CYTAT(Ryo-San @ 14 08 2007, 20:47)

wystarczylo kilka wyscigow w demie aby w 100% przekonac sie do zainwestowania w full'a i to nie tylko dlatego, ze w sumie nic innego nie ma do wyboru - ale to naprawde bardzo dobre wyscigi - a jak ktos jest fanem tego sportu - to mamy pozycje wrecz obowiazkowa.
Obowiązkową jak najbardziej, ale po spędzeniu z tą grą grubo ponad 100 godzin (wciąż w nią zresztą cioram, co pewnie widują często osoby z mojej listy

), to mógłbym napisać całą listę minusów... Choć i tak znacznie częściej gram w F1, niż w MS, a to o czymś świadczy...
CYTAT
kilka pytan co do fulla:
co dokladnie mozemy zmieniac w ustawieniach bolidu?
Gra nie jest tak mocno rozbudowana jak genialna seria GP od Microprose, ale zmieniać możemy naprawdę sporo - sięgnij do byle jakiego PE, dział Pit-Stop - tam wymieniam najważniejsze ustawienia do danej trasy. Teraz przez targi E3 niestety Pit-Stopu nie było, ale powinien wrócić z najbliższym numerem. Wracając do ustawień, to oprócz wymienianych przeze mnie w kąciku są także inne, ale mniej wpływające na sposób jazdy - można m.in. ustawiać sobie ręcznie poszczególne biegi, kontrolę trakcji, itp.
CYTAT
mamy wplyw na strategie wyscigu? czyli na ile pit stopow chcemy jechac itd itp. mamy na to jakis wplyw?
Mamy. Problem w tym, że jeśli jeździmy skrócone wyścigi (1/10), to inna strategia niż 1 Pit-Stop nie ma sensu, bo po prostu zbyt wiele sekund stracimy. Zresztą gra jest mocno nierzeczywista jeśli chodzi o czasy okrążeń itp., np. w trybie hard konsola potrafi wykręcić większością zawodników lepsze czasy, niż wynosi rekord dla danego toru, co jest lekkim przegięciem. Wracając do Pit-Stopów - większa ich ilość ma sens w momencie, gdy bawisz się w wyścig realnej długości, ale czy wytrzymasz prawie 2 godziny przed ekranem na jednej trasie? No to już może nie być takie proste

.
CYTAT
jak wyglda postoj w pit stopie? tak samo jak w demie - ze po prostu przejezdzamy przez pit stopy i wszystko jest tip top?
Nie wiem jak jest w demie, bo w nie nie grałem, ale w grze musisz wciskać odpowiednie kombinacje klawiszy w stosunku do tego, co pojawia się na ekranie. Bardzo sensowne rozwiązanie, choć postoje też są mało rzeczywiste momentami (np. nie da się tylko zatankować, nie można zrezygnować z wymiany uszkodzonego nosa - na czym się traci przynajmniej 6 sekund, choć w rzeczywistości traci się często o wiele mniej jeśli jednocześnie się tankuje i wymienia koła, itp.)
CYTAT
pojawia sie na torze SC?
Niestety nie. Jest za to okrążenie formujące. No i kary w grze są debilne.
CYTAT
mozemy dostac czarna flage czy caly czas wylapujemy tylko czarno biala plus kilku/kilkunasto sekundowe ograniczenie predkosci?
Możemy wyłapać czarną flagę - np. jadąc pod prąd. Ewentualnie po dużym dzwonie mamy czarną flagę z pomarańczowym kółkiem, czyli nakaz zjechania do Pit-Stopu, by naprawić usterkę.
CYTAT
mozemy zobaczyc 2 zolte flagi/
Co przez to rozumiesz? Żółte flagi pojawiają się zawsze, gdy dojdzie do kolizji i jest jakieś niebezpieczeństwo na torze, więc może być ich nawet 5. Natomiast jeśli masz na myśli dwie flagi jednocześnie (zablokowany tor), to raczej tego nie ma - w każdym razie się z tym nie spotkałem, ale i w samych zawodach jest to rzadkością - zwykle wyjeżdża SC, aby porządkowi mogli posprzątać tor, a SC w grze nie ma...
CYTAT
btw - nic tak w tej grze(a przynajmniej w demie) nie irytuje jak czarno biala flaga, ktora otrzymuje sie za niesportowe zachowanie, Pomijam juz to debilne 5 sekundowe ograniczenie predkosci, ale jezeli przeciwnik zamknie nam wyjscie z zakretu, badz najzwyczajniej w swiecie zajedzie nam droge i chcac niechcac bedziemy musieli sciac zakret - to na 99% zobaczymy wlasnie czarno biala flage a nasz bolid zwolni do 100 km/h - grrrrrrrr
To są właśnie debilizmy tej gry. Często gdy ktoś nas zepchnie z toru jest to samo - dostajemy karę 8, a nawet czasem 2x8s! W trybie pojedyńczego wyścigu da się kary wyłączyć, więc problem z głowy, niestety w trybie kariery nie ma już takiej możliwości i trzeba się z tym męczyć.
CYTAT
i jak to jest z licencja na F1? rozumiem, ze tylko Sony ja posiada - a gry z tej serii beda ukazywac sie cyklicznie - raz na sezon?
Sony posiada licencję do końca 2007 roku. A co potem? Tego chyba nikt jeszcze nie wie... Tak samo jak nie wiem, kiedy pojawi się kolejna odsłona tej gry od Sony - ale raczej nie w tym roku. Choć kto wie - F1 to sport popularny głównie w Europie, więc zobaczymy co pokaże nam Sony na GC...
Wracając jeszcze do samej gry - proponuję jechać gdzieś tak 2km/h i uderzyć kołem w bandę - zobaczycie, jak ładnie koło odpada. Zupełnie jakby bolid był ze skorupki jajka. Inna zabawna rzecz - rozpędźcie się, walnijcie jednym kołem (odpadnie), a potem z całym impetem drugim - o dziwo drugie tylko się przekrzywi - nie da się bowiem wywalić obydwu przednich kół (z tyłu zresztą też się nie da).
Zapomniałem o jeszcze jednym minusie tej gry, który wpieprza zdrowo - chodzi mi o strategię wyścigu - co prawda o to nie pytałeś, ale wypada wspomnieć - otóż wielką niespodzianką będzie dla nas sytuacja, gdy to natrafimy na wyścig z deszczem - mianowicie w grze nie ma czegoś takiego, jak możliwość zmiany ustawień w ostatniej chwili wiedząc, że zmieniają się warunki atmosferyczne, zaś przed wyścigiem nie wiemy, czy będzie świecić słońce (~85% przypadków), czy popada. Co to oznacza w praktyce? Bolid sobie ustawiamy na tor suchy, ale jeśli w wyścigu pada, to znajdziemy się w bolidzie z oponami na mokrą nawierzchnię. Wszystko super, ale na jazdę w deszczu powinno się pozmieniać ustawienia aerodynamiczne samochodu, a tutaj nie mamy takiej opcji - słowem będziemy sobie robić zygzaki na torze. Dla mnie to beznadziejna sprawa.