Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Thorgal
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki > Klub Dobrego Komiksu
Meeya
Ktory tom jest Waszym ulubionym? Ja bardzo lubie "Trzech starcow z krainy Aran", "Alinoe" i "Łuczników".

Czy tylko mi sie wydaje, ze ostatnie tomy robia sie coraz gorsze?
Ozi
"Łucznicy", "Aaricia" i "Wilczyca".

A ostatnie tomy faktycznie jakby słabsze. Tak jak nigdy nie czepiałem się szczegółów fabuły Thorgala tak ostatnio nie wszystko trzyma się kupy; nie wspominając o tym, iż mam wrażenie że seria jest ciągnięta trochę na siłę...
Manor
Mało, że fabuła, to nawet kreska się pogorszyła...

Jak na mój gust to za dużo się pojawiło wątków s-f, o ile w starszych albumach to nie raziło ("Gwiezdne dziecko"), tak w jednym albumie (nazwy niestety nie pamietam, "Miasto pod piaskami"? ) grubo przesadzono.

A co do najlepszych albumów, to trylogia "Czarna galera", "Ponad krainą cieni" i "Upadek...", "Łucznicy", "Miasto zaginonego boga", "Wilczyca".
Canis
He,ta seria towarzyszy mi od dzieciństwa(ale ja stary jestem).A co do ulubionych tomów to na pewno"Łucznicy","Trzech starców z krainy Aran"i "Miasto zaginionego boga".Ostatni tom był niezły i mam nadzieję że Van Hamme nie uśmiercił Kriss na dobre.A tak w ogole to mam nadzieje ze ktos wezmie sie w koncu za ekranizacje bo fabula jest nietuzinkowa(mowie o calosci cyklu).Moze Peter Jackson...
2razyjot
Thorgall? Yeah, baby! smile.gif

Przy tym komixie nauczylem sie czytac, pozniej zostala mi zajawka i mam wszystkie albumy do "strazniczki kluczy" wydanej w twardej oprawie! Dalej losow Thorgiego nie sledzilem bo pieniadze, be me i w ogole ... Chociaz, chetnie bym teraz nadrobil - trzeba na allegro looknac.
Trzcina
ujek, lepiej pojsc do empiku i za darmo przy kawie poczytac smile.gif Tez sa chyba wszystkie albumy...

Co do fabuly... bylaby naprawde swietna gdyby... gdyby nie ostatni album ;/ Ogolnie ostatni album to jakas parodia a nie Thorgal... Wszystkie zasady jakich sie trzymali poszlo sie kochac... A lesbijska akcja to jakas kpina... Ciezko przelknac gorzka pigulke, ale seria zakonczyla (?) sie kieprawo ;/

Niemniej jednak to swietny material na film... i na jakas gre, az dziwne ze nikomu sie nie chcialo nic z tym zrobic... smile.gif
Ozi
Jakaś gra wyszła. Przygodówka podobno, niewiele o niej słyszałem więc pewnie słaba. Ale Ty lubisz "słabe" gry więc może ci się spodoba... hyh.gif
Diabeu
jest też karcianka Thorgal
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.