Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Formula One Championship Edition
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
mczaper
Trzeba przyznac ze gra im wyszla, promienie sloneczne wygladaja niesamowicie gdy przenikaja miedzy drzewami, wtedy na drodze nawet cienie lisci zobaczyc xD NICE
YETI
Gra w Stanach bedzie w sprzedazy 28lutego (potwierdzony tryb online)
Wiec sadze ze gierka bedzie do dostania unas w dzien premiery PS3.

Ural
No i dobrze, bo chcę jak najszybciej położyć na niej łapska i ostro ją przemaglować smile.gif. Mam nadzieję, że w praktyce równie dobra, co zapowiada się po trailerach.
raven_raven
QUOTE(PiotrB @ 5 01 2007, 15:53) *

Przecież to jest relacja na żywo z TV... prawda? Prawda? wacko.gif O kurde, jak to gra to... blink.gif

A te zdjęcia... JA CIĘ...! ninja.gif blink.gif wacko.gif Nie mogę...
Emet
Troszkę sie chyba zagalopowałeś wink.gif To jest real a nie gra tongue.gif
YETI
kapec112 ale dowaliłes ;P

tu masz fajne porównanie, real life VS game
http://smallvillestories.free.fr/images/Afrika/f1compa2.jpg
Gawlick
Heh gra wygląda jakoś tak... ładniej biggrin.gif
raven_raven
Szkoda, ale foty już są very real... A skąd miałem wiedzieć czy to gra czy nie...
YETI
Troche nowych informacji.

all drivers, card, tracks and teams (inklusive Scuderia Torro Rosso, Super Aguri F1 Team und Midland F1 Racing) of the season 2006 are included
- High Next-Gen experience thanks to HD-graphics, sourround sound, extensive trackdetails, lighteffects, increasing dirt and car collision/damage model
- intuitive contol thanks to the motion sensors of the Sixaxis controller
- online functions: races, statistics, ranking lists
- realistic F1 feeling by means of warm-up & inroduction laps, unexpected collisions/events/incidents
- introduction of the Safety Car: plan during a safety-car-phase your new racing strategy (for instance, a pit stop earlier then actually planed)

Formula 1 Championship Edition is going to be released a the time (could be also on PS3 launch day) of the PS3 european launch.

http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=51209&page=4

Roznego rodzaju statystyki i rankingi w trybie online cieszą.

PiotrB
intuitive contol thanks to the motion sensors of the Sixaxis controller

Ciekawe czy takie sterowanie będzie tak precyzyjne, aby można było masterować przejazdy. Mam nadzieję, że tak.

online functions: races, statistics, ranking lists

Fajnie tylko mam nadzieję, że nie będzie możliwości cheat'owania jak to miało miejsce w F1 05 (chodzi mi o to, że najlepsze wyniki były zaliczane mimo, że dany gracz ścinał zakręty, a normalnie się nie zalicza). Kiedyś bardzo się cieszyłem jak miałem 12 czas (na świecie) na Catalunya. Teraz już zapewne mocno spadłem. Choć mój 32 czas na Hungaroring nadal się trzyma.

introduction of the Safety Car: plan during a safety-car-phase your new racing strategy (for instance, a pit stop earlier then actually planed)

Safety Car był już w F1 '99 na PSXa smile.gif .
Ural
Hmm, zdradzę może ciekawą rzecz co do F1 - jeśli wszystko dobrze pójdzie (a jest na jak najlepszej drodze), to w przyszłym wydaniu PE, fani F1 nie będą mieli powodów do narzekań smile.gif. I przy okazji mała kwestia - F1: CE opiszemy rzecz jasna na 100% (nie wyrokuję jeszcze w którym numerze, bo to zależy od kilku czynników), więc mile widziane byłyby pytania fanów serii odnośnie nowej odsłony - tj. czy jakieś konkretne rzeczy związane z F1 na PS3 Was interesują - będzie można na nie zwrócić uwagę przy testowaniu gry. Więc jak coś możecie skrobać takie rzeczy w tym temacie.
goggy
trzymam kciuki, jak dla mnie gra warta świeczki
Mastah27
A oto kilka wad tej gry (wersja japońska):

-mały ruch na torze w piątkowych i sobotnich sesjach treningowych
-brak samochodu bezpieczeństwa
-dłuższe powtórki niż na PS2, ale nadal nie obejmujące całego wyścigu
-celebrowanie zwycięstwa na podium trwa około 10 sekund, nie ma wręczania pucharów ani oblewania się szampanem (w F1 04 jest rolleyes.gif)
-nie ma marshalli wymachu.jących flagami - oznaczenie pojawia się tylko na górze ekranu
-brak możliwości użycia PSP jako kamery z tylnego spoilera ninja.gif
-trzecia część sesji kwalifikacyjnej nadal trwa 20 minut, zamiast, jak to zostało zmienione w trakcie sezonu, 15 minut

http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=51209
YETI
QUOTE(ural @ 21 01 2007, 18:58) *

Hmm, zdradzę może ciekawą rzecz co do F1 - jeśli wszystko dobrze pójdzie (a jest na jak najlepszej drodze), to w przyszłym wydaniu PE, fani F1 nie będą mieli powodów do narzekań smile.gif.

Mam rozumiec ze mozemy spodziewac sie recenzji? smile.gif
Tylko moim zdaniem ocenianie jap. F1 czy MS mija sie z celem, nie od dzis wiadomo ze te gry w wersji jap. sa "lekko" pociete (min. brak online).
AME i EUR wersja bedzie ukonczona w 100%, wiec to beda jakies beta werdykty czy pełno prawne recenzje?
Ural jak cos bedziesz wiedzial to daj zanc wink.gif

Ural
W redakcji była cała debata na temat gier na PS3 i tego jak je traktować - zresztą Czytelnicy też są podzieleni w tej kwestii - najważniejsze dla nas jest informowanie Czytelników na bieżąco, ale też zdajemy sobie w pełni sprawę z kijowej sytuacji jaka wyniknęła w związku z przesunieciem premiery w Europie, no i z faktem, że niektóre gry wychodzą w Japonii wcześniej, ale są pocięte - mogę tylko zapewnić, że nawet jeśli pojawi się recka jakiejś giery w japońskiej wersji, to i opisu online nie zabraknie - gdy tylko pojawi się wersja europejska takiej gry, to ów opis zostanie w tej, bądź innej formie uzupełniony. Po prostu wybór najmniejszego zła, bo żadne rozwiązanie idealne tutaj nie jest smile.gif.

Co do samego F1 - nie miałem na myśli recenzji - test F1:CE będzie na pewno, ale jeszcze nie wiem na 100% kiedy (jak będę miał całkowitą pewność, to dam znać). Chodzi o coś zupełnie innego, ale zdradzać nie mogę o co dokładnie - przekonacie się w najnowszym numerze, niemniej myślę, że kto interesuje się F1, ten nie będzie narzekał smile.gif.
YETI
QUOTE(ural @ 21 01 2007, 20:14) *

no i z faktem, że niektóre gry wychodzą w Japonii wcześniej, ale są pocięte - mogę tylko zapewnić, że nawet jeśli pojawi się recka jakiejś giery w japońskiej wersji, to i opisu online nie zabraknie - gdy tylko pojawi się wersja europejska takiej gry, to ów opis zostanie w tej, bądź innej formie uzupełniony.

Wiem ze to nie temat na takie rozmowy, ale recenzowanie gier bez tak waznego trybu jak online, mija sie kompletnie z celem (oczywiscie IMO). Jezeli gra posiada dobry tryb online, to tym samym,jasne jest, e otrzyma wyzsza ocene.
I jeszcze jedna sprawa, np. przy takim MS,"nasza" wersja ma posiadac nie tylko tryb online ale takze troche poddciagnieta grafike, gra ma chodzic płynnie (czasami przy wiekszej zadymce w wersji. jap. gra gubi troche klatek)
Wiec sytuacja jest dosc trudna, ale mam nadziej ze sie jakosc uporacie z tym problemem.

QUOTE(ural @ 21 01 2007, 20:14) *
Co do samego F1 - nie miałem na myśli recenzji - test F1:CE będzie na pewno, ale jeszcze nie wiem na 100% kiedy (jak będę miał całkowitą pewność, to dam znać). Chodzi o coś zupełnie innego, ale zdradzać nie mogę o co dokładnie - przekonacie się w najnowszym numerze, niemniej myślę, że kto interesuje się F1, ten nie będzie narzekał smile.gif.

No to czekam na nowy numer wink.gif

PS. Gamera chyba sie zmoczy, jak zagra w F1 na PS3.
heh ;P
Ural
Z samą grą ma to niewiele wspólnego, ale dla fanów F1 jak znalazł - na oficjalnej stronie F1 nowy wywiad z Kubicą:

http://www.formula1.com/news/5527.html
Ficuś
Ma ktoś może linka do filmiku prezentującego pitstop?

Z góry wielkie thx:)
Mastah27
http://www.youtube.com/watch?v=TMaPMEggo6k

1:40

Krótkie, bo krótkie, ale jest wink.gif.

goggy
tutaj filmik z demka:
http://www.youtube.com/watch?v=rjOf5DHzbB8...ted&search=
PiotrB
QUOTE(ural)
I przy okazji mała kwestia - F1: CE opiszemy rzecz jasna na 100% (nie wyrokuję jeszcze w którym numerze, bo to zależy od kilku czynników), więc mile widziane byłyby pytania fanów serii odnośnie nowej odsłony - tj. czy jakieś konkretne rzeczy związane z F1 na PS3 Was interesują - będzie można na nie zwrócić uwagę przy testowaniu gry. Więc jak coś możecie skrobać takie rzeczy w tym temacie.

Więc może ja napiszę kilka zapytań. Mam nadzieję, że dzięki nim będziemy mieć lepszą zapowiedź czy recenzję w PE.

1. Model Jazdy.

a) Czy model jazdy zmienił się w jakiś znaczący sposób w stosunku do Formula One 06 na PS2 i PSP?
b) Czy jest bardziej symulacyjny?
c) Czy nadal bolidy są mało nadsterowne na wyjściu z zakrętu?
d) Czy jazda na zużytych oponach jest wyraźnie trudniejsza niż w wersji na PS2 ? Czy tym razem zużyte opony pogarszają osiągi bolidu?
e) Jak gra się wychylając SixAxis'a (jeśli jest to możliwe)?

2. AI.

a) Czy kierowcy wyróżniają się indywidualnymi cechami? Tzn. np. M. Schumacher bardziej agresywnie blokuje podczas, gdy D. Coulthard nie chce zbytnio zajeżdżać komuś drogi, a Montoya jest nieustępliwy. Czy w grze można zauważyć, że niektórzy rzadko popełniają błędy (J. Button), a niektórzy często (S. Speed)?
b) Czy kierowcy często się wyprzedzają? Czy robią to też w późniejszych partiach wyścigu?

3. Tryby gry.

a) Czy mamy jakiś nowe tryby gry względem wersji na PS2/ PSP? (oprócz zapowiadanego online)

4. Muzyka i dźwięk.

a) Czy w grze mamy więcej muzyki (a nie tylko w menusach i intro)?
b) Czy bolidy naprawdę brzmią tak jak w telewizji?

5. Online (do recenzji wersji PAL).

a) Czy są problemy z lagami na serwerach?
b) Czy można używać własnych setupów grając w sieci?
c) Jak zbudowany jest ranking?
d) Czy ranking jest światowy czy tylko Europa w wersji PAL?
e) Czy ścinanie jest dostatecznie karane?
f) Jak duże jest zainteresowanie trybem online?
Ural
No i o to chodzi smile.gif. A co do niektórych kwestii - takich jak np. wpływ zużycia opon na osiągi bolidu - już w F1 06 to jest - zależy tylko na jakim poziomie trudności grasz i jakie opcje masz włączone jeśli chodzi o realizm.
PiotrB
QUOTE(ural)
A co do niektórych kwestii - takich jak np. wpływ zużycia opon na osiągi bolidu - już w F1 06 to jest - zależy tylko na jakim poziomie trudności grasz i jakie opcje masz włączone jeśli chodzi o realizm.

To ja może się pochwalę, że wygrałem "The Official F1 2006 Offline League", czyli mistrzostwa Formula One 06 (PS2) zorganizowane na stronie F1Gamers.com.

http://www.freewebs.com/f1offline/index.htm

F1Gamers

Więc grę mam nieźle obcykaną i wiec, że gdy jechałem całkowicie zużytych oponach (ciemno-pomarańczowe na wskaźniku, zużycie opon włączone) bolid nie był wolniejszy tylko bardziej trudny do prowadzenia (ciężko było skontrować, ale okrążenia bez poślizgów mogły być tak szybkie jak na "zielonych oponach") co nie jest realne, więc dlatego chciałem spytać czy Studio Liverpool to poprawiło w Champions Edition.

Mam nadzieję, że moje pytania się przydadzą. Dzięki za taką możliwość.
Ural
No tak - w tym aspekcie masz rację - ja katuję F1 06 od miesięcy na PSP, bo nie ma nic fajniejszego niż rozwalić się na wyrku i szarpać w Formule - poprzez gorsze osiągi miałem na myśli wolniejsze okrążenia przez m.in. gorszą przyczepność - będe musiał obadać jeszcze dokładniej na PSP, czy też nie jedzie się czasem ciut wolniej - podczas evolution zdaje mi się, że bolid wolniej myka - ale może to by była różnica pomiędzy wersjami na PS2 i PSP - muszę się temu bliżej przyjrzeć, bo aktualnie próbuję poprawiać swoje czasy na konretnych torach, a do tego potrzebuję optymalnie poustawianego bolidu, z małą ilością paliwa i jedynie rozgrzanymi oponami do poziomu zielonego - sprawdzę to może potem w evolution.
PiotrB
QUOTE(ural @ 23 01 2007, 18:20) *

No tak - w tym aspekcie masz rację - ja katuję F1 06 od miesięcy na PSP, bo nie ma nic fajniejszego niż rozwalić się na wyrku i szarpać w Formule - poprzez gorsze osiągi miałem na myśli wolniejsze okrążenia przez m.in. gorszą przyczepność - będe musiał obadać jeszcze dokładniej na PSP, czy też nie jedzie się czasem ciut wolniej - podczas evolution zdaje mi się, że bolid wolniej myka - ale może to by była różnica pomiędzy wersjami na PS2 i PSP - muszę się temu bliżej przyjrzeć, bo aktualnie próbuję poprawiać swoje czasy na konretnych torach, a do tego potrzebuję optymalnie poustawianego bolidu, z małą ilością paliwa i jedynie rozgrzanymi oponami do poziomu zielonego - sprawdzę to może potem w evolution.

Jeśli nawet jest różnica (i to w Evolution) to naprawdę mała i to mnie właśnie boli. Widzieliście jak jechało się naszemu Robertowi, gdy miał opony w złym stanie? Bolid był kilka sekund wolniejszy niż na nowych, a właśnie w F1 06 tak nie jest. Być może jest też jakaś różnica pomiędzy wersjami PS2 - PSP w tym aspekcie.

YETI
Wypadki w F1
http://www.youtube.com/watch?v=a0vl8u_DWbI...ted&search=

Całkiem nieźle.
Pajda
do rzeczywistosci jednak im daleko

http://www.youtube.com/watch?v=julZ6ClqMwA
kts
No i co marudzisz Pajda...
YETI
Formula One Championship Edition Online Hands-On
http://uk.gamespot.com/ps3/driving/f1/news.html?sid=6165428
YETI
EDGE ocenił gre na...4/10 0_o
Ze tak sie zapytam WTF?!

Czekam na kolejne recenzje.
Ryo-San
Edge Edge Edge moj kochany Edge jak widac totalnie zmieszal ta gre z blotem. Czytam ich od wielu lat(bo lepszego pisma poprostu nie ma) i faktycznie od czasu do czasu zdarzy sie im ostro pojechac po czyms. Ale to glownie chodzi o totalne crapy. Pamietam jak na 2/10 wypunktowali 25 to life - chociaz jak widac niewiele sie pomylili (srednia ocen to 45%). Tak kurcze w przypadku nowej F1 kompletnie nie rozumiem noty, bo wydawalo mi sie ze bedzie to tytul conajmniej na 7. Choociaz mi sie tylko wydaje a oni juz w to grali.
Fakt oni oceniaja gry surowo, ale wyglada na to ze albo tytul kompletnie nie podszedl redaktorowi albo gra jest zupelnym smieciem. A jesli chodzi o taka note to bardziej optowalbym za druga opcją.
Ja co miecha mam nowego Edga dlatego chetnie przeczytam recke i zdam Wam relacje.

aha i niewyzywajcie ich od fanbojow przypadkiem, bo cala ekipa jest dosyc pozytywnie nastawiona na nową czarnule a Motorstormem sa zachwyceni - vide ostatni playtest z japonskiej wersji; )

no i poczekajmy na inne recki
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 14 02 2007, 17:50) *

Ja co miecha mam nowego Edga dlatego chetnie przeczytam recke i zdam Wam relacje.

Bardzo bym prosił o małą relacje, bo az zzera mnie ciekawosc czemu ta gra otrzymała tak słabą note (chyba grafiki źle nie ocenili ;P hehe)

Desert Sands Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game

City Streets Gameplay HD

Rainy Day Gameplay HD

Preview HD

milego sciagania smile.gif
SM1
Ryo-San z łaski swojej machnij jakieś streszczonko F1! Bo jeżeli pojechali po gierce za odtwórczość itd. to idzie przeżyćsmile.gif a jeżeli dynamika i model siedzi to masakra……srogo się zawiodę (filmiki nie zdradzają nadchodzącej „katastrofy”
YETI
Sciagni sobie ten previev z gametrailer, ktory podałem posta wczesniej.
Usyłyszysz ze dynamika jest oddana swietnie.
SM1
QUOTE(YETI @ 14 02 2007, 16:01) *

YETI mam je wszystkie heheheh!!!! Dynamika urywa baniak przy samym dupsku więc zastanawiam się o co chodzi?.........i tak kupię wink.gif
YETI
QUOTE(SM1 @ 14 02 2007, 18:06) *

QUOTE(YETI @ 14 02 2007, 16:01) *

YETI mam je wszystkie heheheh!!!! Dynamika urywa baniak przy samym dupsku więc zastanawiam się o co chodzi?.........i tak kupię wink.gif

dobre pytanie tongue.gif
Sadze ze gre zrecenzował jakis anty fan F1 wink.gif
Ural
Czytałem tę reckę - narzekał koleś na brak reakcji samochodu na to, co robi na padzie - a raczej na opóźnienie w reakcji. No i ponarzekał na złe działanie kontroli trakcji, i na to, że jest to F1 06 z podciągniętą grafiką i bodaj na AI. Niemniej ponieważ grałem w japońską wersję, to szczerze mówiąc uważam, że to co ten koleś napisał, to totalne bzdury. Bolid doskonale reaguje na wychylenia gałki, nie ma żadnych opóźnień, itp. - nie będę się rozwodził, ale po prostu sądzę, że koleś sobie po prostu źle skonfigurował grę pod kątem poziomu trudności, pomocy przy jeździe, itp. No i też pytanie, czy w wersji europejskiej czegoś nie pozmieniali w kwestii modelu jazdy, ale szczerze w to wątpię. Poza tym chyba gość nie ma pojęcia o realiach F1, skoro narzeka na to, że teamy są z 06. No a jakie mają być, skoro sezon rusza dopiero za miesiąc i nawet wszystkie bolidy nie zostały jeszcze przedstawione światu? Dlatego też imho ocena skrajnie nieobiektywna.
GMB
Jest możliwość włączenia sterowania za pomocą tilt'a? Jeśli tak to może na to narzekał ten koleś.
Co do grafy to ten redaktor jest zabawny. Widziałem mase filmików w HD i IMO ta gra zasługuje przynajmniej na 8 za wizualia. Niektóre efekty (słońce przebijające się przez konary, czy deszcz) zrywają beret. Jak dodać do tego online to ja zupełnie nie rozumiem takiej oceny.
YETI
Ciekawe na ile zasługiwały jego zdaniem poprzednie gry z serii F1...na 1/10 no moze gora 2/10 wink.gif

A tak na serrio, czekam na kolejne recenzje.

Ural dostaniemy w najnowszym PSXE recenzje F1?
Ural
Tak, mogę już chyba zdradzić, że recka będzie smile.gif.

A co do tilta, to tak - jest opcja kierowania przy pomocy wychyleń pada, ale nie sprawdza się to dobrze - tak samo jak w MotorStorm zresztą, że niby da się przyzwyczaić, ale ogólnie wraca się do gały. Sixaxis kierownicy nie zastąpi i trudno się tego spodziewać wink.gif.
YETI
QUOTE(ural @ 14 02 2007, 19:14) *

Tak, mogę już chyba zdradzić, że recka będzie smile.gif.

A mozesz zdradzic kto bedzie autorem?
Bo jezeli Gamera to bedziemy mieli gre oceniona 10/10 wink.gif heheh (zarcik)
Ural
Nieee nie Gamera - poza tym Gamera ostatnio F1 ocenił na 6 z tego co pamiętam smile.gif. Czy nawet 6-...
PiotrB
Mam nadzieję, że korzystaliście z moich pytań w pisaniu recenzji smile.gif .

QUOTE(ural)
Czytałem tę reckę - narzekał koleś na brak reakcji samochodu na to, co robi na padzie - a raczej na opóźnienie w reakcji. No i ponarzekał na złe działanie kontroli trakcji, i na to, że jest to F1 06 z podciągniętą grafiką i bodaj na AI. Niemniej ponieważ grałem w japońską wersję, to szczerze mówiąc uważam, że to co ten koleś napisał, to totalne bzdury. Bolid doskonale reaguje na wychylenia gałki, nie ma żadnych opóźnień, itp. - nie będę się rozwodził, ale po prostu sądzę, że koleś sobie po prostu źle skonfigurował grę pod kątem poziomu trudności, pomocy przy jeździe, itp. No i też pytanie, czy w wersji europejskiej czegoś nie pozmieniali w kwestii modelu jazdy, ale szczerze w to wątpię. Poza tym chyba gość nie ma pojęcia o realiach F1, skoro narzeka na to, że teamy są z 06. No a jakie mają być, skoro sezon rusza dopiero za miesiąc i nawet wszystkie bolidy nie zostały jeszcze przedstawione światu? Dlatego też imho ocena skrajnie nieobiektywna.

Myślę, że z kontrolą trakcji nie powinno być problemów bo z tego co wiem to przy okazji tworzenia Formula One
2003 ze Studio Liverpool współpracowali Jenson Button i Fernando Alonso. Ten pierwszy zajął się wpływem ustawień na zachowanie bolidu, a drugi na właśnie kontrolę trakcji i balans hamulców. Więc chyba nie powinno być problemów z realizmem smile.gif . Polecam grać na wyłączonych "wspomagaczach" i manualnej skrzyni. Wtedy można poczuć model jazdy.

W zasadzie tylko nowe Super Aguri jeszcze nie zaprezentowano. No i jeszcze nowych barw Hondy.

QUOTE(ural)
Nieee nie Gamera - poza tym Gamera ostatnio F1 ocenił na 6 z tego co pamiętam smile.gif. Czy nawet 6-...

Formula One 06 dostała 6- w wersji na PS2 i PSP biggrin.gif . Dziwne bo dla mnie to gra co najmniej na 8+.

Ural
No dla mnie też to była giera na 8. Ale po prostu trzeba rozumieć specyfikę tego sportu. A co do grania bez wspomagań, to właśnie wtedy auto zachowuje się na torze świetnie - co prawda ja kontrolę trakcji sobie jakąś zawsze zostawiam, bo na konsoli bolidu nigdy nie wyczuje się jak w rzeczywistości - po prostu nie ma na to szans, zresztą prawdziwi kierowcy tez z kontroli trakcji korzystają, więc nawet oszustwem to nie jest smile.gif.

A co do teamów to już tylko Super Aguri zostało, no ale ledwie wczoraj Toro Rosso miało premierę, parę dni temu Spyker i Williams, itd. a pozostałe teamy w styczniu - słowem Studio Liverpool nie miało szans na wrzucenie sezonu 07 - tym bardziej, że ledwie parę dni temu potwierdziło się, że Liuzzi będzie kierowcą Toro Rosso, itd., do tego kierowcy i teamy pracują aktualnie nad aerodynamiką (Ferrari miało mieć całkowicie nowy komplet na dniach - nie wiem czy już nie ma) - zatem gra z sezonem 07 siłą rzeczy musiałaby się ukazać w trakcie sezonu najwcześniej. Stąd czepianie się licencji to absurd. Jak ktoś sie tego czepia i obniża za to ocenę, tzn. że nie rozumie specyfiki tego sportu.

Są nowe recki:

PSW Magazine UK: 7/10 -> http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=157863
Australian GamePro 90/100 -> wydanie marcowe, str. 10 - jak ktoś ma niech przeczyta i zda relację smile.gif.
PiotrB
QUOTE(ural)
No dla mnie też to była giera na 8. Ale po prostu trzeba rozumieć specyfikę tego sportu. A co do grania bez wspomagań, to właśnie wtedy auto zachowuje się na torze świetnie - co prawda ja kontrolę trakcji sobie jakąś zawsze zostawiam, bo na konsoli bolidu nigdy nie wyczuje się jak w rzeczywistości - po prostu nie ma na to szans, zresztą prawdziwi kierowcy tez z kontroli trakcji korzystają, więc nawet oszustwem to nie jest smile.gif.

Można jeszcze dodać, że właśnie bez wspomagaczy i na manualnej skrzyni ma się najlepsze czasy, więc zachęcam wszystkich do wyłączania wspomagaczy, który pogarszają wasze wyniki w grze. Trakcję można ustawiać w procentach (jej siłę), a z tego co wyczytałem prawie każdy kierowca F1 inaczej ją ustawia. Ustawienie balansu siły hamowania też się przydaje. Można robić tak jak Schumacher i zmieniać ustawienie balansu hamowania, w zależności od części toru.

QUOTE(ural)
A co do teamów to już tylko Super Aguri zostało, no ale ledwie wczoraj Toro Rosso miało premierę, parę dni temu Spyker i Williams, itd. a pozostałe teamy w styczniu - słowem Studio Liverpool nie miało szans na wrzucenie sezonu 07 - tym bardziej, że ledwie parę dni temu potwierdziło się, że Liuzzi będzie kierowcą Toro Rosso, itd., do tego kierowcy i teamy pracują aktualnie nad aerodynamiką (Ferrari miało mieć całkowicie nowy komplet na dniach - nie wiem czy już nie ma) - zatem gra z sezonem 07 siłą rzeczy musiałaby się ukazać w trakcie sezonu najwcześniej. Stąd czepianie się licencji to absurd. Jak ktoś sie tego czepia i obniża za to ocenę, tzn. że nie rozumie specyfiki tego sportu.

W sumie teamy pracują nad wieloma rzeczami na czele z aerodynamiką. Wygląda na to, że większość teamów bez problemu przeniosła się na skrzynie biegów nieprzerwanej pracy (w zeszłym sezonie Honda i McLaren taką miała).

Ural, ale skoro gra będzie z sezonu 2006 to SL mogła pokusić się o lekkie zaktualizowania pakietów aerodynamicznych bo z tego co widzę gra ma pakiety z połowy zeszłego roku.

Już nie mogę się doczekać weekendu 16-18 Marca smile.gif .
Ural
No ja też nie mogę się doczkać smile.gif. A co do pakietów - może mogli, może nie - w końcu gra miała premierę w Japonii bodaj w grudniu, więc mieliby bardzo mało czasu na przygotowanie tego - zresztą zobaczymy jak będzie w europejskiej - a nawet jeśli nie będzie maksymalnie uaktualnione, to cóż, i tak im wybaczam, bo grało mi się po prostu świetnie - nie mogę się doczekać partyjek online (wkurza mnie tylko, że komputerowi kierowcy będą robić za ghost cars - kicha - mam nadzieję, że w takim układzie będzie się dało ich w ogóle wyłączyć).
YETI
QUOTE(ural @ 16 02 2007, 23:53) *

(wkurza mnie tylko, że komputerowi kierowcy będą robić za ghost cars - kicha - mam nadzieję, że w takim układzie będzie się dało ich w ogóle wyłączyć).

Czytałem o tym, IMO powinno byc dwa ustawienia w trybie online, wszyscy przeciwnicy (ci zywi i kierowani przez konsole) jako ghosty, nie było by zadnego zajexdzania czy spychania z toru. Drugie rozwiazania wszytskie bolidy na torze jako "ciała stałe" (ze tak okresle ;P) czyli pukniesz w goscia i gdzies go tam poniesie poza trase wink.gif
YETI
Kilka nowych ocen.

GamePro 5 out of 5
GamingTrend 83 out of 100
IGN 7.2
PSX Extreme 8.7/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.