Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: www.orgienxbox360.com
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
mikes
Może to powinno iśc do głównego ale ja myślę że to zasługuje na nowy temat.
No więc jakies 2 tygodnie tamu został otwarty serwis Orgien XBOX 360
Na stronie widnieje... królik drzewo i owoce.. Było by to nie ważne gdyby nie adres strony i to że co pojawi się jakaś ważniejsza informacja od Microsoftu coś na tej stronie się zmniena. Jedna jabłko jest nadgryzione dokałdnie tak jak prezentuje się ikonka od.. AIM!!
Dodatkowo cały czas coś jest odliczane.. Prawdopodobnie jest to kampania Microsftu żeby podgrać atmosfere. A wy co o tym sądzicie?
Wolny
Popraw link ,nie wiem co to moze być,odliczanie do jakiegoś wielkiego wydarzenia...
TomisH
Trzy zmiany jak na razie byłu (mam na dysiu week-2 i week-3, week-1 nie mam ale mało ważne). Zobaczymy co będzie za te 22 dni.

PS. Link poprawiony.
Frank Jaeger
QUOTE(TomisH @ 4 09 2005, 18:25)
Trzy zmiany jak na razie byłu (mam na dysiu week-2 i week-3, week-1 nie mam ale mało ważne). Zobaczymy co będzie za te 22 dni.

PS. Link poprawiony.
*

Z tego, co pamiętam ziomek z MSu powiedział na e3, że pod koniec roku będą mieli do powiedzenia więcej o pewnej bardzo oczekiwanej grze, której nazwy zresztą podawać nie musze.. ale może być to też masa innych rzeczy.. np. ogłoszenie daty launchu i listy tytułów startowych.. i na to właśnie bym stawiał ;]
YOYOYO
To na sto procent będzie coś w japoni...a szkoda....
http://www.cdprojekt.info/komentarze.asp?a...howAll&nid=9918
Ryo-San
QUOTE(YOYOYO @ 6 09 2005, 15:56)
To na sto procent będzie coś w japoni...a szkoda....
http://www.cdprojekt.info/komentarze.asp?a...howAll&nid=9918
*

ale to nie musi byc stricte japonskie..watpie aby tutaj chodzilo o np. premiere nowego Densha De Go czy symulatora koparki o_O - takimi rzeczami Microsoft nie spopularyzuje swojej konsoli w Japonii..tutaj trzeba ciezkiego, mocnego uderzenia z grubej rury!
wielu "detektywow" sadzi ze chodzi tutaj o zapowiedz przez Sega poteznego lineapu dla 360tki - czyli chodzi o gry Segi, ktorych wczesniejsze czesci podbijaly Japonie - a wiec mowa tutaj o Virtua Fighter 5, Afterburner III, Virtua Teniss 3 oraz Shenmue 3..oczywiscie sa to poprostu plotki..ale ktos kiedys na forum (bodajze TX) napisal ze na oficjalnej stronie Segi pojawil sie link do wlasnie ogrien360 i byl nawet screen..ale jak wiemy wszystko mozna zfabrykowac..dlatego trzeba czekac;]

aha jakis koles z forum TeamXbox wzial sie za tą cala zabawe dosyc powaznie - oto efekty
http://i3.photobucket.com/albums/y62/allymonty/bunny.jpg

update:
koles o nicku sweetmove na forum IGNu zdekompilowal plik SWF(nie wiem co to za rozszerzenie - ale chyba chodzi o to drzewko i krolika)
i wyszlo cos takiego:

pojawia sie tam slowo Magritte

jak wpiszemyw googlach to slowo i damy na grafike to wyskoczy nam taki obrazek

(uh, the apple ???? )

A dutch website shows the text:
"Ik schilder niet, ik gebruik voorwerpen die mijn beelden weergeven. Ik ben geen kunstschilder die mooie kleuren op doek zet of iets voor het oog maakt. Ik breng het denken in beeld en maak daardoor iets mysterieus."
i tlumaczonko

"I do not paint, I use objects who shown my images. I am not an art painter who paint's beautiful colours on 'white sheet'(no translation for this) or make something to show the eye. I make the thinking as an image and of that making something mysterious."

Rene Margritte
mario87
swf(ShockwaveFlash) to rozszeżenie plików flasha, czyli całej tej animacji
Kenshin
Na tej stronce juz sa 2 zajaczki biggrin.gif kopulacja biggrin.gif
Marlon
“In hoc spatio arbor noster floruit, fecundus pomies Elysii ignoti, qui in loco ludent electi, ab Originis angelis circumdati.”

Taki tekst jest widoczny po zoomowaniu na jednej z gałęzi... Po przetłumaczeniu (tłumaczenie z angielskiego jest moje...) wychodzi...

„W tym miejscu nasze drzewo kwitnie obficie, wydając nieznane owoce Elysium, które grać będą w wybranym miejscu, otoczone przez anioły Origenu.”

Nie wiem jak wy, ale mi się wydaje, że może chodzi o otwarcie jakiegoś sklepu dedykowanego x360 w jakimś bardzo nietypowym miejscu...
Frank Jaeger
QUOTE(Marlon @ 7 09 2005, 09:59)
Nie wiem jak wy, ale mi się wydaje, że może chodzi o otwarcie jakiegoś sklepu dedykowanego x360 w jakimś bardzo nietypowym miejscu...
*

To też możliwe, bo MS buduje w Tokio jakiś spory budynek ;f
TomisH
Co do Magritte - jak już pisałem gdzie indziej nie jest to nic innego jak font licznika.

Całą teorię szlag trafił, co? wink.gif

Nie będę Wam pomniejszych "clue" zdradzał, bo mi się nie chce wszystkiego wypisywać tongue.gif
Cytat już Marlon zapodał, powiem tylko, że brawa dla tego co go znalazł O_o
Ja bardziej hakiersko doszedłem do sprawy (bez żadnych gałęzi wink.gif), bo bym rok szukał chyba ...
bebbop
Nalezy rowniez dodac, ze Elysium w mitologii greckiej to miejsce na wzor Raju ( Pola Elizejskie) smile.gif
tk
Raj dla gracza, profesjonaly serwis, imprezy, promocje, wielkie telebimy, wszystkie gry i akcesoria w sprzedaży, gadżety o których my możemy tylko pomażyć, czemu nie? To przecież Tokio nie Polska wink.gif
Hela
GO dalo zdjecia jakiegos budynku M$, ktory powstaje w Tokio. Na rusztowaniach rozwieszone jest logo 360. Moze to wlasnie o to chodzi.
http://www.gameonly.pl/przegladarka.php?file=1&id=6974
Ryo-San
http://origenxbox360.com/ no i mamy juz dwa kroliki i 2 dodatkowe jablka
Hela
QUOTE(Ryo-San @ 9 09 2005, 20:44)
http://origenxbox360.com/  no i mamy juz dwa kroliki i 2 dodatkowe jablka
*

od kilku dni tongue.gif
TomisH
Dokładnie od 6.09 wink.gif
bebbop
Ciekawe co jeszcze tam dojdzie. Na pewno pojawia sie 2 nowe jablka, po lewej stronie. Ale co dalej? rolleyes.gif
mario87
http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EE...kZyIkbliHaS.php

najwąniejsza rzecz w wolnym tłumaczeniu:
"Kirill Wiser poinformował nas że Elysium było miastem w którym dorastał John Spartan-117, aka Master Chief.
Interesujące jest też to że trzecim i ostatnim bossem w Halo2 był Tartarus(Tartar w mitologi greckiej był najmroczniejszym i najniższym miejscem Hadesu gdzie przebywały dusze skazane na wieczne cierpienie, czytaj piekło), przeciwieństwo Elysium(jak ktoś wspomniał Raj) w mitologii greckiej.
Nasówa się teraz pytanie, czy odlicznaie na tej stronie nie jest przypadkiem odliczniem do oficjalnej zapowiedzi Halo3?"

IMO to tylko przypadek, ale nic nie wiadomo wink.gif
CichyGrzmot
QUOTE(mario87 @ 10 09 2005, 03:58)
Nasówa się teraz pytanie, czy odlicznaie na tej stronie nie jest przypadkiem odliczniem do oficjalnej zapowiedzi Halo3?"
*

Ale co Halo 3 ma wspólnego z Japonią???
Hela
A skad wiesz na 100%, ze to ma cos wspolnego z Japonia?
dragu
Jeszcze jeden dzień i tajemnica się wyjaśni. Może ktoś już, coś wie??
bebbop
Ponoc to bedzie mialo zwiazek z Halo. Jakis trailerek czy cos cool.gif
mario87
w mailach wysyłanych przez M$ dotyczących ceny xboxa360 w europie mozna znaleźć dwa znajome króliki wink.gif
CichyGrzmot
Chciałbym żeby to był filmik z Halo3 blush.gif
Hela
Jutro rano sie okaze.
YETI
QUOTE(Mr_Bobek @ 26 09 2005, 14:57)
Chciałbym żeby to był filmik z Halo3 blush.gif
*

Nie tylko ty smile.gif
puszkin
kurda narazie to coś mi ta stronka nie wchodzi
Faustus
QUOTE(xyz @ 26 09 2005, 21:58)
kurda narazie to coś mi ta stronka nie wchodzi
*

Bo Ryo-san źle link zapisał. Prawidłowa strona: www.origenxbox360.com.
Jeszcze 5 godzin icon_twisted.gif
YETI
Panowie jeszcze 2 godzinki. smile.gif
Jezus_PL
ohmy.gif załapałem sie na końcówke blink.gif i ohmy.gif nic sie nie zmieniło unsure.gif
ALE KUPA confused.gif
bebbop
Moze znow jest cos napisane na korze drzewa jak wczesniej smile.gif
YETI
eee...co jest
???
TomisH
Nic się nie zmieniło - ale spokojnie. Ourcolony też spóźniło się kilka minut...
mario87
jak coś ma się zmienić to pewnie u nas to będzie ok 16 albo ok 20
TomisH
Zapewne zegar znowu pobiera czas z komputera.

Ale panowie - bez spamu proszę.
konrado0905
QUOTE(bebbop @ 27 09 2005, 12:02)
Moze znow jest cos napisane na korze drzewa jak wczesniej  smile.gif
*

a jakim to programem powiekszyc zeby bylo widac??
TomisH
U mnie strona już chodzi smile.gif
konstant
eeee co jest kura -__-
Ryo-San
duzy krolik i maly krolik sobie biegną xD
bebbop
Ja sie wlasnie bawie godzinami w zegarku kompa i odziwo dalo to efekty. pojawil sie krolik, ktory biega w kolka jak dla chomikow i swinek morskich.Potem dalem na odswiezenie strony i pojawily sie 2 biegnace kroliki ( z przodu duzy, jak matka, drugi maly, jako mlode). Teraz dane przesylaja mi sie z 2 minuty i nic sie nie dzieje, jednak strona wciaz sie wgrywa. Jak cos odkryje to dam znac cool.gif
Ryo-San
skoro w prawym dolnym rogu jest mozliwosc wyciszenia dziweku, ktorego narazie nie ma - wiec jest spora szansa ze cos sie powinno pojawic
konstant
No ja cos mam - muza leci a na drzewie sa flagi panstw europejskich (ofkoz PL nie ma)
TomisH
No u mnie też straaasznie wolno...
konstant
Dziwne, jak damy na jakas flage to reszta z nich znika i nic sie nie dzieje :|
Marlon
Już to zlookalem, kroliki wymiatają... Tylko o co chodzi z tą wizją po zjedzeniu owoca? Ja widziałem tylko tanczacego krolika na tle napisu origen i fantazyjnych barw...

Teraz nic sie nie dzieje.
bebbop
Pojawil sie jakis test. Dzieki niemu mozna wejsc do 1 z 2 wersji Origen.Ponoc trzeba zebrac 9 kumpli. Gdy jeden odpowie na pytanie, dowiadujesz sie, czy odpowiedzial dobrze i mozesz dostac kolejne pytanie. Jesli chociaz raz ktos sie pomyli, game over. Ostro. To co chlopaki? Probujemy biggrin.gif?

konstant jak krolik zje owoc pomaranczy i ma "wizje" pojawia sie pozniej wprowadzenie do testu.
konstant
Gdzie ty masz ten tekst ?
bebbop
Pierwszy zestaw pytan:
1)The first Xbox 360 will be delivered to the Museum of Modern Art in New York.
Prawda czy falsz?

2) You can charge your controller while playing with the Xbox 360's three USB 2.0 ports.
Prawda czy falsz?

3) All Xbox 360 games are in hi-definition.
Prawda czy falsz?
konstant
1)You can go diving with your Xbox 360 - it's waterproof up to 45 metres.
lol
2)Takie same jak 3 u bebbopa
3)You can use Xbox 360 to stream TV from your Windows Media Center PC, dla pewnosci niech ktos napisze odpowiedzi hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.