dzungla i walka na polu pełnym kwiatkow w MGS3
Nie grałem jeszcze w MGS3 ale już wiem która lokacja mnie urzeknie w tej grze

MGS2 - Big Shell skąpany w słońcu
MGS3 - białe kwiatki

Splinter Cell - siedziba CIA
Splinter Cell: ChT - bank panamski, Japonia
Mafia - całe miasto
Thief 3: DS - całe miasto
Manhunt - piwnica ze świniakiem
GTA SA - Los Santos skąpane w słońcu
Driv3r - Nicea i Istambuł
Miasteczko Silent Hill - konkretnie hotel w dwójce
habas87
11 10 2005, 23:23
1. MGS3 - arena walki z the Boss (fajnie to wszytsko wyglądało)
2. Zamek w Ico jest super i ma naprawde dziwny klimat.
3. Wieś w San Andreas - bo wygląda jak prawdziwa wieś

4. Miasto w Beyond Good & Evil jest super
5. Prince of Persia The Sands of Time --> tu wszystko jest naprawde extra wykonane.
zamek w Ico
Besaid - FFX
Dicovery Tanker- MGS2
Lokacja podczas walki z The Boss i The Sorrow....MGS3
Zdecydowanie wspinaczka po wielkiej DRABINIe w MGS3 a w tle muzyka z intra....Panorama LOS SANTOS z Cadillaca z laska na tylnim siedzeniu ;-)
kurzaw_13
14 01 2006, 21:09
Uwielbiam w GTA 3 dzielnicę Portland, czuję sie jak w domu...
Killzone- park, poziom "Hunting the traitor" oraz moment w ostatniej misji, kiedy jedzie się przez oszklony tunel, a na zewnątrz widać flotę statków.
Wnętrzności Arsenal Geara z MGS2 + wnętrzności Leviathana z DMC3
Silent Hill2: apartamenty (pokój z telewizorem) oraz więzienie (toaleta z jedną zamkniętą kabiną...)
Ace Combat 5: misja w której przeprowadzamy C17 przez system obrony lotniczej, misja w któej lecimy samolotem treningowym, MOMENT pierwszego startu z lotniskowca (cudo!)
Gran Turismo 4: trasa w Paryżu (mokra nawierzchnia i łuk triumfalny)
No i wiele tras z WRC4 (Niemcy, Wielka Brytania, Japonia)
Saunter
14 01 2006, 21:27
Most na początku MGS2
MGS3 i dżungla
Pierwszy cień światła w Splinter Cell
Vice City w zachodzie słońca
Anfield Road w PESie:)
Koloseum w Spartan: Total Warrior
MGS3 - Dżungla, weze, owady, motyle....Uważaj na pijawki.
Spartan: Total Warrior - Setek wojownikow
Ostatnio oczarowal mnie PoP: The Two Thrones. Widok Babilonu po prostu powala. To już maksimum możliwości PS2.
wszystkie 3 peak'i w SSX3. Pierwszy wsykok i spadanie 50 metrów doł zmiata kompletnie.
aras-ocb
22 01 2006, 20:30
-Cały świat Hyllis z Beyond Good&Evil jest świetny, ale najpiękniejsza jest nasza latarnia morska...
-Bevelle z FFX
-planet pokitaru z pierwszej części Ratcheta... co za klimacik, to samo plaża z J&D
QUOTE(PiotrB @ 15 01 2006, 18:54)

Ostatnio oczarowal mnie PoP: The Two Thrones. Widok Babilonu po prostu powala. To już maksimum możliwości PS2.
Musze Ci przyznać racje, w tej grze nie ma chyba brzydkich miejsc. Wspaniała architektura, którą możemy podziwiać przez całą grę, no i do tego jeszcze te końcowe poziomy.
kurzaw_13
22 01 2006, 22:49
Może wyda wam się to mało klimatyczne ale do dziś pamiętam 2 lata temu Św. Bożego Narodzenia i przeprawa na tamie(ost. misja) w GTA 3...a później rakietnica i tylko 2 naboje:-)) Coś cudownego
Liberty City, Vice City, San Andreas, Spira, Raccon City, Silent Hill

.
- San Andreas pierwszy lot helikopterem nad drzewami o zachodzie słońca. Ogólnie SA momentami wali w ryja
- MGS 3 dżungla to poprostu kosmos i majstersztyk.
- planeta pokitaru z pierwszej części Ratcheta i pare innych.
- łąka w Jak2
- MGS 2 : Discovery i pięknie oświetlony big shell
- GT 4, niektóre widoki są niesamowite. Ostatni zakręt w trial muntain, gdzie widać jeziorko i rybaka na łódce w 3d

; staw z liśćmi autumn mini ring ; kanion ; rzeka i góry przy jak jedzie się high speed ring przy moście ; można wymieniać.
-
-
Raziel81
31 01 2006, 14:16
Legacy Of Kain: Soul Reaver - cała architektura świata ( dwa wymiary to był trafiony pomysł, a tak poza tym to cała seria LOK była wyjechana, a lokacje to tylko jeden z ich smaczków ),
POP 2: WW - w szczególności widok na zamek w trakcie biegu po schodach,
Grand Theft Auto: Vice City - klimat lat '80 ( przy okazji warto obejrzeć film "Scarface" )
PhatFarm05
1 02 2006, 17:14
A mnie podobal sie konik, a w tle te przepiekne widoki z Shadow of Colossus
prawie wszystkie lokacje z Mgs3 , a szczegulnie pole walki z The Boss i The Sorrow
>MGS 2 i początkowy film na moście + big shell
>MGS 3 - jungla i jungla!
>Silent hill 2,3,4 - każdy wie o co chodzi ;]
>PoP 2,3 - lokacje poprostu niebo w gębie
>PES5 - boisko ajaxu ;]
>SHadow of colosus - wszystko!
>MGS : TS - czy musze wykaśniaĆ?
>GUN - dziki zachód (ale troche mały?! [ GTA to to nie jest]
balbiniush
5 02 2006, 14:04
Vagrant Story za całokształt(jedna z najładniejszych gier na PSone)
No to jest tego troszke

:
-Planety i wyglad ich w pierwszym Ratchecie & Clanku ( w szczególnosci planet Kerwan )
- Jak 2 Renegate - ruiny miasta , slumsy, i starodawne budynki, oraz cały widok w góry...
- pierwsze wrażenie z GTA SA ogrom i luz ... później dotarło do mnie ze to sciema i miasto jest puste & sztuczne
-Sly 2 - chodzi o komiksowy świat w którym miało się fajne wrażenie hehehe
Chyba to były gry które mnie zadziwiły szczerze mówiąc ( pisząc ) mało bo miałebym ok 20 gier na PS 2 i najbardziej mnie zadziwiły 4 gry swojim klimatem i lokacjami
MGS3 - scena gdy stoimy snakiem nad The boss po jej pokonaniu to co dzieje się po strzale to poezja (te kwiaty

).
nightmare212
7 02 2006, 21:55
mnie w dmc3 zauroczyły dwa miejsca
1)pierwsza walka z vergilem-przewspaniała muzyka i cały klimat tej walki padający deszcz i rozwalające się kolumny
2)początek 18 misji gdzie biegniemy a droga nam się układa z porozwalanych wszędzie głazów,cała plansza jest biała a w tle leci fajna cicha i uspakajająca muzyka
2)początek 18 misji gdzie biegniemy a droga nam się układa z porozwalanych wszędzie głazów,cała plansza jest biała a w tle leci fajna cicha i uspakajająca muzyka
O taaak... design tego levelu jest zabójczy. Szkoda, że trwa to tak krótko.
Może warto odświeżyć temat.
Ostatnio zauroczyły mnie 2 miejscówki z ICO: plansza z wiatrakiem i plaża pod koniec. W ogóle cała gra mnie zauroczyła ;]
No i trasy w WRC4 oraz 5- czasem ciężko uwierzyć że PS2 generuje tak szczegółową grafikę z horyzontem sięgającym hen! daleko.
Zachód słońca, morze, gołe panienki, wielkie choppery i klimat lat 80...tak to musi być Vice City
Poza tym przyjazna wioska z miłymi mieszkańcami w Resident Evil 4...
Narazie to wszystko
Zwyrodnialec
17 12 2006, 23:21
Cały DMC.
- Cały DMC1
- DMC3: ostatnia lokacja przed walką z Lady (poezja...)
- Cały SotC
- Hitman: Blood Money: misja w wieżowcu w którym organizowane są dwie imprezki (wikod z okna w "niebie" i wystruj "piekiełka"....M-A-S-A-K-R-A!)
- MGS3 i walka z The Boss
- Cały Burnout Revenge i cały Black
No I nie zapominajmy o totalnej poezji wykonania, czyli.... Okami. Gra "wymiotła" mnie swych urokiem i ciepłem
Byłbym zapomniał o Chaos Legion- tajemnicza kolorystyka i architektura po prostu mną zawładnęły.
MGS 3 - ostatnia lokacja
Beyond Good & Evil - miasto/design/wszystko:)
Shadow of The Colossus - przedstawiony świat
ICO - ogrom zamku i jego monumentalnosc zwalaja z nog
Prince of Persia Piaski Czasu - basniowosc swiata
te gry mnie zauroczyly
orion50
13 01 2007, 19:40
Most w MGS 2
Big Shell o zachodzie słońca
trasy w GT 4
Boisko ManUtd w PES5
Wiocha w RE 4
Downtown w B3
Jungle in MGS 3
Część lokacji w Manhuncie za pozorną prostotę .
COD 3 - jest kilka ładnych widoczków .
Faktycznie MGS S -całokształt lokacji uderza w zmysł wzroku .
raven_raven
13 01 2007, 21:36
-Swoje podwórko w LS w GTA SA.
-Niektóre trasy w GT4.
-Oaza w FFX i ten mega-giga sęp i walka z nim...
-Miejsce gdzie Kong bierze Ann w KK.
-Burning Temple w T5...
Mi sie podobalo wiele lokacji z God Of War. No i te perspektywy. Masakra
Grzehoo
14 01 2007, 10:12
Lokacje z ICO i SotC - niby tak puste, ale jednak coś w sobie mają.
No i, naturalnie, Nurburgring Nordschleife z GT4.
Farma z Harvest Moon: AWL SE jest urocza.
WESKER-DL
14 01 2007, 10:56
Raccoon City All
Plansza Catedra z T5
Cały MGS3 oraz DMC 3
niektore miejscowki z dmc i mgs oraz ff x
Cała kraina w ktorej toczy sie historia SotC
No i jeszcze piekny GoW
zapomnialem o miejscach z PoP:TTT
piknie
raven_raven
14 01 2007, 16:17
Podwórko CJ'a z GTA SA... gdy pierwszy raz dorwałem tą grę to pstrykałem jej foty o różnych porach dnia, tak ta gra mnie zmiażdżyła!
Kasjusz
14 01 2007, 16:29
- Las w MGS3 i Big Shell w MGS2
- Wszystkie lokacje w DMC
- Wiocha w RE4
- Świątynia Pandory w GoW
- Słoneczne lokacje w Jak and Daxter
Konar$ky
28 01 2007, 11:13
-Sandover Village z Jak & Daxter o zachodzie słońca
-Pierwszy level z DMC 1 (jedynie tyle narazie grałem w DMC)
-Bullworth Academy z Canis Canem Edit - czuje się ten klimat młodzieżowego zapsucia i wzajemnej nienawiści............zupełnie jak u mnie w szkole
God Of War - prawie cała gra
...ostatnio zauroczyła mnie Babilonia w PoP TTT...piękna architektura, smugi światła przebijające się przez spróchniałe deski, genialnie opracowane wnętrza świątyń i ich rozmach wykonania zabiły mnie przy pierwszym podejściu...
Prawie kazda scena z MGS3 (las mamrowy, polana na końcu, jezioro, przepasc pod mostem)
Tekken 5 (nie DR!) Monolit verdans (ta z kwiatkami

)
Olimpia Stadium (Berlin) w pes6
Tak raven raven ma racje podworko CJ'a - takie klimatyczne
Miejsca ktore szczegolnie mnie" zauroczyly" to spewnoscia
- Plansza w tekkenie5, hells geate( mistrzosto klimatu wraz z muzyka)
- Plansza w street fighter 3rd strike( nie pamietam do jakiej postaci jest przyporzadkowana ale to ta w ktorej walczymy na drodze majac w tle laki czy tez zboza, pewnie lepiej to skojarzycie jak powiem, ze to ta w ktorej spada waz z drzewa)
- dzungla albo bagna z killzone
- hawaje w thug
- i naprawde olbrzymie wrazenie wywarlo na mnie menu z fharenheita
zajebisty
30 01 2007, 19:58
Cala wioska w Resident Evil 4 dla mnie to majstersztyk jej wykonanie i klimat to dlamnie pierwsza klasa idealnie uderza w klimat ktory mnie robi...Mgs3 jak sie idzie w puszczy i nagle zaczyna padac deszcz potem pszestaje padac i unosi sie z ziemi taka mgielka po deszczu cos przepieknego!!!!!!!!!!!!!
- arena walki z The Boss w MGS3:SE
- 'The World That Never Was' w KH2 - genialny design
- ostatnia lokacja w Tales Of Legendia
Mi się spodobała bardzo plansza Cathedral z T5, poziom "japoński" w Killzone, Big Shell w MGS2 i to na razie tyle
vercetti
14 03 2007, 16:45
Mnie wgniotło w fotel Vice City, ktore rewelacyjnie oddało klimat Miami. Z tej gry klimacik wprost wylewa sie z telewizora i aż nie chce sie wracać do rzeczywistego świata. Na uznanie zasługuje też wiocha w re4.
Wiocha RE4 ,miastecko Silent Hill i pieklo w GOW
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.