile.gif
Burth
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 4 10 2005, 12:28)
QUOTE(steffi @ 3 10 2005, 19:01)
*

mi sprzerabial sterna i dziala smile.gif
*

A ile płaciłeś ?
steffi
I jaki sterna?
Beregond
Hihihi, dobrze, ze nie mam zamiaru przerabiac swojego GCNa... Ile z tym klopotu... biggrin.gif
Burth
QUOTE(steffi @ 4 10 2005, 15:47)
I jaki sterna?
*

z forum taki smile.gif
Halcos
Mi dzisiaj przerobil kumpel z klasy, ktory wlasnie pierwszy raz widzial rozkrecona konsole smile.gif Ale najwazniejsze ze udalo mu sie przytlutowac elegacnko te 6 kabelkow i qoobik smiga jak trza biggrin.gif
pojemnik
Tez mam od Sterny, a przerobiłem sam. Nigdy nie miałem lutownicy w łapie, ale krok po kroku, z tutorialem na monitorze wszystko poszło gładko. Konsole rozkrecilem długopisem za 2zł. Laser też sam tweakowałem. Nie taki diabeł straszny.
Burth
QUOTE(pojemnik @ 5 10 2005, 04:42)
Tez mam od Sterny, a przerobiłem sam. Nigdy nie miałem lutownicy w łapie, ale krok po kroku, z tutorialem na monitorze wszystko poszło gładko. Konsole rozkrecilem długopisem za 2zł. Laser też sam tweakowałem. Nie taki diabeł straszny.
*

Jakbyś mógł to... smile.gif
Powiedz za ile czip kupiłeś, podaj linki do tutoriali i jak ten długopis-śrubokręt sie robi (domyslam sie ze go rozgrzałeś i przycisnąłeś do śrubki, myle sie ?) i o co chodzi z tweakowaniem ? A i jeszcze jedno lutrownica zwykła czy w kształcie długopisu ?
Halcos
Burthless: odpowiedzi na nurtujace cie pytania znajdziesz w filmiku znajdujacym sie na tym koncie pocztowym yahoo:

CODE
login: qoobinstall
haslo: (|QZdzL9eSfKTH3ofuwkAw/JI+P8duy1rn|)

Na tym 120MB filmiku pokazana jest instalacja Qooba od robienia przez takiego jednego Niemca srubokreta z dlugopisu, poprzez zdjecie wszystkich bebechow po kolei i lutowanie chipa, az po zlozenie wszystkiego i odpalenie backupa.

PS. Do wejscia na to konto i zassania filmu potrzebujesz progamu peer2mail (tutorial do niego znajdziesz tu
pojemnik
QUOTE(Burthess @ 6 10 2005, 12:59)
QUOTE(pojemnik @ 5 10 2005, 04:42)
*

Jakbyś mógł to... smile.gif
Powiedz za ile czip kupiłeś, podaj linki do tutoriali i jak ten długopis-śrubokręt sie robi (domyslam sie ze go rozgrzałeś i przycisnąłeś do śrubki, myle sie ?) i o co chodzi z tweakowaniem ? A i jeszcze jedno lutrownica zwykła czy w kształcie długopisu ?
*

Kozystalem z tego http://forum.xbox-scene.pl/index.php?showtopic=2902&st=0 i http://modthatcube.pxn-os.com/main.htm (<- prawdziwa kopalnia wiedzy o przerabianiu cube'a). Chipa kupiłem za 290zł (Viper). Tak jak napisales rozgrzany dlugopis przystawilem do srobki. Lutownica jak najmniejsza. A o tweakowaniu lasera przeczytasz dokładniej na modthatcube w Guides and Tutorials "Adjust the Pot". No i nie przesadzajmy z piratami, od czasu do czasu orginał sie nalezy.
Burth
Wielkie dzięki panowie, filmik własnie ściągam i zagłębiam sie w lekture w.w. stron smile.gif
bebbop
Tweakowanie to zadna filozofia. Masz srubke pod laserem i obracasz ja albo w odwrotna strone do ruchu wskazuwek zegara ( czyli w lewo) to zwiekszasz moc lasera, natomiast krecac zgodnie z ruchem wskazuwek zegara (czyli w prawo) zmniejszasz moc lasera wink.gif Proste jak drut tongue.gif
Burth
a po co sie to robi ?
bebbop
Tweakujesz jak laser ma problemy z odtwarzaniem nagranej plyty. Mimo wszystko kupiona plyta do nagrywania to nie oryginal tongue.gif Jak dobrze podkrecisz laser to bedzie ci czytac i dvd-rw, ktore normalnie laser z GC nie odczytuje. Ogolnie duzo tez zalezy od nagrywarki. Jakbys mial taka nagrywareczke Plextora za 400 zl to by ladnie plytki sie krecily... cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.