Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: To miejsce mnie zauroczyło...
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
orion50
Świat w Okami wub.gif
Gural666
Caly swiat MGS (cala seria) poprostu kazda lokacja ma jakis taki klimat ze ...(wulgaryzm).
kotlet_schabowy
W MGS 2 przede wszystkim Arsenal Gear : niesamowity klimat cyberpunku, "wariowanie Campbella", Metal Gear RAYe, Tengus, muzyka, Solid Snake, po prostu świetnie.
Tenchu : Wratch of Heaven : większość etapów na zewnątrz, ale przede wszystkim lasek bambusowy (muzyczka, ciepłe jeziorka, wygląd).
Ratchet and Clank 3 : Aquatos, Koros, Metropolis, świetne efekty, rozmycia i architektura.
Metal Gear Solid 3 : miejsce przed spotkaniem z Evą za wodospadem.
Wyjebo
Arena walki z Krauserem (Re4) - niesamowity klimat.
estel
Wieksza czesc GoW2 miazdzy. Szczegolnie fajnie jest gdy wlatujemy na pegazie do jaskini z tytanem. Czulem sie taki malutki... ;]
wardot
Do powyższych dodam jeszcze miejscówkę z Blacka, konkretnie chodzi o prysznice w Asylum (scena żywcem wyjęta z twierdzy wink.gif , te pękające kafle przy ostrej wymianie ognia icon_twisted.gif po prostu cudo
Watsu
CYTAT(orion50 @ 14 03 2007, 22:12) *
Świat w Okami wub.gif

Dokładnie. Nic dodać nic ująć.
mate5
Jakaś tam trasa Gran Tursimo 4 światło się super odbijało i tak zostało tongue.gif
Junkhead
Stadio Olimpico w PES6
Circus Maximus i Koloseum w Shadow of Rome
Mieszkanko Henriego w SH4 (też chciałbym jedną sasiądke przez dziurke podglądać)
Niektóre lokacje w zamku w ICO
amarok
Kolejność przypadkowa:

1. Teren między Los Santos a San Fierro (zwłaszcza podczas burzy) w GTA SA
2. Garden Forgoten By Time w Castlevania Lament Of Innocence
3. Okolice wiatraka w Ico (grałem tylko w demo)
4. Starożytne miasto w Atlantis The Lost Tales (PSX)
5. Kanały w Hellboy (PSX [recenzja w PE 71: ocena 4+ biggrin.gif])
6. The Forest Of Light (sam początek gry, gdzie Rayman wołał "GLOBOOOOOX") w Rayman Revolution
7. The Happiness (najwyżej umiejscowiona trasa w peak one) w SSX3
Wyjebo
Mega klimatyczna dżungla z Tob Raidera3.
Prince_Hellsing
Himalaje z TR: L wink.gif
mord00k
Świat Okami, stanowczo przepiękne miejsce.
Największa rampa w SSX3 smile.gif
Początkowe lokacje RE4
i pewnie więcej by się znalazło

a odchodząc od PS2:
niedawno Butcher Bay icon_twisted.gif (Chronicles of Riddick dla niezaznajomionych wink.gif)
rushman
Wiele takich miejsc bylo...
Podam tylko pierwsze - Snowy Mountan, Jak & Daxter rolleyes.gif
FLooK
Grand Canyon w GT4
Łąka z MGS3 podczas walki z The Boss
"winda" w kosmosie (Killzone)
Końcowa walka na statku FFT (PSX)

Nie chce mi sie myśleć więcej...
White
CYTAT

Ooo tak, to było mocne.

Dodam jeszcze mieszkanie w SH4: The Room. Aż szkoda że nie wpadli na to by całą grę zrobić w konwencji FPP, to by dopiero było coś!
Super Big Boss
Ostatnio bar w Rise to Honor, miejsce walki z The End'em w MGS 3, statek z MGS 2, szpital i szkoła z Silent Hill, zamek z RE 4.
Coati
CYTAT(White @ 10 04 2007, 12:11) *
CYTAT

Ooo tak, to było mocne.

nie wiem czy dziekowac ale dzieki tym 2 postom zachcialo mi sie grac w Killzone'a xD a jestem w polowie... [no, troche dalej niz polowa] od bardzo dawna i juz mialem usowac save'a z memorki smile.gif

btw. łaźnia z GOW2 z pierwszego levelu... to tez fajna miejscówka biggrin.gif
White
CYTAT
CYTAT(White @ 10 04 2007, 12:11)
CYTAT

Ooo tak, to było mocne.

nie wiem czy dziekowac ale dzieki tym 2 postom zachcialo mi sie grac w Killzone'a xD a jestem w polowie... [no, troche dalej niz polowa] od bardzo dawna i juz mialem usowac save'a z memorki

Ha, wiedziałem że Cię ruszy jak to przeczytasz biggrin.gif
FLooK
To było wszystko ustawione wink.gif
DFF
Mnie najbardziej zauroczyło miasteczko Silent Hill. Te puste ulice, wszechobecna mgła jednym słowem... KLIMAT!
Coati
CYTAT(White @ 10 04 2007, 20:28) *
CYTAT
CYTAT(White @ 10 04 2007, 12:11)
CYTAT

Ooo tak, to było mocne.

nie wiem czy dziekowac ale dzieki tym 2 postom zachcialo mi sie grac w Killzone'a xD a jestem w polowie... [no, troche dalej niz polowa] od bardzo dawna i juz mialem usowac save'a z memorki

Ha, wiedziałem że Cię ruszy jak to przeczytasz biggrin.gif

CYTAT(FLooK @ 10 04 2007, 20:39) *
To było wszystko ustawione wink.gif

o nie !! dalem sie podpuścic xD
Killzonie! nadchodzę!

//EDIT

w koncu przeszedlem to zapyziałą gre... i normalnie sie zawiodlem, no juz myslalem, ze ta "winda" to bedzie cos zapierajacego oddech, a tu kupa... nie dosc, ze to nie winda tylko wagonik w "tunelu" to jeszcze to co mialo zachwycac okazalo sie wielkim pop-up'em doczytujacym sie w polowie sceny [gdzie tu klimat?]. takie sceny to mial juz lepiej wykonany chocby beyond good & evil.

killzone'a w moich oczach ratują 3 pierwsze misje oraz dzungla [mimo partackiego umiejscowienia skryptow od dzwięku] i przedostatnia misja na sniegu.

7/10

ps. wiem, ze to nie temat na takie wywody.. ale to tak przy okazji wink.gif
Przemexx
<świeżość>

Scarecrow Fields i Asylum Grounds z Medievil na PSX'a

W ogóle cały Medievil ma kapitalny klimat...
raven_raven
Ta winda w Killzone'ie też mnie zawiodła, jakiś wagonik w tuneliku, to już lepiej zaczyna się Half-Life.

Zdecydowanie Kilika, Zanarkand z FFX, Peak 1 z SSX3...
Ale najbardziej kocham te miejsca:
-Groznyj Grad
-wszystkie miejscówki z Virtuos Mission, również nocą.
-Pewna biała polanka z kwiatami wub.gif
-całe Big Shell
-Jak i Shadow Moses.

Dziękuję.
Sunderland
Oj nie byłbym w stanie przytoczyć nawet ułamka zachwycających obrazów jakie wyświetlił mi telewizor.Na pewno będą to lokacje z SH.Np. w SH3 jest na początku gry lokacja w łazience, gdzie zachodzące słoneczko rozlewa się na kafelkach albo pod koniec pewien znajomy z wcześniejszego fragmentu gry pokój również zalany łuną zachodzącego słońca.Uwielbiam takie motywy.Do tego dochodzą widoczki z MGS czy Finala (FFXII po prostu zrywa momentami koparę z zawiasów).Nowy Tomb Raider ze swoimi sceneriami i znakomitą grą świateł naprawdę zatrzymuje na długi czas (toteż przechodzenie gry zajmuje mi dwukrotnie tyle ile powinno).Ale to wszystko to i tak mało bo przecież są Shadow of też Colossus czy Ico, a także wiele innych gier ze wspaniałą scenerią.
Figaro
Zanarkand Ruins - Plus muzyka, zauroczyło mnie to.
Cały świat Dragon Quest VIII jest piękny i urzekający.
White
CYTAT

O to to! Jeszcze bym dorzucił Sleeping Village. Chociaż w sumie w Medievilu nie ma lokacji która nie byłaby przepełniona klimatem. ;]
Solidny (pan)
Wejście do Świątyni Pandory w God of War
Plugawy
Styks w GoW, piękne widoki i wrażenia słuchowe za(pipi)iste
pig destroyer
caly god i god2 mnie zniszczyly jaesli chodzi o lokacje i klimat, nie maja praktycznie slabych miejscowek!
takze re4 mgs3 sh2 sh3 ffX ffXII to totalne wyrywacze neuronow z musku smile.gif

nie bede wyszczegolnial z nich konkret lokacji bo jak
o ktorejs zapomne to nie bede potem edytowal posta w nieskonczonosc
chris85
CYTAT(White @ 24 01 2008, 09:59) *
CYTAT

O to to! Jeszcze bym dorzucił Sleeping Village. Chociaż w sumie w Medievilu nie ma lokacji która nie byłaby przepełniona klimatem. ;]

trudno sie pod tym nie podpisac , tak BTW to moja pierwsza gra jaka przeszedlem na PSXe wspomnien czar laugh.gif tongue.gif
Canaris
Ogólnie najbardziej zryły mi beret lokacje z MGS 3 : kazda z nich nawet najmniejszy pokoik to absolutne mistrzostwo świata .

Świetne były też lokacje z GOD OF WAR : ta architektura , posągi , rzeźby coś kurde wspaniałego .

a na trzecim miejscu stawiam Los Santos z GTA:SA : taki zarąbisty klimacik miasta opanowanego przez gangi biggrin.gif biggrin.gif
MoniqaPS2PSP
CYTAT(Canaris @ 10 02 2008, 13:26) *
Ogólnie najbardziej zryły mi beret lokacje z MGS 3 : każda z nich nawet najmniejszy pokoik to absolutne mistrzostwo świata .

Sam początek MGS3 - po wylądowaniu i rozejżeniu się dookoła.
Jedyne co mi wtedy przychodziło na myśl to " o ja pier(pipi)dziele"
Poza tym widoczki w Shadow of teh Colossus,wiekszość lokacji w Final Fantasy XII i VP:2 Silmeria.
FLooK
Ostatnie 2h gry z Final Fantasy Tactics.
segal258
Mi najbardziej podobały się:
-big shell(metal gear solid 2)
-ta biała polana podczas walki z the boss(metal gear solid 3)
-zamek z devil may cry
-wieza z devil may cry 3
-wioska z resident evil 4
-kanały z resident evil 4(szczegulnie te odgłosy tych niewidzialnych mutantów, nie pamiętam jak sie nazywały tongue.gif)
-zanarkand ruins(ffX)
-większość lokacji z God of war 1 i 2
OsciBosci
Kratos patrzy na Atlasa?? dzwigajacego Pandora`s Temple
Kornolio
FFX - Wodospady w Besaid island (tak to się piszę?) ponoć wyspa z gry miała byc czymś w rodzaju Japońskiej OKINAWY
Kingdom Hearts - No i kolejna wyspa a konkretnie Destiny Island, unikalny klimat.
Ocarina of Time - miejsce gdzie były te wodne stwory oj już nie pamiętam, ale można było skakać z wodospadu i grała tam taka spokojna muzyczka ;]
Okami - wszystkie miejsca mnie zauroczyły, po prostu gra cudo jeśli chodzi o miejsca.
raven_raven
Ale Ocarina of Time to chyba nie PS2, nie wink.gif?

Silverlake z Burnout 3... kocham tę trasę. Jest taka... burnoutowa smile.gif.
ogicool
CYTAT(OsciBosci @ 1 04 2008, 23:16) *
Kratos patrzy na Atlasa?? dzwigajacego Pandora`s Temple

wpis, no i jeszcze piekło

w cienkawej dość FFX-2 było takie miejsce, gdzie niewiele się działo,aha już wiem
Macalania Lake, było mnóstwo świetlików,czy kryształów ^_^ widok o zmroku,
ogólnie mieszkańcy wlepiali oczy w te widoki i ja też, takie senne ale fajowe miejsce
wogóle cały Macalania Woods w tej grze mnie zauroczył

miasto w Beyond Good&Evil

(z psx-a Cosmo Canyon ff7:)
Finch
Nie będę zbyt odkrywczy...
GoW / GoW II praktycznie w całości wink.gif
Suavek
Większość lokacji Valkyrie Profile 2: Silmeria, może z wyjątkiem lochów.
Ari
bambusowy lasek w Okami (za Sasa Sanctuary) zaprawdę, kocham cały team clover za to co uczynili.
Bzdurski
Krótka piłka - Temen-ni-gru w DMC3 i ostatnia lokacja w MGS3. Miejscówka z DMC3 daje po oczach gotycką stylistyką i wykręconym designem, natomiast pole walki z The Boss to małe arcydzieło - tak pięknej lokacji jeszcze długo nie zobaczymy w grach, nawet tych na PS3 i X360. Po prostu perfekcja w każdym calu.
White
CYTAT
natomiast pole walki z The Boss to małe arcydzieło - tak pięknej lokacji jeszcze długo nie zobaczymy w grach, nawet tych na PS3 i X360. Po prostu perfekcja w każdym calu.

Przereklamowana to lokacja- tyle o niej słyszałem, ale jak już ją zobaczyłem to jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła.

Za to zauroczyły mnie- lokacja z wiatrakiem w ICO (jak i inne lokacje w tej grze), wiele odcinków z WRC4 i WRC: Rally Evolved, oraz cały Egipt z Tomb Raider: Anniversary (głównie z sentymentu do TR: The Last Revelation).
O MediEvilu już nie wspominam, bo tam każdy level był uroczy.
raven_raven
White, nie znam Cię wink.gif.

IMO ta lokacja naprawdę kopie zad, może nie tylko ze wględu na sam wygląd i design, ale całe otoczenie, sytuacja... Eh, no po prostu podpisuje się pod tym co o MGS3 napisał Bzdursky rękoma i nogami.
Coati
raven... poprostu nie wszyscy "czuja" magie MGS'a... dla wielu jest to zwykla gra taka jak tysiace innych wink.gif

no i kazdy ma swoje subiektywne zdanie na temat poszczegolnych gier

ps. tez mi sie podobal ta lokacja.. pod wzgledem designu, sytuacji, smaczkow, akcji...
White
Osobiście magię MGS'a czuję, ale tylko w MGS i MGS2: Sons of Liberty. W Sneak Eater gdzieś się ta magia ulotniła IMO. Dżungla nie pasuje do Tactical Espionage Action. Chyba że np. dżungla miejska ;].
coopa
W ogóle cały świat Beyond Good&Evil mnie zauroczył... Coś wspaniałego - wielkie przestrzenie wodne, miasta przepełnione ludźmi (i nie tylko nimi), przepiękne widoki... Ale jeśli miał bym wybrać jedną lokację, to będzie to chyba tam, gdzie zaczęła się przygoda, czyli wyspa z latarnią (zwierzęta, spacerujące dzieci i sama latarnia) - miała jakiś fajny klimacik. No i jeszcze mieszkanie Kane'a z Fahrenheit'a - rewelacja, ciągle chciałem aby zabawa się tam przeniosła - najlepsza lokacja w tej grze i jedna z najlepszych w ogóle (moim zdaniem OFC).
liquid
DMC1 -Zamek jako całość , wraz z toważyszącą mu nutą(codziennie jej słucham happy.gif ), Wielki plac na którym po raz pierwszy walczymy z Gryffonem, Lokacja gdzie lecą kamienie i jest krwawe słońce (wraz z delikatną symfoniczną muzą tongue.gif ) - 11/10.
God of War 2................99% gry szczena leżała nisko.
MGS 3 - Cały teren , po jakim stąpa Snake , czyli wszystko biggrin.gif
DMC 3 - Wieża Tenem ni gru i Forbidden Land(połowicznie , ale jednak dry.gif )
PS. Temple of Kiltia z ..................Vagrant Story (kocham tą muzykę biggrin.gif )
Sonotori
CYTAT(Arkady @ 19 09 2005, 07:49) *
Jak & Daxter - plaża i wioska Jaka, lipnie ze to strasznie malutkie lokacje
Jak II - las, to co wyżej za malutkie
MGS 3 - dżungla

No a lokacje w MGS3 to są ogromne i w ogóle się nie doładowują, hem, hem.
Tak wybornie zamaskowanych doładowań jak w J&D, to w innej grze na PS2 nie widziałem. Toż to jedna wielka lokacja. Mistrzostwo świata. W GoW jest prawie idealnie, dopóki Kratos pocina w jedną stronę. Kiedy się cofa, gra potrafi przystanąć na loading, poza tym prerenderowane scenki zanieczyszczają formę.
Ale, jak rozumiem, w tym wątku nie chodzi o technologiczne wodotryski, tyko "o coś więcej". Dlatego zamiast wypisywać truizmy o MGS3, DMC3, Jakach, itd., itp. wspomnę Dragon Quest: The Journey of the Cursed King, któremu - pomimo silnika generującego ogromne tereny o urozmaiconej rzeźbie, wspaniałych efektów zmiany pór doby i dopracowanych projektów postaci - trochę przybrakło uroczych miejscówek. Tzn. tych ostatnich jest za mało w grze, której przejście do napisów zajęło mi 120 godzin. Jednak zwiedzając świętą wyspę Naos, tę z miniaturową gotycką katedrą i zawieszonym w powietrzu gigantycznym monolitem - rezydencją Jego Świątobliwości, autentycznie się wzruszyłem. Te parę wielokątów na krzyż, garść prostych tekstur, endemiczna roślinność i o zachodzie słońca przez adekwatne filtry podziwiane z urwiska chmury i ocean, przypomniały mi odkrywanie pierwszego Gothica na kompie. Jeszcze PC-towy Anachronox miał coś z tego artyzmu, choć tam panował nastrój dość klaustrofobiczny.
Wymieniłbym jakąś miejscówkę z Ōkami (grafa ogólnie rzecz ujmując hardkor), ale jeszcze tę grę przeżywam i trochę na to za wcześnie.
P.S. Pomyliłem się. To nie była wyspa Naos (ta z płaskorzeźbą/posągiem Bogini). Nie wiem nawet, czy w grze pada nazwa wyspy, na której stoi katedra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.