Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: To miejsce mnie zauroczyło...
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
Jogurt
Jaka lokacja wywarła na was tak silne wrazenie, że rozpłyneliście się eksplorując jej zakamarki?? Niedawno rozpocząłem swoją przygodę z Ghosthunterem, na początku było nudno... nagle akcja rzuciła mnie na BAGNA i opuszczone zalane miasto... klimat poprostu jest niesamowity, wylewa się z telewizora, wszystko w okół jest tak majestatecznie piękne, że zapiera dech w piersiach, po przyjemnościach wizualnych dostałem kolejnego kopa jakim była oprawa audio, świerszcze w tle są niesamowite. Kolejna rewelacyjna lokacja to z pewnością zamek z DMC, gigantyczna budowla, z murami, które zapewne widziały wiele, gdy zobaczyłem go pierwszy raz przeszedł mi po karku przyjemny dreszczyk. Ostatnia lokacja która wryła mi się w pamięć to polana z białymi kwiatami z MGS3, tego nie trzeba i nie wypada komentowac, to trzeba zobaczyć.
palo
Ja też w te wakacje zabrałem się za jakiś starszy tytuł i padło na Ghosthuntera. W pamięć zapadły mi zielone tereny i kopalnia. Po wyjściu z fajnej kopalni widzielismy wodospad, pięknie zrobione drzewo, skały, osadę, wolno płynącą rzeczkę. Ten fragment był ładny, ale takich momentó jest w grze więcej.
mikes
1) LOS SANTOS w GTA za ten zarąbisty klimacik
2) Downtown w B3 też za klimacik
3) Pustynie w JAK'u 3
golab
MGS3 - puszcza
DMC - zamek
DMC3 - wieża
PiotrB
Też mam parę typów:

- DMC: lokacja z misji 12, w której mamy wielkie drzewo ze spadającymi liśćmi oraz lokacja pod koniec gry z widokiem na morze przy zachodzie słońca

- MGS3: świetne są tereny walki z The End'em, w szczególności ta z wodospadem i Rokovoj Bereg (gdzie walczymy z The Boss)

- wszystkie tory Formuły 1 biggrin.gif i większość z Gran Turismo
Jakim
FFX gdzie mamy lokację z pieknymi jeziorami.. nie pamietam nazwy ale wszyscy którzy grali na pewno kojarza.

DMC1- Lokacja z fontanna po środku placyku.

lokacja z drzewami kwotnacej wiśni w Killzone
Mastah27
Jednym z takich miejsc jest widok rozpościerający się z farmy na wzgórzu niedaleko Foster Valley (to ta ze stojącym tam samolotem z możliwością spryskiwania) na Mount Chilliad. Niesamowite wrażenie robi on zwłaszcza o słonecznym poranku, gdy miejsce to otaczają opadające mgły. Widok ogromnej góry, na której zboczach rosną drzewa jest dla mnie wprost przecudny - szkoda tylko, że w innych warunkach pogodowych i porze dnia traci on swoje piękno w San Andreas.

Drugim takim miejscem, a właściwie grą, jest Metal Gear Solid 3. Jednak mimo tego, iż w tę pozycję jeszcze nie grałem to za każdym razem, gdy pokazywana jest ona w Game Network, aż mnie kręci, żeby pohasać po takiej samej dżungli jak "Snake". Cudo nie gra blush.gif .
Ameras
Hmm, ogólnie cały Silent Hill 2 był dla mnie taką właśnie mistrzowską lokacją cool.gif

Ponadto, kilka poziomów z KillZone zalatuje mi ganiuszem (a to głownie ze względu na idealnie oddany klimat)
kempa
Stadiony w Pro Evolution Soccer 3 i trasy w SSX 3 smile.gif
ako
Legacy Of Kain: Defiance - kazda lokacja byla niesamowita, a wg. mnie rzadza Pillars Of Nosgoth i Vorador's Mansion.

Miasteczko Silent Hill smile.gif

San Andreas tez jest piekne...

EDIT:
No i nie mozna nie zapomniec o zaje****ych arenach z MKV:DA smile.gif
Batman
MGS3, jako całość.

DMC1, kiedy idziemy do bramy zamku podczas zachodu słońca.

Cała seria GTA (oczywiście te częsci które są w 3D wink.gif), a szczególnie ta największa posiadłość w VC i świadomośc, że to wszystko jest moje tongue.gif.

SSX3, czyli ogromne i piękne stoki.

Broken Sword3, jako całość.

Jungla w Jak2.

Pierwszy poziom w XIII.
:-:Macieq:-:
-Besaid(FFX)
-Zamek w DMC
-Wierza w DMC3
-Cała góra w SSX3
-Vice City
-Łąka na której walczymy z The Boss(MGS3)
DJ.
- cały DMC1
- wieża Temen-Ni-Gru (zwłaszcza po jej "ożywieniu" - OMG!)
- teren walki z The End i The Boss
- cały Hellfire w RE: Outbreak
- całe San Andreas
Snejk
hmm prawie każda lokacja w FFX
prawie każda lokacja w MGS3
smile.gif
TaiCat
Ruiny w Jak 2...te słońce odbijające się od tafli wody biggrin.gif śliczne!!
Rzeka w czasie walki z The Sorrow(MGS3)
Arena ze znakiem Jing-jang w Soul Calibur 2
niektóre lokacje w Castlevanii:LoI
Miasto w którym ginie Aeris (FF7)
Yap
-Miasteczko Silent Hill
-Lasek z MGS3
-Wszystkie lokacje z DMC
-Pustynia z Jak'a 3
-Pandora's Temple wiadomo z jakiej giery
-Wszystkie lokacje z Ninja Gaiden
...i wiele, wiele innych

P.S. Cześć TaiCat, wszędzie Cię pełno biggrin.gif
Ficuś
lokacje w MGS3(artyzm ich wykonania i dbałośc o szczegóły)

cut-scenny na engine gry z The Bouncer(gra straszna ale to była moja pierwsza gra na ps2 i grafa wywarła na mnie wielkie wrażenie-szczególnie scena na dachu pociągu)

GT4-przejazd obok kanionu(co z tego że to tapeta ale zatkało mnie tak jak potem photo mode na tej trasie)

FFX-wiekszość lokacji(szkoda że są takie małe)

ICO-konik idący przez las w kierunku zamku i niektóre lokacje w zamku

Killzone-chyba 4 lub 5 etap w slamsach gdzie potem wbija się do zrujnowanego centrum handlowego za klimat i wykonanie

no i oczywiście DMC1
Arox
Big Mountain - kkklllliiiiimmaattt!!!
mikes
o jeszcze fajna była ulica koło plaży z hotelami w GTA:VC
Jogurt
QUOTE(Arcadio @ 5 09 2005, 19:48)
*

Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź z elementami przeżyć wewnętrznych.
mikes
QUOTE(Jogurt @ 5 09 2005, 22:39)
QUOTE(Arcadio @ 5 09 2005, 19:48)
*

Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź z elementami przeżyć wewnętrznych.
*

jogurt, a co mial tam na pisac? wielka góra super łądny snieg powywalnane drzwea i tak na 2 strony? a jak powie klimat to wiadomo o co chodzi. nie offtopuj biggrin.gif
ok koniec offtopa jesze była suuper planasza w B3 mountanin parkaway za.. klimat biggrin.gif i dawanie przedsmaku tego co będzie w B4(czasem wrażenieże można pojechac inaczej)
Jogurt
Mógłbym napisać z jakiej gry... widzisz ja do opisów przezyc wewnętrznych podchodzę bardzo emocjonalnie i gardzę takimi "wypierdkowatymi" tekstami.
Tokar
Cały zamek w ICO
Marcin$
Dżungla w MGS3 i oczywiście polanka przy walce z the boss.
Arox
Big Mountain:
Chłopaki z EA Big zawarli chyba pakt z szatanem bo człowiek nie dałby rady zaprojektować tak wspaniałych tras.
Hapiness - tony białego puchu skąpane promieniach słonecznego światła oraz leniwa muzyczka lecąca z radia powodowały u mnie uczucie nostalgii, tęsknoty za eterycznym marzeniem które odeszło niczym poranna rosa w świetle południowego słońca...
O każdej trasie mógłbym napisać coś w tym stylu.
mikes
A pozatym trza byćx leszcz żeby nei wiedzieć co to BIG MOUNTANIN biggrin.gif
Jogurt
QUOTE(Arcadio @ 7 09 2005, 14:22)
btw. Jogurt - kij ci w...
*

...ryj, oko ? Mama kultury nie nauczyła? Miłości Ci w życiu brakuje ?

Brak mi słów na takich jak Ty smile.gif

QUOTE(mikes @ 7 09 2005, 14:28)
A pozatym trza byćx leszcz żeby nei wiedzieć co to BIG MOUNTANIN biggrin.gif
*

No tak, jestem leszcz, mam SSX 3 oryginalnego, nie wciągnął mnie, nie powalił na kolana, skończyłem i na pułce błyszczy, nie wnikałem w nazwe góry po której szalałem.
mikes
dżizus jogurt... Arcadio tak napisał bo się dopieprzasz o kliiimattt hyh.gif a mi nie chodizło o to że komu sie pdoba tylko kto nie wiem s kąd to jest
Peace kure, nie róbmy wojen na forum..
Solidny (pan)
-pole kwiatowe w MGS3
-widok na Big Shell w MGS2 o zachodzie słońca
-las w JAK2
-połowa lokacji w Final Fantasy X
AIDS
ogólnie cały mgs 3 był jednym fajnym "miescem".
W god of War fajna była miejscówa gdzie Ares stał "pod chmurami":)
W Shenmue podobał mi się "salon gier" hehhe komu nie???
W Tekkenie 5 podoba mi się plansza na której się wszystko pali..."burning temple" chyba się zowie...
YETI
QUOTE(Solidny (pan) @ 7 09 2005, 20:38)
-pole kwiatowe w MGS3
-las w JAK2
*

miałem napisa to samo, dodam jeszcze do tego wszystkie lokacje z ICO
Bartezoo
Zauroczyło mnie większość lokacji w MGS trzecim oraz w POP:tSoT a także w The Strip w Las Venturas w GTA:SA (te neony,palmy,kasyna oraz Candy Suxx:)
GTmaster
1. wszystkie stoki w SSX 3
2. dżungla w MGS 3
3. real circuits w GT4 tongue.gif
Solidny (pan)
QUOTE(YETI @ 11 09 2005, 09:38)
QUOTE(Solidny (pan) @ 7 09 2005, 20:38)
-pole kwiatowe w MGS3
-las w JAK2
*

miałem napisa to samo, dodam jeszcze do tego wszystkie lokacje z ICO
*

O raty, masz rację, jak mogłem zapomnieć ICO blink.gif. Można odnieść wrażenie, że jest się w zamku budowanym przez setki lat. Mamy podobne gusta graficzne najwyraźniej biggrin.gif.

Dodam jak pan powyżej trasy w SSX3 (potęga).

Całe miasto (taka mała planeta?) w Beyond Good & Evil.

Na dokładkę Prince of Persia... echhh te piaszczyste lokacje... i kilka miejscówek w Splinter Cell, które (na PS2!!!) wyglądały fotorealistycznie.
Arkady
Jak & Daxter - plaża i wioska Jaka, lipnie ze to strasznie malutkie lokacje
Jak II - las, to co wyżej za malutkie
MGS 3 - dżungla
Maximo - walka z ostatnim bossem, coś pięknego sala w zamku, absolutna ciemnica do tego pioruny
ICO - niektóre lokacje
Weapon
~Wyzej wymionie miejsca z MGS'a 3
~większość lokacji z LoK2 I LoK:Defiance, niektóre z Blood Omen'a 2
(Tyle tego było a nic mi nie przychodzi na myśl)
~Większość ze świata God of War
mikes
o mam koncepcje.
B3, trasa Kings of the road w trybie road rage, miasto, potem autostrada, góry, i zachodzące słońce.. najlepsza plansza w B3!!
sizacz
Większość lokacji z JAK II i (chociaż to nie lokacja) burza piaskowa z części trzeciej.Efekt piorunujący - oczy przecierałem ze zdumienia.Ostatnimi czasy urzeka mnie swą metalicznością smile.gif pokład Discovery.
Kapi123
LOS SANTOS w GTA
murawa w PES
pro
hmm...
shenmue 1&2 cala gra
jet set radio calosc
chaos legion cut scenki
killzone
kissrabi
Miejsce walki z kimarim w FFX i to jeszcze wtedy bylo demo. Ale zmiotly mnie te wodospady i piekna zielen.
Sizzzu
MGS3 - przeciez ta dzungla jest wykonana perfekcyjnie... pierwszy kontakt z gra wprawil mnie w oslupienie... drzewka, trawa, weze, latajace motylki, snopy swiatla przebijajce sie przez konary drzew... poezja

FFX - no tu wiele lokacji mnie zauroczylo za duzo by wymieniac... zreszta cala gra jest wykonana przepieknie nawet najbardziej ponure i smetne korytarze mialy w sobie to cos tongue.gif poprostu FFX to dla mnie najladniejsza gra na PS2...

KINGDOM HEARTS - tutaj rowniez wiekszosc lokacji wprawialo mnie w mily nastroj, a wszystko dzieki tej przepieknej cukierkowatej grafice i obecnosci tylu wspanialych postaci z bajek disneya... a pierwsza lokacja czyli rodzinna wyspa Sory przepelniona ludkami z FF to jest piekna lokacja hyh.gif poczulem sie tam jak w domu tongue.gif
Sandking
MGS3 - całość jest świetna, ale moment, w którym wspinamy się po drabince, a w tle słyszymy motym z intra, niszczy wszystko, co dotychczas widziałem (i słyszałem) na PS2. smile.gif
Ceglash
W MGS3 - lokacja w której walczy się z The Endem(kiedy tak leżałem w trawie i zaczął padac deszcz to... odpłynąłem - MEGA KLIMAT).

W DMC3 - wnętrze wieży(a ten posąg debilnego klauna wygląda bosko).
rembikfromLS
GTA:VC nabrzeże z neonami z włączonym blurem najlepiej jadąc na ścigaczu... biggrin.gif poezja, wszyskie zachody i wschody słońca (oczywiście tak samo w innych częściach).
domel44
Splinter Cell Chaos Theory - misja w której mamy rozbroić rakiete. Widok zachodzącego słońca na tle morza.
Dante_Devil
powiem krótko acz treściwie
Łaka pełna białych kwiatów w czasie walki z The Boss w MGS3
No Maciek
Traverse Town, Hollow Bastion, End of the World - Kingdom Hearts, gra ogólnie rządzi i nie mogę się doczekać drugiej części, akurat te lokacje ze wzglęu na genialną muzykę ;>

The Void, Alkali Lake - lokacje z X-men 2 Wolverine's Revenge, świetnie oddają klimat miejsca "narodzin" Logana, jest mrocznie, tajemniczo, brudno, cicho i ...zimno ;> I tekst "It's quiet...too quiet..." mnie zabił ;>

Zamek z Onimushy 3- dawno to było, nie pamiętam dokładnie ale też bardzo klimatyczna lokacja ;>

Osady z Tenchu 3 - czyli biegnij po dachu, rzuć nożem, skocz i utnij głowę ;D
szeni
Balmora w Morrowind...

Pierwsza trasa w Motorhead (PSX).

Nicea w DRIV3Rze... Kto mi powie, ze wybrzeże oświetlone latarniami nie wygląda po prostu cudnie? Prawie tak cudnie, jak w rzeczywistości...
Xymek
zachod slonca w MGS2.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.