No niezle chyba kupie kolejną konsolke do kolekcji - na GCN są już full piraty (1,4gb na mini dvd) i odpalić je można bez przeróbki ! - boot cd podobnie jak na DC!
Co sądzicie ?
a jakis link do tej informacji ?
i czy w polsce obecne to jest
szczurek
15 10 2003, 14:12
jakim cudem??Czyżby ktoś stworzył specjalne nagrywarki?? WOW! Daj jakiegoś linka bo nie uwierzę
nie ma linka, ot informacja pochodzi z polskiego undergroundu... nie potwierdzona. Jutro powinienem wiedziec cos wiecej
gamecubek
15 10 2003, 14:23
ja (pipi)e ale wypas bęndzie jak to śie sprawdzi
Czyżby ktoś stworzył specjalne nagrywarki??
No... akurat z tym nie ma problemu, tak jak np. zwykla nagrywarka radzi sobie z mini-cd (ok.240mb), tak nagrywarka dvd daje rade z "mini-dvd" (1,4gb)
szczurek
15 10 2003, 14:38
http://www.suprnova.org/ można ściągnać StarFox'a na GC. Coraz bardziej zaczynam wieżyć w piraty na GC :roll: Ale najpierw muszę kupić GC a później nagrywarkę DVD
w sumie to dobrze moze wkoncu uda mi sie zagrac na gc w burnout 2 i nba street vol 2

no i dobry motyw z ta boot cd nie bedzie trzeba grzebac w kostce
No i dzięki wam upada przemysł gier
sanset0
15 10 2003, 16:43
eeee fajnie;d jak jakis sredniak bedczie na gacka,wreszcie bede mógl proigrac, nie same hity, wypas
co jie zmienia faktu ze dalej jade na orginałach,przynajmniej w duzej wiekszosci jesli ta plotka sie sprawdzi
-=Burthess=-
15 10 2003, 17:31
No i dzięki wam upada przemysł gier

Eeeee tam. Pomyśl ile plusów:
1) Zmniejsza sie bezrobocie w polsce
2) Zwiększa sie ilość sprzedanych egzemplarzy konsoli
3) Zwykli lusie mogą w wiele tytułów pograć a nie tylko 4 na rok
4) Można sibie gry kolekcjonować co jest świetną sprawą
5) Można gry z netu sciągac, (masz coś praktycznie z niczego)
Czyżby ktoś stworzył specjalne nagrywarki??
No... akurat z tym nie ma problemu, tak jak np. zwykla nagrywarka radzi sobie z mini-cd (ok.240mb), tak nagrywarka dvd daje rade z \"mini-dvd\" (1,4gb)
Tak zwykla nagrywarka nagrywa na ZWYKLE mini CD, ale przeciez kazdy wie ze laser w GC to nie laser od DVD i nagrywac trzeba w specjalny sposob plyty. Jezeli by tak bylo to kazdy mogly sobie sciagnac z neta FREELOADERA i zaladwoac na mini CD i odpalic na GC. Niemozliwe to jest, no chyba ze zbootowali laser do GC albo plytki albo nagrywarki. Napewno w zawyklej nagrywarce nie da sie nagrac plyty aaby GC odczytal ja.
bylbym rad gdyby cos takiego sie udalo,ile ja juz kasy na mojego gacka przepuscilem to szkoda gadac

.
Jak juz ktos wspomnial moglbym wreszcie zagrac w te srednie gry a nie same hity.
O SHIT!
Myslalem ze GC bedzie pierwszym Next-Genem ktory nie bedzie spiracony. A tu taka "niespodzianka". Teraz Nintendo poczuje sie bezradne.
-=Burthess=-
15 10 2003, 18:17
Gacek panowie już jakiś czas temu został spiracony tylko to był skomplikowany proces, trza było mieć gada z modemem do komnpa podłączonego i orginalnego PSO. A w kompie naped dvd i karte sieciową i gierke wypaloną na zwykłym DVD. Nastepnie w PSO ustanawia się połączenie z kompa używa się loadera i wgrywa się gre do pamięci GCka
Splender
15 10 2003, 18:35
Swietna sprawa, moze teraz rozwinie sie na GaCku underground, zaczna wychodzic emulatory, rozne programy i takie tam... mam nadzieje, ze to sie okaze prawda...
jaszczoor
15 10 2003, 18:37
jeżeli to prawda to ja zaczne zbierać na GC
ciekawe ile taka plytka bedzie kosztowac o ile wogole to prawda
Po 1 nie ma sie czym podniecac piraty na gcn odpala sie przez siec z za pomoca kompa ;]. Trzeba miec:
. Phantasy Star Online 1&2 'PSO' (USA,JAP,EURO)
. Nintendo Broadband Adapter,
. PC to GameCube cable (UTP CAT5),
. PC Ethernet card
Pelny tutorial
tutaj. Po 2 gry odpalane w ten sposob czesto sie zawieszaja, dlugo sie laduja, czyli takie granie to siet ;]]. Nintendo zobaczylo co sie dzieje i zaprzestaje produkcji BB adaptera, a sprzedarz PSO zostaje zatrzymana do czasu wyjscia wersji bez 'baga'. I po piractwie na gcn
-=Burthess=-
15 10 2003, 21:05
Po 1 nie ma sie czym podniecac piraty na gcn odpala sie przez siec z za pomoca kompa ;]. Trzeba miec:
. Phantasy Star Online 1&2 'PSO' (USA,JAP,EURO)
. Nintendo Broadband Adapter,
. PC to GameCube cable (UTP CAT5),
. PC Ethernet card
Pelny tutorial
tutaj. Po 2 gry odpalane w ten sposob czesto sie zawieszaja, dlugo sie laduja, czyli takie granie to siet ;]]. Nintendo zobaczylo co sie dzieje i zaprzestaje produkcji BB adaptera, a sprzedarz PSO zostaje zatrzymana do czasu wyjscia wersji bez 'baga'. I po piractwie na gcn

Dokładnie, napisałem to w ostatnim poście na 1 stronie
A czym podniecać sie jest bo takie odpalanie to (pipi)a nie robota 15 minut zabawy żeby pograć pół godziny

i trza mieć kompa włączonego.
Gry kosztuja 50zł
Heh, uwielbiam te informacje o piractwie:) Zawsze mi sie smiac chce. Ludzie naprawde wierzycie w to, ze bedziecie mogli grac na GC w piraty, bez przerabiania konsoli itp? To niemozliwe. Jezeli komus uda sie odpalic piraty (a w zasadzie udalo), to nigdy nie osiagnie to wiekszych rozmiarow.
Heh, uwielbiam te informacje o piractwie:) Zawsze mi sie smiac chce. Ludzie naprawde wierzycie w to, ze bedziecie mogli grac na GC w piraty, bez przerabiania konsoli itp? To niemozliwe. Jezeli komus uda sie odpalic piraty (a w zasadzie udalo), to nigdy nie osiagnie to wiekszych rozmiarow.
Conker uzasadnij swa wypowiedz, niby dlaczego ? :?
marshall
16 10 2003, 02:36
jesli jest/bedzie to potwierdzone/sprawdzone to koste lykam od razu bez zastanowienia

(w sumie lykna bym ja w tej chwili dla zeldy)tylko narazie szkoda kasy
Hehe, Sojer witam. W tym momencie nie ma nosnika, ktory moglby zastapic dyski w GC (to nie sa zwykle mini DVD). Sposobem mogloby byc podlaczenie zewnetrznego sprzetu, jednak to zbyt duzy problem, zeby mozna to bylo robic na wieksza skale.
Mam nowe wieści, otóż ten boot cd to nic innego jak orginalny Free Loader, gry są już sprzedawane (40-50zl - sztuka) - więc prawdopodobnie jest to wszystko prawdą. Teraz szukam kogoś z GCN`em i FL zeby zrobic test - wtedy będe wiedzial napewno...
sanset0
16 10 2003, 10:14
ja mam gcn i Fl, ciekawe czy to bedzie działac;d
40/50 zł to i tak duzo, po tyle orginała mozna chapnąć na allegro...
sanset0
16 10 2003, 10:15
aaa no i skąd te gry? żaden mój znajomek z jednym okiem zakrytym nie ma piratów na gacka, smierdzi mi to...
No spoko, ale szukam kogoś z Poznania (ulicy wiązów chyba tu niema :wink: )
w sobote ide na gielde popytam i napisze czy cos wiadomo
Ktos wam chyba sciemnil

. Jezeli gry mozna odpalac za pomoca freeloadera to dlaczego nie ma o tym slowa na stronach poswieconych gcn?
gamecubek
16 10 2003, 17:30
ja mam gcn i Fl, ciekawe czy to bedzie działac;d
40/50 zł to i tak duzo, po tyle orginała mozna chapnąć na allegro...
no można przyjaćielu ale za 50 zł niekupisz SC2,czy nowośći :wink:
nie ma linka, ot informacja pochodzi z polskiego undergroundu... nie potwierdzona.
nie potwierdzona czyli prawde mowiac (pipi) warta :roll:
gamecubek
16 10 2003, 18:39
nie ma linka, ot informacja pochodzi z polskiego undergroundu... nie potwierdzona.
nie potwierdzona czyli prawde mowiac (pipi) warta :roll:
no wsumie to racja niepotwierdzona czyli (pipi) warta informacja ale było by fajnie
jak to prawda to bede mial powazny dylemat ps2 czy gc
Krew człowieka zalewa jak widzi ze wyznacznikiem jakosci konsoli jest to czy am piratuy czy nie ma.
Krew człowieka zalewa jak widzi ze wyznacznikiem jakosci konsoli jest to czy am piratuy czy nie ma.
Chlopie takie czasy, nic sie nie poradzi :cry:
eliwis1
17 10 2003, 23:05
Wiecie co? Jesteście beznadziejni... naprawdę! Dla mnie i otaczających mnie osób przejście gy ORGINALNEJ to dużo większa sadysfakcja niż jakiejś spiraconej. Ja posiadam GCN i się cieszę że niema piratów i mam nadzieję że nie będzie bo esencją gry jest nietylko sama ona ale też świadomość że ma się ją uczciwie a nie okrada wydawcę. Pomyślcie ludzie! Może nażekać na brak możan ale jak sie przejdzie grę na którą się zbiera dzużo czasu kasę to sadysfakcja przejścia jak i posiadania jest większa niż z gry "giełdowej". Według mnie prawdziwym graczem niemożna nazwać osoby która okrada ludzi którzy właśnie dlaniej tworzą gry...
]-X-[Hunter][
17 10 2003, 23:58
"... Nintendo Gamecube NTSC launched modified to play all countries ... Games are easily copied
for backup purposes onto DVD media and played directly on the Gamecube. ... "
Cały bug polega na tym że programiści Freeloadera zostawili otwarte drzwi dla hakerów którzy znaleźli kluczyk. Freeloader posiada ukrytą funkcje (prawdopodobnie wyszła ona w czasie programowania Loadera) by wczytywać piraty ! Jak wiadomo największe odkrycia są dziełąmi przypadków. Więc i tym razem firma produkująca Freeloadera nie powoedziała o tym publicznie bo by było tak że Nintendo by ich zaskarżyło i zniszczyło i nicy że nic tylko se region odpalamy inny a sami wypuścili pogłoske na świat by hakeży się tym zainteresowali i trach sprawdziło się. Jeszcze dokładnie nie wiadomo czy trzeba wprowadzać jakieś modyfikacje do Freeloadera czy nie ale jest pewne że Boot Disk Opiera się właśnie na nim !!
Poczekamy zobaczymy jak kto chce się ju zaopatrzyć w gry na GCN to zapraszam na eDonkey tam jest ich od groma pełne DVD

. Ja zaciągnełem ju Zelde...
Dlaczego nie ma modchipa !!
URL:
http://www.cube-europe.com/news.php?nid=3682
Zrzuty DVD z GCN na dysk
URL:
http://www.cdfreaks.com/news/7351
A z tym to nawet boot diska nie trza !!!
URL:
http://gamecubez.com/
Skoro pojawiły sie piraty na GC to chyba będe musiał roważyc wszystko poważnie,bo teraz będe musiał wybierać spośród 3 next-genów(wcześniej rozważałem tylko kupno Xa lub PS2)
gamecubek
18 10 2003, 11:49
-X-[Hunter][\"]\"... Nintendo Gamecube NTSC launched modified to play all countries ... Games are easily copied
for backup purposes onto DVD media and played directly on the Gamecube. ... \"
Cały bug polega na tym że programiści Freeloadera zostawili otwarte drzwi dla hakerów którzy znaleźli kluczyk. Freeloader posiada ukrytą funkcje (prawdopodobnie wyszła ona w czasie programowania Loadera) by wczytywać piraty ! Jak wiadomo największe odkrycia są dziełąmi przypadków. Więc i tym razem firma produkująca Freeloadera nie powoedziała o tym publicznie bo by było tak że Nintendo by ich zaskarżyło i zniszczyło i nicy że nic tylko se region odpalamy inny a sami wypuścili pogłoske na świat by hakeży się tym zainteresowali i trach sprawdziło się. Jeszcze dokładnie nie wiadomo czy trzeba wprowadzać jakieś modyfikacje do Freeloadera czy nie ale jest pewne że Boot Disk Opiera się właśnie na nim !!
Poczekamy zobaczymy jak kto chce się ju zaopatrzyć w gry na GCN to zapraszam na eDonkey tam jest ich od groma pełne DVD

. Ja zaciągnełem ju Zelde...
Dlaczego nie ma modchipa !!
URL:
http://www.cube-europe.com/news.php?nid=3682
Zrzuty DVD z GCN na dysk
URL:
http://www.cdfreaks.com/news/7351
A z tym to nawet boot diska nie trza !!!
URL:http://gamecubez.com/
wychodzi nato że śie udało spiraćić gacka :wink:
]-X-[Hunter][ Nie wiem czemu robisz szum. To, ze udalo sie skopiowac plytke do GC nie jest zadna nowoscia. Jednak nie oznacza to, ze udalo sie spiracic GC. Nadal nie ma nosnika nie mowiac juz o mod chipie. Zreszta nie ma chyba sensu rozmawiac, zwlaszcza, ze artykuly, ktore podales pochodza sprzed KILKU miesiecy (ten na CE jest z ... 16 LUTEGO). Wiec daj spokoj i nie rozsiewaj plotek.
Dobra ja jeszcze nie przetestowałem czy działa ale ponoć (Takie informacje mam od mojego supportera, ktory sprzedaje juz gry na gcn) gry się spoko odpalają na freeloaderze i GCN czyta mini-dvd... (z tym ze plyta musi byc nagrana specialnym progz`em - coś jak XISO)
popiel25
18 10 2003, 18:59
Daj tego specjalnego progza. Widzialem gry na bittorencie, FL i konsolke mam. Dostep do nagrywarki tez sie znajdzie, plyty mini-dvd sie kupi (choc GCN na 99,999% ich nie przeczyta), dc_fan konkrety!!!
]-X-[Hunter][
19 10 2003, 00:07
Conker jak widzisz wsio jest przeciw tobie... bo to nie przez mod chipa chodzą piraty tylko Freeloadera !! (tak jak z DC) A do mini DVD to ma dostęp każdy a wypalasz je zwykłą wypalarą DVD więc w czym problem zaakceptuj prawde taką jaką jest i nie próbuj jej zmienić !! Na każdego kiedyś przyjdzie pora a teraz kolej GCN !!
jaszczoor
19 10 2003, 09:38
za tydzień zapierniczam na giełde i sie dowiaduje więcej.
Może już będą nawet gry sprzedawać i może nawet mi sie uda zagrać a wtedy to już chyba zaczne zbierać na nowego gacka zwłaszcza że jest teraz dużo świetnych i tanich promocji
Hunter, a jak wytlumaczysz to, ze info ktore podales pochodzi z Lutego a do tej pory nic sie nie pojawilo. Przeciez to co mowisz jest dziecinnie proste i w zasadzie kazdy moze odpalic sobie pirata. Jezeli to takie proste to gdzie sa kopie?
popiel25
19 10 2003, 11:07
Ktorym programikiem przerabia sie pliki z GC na iso? Mam juz wszystko, co potrzeba do przetestowania sposobu dc_fana (na 99,999% nie zadziala)...ale gdzie ten progz?
Ktorym programikiem przerabia sie pliki z GC na iso? Mam juz wszystko, co potrzeba do przetestowania sposobu dc_fana (na 99,999% nie zadziala)...ale gdzie ten progz?
Dobrze ze sie ograniczyles do 3 miejsc po przecinku
No ja tez chcialbym wieidzec wiecej szczegolow.
]-X-[Hunter][
19 10 2003, 15:35
Piraty są wystarczy się dobrze zakręcić i popytać. To oczywiste że byle kolega z podwórka nie załatwi ci pirata na GC a ISO masz na eDonkey wystarczy wpisać "gamecube" i szukać te największe i masz Pikmina Eternal Darknes ITP no i co ty na to... A co do tego probramiku to ju trzeba z M@jkiem gadać ja się nim nie bawie.
Hunter, konkrety, konkrety prosze. Dlaczego nie moznaa tego nigdzie kupic. Tak sie sklada, ze wiem co sie dzieje na rynku undergroundowym i o piratach na GC na szersza skale nikt nie slyszal.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.