orion50
14 03 2007, 22:12
Świat w Okami
Gural666
17 03 2007, 18:03
Caly swiat MGS (cala seria) poprostu kazda lokacja ma jakis taki klimat ze ...(wulgaryzm).
kotlet_schabowy
21 03 2007, 14:33
W MGS 2 przede wszystkim Arsenal Gear : niesamowity klimat cyberpunku, "wariowanie Campbella", Metal Gear RAYe, Tengus, muzyka, Solid Snake, po prostu świetnie.
Tenchu : Wratch of Heaven : większość etapów na zewnątrz, ale przede wszystkim lasek bambusowy (muzyczka, ciepłe jeziorka, wygląd).
Ratchet and Clank 3 : Aquatos, Koros, Metropolis, świetne efekty, rozmycia i architektura.
Metal Gear Solid 3 : miejsce przed spotkaniem z Evą za wodospadem.
Arena walki z Krauserem (Re4) - niesamowity klimat.
Wieksza czesc GoW2 miazdzy. Szczegolnie fajnie jest gdy wlatujemy na pegazie do jaskini z tytanem. Czulem sie taki malutki... ;]
Do powyższych dodam jeszcze miejscówkę z Blacka, konkretnie chodzi o prysznice w Asylum (scena żywcem wyjęta z twierdzy

, te pękające kafle przy ostrej wymianie ognia

po prostu cudo
CYTAT(orion50 @ 14 03 2007, 22:12)

Świat w Okami

Dokładnie. Nic dodać nic ująć.
Jakaś tam trasa Gran Tursimo 4 światło się super odbijało i tak zostało
Junkhead
25 03 2007, 20:53
Stadio Olimpico w PES6
Circus Maximus i Koloseum w Shadow of Rome
Mieszkanko Henriego w SH4 (też chciałbym jedną sasiądke przez dziurke podglądać)
Niektóre lokacje w zamku w ICO
Kolejność przypadkowa:
1. Teren między Los Santos a San Fierro (zwłaszcza podczas burzy) w GTA SA
2. Garden Forgoten By Time w Castlevania Lament Of Innocence
3. Okolice wiatraka w Ico (grałem tylko w demo)
4. Starożytne miasto w Atlantis The Lost Tales (PSX)
5. Kanały w Hellboy (PSX [recenzja w PE 71: ocena 4+

])
6. The Forest Of Light (sam początek gry, gdzie Rayman wołał "GLOBOOOOOX") w Rayman Revolution
7. The Happiness (najwyżej umiejscowiona trasa w peak one) w SSX3
Mega klimatyczna dżungla z Tob Raidera3.
Prince_Hellsing
9 04 2007, 15:22
Himalaje z TR: L
Świat Okami, stanowczo przepiękne miejsce.
Największa rampa w SSX3

Początkowe lokacje RE4
i pewnie więcej by się znalazło
a odchodząc od PS2:
niedawno Butcher Bay

(Chronicles of Riddick dla niezaznajomionych

)
rushman
10 04 2007, 00:21
Wiele takich miejsc bylo...
Podam tylko pierwsze - Snowy Mountan, Jak & Daxter
Grand Canyon w GT4
Łąka z MGS3 podczas walki z The Boss
"winda" w kosmosie (Killzone)
Końcowa walka na statku FFT (PSX)
Nie chce mi sie myśleć więcej...
CYTAT
Ooo tak, to było mocne.
Dodam jeszcze mieszkanie w SH4: The Room. Aż szkoda że nie wpadli na to by całą grę zrobić w konwencji FPP, to by dopiero było coś!
Super Big Boss
10 04 2007, 18:52
Ostatnio bar w Rise to Honor, miejsce walki z The End'em w MGS 3, statek z MGS 2, szpital i szkoła z Silent Hill, zamek z RE 4.
CYTAT(White @ 10 04 2007, 12:11)

CYTAT
Ooo tak, to było mocne.
nie wiem czy dziekowac ale dzieki tym 2 postom zachcialo mi sie grac w Killzone'a xD a jestem w polowie... [no, troche dalej niz polowa] od bardzo dawna i juz mialem usowac save'a z memorki

btw. łaźnia z GOW2 z pierwszego levelu... to tez fajna miejscówka
CYTAT
CYTAT
Ooo tak, to było mocne.
nie wiem czy dziekowac ale dzieki tym 2 postom zachcialo mi sie grac w Killzone'a xD a jestem w polowie... [no, troche dalej niz polowa] od bardzo dawna i juz mialem usowac save'a z memorki
Ha, wiedziałem że Cię ruszy jak to przeczytasz
To było wszystko ustawione
Mnie najbardziej zauroczyło miasteczko Silent Hill. Te puste ulice, wszechobecna mgła jednym słowem... KLIMAT!
CYTAT(White @ 10 04 2007, 20:28)

CYTAT
CYTAT
Ooo tak, to było mocne.
Ha, wiedziałem że Cię ruszy jak to przeczytasz
CYTAT(FLooK @ 10 04 2007, 20:39)

To było wszystko ustawione

o nie !! dalem sie podpuścic xD
Killzonie! nadchodzę!
//EDITw koncu przeszedlem to zapyziałą gre... i normalnie sie zawiodlem, no juz myslalem, ze ta "winda" to bedzie cos zapierajacego oddech, a tu kupa... nie dosc, ze to nie winda tylko wagonik w "tunelu" to jeszcze to co mialo zachwycac okazalo sie wielkim pop-up'em doczytujacym sie w polowie sceny [gdzie tu klimat?]. takie sceny to mial juz lepiej wykonany chocby beyond good & evil.
killzone'a w moich oczach ratują 3 pierwsze misje oraz dzungla [mimo partackiego umiejscowienia skryptow od dzwięku] i przedostatnia misja na sniegu.
7/10
ps. wiem, ze to nie temat na takie wywody.. ale to tak przy okazji
Przemexx
23 01 2008, 11:20
<świeżość>
Scarecrow Fields i Asylum Grounds z Medievil na PSX'a
W ogóle cały Medievil ma kapitalny klimat...
raven_raven
23 01 2008, 12:07
Ta winda w Killzone'ie też mnie zawiodła, jakiś wagonik w tuneliku, to już lepiej zaczyna się Half-Life.
Zdecydowanie Kilika, Zanarkand z FFX, Peak 1 z SSX3...
Ale najbardziej kocham te miejsca:
-Groznyj Grad
-wszystkie miejscówki z Virtuos Mission, również nocą.
-Pewna biała polanka z kwiatami

-całe Big Shell
-Jak i Shadow Moses.
Dziękuję.
Sunderland
23 01 2008, 12:39
Oj nie byłbym w stanie przytoczyć nawet ułamka zachwycających obrazów jakie wyświetlił mi telewizor.Na pewno będą to lokacje z SH.Np. w SH3 jest na początku gry lokacja w łazience, gdzie zachodzące słoneczko rozlewa się na kafelkach albo pod koniec pewien znajomy z wcześniejszego fragmentu gry pokój również zalany łuną zachodzącego słońca.Uwielbiam takie motywy.Do tego dochodzą widoczki z MGS czy Finala (FFXII po prostu zrywa momentami koparę z zawiasów).Nowy Tomb Raider ze swoimi sceneriami i znakomitą grą świateł naprawdę zatrzymuje na długi czas (toteż przechodzenie gry zajmuje mi dwukrotnie tyle ile powinno).Ale to wszystko to i tak mało bo przecież są Shadow of też Colossus czy Ico, a także wiele innych gier ze wspaniałą scenerią.
Zanarkand Ruins - Plus muzyka, zauroczyło mnie to.
Cały świat Dragon Quest VIII jest piękny i urzekający.
CYTAT
O to to! Jeszcze bym dorzucił Sleeping Village. Chociaż w sumie w Medievilu nie ma lokacji która nie byłaby przepełniona klimatem. ;]
Solidny (pan)
24 01 2008, 12:40
Wejście do Świątyni Pandory w God of War
Plugawy
25 01 2008, 09:14
Styks w GoW, piękne widoki i wrażenia słuchowe za(pipi)iste
pig destroyer
25 01 2008, 13:56
caly god i god2 mnie zniszczyly jaesli chodzi o lokacje i klimat, nie maja praktycznie slabych miejscowek!
takze re4 mgs3 sh2 sh3 ffX ffXII to totalne wyrywacze neuronow z musku

nie bede wyszczegolnial z nich konkret lokacji bo jak
o ktorejs zapomne to nie bede potem edytowal posta w nieskonczonosc
chris85
10 02 2008, 11:47
CYTAT(White @ 24 01 2008, 09:59)

CYTAT
O to to! Jeszcze bym dorzucił Sleeping Village. Chociaż w sumie w Medievilu nie ma lokacji która nie byłaby przepełniona klimatem. ;]
trudno sie pod tym nie podpisac , tak BTW to moja pierwsza gra jaka przeszedlem na PSXe wspomnien czar
Canaris
10 02 2008, 13:26
Ogólnie najbardziej zryły mi beret lokacje z MGS 3 : kazda z nich nawet najmniejszy pokoik to absolutne mistrzostwo świata .
Świetne były też lokacje z GOD OF WAR : ta architektura , posągi , rzeźby coś kurde wspaniałego .
a na trzecim miejscu stawiam Los Santos z GTA:SA : taki zarąbisty klimacik miasta opanowanego przez gangi
MoniqaPS2PSP
15 03 2008, 17:58
CYTAT(Canaris @ 10 02 2008, 13:26)

Ogólnie najbardziej zryły mi beret lokacje z MGS 3 : każda z nich nawet najmniejszy pokoik to absolutne mistrzostwo świata .
Sam początek MGS3 - po wylądowaniu i rozejżeniu się dookoła.
Jedyne co mi wtedy przychodziło na myśl to " o ja pier(pipi)dziele"
Poza tym widoczki w Shadow of teh Colossus,wiekszość lokacji w Final Fantasy XII i VP:2 Silmeria.
Ostatnie 2h gry z Final Fantasy Tactics.
segal258
29 03 2008, 13:24
Mi najbardziej podobały się:
-big shell(metal gear solid 2)
-ta biała polana podczas walki z the boss(metal gear solid 3)
-zamek z devil may cry
-wieza z devil may cry 3
-wioska z resident evil 4
-kanały z resident evil 4(szczegulnie te odgłosy tych niewidzialnych mutantów, nie pamiętam jak sie nazywały

)
-zanarkand ruins(ffX)
-większość lokacji z God of war 1 i 2
OsciBosci
1 04 2008, 22:16
Kratos patrzy na Atlasa?? dzwigajacego Pandora`s Temple
Kornolio
7 04 2008, 12:07
FFX - Wodospady w Besaid island (tak to się piszę?) ponoć wyspa z gry miała byc czymś w rodzaju Japońskiej OKINAWY
Kingdom Hearts - No i kolejna wyspa a konkretnie Destiny Island, unikalny klimat.
Ocarina of Time - miejsce gdzie były te wodne stwory oj już nie pamiętam, ale można było skakać z wodospadu i grała tam taka spokojna muzyczka ;]
Okami - wszystkie miejsca mnie zauroczyły, po prostu gra cudo jeśli chodzi o miejsca.
raven_raven
7 04 2008, 15:48
Ale Ocarina of Time to chyba nie PS2, nie

?
Silverlake z Burnout 3... kocham tę trasę. Jest taka... burnoutowa

.
CYTAT(OsciBosci @ 1 04 2008, 23:16)

Kratos patrzy na Atlasa?? dzwigajacego Pandora`s Temple
wpis, no i jeszcze piekło
w cienkawej dość FFX-2 było takie miejsce, gdzie niewiele się działo,aha już wiem
Macalania Lake, było mnóstwo świetlików,czy kryształów ^_^ widok o zmroku,
ogólnie mieszkańcy wlepiali oczy w te widoki i ja też, takie senne ale fajowe miejsce
wogóle cały Macalania Woods w tej grze mnie zauroczył
miasto w Beyond Good&Evil
(z psx-a Cosmo Canyon ff7:)
Nie będę zbyt odkrywczy...
GoW / GoW II praktycznie w całości
Większość lokacji Valkyrie Profile 2: Silmeria, może z wyjątkiem lochów.
bambusowy lasek w Okami (za Sasa Sanctuary) zaprawdę, kocham cały team clover za to co uczynili.
Bzdurski
19 04 2008, 12:35
Krótka piłka - Temen-ni-gru w DMC3 i ostatnia lokacja w MGS3. Miejscówka z DMC3 daje po oczach gotycką stylistyką i wykręconym designem, natomiast pole walki z The Boss to małe arcydzieło - tak pięknej lokacji jeszcze długo nie zobaczymy w grach, nawet tych na PS3 i X360. Po prostu perfekcja w każdym calu.
CYTAT
natomiast pole walki z The Boss to małe arcydzieło - tak pięknej lokacji jeszcze długo nie zobaczymy w grach, nawet tych na PS3 i X360. Po prostu perfekcja w każdym calu.
Przereklamowana to lokacja- tyle o niej słyszałem, ale jak już ją zobaczyłem to jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła.
Za to zauroczyły mnie- lokacja z wiatrakiem w ICO (jak i inne lokacje w tej grze), wiele odcinków z WRC4 i WRC: Rally Evolved, oraz cały Egipt z Tomb Raider: Anniversary (głównie z sentymentu do TR: The Last Revelation).
O MediEvilu już nie wspominam, bo tam każdy level był uroczy.
raven_raven
19 04 2008, 14:11
White, nie znam Cię

.
IMO ta lokacja naprawdę kopie zad, może nie tylko ze wględu na sam wygląd i design, ale całe otoczenie, sytuacja... Eh, no po prostu podpisuje się pod tym co o MGS3 napisał Bzdursky rękoma i nogami.
raven... poprostu nie wszyscy "czuja" magie MGS'a... dla wielu jest to zwykla gra taka jak tysiace innych
no i kazdy ma swoje subiektywne zdanie na temat poszczegolnych gier
ps. tez mi sie podobal ta lokacja.. pod wzgledem designu, sytuacji, smaczkow, akcji...
Osobiście magię MGS'a czuję, ale tylko w MGS i MGS2: Sons of Liberty. W Sneak Eater gdzieś się ta magia ulotniła IMO. Dżungla nie pasuje do Tactical Espionage Action. Chyba że np. dżungla miejska ;].
W ogóle cały świat Beyond Good&Evil mnie zauroczył... Coś wspaniałego - wielkie przestrzenie wodne, miasta przepełnione ludźmi (i nie tylko nimi), przepiękne widoki... Ale jeśli miał bym wybrać jedną lokację, to będzie to chyba tam, gdzie zaczęła się przygoda, czyli wyspa z latarnią (zwierzęta, spacerujące dzieci i sama latarnia) - miała jakiś fajny klimacik. No i jeszcze mieszkanie Kane'a z Fahrenheit'a - rewelacja, ciągle chciałem aby zabawa się tam przeniosła - najlepsza lokacja w tej grze i jedna z najlepszych w ogóle (moim zdaniem OFC).
DMC1 -Zamek jako całość , wraz z toważyszącą mu nutą(codziennie jej słucham

), Wielki plac na którym po raz pierwszy walczymy z Gryffonem, Lokacja gdzie lecą kamienie i jest krwawe słońce (wraz z delikatną symfoniczną muzą

) - 11/10.
God of War 2................99% gry szczena leżała nisko.
MGS 3 - Cały teren , po jakim stąpa Snake , czyli wszystko
DMC 3 - Wieża Tenem ni gru i Forbidden Land(połowicznie , ale jednak

)
PS. Temple of Kiltia z ..................Vagrant Story (kocham tą muzykę

)
Sonotori
23 04 2008, 03:03
CYTAT(Arkady @ 19 09 2005, 07:49)

Jak & Daxter - plaża i wioska Jaka, lipnie ze to strasznie malutkie lokacje
Jak II - las, to co wyżej za malutkie
MGS 3 - dżungla
No a lokacje w MGS3 to są ogromne i w ogóle się nie doładowują, hem, hem.
Tak wybornie zamaskowanych doładowań jak w J&D, to w innej grze na PS2 nie widziałem. Toż to jedna wielka lokacja. Mistrzostwo świata. W GoW jest prawie idealnie, dopóki Kratos pocina w jedną stronę. Kiedy się cofa, gra potrafi przystanąć na loading, poza tym prerenderowane scenki zanieczyszczają formę.
Ale, jak rozumiem, w tym wątku nie chodzi o technologiczne wodotryski, tyko "o coś więcej". Dlatego zamiast wypisywać truizmy o MGS3, DMC3, Jakach, itd., itp. wspomnę Dragon Quest: The Journey of the Cursed King, któremu - pomimo silnika generującego ogromne tereny o urozmaiconej rzeźbie, wspaniałych efektów zmiany pór doby i dopracowanych projektów postaci - trochę przybrakło uroczych miejscówek. Tzn. tych ostatnich jest za mało w grze, której przejście do napisów zajęło mi 120 godzin. Jednak zwiedzając świętą wyspę Naos, tę z miniaturową gotycką katedrą i zawieszonym w powietrzu gigantycznym monolitem - rezydencją Jego Świątobliwości, autentycznie się wzruszyłem. Te parę wielokątów na krzyż, garść prostych tekstur, endemiczna roślinność i o zachodzie słońca przez adekwatne filtry podziwiane z urwiska chmury i ocean, przypomniały mi odkrywanie pierwszego Gothica na kompie. Jeszcze PC-towy Anachronox miał coś z tego artyzmu, choć tam panował nastrój dość klaustrofobiczny.
Wymieniłbym jakąś miejscówkę z Ōkami (grafa ogólnie rzecz ujmując hardkor), ale jeszcze tę grę przeżywam i trochę na to za wcześnie.
P.S. Pomyliłem się. To nie była wyspa Naos (ta z płaskorzeźbą/posągiem Bogini). Nie wiem nawet, czy w grze pada nazwa wyspy, na której stoi katedra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.